Sectorul CIVES
 
 

1E Disfuncţii economico-sociale

  • Forum
    Subiecte
    Mesaje
    Ultimul mesaj
  • 1E1
    Jefuirea si pauperizarea populaţiei (care ar fi trebuit să devină proprietara acumulărilor din lagărul comunist, aşa cum propusese Constantin Cojocaru). Tranziţia criminală a constat în distrugerea economiei, intreprinderilor si agriculturii, vînzări şi privatizări banditeşti, cedarea ieftina a resurselor, devalorizarea monedei şi falimentarea băncilor. Aceste manevre au împiedicat formarea clasei de mijloc, democraţia economică, distribuţia sănatoasă a proprietăţii, creşterea numărului cetăţenilor demni.
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
  • 1E2
    Mafiotismul financiar-bancar. Colonialismul speculatorilor şi cămătarilor ne-a adus în situaţia de sclavi fără libertate reală şi fără conştiinţa clară a condiţei de victimă parazitată. Obscuritatea jocului financiar. La noi, puţini explică bine oamenilor schemele de jaf, pun probleme gen "CAFR" (adevăratul bilanţ al statului) sau "odious debt" (anularea datoriilor folosite împotriva poporului pseudo-reprezentat) sau luptă pentru un Audit naţional (cum a făcut-o Constantin Bulibaşa). Creditele împovorătoare fiind chiar lăudate, de cei care profită de înşelăciunile financiare, prezentate ca salutare.
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
  • 1E3
    Contagierea cu valorile capitalismului de bişnitz sau casino, axat pe intermediere rapace sau cîştiguri speculative, a subţiat stratul celor ce produc şi a dimunuat interesul pentru cîştigul pe merit. Generaţiile formate în spirit egocetric-mercantil ("pramatic") sînt greu angrenabile în eforturi solidare, cărora nu le înţeleg rostul. Stratul tot mai gros al celor interpuşi între producători şi consumatori nu are interes pentru promovarea echităţii socio-economice.
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
  • 1E4
    Distrugerea industriei (care a transformat ţara într-o piaţă de desfacere pentru importuri şi un bazin de forţă de muncă exportabilă ieftin) a subminat forţa muncitorimii, proclamată "clasă conducătoare" în socialism…. care executa fără crîcnire ordinele activiştilor, fiind formată întru "noi ne facem că muncim. ei se fac că ne plătesc". Segmentată prin divizarea şi închiderea intreprinderilor mari (în timp ce afară erau la modă fuziunile), compromisă premeditat în 1990- cînd a fost folosită contrarevoluţionar, trădată de sindicate, muncitorimea a ieşit de pe harta rezistenţei.
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
  • 1E5
    Distrugerea ţărănimii, agriculturii , vieţii satului- care a surpat fundaţia sănătoasă a societăţii româneşti. Lăsaţi de izbelişte în faţa televizoarelor, pradă mafiei satului şi a pieţelor, pseudo-reprezentaţi de "ţăranişti cu papion" sau "agrarieni" din nomenclatură , certaţi pentru că sînt auto-suficienţi, întorşi de pe la fabricile închise sau din Europa, ţăranii lipsesc din spaţiul contestaţiei, micşorîndu-i vigoarea şi legitimitatea.
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
  • 1E6
    Conflictul de interese între cei care vor cît mai mulţi bani de la stat şi cei care vor să fie taxaţi cît mai puţin, care pune nemilos faţă în faţă cetăţenii, îi împinge dinspre fraternitate spre competiţie. Jefuirea fondurilor de pensii producind tensiuni inevitabile, amplificate de pretenţia unor caste la pensii speciale. Cei care sifonează bugetul nedorind schimbarea regimului de care profită, deranjîndu-i numai corupţia… din care nu au personal de cîşitigat
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
  • 1E7
    Absenţa specialiştilor care ar fi trebuit să formuleze proiecte viabile. Numărul redus al economiştilor, juriştilor, inginerilor, medicilor, managerilor etc - implicaţi în lupta civică sau implicabili într-o revoluţie politică. Ocuparea scenei publice cu "vectori de opinie" fără calificări practice: poeţi, critici literari, actori, fotbalişti, manechine, banalişti etc.
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
  • 1E8
    Agregarea socio-economica excesiva, cultul centralismului, monopolizării, corporatismului, mondializarii contravin organizării vieţii la scară umană (socialitatea locală). Impunerea lui "big is wanderfull" (în locul încurajării comunităţilor şi firmelor mici, în care fiecare să se poată împlini) îngreunează şi emergenţa solidarităţii. Reduşi la posturi cvasi-robotice, în intreprinderi crescute monstruos , hăituiţi după salarii şi locuri de muncă, însinguraţi în metropole alienante, oamenii se găsesc şi înţeleg tot mai greu, intră tot mai dificil în rezonanţă.
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
  • 1E9
    Raportul dintre Bucureştiul parazitar şi restul ţării, care împiedică dezvoltarea geografică armonioasă a vieţii economice, sociale, politice, culturale- atrofiază şi spaţiul contestaţiei. Concentrarea monopolistică a oportunităţilor în capitală nu favorizează emergenţa revoltei coerente de peste tot. Provincia a fost lăsată pe mîna baronilor judeţeni. Nu avem o cultură descentralizată a civismului. Huduim spre personajele centrale la televizor, dar nu luptăm organizat cu mafia locală .
    0 Subiecte
    0 Mesaje
    Niciun mesaj
     
Nu există subiecte sau mesaje în acest forum.

Înapoi la Prima pagină

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Permisiunile forumului

Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

cron
<<< Piata Universitatii 2009