Sectorul CIVES
 
 

Prevenire despre razboiul pentru sens

Forum:
Doua state romanesti - qui prodest!?
Reflectarea discutiilor de la:
www.pro-unire.go.ro si http://groups.yahoo.com/group/Pro-Unire

Moderator: o.brega

Prevenire despre razboiul pentru sens

Mesajde Ioan Rosca » Sâm Iul 04, 2009 4:46 pm

Prevenire despre razboiul pentru sensNu-mi trece o clipa prin cap sa fac reprosuri moldovenilor din lagarul din est, dindu-le lectii de buna purtare. Ci sa-i previn, pe baza experientei acumulate in Romania, ce ii/ne paste daca mergem ca oile pe drumul compromisului .Cum sa-i mustram pe cei care, aflati intr-o pozitie extrem de dificila, sint in primul rind victimele tradarii guvernantilor de la Bucuresti? Nu trebuie sa uitam niciodata ca ocazia de dupa 1990 s-a pierdut pentru ca in Romania oamenii rusilor nu au putut fi rasturnati (desi s-au dat niste lupte pentru asta- de aceea au fost zdrobiti cei din Piata Universitatii) . Dupa aceea, pe masura infundarii in "reforma", sansele au scazut, pe masura ce realizam ca si occidentul are cu totul alte interese decit eliberarea, refacerea si reintregirea Romaniei. Numai romanii, de pe ambele maluri ale Prutului puteau combate aceste interese, dar ei au fost dezbinati si intoxicati metodic de profesionsistii unor servicii concurente dar colaborative. Moldovenii s-au pomenit in fata unei tari- mama… condusa de agentii tarii cotropitoare. Au fost inselati de "nationalistii bruni" de la Bucuresti, aripi ale securitatii care se preface ca lupta cu agentii rusilor, dar cad oricind la pace cu ei, la masa verde a impartirii Romaniei si a evitarii pedepsei. Au cersit ajutorul unor institutii occidentale uzurpate de grupuri de interese apropiate celor care au organizat experimentul comunist. Sint intr-o situatie tragica si nu merita mustrari ipocrite. Dar asta nu inseamna ca nu sint la fel de expusi confiscarilor ca noi.Nu numai teama de provocare lucreaza coroziv impotriva intaririi rezistentei. Ci si cultul colaborarii "strategice" cu raul. Iata cum opereaza aceasta tehnica de diversiune. Opozantii sint mai intii dezbinati, izolati si intimidati. Li se insufla neincrederea ca ar avea sanse sa cistige curind un razboi cu reteaua criminala agatata de putere, ca ar putea conduce populatia spre libertate. Unii sint cumparati, altii se lehamitesc si se retrag din joc. Putinii ramasi in arena se banuisec si contesta reciproc, alimentati continuu cu zvonuri. In acest moment, este difuzata ideea "infratirii cu dracu pina treci puntea"… Disperarea si umilinta creeaza un mediu propice justificarii colaborationismului , concesiile facute puterii fiind motivate de nevoia de a cistiga timp si popularitate, pentru intarirea rezistentei. Timpul creat prin armistitiul bine-rau e insa cistigat de rau totdeauna, spre mirarea "analistilor" de serviciu.

Explicatia e simpla: opozitia, intrind in plasa "constructiva" isi pierde ultima ei arma, compromite saminta unei rezistente crescinde, aparind celor care o sustineau ca sovaitoare, dubioasa, tradatoare. "Toti sint la fel!"- este produsul tacticii ponderate, sinucigasa. Un regim criminal nu poate decit nemultumi masa, pe care nu o poate hipnotiza la nesfirsit. (Daca el ar fi cu adevarat popular, inseamna ca nici nu trebuie rasturnat). Problema centrala a rezistentei politice este deci explotarea si canalizarea nemultumirii populare. Ceea ce nu se face indemnind lumea la intelegere fata de putere- pentru stabilitate, condamnind manifestarile de rezistenta stradala si evitind arborarea unei platforme penetrante anti-sistem (precizind proiectele concrete de eliberare , nu vorbe goale despre binele public). Alegind "prudenta", in loc sa creasca, incet- incet, bulgarele combativitatii populatiei, se adinceste disperarea si alienarea generala, neincrederea in tot si in toate- care paralizeaza orice chef de implicare. De 20 de ani se tot amina " cu intelepciune" lupta cu securicomunismul in Romania , cistigind timp pentru lupta cu el …. prin colaborarea cu el. Rezultatele vorbesc de la sine.Ne lipseste constiinta clara a faptului ca are loc un razboi pentru sens, de care depinde succesul confruntarii sociale sau politice. In timp ce noi neglijam sau dezertam de pe linia frontului credintelor si nazuinetelor comunitatii, Ei ii acorda cea mai mare atentie. Ministerul Adevarului lucreaza continuu, razboiul propagandistic e neobosit, agentii lor umplu ecranele si ziarele cu cintece de sirena. Noi nu putem cistiga razboiul pentru sens fara arme (instrumente corespunzatoare) si fara o vointa de lupta (curajul de a face sa creasca in societate un alt sens decit cel promovat de domesticitori) . Puterea si-a adjudecat arme redutabile: media, scoala, invatamintul- dar mai ales "scoala vietii": transformarea degenerativa a oamenilor siliti sa traiasca in mocirla si sa se surpe prin oboseala sau compromis.

Avem si noi arme potentiale: nemultumirea populara si adevarul despre uzurparea puterii. Dar ca sa le putem pune in valoare, e nevoie sa intetim jarul luptei pentru justitie, nu sa-l stingem ca sa nu ne friga. Exact asta incearca ei sa impiedice, in momentul in care imping opozitia oficiala sa-si "ponderereze" pozitia, sa denunte "tulburarea ordinii", sa se delimiteze de ridicarea steagului Romaniei de acolo de unde a fost dat jos prin genocid.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Înapoi la Basarabia si Bucovina

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 9 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009