Sectorul CIVES
 
 

GID

Forum
Pe marginea activitatii consumate a grupului GID si a celei curente, cordonate in situl www.gid-romania.com

Moderator: gidromania

GID

Mesajde gidromania » Vin Dec 31, 2004 11:55 am

BUCURESTI - 22 DECEMBRIE 1989. REVOLUTIA ROMANA N-A INVINS!
DICTATURA CEAUSESCU A CAZUT! DICTATURA SECURITATII CONTINUA!!!


Dupa o baie de sange, dupa incendierea Bibliotecii Centrale Universitare si a Muzeului de Arta,

ucigasii de copii au confiscat libertatea poporului roman, asa cum facusera si cu o jumatate de secol in urma;

erau aceeasi, sau urmasii lor, aveau in spate aceeasi Rusie si acelasi KGB. Muscalii n-au mai navalit, ca in '44 - un milion - taind, impuscand, jefuind, violand, distrugand totul in calea lor. De aceasta data si-au dirijat electronic marionetele mecanice de la Bucuresti.

Romanii lucizi s-au trezit repede. Din 25 Decembrie au inceput manifestatiile si contestarile. Mii si mii de oameni acuzau zilnic, in strada, confiscarea revolutiei, cereau scoaterea in afara legii a PCR, alegeri libere, pluripartidism, eliberarea televiziunii unice de cenzura oligarhiei comunisto-securite care preluase conducerea Romaniei.

In valtoarea evenimentelor s-au inchegat mai multe organizatii printre care Grupul Independent pentru Democratie (GID).
Constituit ca un grup apolitic ce a mizat nu pe numarul membrilor sai, ci pe calitatea morala si tineretea spirituala a acestora,
GID s-a dedicat luptei pentru regenerarea si democratizarea societatii romanesti, implicandu-se activ in marile miscari contestatare ale anilor '90.

La 15 ani de la Revolutie, dictatura comunisto-securista se intareste pe zi ce trece, abuzand de obosela, disperarea, resemnarea unui popor supus timp de o jumatate de secol exterminarii, foamei, frigului si fricii.
Cultivand, sistematic, prin serviciile sale de securitate si prin presa aservita, ideea ca romanii sunt un popor primitiv, barbar, damnat, aflat undeva la marginea istoriei si a lumii, sortit pe vecie unui rol de sclav,
au ajuns sa infranga orice speranta, orice incercare de salvare.

Nu avem dreptul sa capitulam,
nu avem dreptul sa uitam sutele de mii de romani inchisi, torturati, executati, deportati pentru vina de a se fi opus instaurarii comunismului...
sau pentru vina de a fi roman si de a vorbi romaneste...
nu avem dreptul sa uitam milioanele de romani tradati sau cedati odata cu pamanturile romanesti fara un foc de arma..
nici milioanele de romani siliti sa ia calea exilului...

Si sa nu uitam ca suntem singuri in fata istoriei!

Grupul Independent pentru Democratie
gidromania
 
Mesaje: 76
Membru din: Vin Dec 31, 2004 5:32 am
Localitate: Bucuresti

APEL adresat tuturor romanilor batjocoriti

Mesajde anti_nepotism » Vin Feb 25, 2005 6:19 pm

“La 15 ani de la Revolutie, dictatura comunisto-securista se intareste pe zi ce trece, abuzand de obosela, disperarea, resemnarea unui popor supus timp de o jumatate de secol exterminarii, foamei, frigului si fricii.”
Nimic mai adevarat decat constatarea citata din apelul GID. Ba chiar mai mult decat atat. Dupa 15 ani de suferinte impuse unei majoritati de peste 80% dintre romani de catre o minoritate criminala de numai 20% !, dupa trei momente de speranta spulberata ( decembrie 1989, noiembrie 1996 si, in fine 12 decembrie 2004 !), Romaniei si romanilor li se pregateste, la fel de miseleste, de catre aceeasi grupare comunisto-securista, un nou tip de dictatura ! Iluzia “schimbarii” si sperantele noastre, sunt pentru a treia oara pe cale de a fi batjocorite de catre aceeasi camarila criminala care, de aceasta data, se regrupeaza si pregateste sa aplice, majoritatii compatriotilor nostri, lovitura de gratie, de aceasta data, abuzand de aceeasi obosela, disperarea, si resemnarea unui popor expus in ultimii 15 ani tentatiilor consumerismului, falsului miraj al prosperitatii, pretins a fi obtinuta la capatul atator ani de privatiuni, mincinos invocate, ca fiind necesare, in vederea unei ipotetice integrari, ba in NATO, ba in Uniunea Europeana. Pe zi ce trece insa, oricine poate sa vada, cu proprii sai ochi, enormitatea acestor minciuni, constatand cine sunt, de fapt, adevaratii beneficiari, mereu privilegiati, ai sacrificiilor pretinse majoritatii.
Iata de ce,
“Nu avem dreptul sa capitulam, nu avem dreptul sa uitam sutele de mii de romani inchisi, torturati, executati, deportati pentru vina de a se fi opus instaurarii comunismului...
sau pentru vina de a fi roman si de a vorbi romaneste...
Nu avem dreptul sa uitam milioanele de romani tradati sau cedati odata cu pamanturile romanesti fara un foc de arma...
si nici noile milioane de romani siliti sa ia, din nou, calea exilului...”
Sunt motive mai mult decat suficiente pentru ca, pana nu va fi cu mult prea tarziu, pentru a se mai putea face ceva, in vederea salvarii noastre ca natiune, sa ne trezim la cruda realitate si, intelegand pericolul in care ne aflam cu totii, sa trecem la masuri concrete menite sa impiedice Noua Fratie a comunisto-securistilor sa-si puna in aplicare noua strategie de ingenunchere definitiva a intreagii natiuni !
Priviti, cu ochii larg deschisi, ce se petrece cu Justitia, cat de repede se metamorfozeaza presedintele sperantei, ce face, si se pregateste sa faca, PSD-ul si eternele servicii… Daca nu veti fi capabili sa intelegeti nimic, atunci si SPERANTA, cea despre care se spune ca moare ultima, inseamna ca a murit ! Dar, poate n-ar strica sa va ganditi ca aveti si copii, dar si sa va reamintiti ca, in acel insangerat decembrie ’89, peste o mie dintre noi au murit, sperand si crezand ca ne-ar putea fi mai bine ! La 12 decembrie 2004, e clar ca am fost MINTITI, uranduni-se cinic sa…. taim BINE !
Prin urmare, neuitand ca “suntem singuri in fata istoriei !” sa ne unim si sa facem astfel sa ne fie, cu adevarat, BINE !
GID, poate fi un nucleu in jurul caruia s-ar putea realiza aceasta unire !
Pentru o societate curata !
anti_nepotism
 
Mesaje: 20
Membru din: Vin Dec 31, 2004 4:12 pm
Localitate: ROMANIA


Înapoi la gid-romania.com

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009