Sectorul CIVES
 
 

1C Funcţionarea antijustiţiară a justiţiei

 • Forum
  Subiecte
  Mesaje
  Ultimul mesaj
 • 1C1
  Intimidarea criticilor şi denuţurilor împotriva abuzurilor şi "ingineriilor", prin procese pentru calomnie, defăimare etc- tehnici de domesticire judiciară care au înlocuit şi în occident represiunea directă şi au amplificat parazismul juridic. Ideologia atotputerniciei normelor legale, puse deasupra vieţii şi a binelui. Prezumarea une legitimităţi absolute a legalităţii, chiar cînd e contrazisă de realitate. Nu mai avem acces personal la adevăr. El ar urma să fie stabilit numai la judecătorie, "prin sentinţă rămasă definitivă". Inclusiv că doi şi cu doi fac trei... Nu întîmplător, tocmai la noi nu s-a vorbit de "justiţia de tranziţie"- care ar fi permis curăţirea societăţii, după elieberarea de sub comunişti... dacă aceasta reuşea.
  0 Subiecte
  0 Mesaje
  Niciun mesaj
   
 • 1C2
  Activitatea antijustiţiară a legislativului şi justiţiei criminalizate, in frunte cu Curtea Constituţională, ziduri contra emancipării cetăţenilor, maşinărie antisocială bazată pe formalisme invocate cu rea redinţă şi complicităţi sinistre, care protejează marii infractori şi împiedică pedepsirea vinovaţilor. Prestaţia lamentabilă, incorectă sau delictuală a legiuitorilor, judecătorilor , procurorilor, avocaţilor complici- formaţi de comunism şi Tranzitie. Selecţia putredă care formează casta venală a judecătorilor, avocaţilor şi notarilor.
  0 Subiecte
  0 Mesaje
  Niciun mesaj
   
 • 1C3
  Invocarea complice a prescripţiei, pentru a scuti criminalii de pedeaspsă, deşi se impunea aplicarea suspendărilor , înteruperilor, imprescriptibilităţii. Invocarea dolosivă a non-retroactivităţii , pentru a nu se putea corecta abuzurile şi face dreptate. Auto- adminstierea celor care s-au caţărat deasupra legii, folosind-o pentru jaf si crimă. Folosirea în continuare a experţilor juridici care au acoperit cu legi crimele regimului, dar "nu reuşesc" să conceapă legi corectoare.
  0 Subiecte
  0 Mesaje
  Niciun mesaj
   
 • 1C4
  Faptul că nu a avut loc procesul comunismului şi nici procesul celor care l-au împiedicat după 1989. Prea puţini înţelegînd consecinţele asupra prezentului, că modul de formare a oligarhiei şi sărăcire a majorităţii este delictual şi contestabil, şi că tocmai de aici poate porni eficace delegitimarea stăpînilor de azi şi răsturnarea lor, în numele justiţiei (penale).
  0 Subiecte
  0 Mesaje
  Niciun mesaj
   
 • 1C5
  Faptul că nu a avut loc procesul celor care au deturnat revoluţia din decembrie şi au organizat Contrarevoluţia FSN din 1990. Nulitatea absolută a măsurilor abuzive ale regimului ilicit- care decurge de aici- justificînd anularea operaţiunilor doar aparent legale prin care am fost lăsaţi fără ţară (privatizări, lichidări, retrocedări preferenţiale, etc). Deturnarea , satelizarea şi compromiterea grupurilor de "foşti revoluţionari"...
  0 Subiecte
  0 Mesaje
  Niciun mesaj
   
Nu există subiecte sau mesaje în acest forum.

Înapoi la Prima pagină

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Permisiunile forumului

Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

<<< Piata Universitatii 2009