Sectorul CIVES
 
 

Basarabia - Alegerea presedintelui

Forum:
Doua state romanesti - qui prodest!?
Reflectarea discutiilor de la:
www.pro-unire.go.ro si http://groups.yahoo.com/group/Pro-Unire

Moderator: o.brega

Basarabia - Alegerea presedintelui

Mesajde Elena Andronache » Vin Apr 08, 2005 11:25 pm

Chisinau, Basarabia/Romanian Global News, 30 March 2005
Partidul Comunistilor l-a inregistrat pe Voronin drept candidat la presedintie
"Comisia speciala pentru desfasurarea alegerilor sefului statului l-a inregistrat marti pe Vladimir Voronin in calitate de candidat al deputatilor comunisti pentru alegerea presedintelui Republicii Moldova, eveniment programat pentru ziua de 4 aprilie.
Candidatura lui Voronin a fost sustinuta de catre 34 deputati comunisti.[...]
Presedintele comisiei speciale, deputatul comunist Mihail Sidorov, a declarat ca "pana la ora desfasurarii sedintei comisiei, 13.00, alte cereri de participare la scrutin nu au fost depuse". Propunerile deputatilor privind candidatura la functia de sef al statului pot fi depuse la comisie pe parcursul zilei de marti, pana la ora 24.00.[...]"

Chisinau, Basarabia/Romanian Global News, 05 April 2005
Voronin a fost reales ca sef al statului basarabean
"Vladimir Voronin a fost reales luni, 4 aprilie, in functia de presedinte al Republicii Moldova cu 75 voturi ale deputatilor PCRM, PPCD, PD si PSL.
Cei 23 deputati ai Aliantei "Moldova Noastra" (fostul grup parlamentar al BMD) nu au participat la alegeri. Din numarul total de buletine de vot, 78, ridicate de catre deputati, doua au fost considerate nevalabile. Pentru contracandidatul lui Voronin, Gheorghe Duca, a votat un singur deputat."

Chisinau, Basarabia/Romanian Global News, 05 April 2005
Alegerea lui Voronin a avut acord de la Bucuresti, Tbilisi, Kiev, Washington si Bruxelles
""De azi inainte, vechile relatii de ostilitate dintre presedintele Voronin si PPCD raman in trecut. Noi am hotarat de comun acord cu seful statului sa construim intre Putere si Opozitie niste relatii de dialog constructiv, de parteneriat, de cooperare, de complementaritate, in sfarsit. In numele intereselor nationale ale tarii, in numele concordiei sociale, in numele viitorului european al Republicii Moldova", a declarat luni, 4 aprilie, presedintele grupului parlamentar al PPCD Iurie Rosca, explicand decizia crestin-democratilor de a vota pentru Vladimir Voronin.[...]
Iurie Rosca a mentionat ca a luat aceasta decizie in urma consultarilor cu partenerii PPCD de la Bucuresti, Tibilisi, Kiev, Washington si Bruxelles. "Am pus pe cantar timpul restrans pe care il are de valorificat Republica Moldova pentru realizarea Planului de actiuni UE-Republica Moldova. Am recitit duminica integral acest document fundamental pentru Republica Moldova, care trebuie realizat de comun acord in urmatorii 3 ani", a spus Rosca, exprimandu-si convingerea ca opinia publica, membrii si adeptii PPCD vor intelege corect si vor sustine decizia de luni a crestin-democratilor. [...]"
Elena Andronache
 
Mesaje: 26
Membru din: Lun Feb 28, 2005 2:10 pm

Voronin

Mesajde Elena Andronache » Vin Apr 08, 2005 11:44 pm

Ziua, 5 aprilie 2005
Voronin reales presedintele Moldovei
"Cu o larga majoritate, parlamentarii moldoveni l-au votat pe Vladimir Voronin presedinte al Republicii Moldova inca patru ani * Opozitia crestin-democrata a facut pactul cu diavolul si a votat si ea pentru Voronin

In contextul realegerii sale ca presedinte al Republicii Moldova, comunistul Vladimir Voronin si-a prezentat ieri in plenul Parlamentului din Chisinau prioritatile noului sau mandat. Voronin a vorbit despre realizarea Planului de actiuni Republica Moldova - Uniunea Europeana.[...]
Pe de alta parte, Vladimir Voronin a spus ca integrarea europeana este de neconceput fara realizarea integritatii teritoriale a Moldovei.
"Izbavirea locuitorilor Transnistriei de samavolnicia de factura medievala trebuie sa aiba loc numai prin sustinerea energica a procesului de democratizare a acestei regiuni, prin eliminarea situatiei in care locuitorii Transnistriei au ajuns ostaticii unor jocuri geopolitice artificiale si absurde. Pentru noi, este important ca Federatia Rusa sa-si evacueze contingentul sau militar", a cerut Voronin."
Elena Andronache
 
Mesaje: 26
Membru din: Lun Feb 28, 2005 2:10 pm

Mesajde Elena Andronache » Vin Apr 08, 2005 11:46 pm

Ziua, 9 aprilie 2005
Iurie Rosca, vicepresedinte al Parlamentului Moldovei
"Premierul in exercitiu al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a fost desemnat, ieri, de catre presedintele Vladimir Voronin, pentru a forma viitorul Guvern al tarii, informeaza Rompres. [...]

Prin desemnarea lui Vasile Tarlev, considerat pe parcursul ultimilor patru ani un premier docil care nu a creat probleme Presedintiei, Vladimir Voronin doreste, dupa cum apreciaza unii analisti de la Chisinau, sa dea impresia de continuitate si de stabilitate, in pofida criticilor la care a fost supusa fosta echipa guvernamentala.[...]
Vladimir Voronin a fost votat inclusiv de parlamentari "anti-comunisti" ai Partidului Popular Crestin Democrat, al lui Iurie Rosca, care, de altfel, a si primit ieri postul de vicepresedinte al Parlamentului. (D.E.)"
Elena Andronache
 
Mesaje: 26
Membru din: Lun Feb 28, 2005 2:10 pm


Înapoi la Basarabia si Bucovina

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009