Sectorul CIVES
 
 

13 ani ostatici ai regimului terorist transnistrean

Forum:
Doua state romanesti - qui prodest!?
Reflectarea discutiilor de la:
www.pro-unire.go.ro si http://groups.yahoo.com/group/Pro-Unire

Moderator: o.brega

13 ani ostatici ai regimului terorist transnistrean

Mesajde gidromania » Mie Iun 01, 2005 10:37 pm

Ziua, 2 iunie 2005
13 ani ostatici ai regimului terorist transnistrean
Rudele romanilor Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa cer ajutorul lui Traian Basescu


Azi se implinesc 4575 de zile de cand romanii Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa sunt incarcerati ilegal de regimul terorist de la Tiraspol.
Tot azi se implineste un an de cand patriotul roman Alexandru Lesco a fost eliberat din temnitele transnistrene, dupa 12 ani de detentie pentru "vina" de a fi roman.


Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa, raman in continuare ostatici pentru ca in anii 90 s-au impotrivit agresiunii grupului separatist pro-rus de la Tiraspol comisa impotriva Republicii Moldova. Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa asteapta in continuare o interventie a statului roman pentru eliberarea lor. Aceasta interventie este ceruta, intr-un strigat disperat de ajutor, si de sotia patriotului roman Andrei Ivantoc, Eudochia, care prin paginile ZIUA adreseaza un apel la presedintele Traian Basescu pentru eliberarea celor doi romani.

Evdochia Ivantoc afirma in crisoarea adresata presedintelui Basescu: "Avem toata increderea in Dumneavoastra si stim ca nu uitati nici pentru o clipa de marea problema a Transnistriei si credem ca doriti sa apropiati si de noi clipa fericita a adevarului si reintalnirii. Credem ca sunteti gata sa aplicati toate fortele conducerii Romaniei pentru rezolvarea definitiva a acestui caz si eliberarea lui Andrei si Tudor. Am privit la actiunile Romaniei in cazul jurnalistilor si am inteles ca ati facut un gest enorm si cu multa demnitate. Pentru noi, sperantele sunt si mai mari, deoarece Andrei si Tudor nu sunt arestati in Irak, ci in Republica Moldova.

Va implor, ajutati-ne sa ii eliberam!" (G.D.)
gidromania
 
Mesaje: 76
Membru din: Vin Dec 31, 2004 5:32 am
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Basarabia si Bucovina

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009