Sectorul CIVES
 
 

Reactie la un text a domnilor Roncea

Forum:
Doua state romanesti - qui prodest!?
Reflectarea discutiilor de la:
www.pro-unire.go.ro si http://groups.yahoo.com/group/Pro-Unire

Moderator: o.brega

Reactie la un text a domnilor Roncea

Mesajde Ioan Rosca » Lun Mar 31, 2008 6:07 pm

Reactionez la articolul difuzat la adresa:
http://www.civicnet.info/Articol.asp?ID=3984

Ma numar printre sustinatorii consecventi ai unificarii, care considera atitudinea guvernelor post-decembriste o uriasa tradare. Mesajul dlor Roncea imi provoaca , in mare, simpatie, dorinta de solidarizare.

Dar exista in el un fragment care ma pune pe ginduri:

"Ucraina a raspuns si printr-o masiva campanie de "psi-ops" pe teritoriul romanesc, desfasurata "acoperit" prin intermediul unui grup fantoma - "Noii Golani", infuzat de "basarabeni", care au intreprins o operatiune de ciuntire simbolica a hartii Romaniei Mari. Operatiunea a avut ca tinta difuzarea la o scara larga, mai ales in mijlocul tinerilor, a unei harti din care este decupat Bugeacul, Basarabia istorica, unde s-a nascut una din figurile glorioase al istoriei romanesti, maresalul Alexandru Averescu.
[]
Acelasi fel de "ecologisti" au lansat in Romania, sub platforma "romanismulu", o asa zisa campanie pro-Basarabia, ilustrata in principal prin harta ciuntita, difuzata in proportii de masa, de unde bastina unuia dintre cei mai insemnati ostasi ai Romaniei a disparut, "camuflata" de frunzulitele "noilor golani". "Brandul" - denumirea prin care s-au lansat si acreditat public ecologistii nostri - este o proba de utilizare frauduloasa a unei marci de renume, folosindu-se capitalul de credit al veritabililor "golani" care au fondat Piata Universitatii. Aceiasi "golani" care au protestat impotriva FSN-KGB, care au fondat Liga Studentilor, au lansat apoi Miscarea Pentru Romania, si au infaptuit Drumul Crucii din martie 1992, actiune cu rasunet national a noii generatii de tineri din Chisinau si Bucuresti care a prefatat reactivarea Mitropoliei Basarabiei. Renumele "golanilor" nationalisti romani a fost pus la lucru in beneficiul Ucrainei, sub nasul institutiilor "inteligente" si a naivilor unei generatii fara cunostinte istorice.

Mai mult chiar, si pe Wikipedia au fost deja asezate aceste reprezentari falsificante ale Romaniei. Apogeul acestei perversiuni a fost dupa mine descoperirea acestei harti intr-o scoala romaneasca din Transnistria, unde abominatia figura la loc de cinste, sub icoana. Copii deja supusi opresiunii rusesti in afara scolii erau agresati chiar si in interiorul scolii. Este un exemplu de manevra de raspuns a Ucrainei la campania romaneasca lansata de Civic Media cu privire la canalul Bastroe. Atacul la harta mentala a desfasurarii romanesti dintr-o zona cheie a Basarabiei, din punct de vedere istoric, este una dintre cele mai perfide si mai izbutite actiuni model a serviciilor moldo-ucrainene. Semnificativ este si un alt aspect - cu privire la fantomatica grupare. Lansarea organizatiei a avut loc prin intermediul unui personaj mai mult decat controversat, Doru Maries, care este de loc dintr-o localitate din nordul tarii, foarte aproape de granita cu Ucraina. Maries i-a promovat public pe asa zisii noi golani dupa ce el insusi a fost instalat la sefia Asociatiei 21 decembrie 1989, organizatie cu valoare simbolica insemnata, tocmai cu sprijinul direct al procurorului militar Dan Voinea, cel care a reusit ani de-a randul musamalizarea dosarelor Revolutiei si Mineriadei din 1990, in care actorul principal este Ion Iliescu. Voinea are vechi legaturi cu Iliescu, inca dinainte de 1989 si a facut parte din grupul restrans al conspiratorilor de incedere ai lui Iliescu, participand direct la lichidarea lui Nicolae Ceasusescu. Dupa nenumarate proteste ale victimelor mineriadelor Voinea a fost demascat public chiar de colegii sai din Parchet care au demonstrat ca manevrele lui Voinea urmau sa duca la nulitatea absoluta a dosarelor penale. In timpul manifestatiei din Piata Universitati rolul jucat de Maries a fost, cum altfel, tot unul diversionist, acesta incercand prin toate mijloacele determinarea unor actiuni violente ale demonstrantilor impotriva puterii, oferind astfel pretextul mult asteptat al represiunii. Represiunea a avut loc, in data de 13 iunie, iar noaptea, inainte de interventia in forta a politiei impotriva grevistilor foamei, Maries si-a strans rapid catrafusele si a disparut. Am facut o digresiune insistand asupra istoriei acestei neobisnuite si abile operatiunii de amputare simbolica a Basarabiei, deoarece este o actiune etalon, de manual, care va fi urmata de altele de acest tip, de distorsionare a memoriei si mentalului prin dezinformare si manipulare.

Mii de tineri romani poarta tricouri cu harta ucraineana, in nenumarate orase din Romania harta poate fi vazuta lipita pe peretii cladirilor, internetul este plin de imagini ale aceleiasi harti. Experimentul a reusit. In mentalul colectiv a fost sadita o imagine a Romaniei fara Bugeac, fara locul unde s-a nascut autorul acelui celebru «Pe aici nu se trece», unul dintre putinii maresali ai istoriei romanesti, erou care a adus o victorie colosala tarii. Daca un astfel de reper istoric poate fi amputat, orice este posibil, ar fi concluzia de inventar a ucrainenilor.
[]
George Roncea
Victor Roncea"

Stiu bine (direct) ca afirmatiile de mai sus despe Voinea si Maries sint superficiale, calomnioase, rauvoitoare , facind parte dintr-o campanie de intoxicare de care profita banda lui Ion Iliescu. Nu cred nici ca "Noii Golani" sint spioni ucrainieni.

Nu e cazul ca fratii Roncea sa amestece lupta pentru Basarabia si Bucovina cu concurenta intre diversele "factiuni" ale asociatiilor revolutionare din 1989-1990. E o manevra de joasa calitate, compromitatoare pentru cei care o practica. Sa-si regleze animozitatile in alt cadru. Altfel, intregul lor mesaj isi pierde credibilitatea.

Manevra confiscarii temei nationale e cu atit mai garava cu cit e vorba de recidiva. L-am prevenit deja anul trecut pe domnul Victor Roncea ca a lansat mesaje inadmisibile de sustinere a lui Traian Basescu , in numele manifestantilor Pietei Universitatii (1990).

Ce este asta? Intram si noi in bilciul confiscarilor? Nu ne ajung emanatiile FSN-iste, PSD-iste, CDR-iste etc?

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Înapoi la Basarabia si Bucovina

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009