Sectorul CIVES
 
 

Rusia nazistă

Dedicat discutiilor pe teme diverse (care nu se incadreaza in celelalte sectoare) si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Rusia nazistă

Mesajde Bogdan » Mie Mai 16, 2007 12:53 pm

[b]În Europa Centrală şi de Est, în Caucaz, în Asia mijlocie au loc un şir interminabil de evenimente, circumstanţe şi lucruri care scot în evidenţă un fapt deja împlinit şi distructiv în evoluţie, existenţa Rusiei naziste.
Exponenţii Rusiei naziste sunt ruşii – nazişti, dacă e să luăm populaţia rusă în proporţie de 100%, undeva doar 10% nu au gândire nazistă, restul 90% sunt nazişti pur sânge, de cea mai înaltă speţă.
Nu cred că mă va contrazice cineva, spunând că naziştii mileniului III sunt ruşii tot mai numeroşi, de altfel ei au această trăsătură de 4 secole încoace.
Trăsăturile nazismului rusesc sunt de mai multe feţe, fie mai mult sau mai puţin camuflate de „umanism”, „suflet rusesc bun şi milos”, „ajutor prietenesc rusesc”, expresii gen: „pace şi prosperare tuturor popoarelor”, „pace în casa ta”, „prietenia între popoare”, de propagandă à la „Goebbels” (în varianta rusească Limonov, Jirinovski, Lavrov, Putin) cu supremaţia rasei ruseşti asupra popoarelor asuprite şi ocupate de ruşi: estonieni, letonieni, lituanieni, români, ucraineni, polonezi, cehi, unguri, georgieni, uzbeci, kârgâzi, tătari, başkiri, ciuvaşi, ceceni, etc, etc ., sunt specifice nazismului rusesc.
Comunismul şi nazismul au foarte mult în comun, şi faptul că o naţiune din Răsărit îmbrăţişează aceste ideologii fără nici o impertinenţă, ne pune pe gânduri.
Noi, românii am suferit şi tot mai îndurăm pe ruşii – nazişti, îndeosebi noi românii din Basarabia, care suntem majoritari – 74% din totalul populaţiei, suntem umiliţi de aceşti nazişti – ruşi. Prezenţa ruşilor-nazişti în Basarabia creează un mediu ostil de congruenţă etnică, se creează iluzia unei conveţuiri armonioase cu această minoritate etnică pe principii de egalitate lingvistice, economice, culturale, aceasta este bine simţit şi văzut, şi în ţările baltice, Ucraina, Georgia. Totuşi apelând la ideologia comunistă, ruşii – nazişti au creat în terminologie şi în mintea românilor între Prut şi Nistru, poporul „moldovenesc” şi acea pseudo-limbă, „maldavskii”, această îndoctrinare, pot să o spun docilă şi naivă, este promovată şi astăzi prin exponenţii ruşilor-nazişti din Basarabia, comuniştii.
Rusia sovietică a plasat şi strămutat intenţionat în perioada urss-ului, popoare şi populaţii etnice pe teritorii siberiene, în locul acestora au fost aduşi ruşii-nazişti, în felul acesta, colonizând pământuri care nu le aparţin, aceştia din urmă susţin sus şi tare că ei sunt de când lumea aici şi că este pământ rusesc, aceeaşi Ucraina, Letonia, Estonia sau Basarabia.
Dacă e să analizăm nazismul rusesc, observăm o caracteristică certă a acestuia şi anume combinaţia perfectă între simbolurile comunisto-sovietice-ruseşti şi cele naziste, cu împrumuturi reciproce, de exemplu, pe bancnotele sovietice din anii '30 ai ex-urss era reprezentată svastica nazistă, împrumutată ulterior de fascişti (cu toate că svastica este un simbol budist), culoarea roşie era comună ambelor ideologii, conţinutul şi mecanismul aplicării ideologiei sunt aceleaşi cu mici diferenţe, lagărele naziste sau gulagurile comuniste, etc., etc.,. Aceste două ideologii sunt complementare. Extremismul este o latură caracteristică a nazismului şi comunismului. Ruşii – nazişti sau folosit de comunism ca pe o mască meschină de manipulare a maselor de oameni pentru aşi ascunde adevăratele intenţii de dominare, asupra altor naţiuni.
