Sectorul CIVES
 
 

Eudochia Ivanţoc - Scrisoare catre Traiana Basescu

Forum:
Doua state romanesti - qui prodest!?
Reflectarea discutiilor de la:
www.pro-unire.go.ro si http://groups.yahoo.com/group/Pro-Unire

Moderator: o.brega

Eudochia Ivanţoc - Scrisoare catre Traiana Basescu

Mesajde gidromania » Mie Mai 25, 2005 9:25 pm

Multstimate Domnule Preşedinte Traian Băsescu!

Am privit cu emoţii şi cu lacrimi în ochi imaginile în care i-aţi eliberat şi i-aţi întâmpinat la Aeroport pe cei trei jurnalişti români. V-am văzut şi pe Dumneavoastră lăcrimând de fericire şi am m-am gândit din nou că v-aţi implicat în eliberarea acestor jurnalişti nu doar ca preşedinte, ci şi cu toată forţa şi spiritul Dumneavoastră uman.

În cei 13 ani de când suntem despărţiţi mi-am imaginat de mii de ori că Andrei va fi eliberat şi ne vom revedea în sfârşit. Acum, uitându-mă la această fantastică reîntâlnire a jurnaliştilor cu apropiaţii lor, am încercat din nou să-mi imaginez că şi Andrei e liber şi că ne-am reîntâlnit. De la o vreme îmi vine tot mai greu să îmi imaginez aceste clipe, şi îmi pare că această zi e tot mai departe.

Eu şi Andrei suntem cetăţeni români, Andrei, alături de Tudor Popa care e încarcerat acum la Hlinaia, împreună cu Ilie Ilaşcu au luptat pentru limba română şi drepturile românilor din Basarabia şi pentru asta au fost pedepsiţi ilegal în acest mod. Andrei nu regretă nici o clipă din zilele pe care le-a petrecut la război, pentru că atunci, când Patria lui era în pericol, nu ar fi putut proceda altfel. Regretăm cu toţii, însă, că decizia CEDO aşa şi nu este respectată şi că patrioţii români primesc de atâţia ani doar lecţia descurajării. Andrei e tare şi rezistă şi noi îl susţinem cu cât putem, dar ştiu că cel mai mult îşi doreşte să fie liber, ştiu că ascultă în aceste zile posturile de radio, se bucură pentru eliberarea jurnaliştilor români, pentru victoria pe care aţi purtat-o Dumneavoastră în acest caz, ştiu că se gândeşte la Dumneavoastră şi la România ca la o salvare...

Avem toată încrederea în Dumneavoastră şi ştim că nu uitaţi nici pentru o clipă de marea problemă a Transnistriei, şi credem că doriţi să apropiaţi şi de noi clipa fericită a adevărului şi reîntâlnirii. Credem că sunteţi gata să aplicaţi toate forţele conducerii României pentru rezolvarea definitivă a acestui caz şi eliberarea lui Andrei şi Tudor. Am privit la acţiunile României în cazul jurnaliştilor şi am înţeles că aţi făcut un gest enorm şi cu multă demnitate. Pentru noi, speranţele sunt şi mai mari, deoarece Andrei şi Tudor nu sunt arestaţi în Irak, ci în Republica Moldova.

Vă implor şi vă promit toată recunoştinţa, ajutaţi-ne să îi eliberăm.

Cu respect, Eudochia Ivanţoc
23 mai 2005

(primita de la Ziarul de Garda, http://garda.com.md )
gidromania
 
Mesaje: 76
Membru din: Vin Dec 31, 2004 5:32 am
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Basarabia si Bucovina

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009