Sectorul CIVES
 
 

Parlament unicameral, max.300 parlamentari

Dedicat discutiilor despre "Organizarea sistemului de comunicare , organizare, propagare" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Parlament unicameral, max.300 parlamentari

Mesajde eugen » Lun Ian 23, 2012 6:35 pm

Cred ca prima si cea mai legitima cerere de reformare a clasei politice, este cea votata de romani prin Referendum.
Rezultatul Referendumului, obligatoriu pentru clasa politica, nu este in vederea parlamentarilor pentru viitoarele alegeri.
Din pacate se remarca lipsa totala a acestei solicitari, de catre manifestanii din Piata Universitatii.
Aceasta decizie a clasei politice, de a sfida cele hotarate de romani prin Referendum, despre care nici nu se mai pomeneste, ba chiar s-a ajuns la decizia ca e ceva care "nu se poate realiza la viitoarele alegeri", arata adevarata fata demagogica a politicienilor.
Pai daca nu tii seama nici de un Referendum, adica de vointa exprimata la vot a alegatorilor, atunci cum de ceri cu totul alt ceva populatiei, ceva care iti convine tie, ca om politic.
Nu exista tara in Europa, in care clasa politica sa sfideze atat de mult alegatorii, incat sa nu respecte decizia populatiei prin Referendum.
Deci, SOLICITATI RESPECAREA REFERENDUMULUI: PARLAMENT UNICAMERAL SI MAXIM 300 DE PARLAMENTARI!
Asa cum au votat peste 80% din cei care au mers la vot!
eugen
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Ian 23, 2012 6:18 pm

Re: Parlament unicameral, max.300 parlamentari

Mesajde REDrake » Joi Ian 26, 2012 7:47 pm

Parlamentul cu un numar redus de membrii are fi de dorit. In ceea ce priveste un parlament unicameral, insa, este mai complicat.
La ora actuala, marele avantaj al unui parlament bicameral este ca desi legile ies in general greu, sunt mai putine sanse sa fie prost facute (sunt prost facute oricum, dar sansele ca ele sa fie facute foarte prost scad simtitor). Unicameral ar insemna ca legile ies mai repede, dar mult mai proaste. Ar fi necesar pentru un parlament unicameral restrictionarea accesului la parlament numai pentru oameni care au studii superioare de preferinta juridice. La momentul asta un profesor de tenis poate deveni deputat si sa ia parte la elaborarea unei legi privind banci sau privind un patrimoniu cultural.
Eu unul, am votat la referendum pentru reducerea numarului de parlamentari, dar pentru mentinerea parlamentului bicameral, deoarece consider ca este mai bine sa avem o lege cat de cat buna, chiar daca trece mai greu, decat o lege scoasa rapid dar facuta foarte prost.
REDrake
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Ian 26, 2012 7:34 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009