Alte caracteristici ale ruşilor nazişti, care sunt evidente (simţite şi de noi, românii, de care ne ciocnim zilnic), şi anume, trâmbiţarea că, există: superioritatea ruşilor în plan lingvistic, acelaşi „velikii i mogucii” (suprem şi măreţ) a limbii ruse cu umilinţe faţă de români de genul, să vorbeşti „pravilno” „po celoveceski”, adică vorbeşte corect, normal, omeneşte, ruseşte, nu ciripi în limba ta; în plan economic – că Rusia este cea mai bogată ţară din lume, şi poate închide gura oricui, rotind robinetul de gaze şi petrol după bunul plac; în plan cultural – cultura, mai mult (ne) cultura rusă şi bolşevică este arhisuperioară tuturor, aceasta ne este prezentat în mass-media (emisiuni din Rusia, posturi de radio, ziare) în fiecare zi; în plan militar – că Rusia a purtat războaie victorioase de cucerire şi nu a fost înfrântă niciodată, şi nu în ultimul rând în plan umanistic, când demnitatea umană şi identitatea naţională a românului, estonianului sau georgianului este călcată în picioare şi batjocorită cu dispreţ; de genul „maldavani-bâci” (boi), georgieni - „barani” (berbeci), estonieni „suki” – fascişti căţele, ucraineni – „haholi”, „crahabori” (înapoiaţi, primitivi), bieloruşi – „zaiki” (iepuri).
Propaganda ruşilor-nazişti este bine lucrată de strategi, securişti, kgb-iştii din presă şi chiar simpli oameni cu care conveţuim, este bine prezentată de aceeaşi mass-media de la Moscova, Sankt-Peterburg, Kazani, Orenburg sau Vladivostok, Kiev sau Chişinău, Tiraspol sau Talinn în culori patriotice şi trufaşe, observaţi „patriotismul” posturilor tv ruseşti: pervii kanal, sts, rtr, mir, sau ediţii ziaristice ca: „comsomolskaia pravda”, trud, aif, kommersant şi vă veţi convinge de felul cum este promovat nazismul rusesc printre ruşi şi nu numai. A vorbi de ruşii – nazişti înseamnă a evidenţia la ei: trufia, aroganţa, ura, dispreţul, orgoliul, faţă de tot ce nu este a lor şi nu le aparţine (deocamdată). Toleranţa şi bunul simţ este un tărâm necunoscut pentru ruşii – nazişti, dacă ei astăzi inventează o nouă ideologie, religie sau limbă vor încerca să o bage cu forţa, pe gât, tuturor celora care nu sunt de acord cu aşa ceva. Nazismul rusesc este subtil în acţiuni şi totodată brutal în manifestări.
Imperiul rus după suprafaţă este cel mai întins stat din lume, peste 17 mln. km2 , dar ruşii – nazişti au pretenţii teritoriale asupra unor state de 100 ori mai mici teritorial, şi pofte nemărginite de a domina economic şi politic aceste ţări, aceasta se numeşte subjugare nazistă. Rusificarea este un element specific ruşilor-nazişti, combinată cu discriminarea, aceste metode inumane prin felul cum sunt aplicate, îngenunchează multe popoare atât din interiorul Rusiei, cât şi în afara acesteia. Ruşii – nazişti au schimbat fondul genetic al multor popoare, schimbându-le chiar şi denumirea. Ruşii – nazişti deseori apelează la minciună şi incursiuni în istorie nefondate, pentru a argumenta necesităţile aşa zise vitale ale acestora, cum ar fi zone de influenţă, sau cap de pod în state vecine. Amestecul în treburile interne ale unui stat sunt lucruri fireşti ale ruşilor-nazişti şi privite ca dominaţie supremă asupra structurii politice, economice, culturale ale statelor. Manipulările energetice şi manipulările ideologice ale oamenilor sunt pârghii inventate şi utilizate de ruşii-nazişti în statele vecine.
Nazismul rusesc promovează concepţiile sale în statele numite de ei „blijnee zarubejie” (vecinătate apropiată) sub forma existenţei unor popoare polietnice şi a multilingvismului, a dualităţii politice (Basarabia, Ucraina, Kazahstan), marea greşeală a noastră, a românilor basarabeni, e că cădem în această plasă (capcană) bine mascată, ascunsă şi o interpretăm ca un bine adus nouă, deci mulţi români basarabeni sunt orbi de adevăratele idei şi intenţii ale ruşilor – nazişti . În regiunile sau republicile autonome ale Federaţiei ruse, unde băştinaşii deţin majoritatea etnică (ceceni, tătari, başkiri, udmurţi., etc.) nu veţi întâlni conceptele statale, polietnic sau bilingvism, acolo există o singură naţiune şi un singur popor, adică cel rusesc, celelalte etnii nu au decât să se supună. Frica, spaima, amorţeala civică sunt un rău necesar pentru ruşii-nazişti, în ideea de a sugruma orice intenţie de emancipare naţională ale popoarelor asuprite. Teza, cine nu este cu noi este împotriva noastră, a fost şi este foarte vizibilă, în evenimentele care sau petrecut în trecut şi în prezent, hărţuiala de orice fel este o armă redutabilă a Rusiei naziste. Nazismul este un subiect tabu în Rusia, deoarece nu se doreşte asocierea acestei ideologii extremiste de existenţa şi continuitatea Imperiului rus şi a ruşilor, conştienţi fiind că odată deconspirat în toată splendoarea sa, nazismul rusesc, va fi condamnat de toate naţiunile lumii.
Săptămâna trecută, când era în plin scandal, problema statuii ostaşului din bronz, am accesat pe net o publicaţie rusească „aif” (argumente şi fapte), pe forum se discuta acest subiect, bineânţeles că poziţia forumiştilor era aşa cum o ştim noi a „eliberatorului” sovietic-rus, a respectului faţă de faptele sovieto-comuniste, etc, etc., dar când am subliniat că totuşi să mai mediteze asupra acestor enunţuri, că totuşi Estonia demult nu mai este o ţară sovietică, este destul de independentă, membru UE, NATO şi ea hotărăşte propriile decizii, am fost atacat, insultat şi umilit cum numai ruşii – nazişti ştiu să o facă. Atunci am afirmat că acolo unde este prezentă Rusia şi minoritatea rusă, în acea ţară sau societate apar conflicte, disensiuni, perturbări economice, tensiuni sociale şi etnice şi nu în ultimul rând războaie de cucerire, ocupaţie sovietică-rusească, reacţia forumiştilor ruşi nu m-a mirat deloc, în proporţie de 90% se simţeau mândri de aceste „isprăvi” ale conaţionalilor şi înaintaşilor lor în ţările vecine şi chiar lansau provocări de atitudini dispreţuitoare faţă de estonieni, ucraineni, români. Astfel pot să spun că democraţia nu este pentru ruşii-nazişti, dar principiile democratice sunt folosite de aceştea pentru acoperirea ţelurilor extremiste, oribile, de supremaţie totală.
Cum să nu le spui nazişti acestor ruşi, dacă locuiesc în Basarabia de 60 ani încoace (majoritatea), numai zic de generaţia de la 1990 încoace, şi ei nu respectă cele mai elementare norme ale conduitei umane: respectul faţă de populaţia majoritară prin însuşirea limbii, a culturii, a tradiţiilor, şi nu în ultimul rând al istoriei, deci nu insist să cunoască în totalitate limba română, dar nici măcar să nu o ponegrească aşa cum o fac zi de zi.
Există o contradicţie la ruşii-nazişti prin felul cum gândesc, astfel dacă îţi vorbeşte în rusă şi tu îi răspunzi în română te face fascist-naţionalist, unii fac asta conştient şi bine intenţionat, alţii pur şi simplu nu realizează acest lucru, faptul că ei însuşi se compromit, apelând la tezele naziste ale intoleranţei rasiste şi etnice, ne demonstrează raţionamentul unei astfel de gândiri naziste, pot spune chiar că aceste teze xenofobe sunt populare în rândurile ruşilor nazişti. Mulţi afirmă că ortodoxismul rus este vinovat de expansiunea nazismului rusesc, este un fel de opiu pentru manifestările antidemocratice şi xenofobe ce au loc în capitalele statelor vecine.
Prin aceste opinii şi argumente nu fac nici o propagandă antirusească, sau instigare naţionalistă, pur şi simplu face să luăm atitudine civică faţă de acest fenomen sau flagel nazist-comunist răspândit în rândurile populaţiei ruseşti şi care are tendinţa de a se propaga în spaţiu şi timp, şi a infesta oameni de culturi şi mentalităţi diferite.
Afirm că nu toţi ruşii au această mentalitate nazistă nocivă, am prieteni şi cunoscuţi ruşi, care nu au fost îndobitociţi de această molimă, totuşi marea majoritate sunt infectaţi de această ideologie, mascată cu intenţii măgulitoare de comportament prietenos, iubitor şi tolerant – falsitate ruşinoasă, putem să ignorăm ieşirile naziste ale ruşilor, în consecinţă vom deveni victimele nepăsării şi neimplicării noastre.
Scopul nostru, al societăţii civile (dacă mai există) din Basarabia este să încercăm şi poate reuşim, de ai direcţiona pe aceşti ruşi îndoctrinaţi (cu care conveţuim) pe calea dreptăţii şi a respectului reciproc, al toleranţei umane.....
Revoltator
Bogdan
 
Mesaje: 3
Membru din: Mie Mai 16, 2007 12:45 pm
Localitate: Basarabia

Re: Rusia nazistă

Mesajde dinumar78 » Mie Iun 12, 2019 9:00 am

Este foarte simplificat, dar bine accentuata istoria acestei tari.
Anvelope vara la promotie.
dinumar78
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Iun 12, 2019 7:36 am


Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009