Sectorul CIVES
 
 

A Doua (si Ultima) Epistola catre Traian Basescu

Stand (nu publica decit proprietarul):
Reflecta texte publicate de Paul Goma , in spatiul http://paulgoma.free.fr/index.html
Standul are acordul autorului.

A Doua (si Ultima) Epistola catre Traian Basescu

Mesajde administrator » Lun Iun 15, 2009 1:35 pm

GOMA
A Doua (si Ultima) Epistola catre Traian Basescu
Paris 25 mai 2006

Domnule Presedinte,

Daca aveti intentia sa reactivati Comisia prezidentiala pentru cercetarea Crimelor Comunismului în România, chiar daca va veti gândi sa faceti apel si la mine, va sugerez sa ma lasati de-o parte: hârtia de muste V. Tismaneanu a functionat o singura data.

Însa chiar de departe, chiar ne-cetatean român, însa român, îmi îngadui sa (re)propun urmatoarele:

Programul de cercetare a faptelor si a persoanelor implicate în instaurarea si perpetuarea terorii comuniste în România sa porneasca:

- cel mai târziu de la 28 iunie 1940 - pentru motivul evident oricarui alfabetizat, anume:

Basarabia, Bucovina, Tinutul Herta, în configuratia lor naturala, adevarata, au fost, ramân pamânturi românesti, fac parte din Istoria- Geografia Românilor, în ciuda "istoriei" scrise de rusi, impusa noua de slugile lor, Rollerii vechi si noi, ceruta azi de "istorici" aservititori ca Marius Oprea. Urgia bolsevico-asiata abatuta la 28 iunie 1940 asupra noastra, a oamenilor, cetateni români si a pamânturilor noastre românesti ne da dreptul, din punctul de vedere al adevarului istoric, sa începem studierea cel mai târziu din acel moment si în acele locuri.;

Sub guvernarea Domniilor Voastre, altfel români de-ai nostri, din=2 0popor, s-a înfiintat Institutul de studiere a Holocau-stului: prin el au fost impuse programe scolare si manuale tratînd, la capitolul "istoria României", numai suferintele minoritarilor evrei pe o durata de 5 ani, dar nu si suferintele majoritarilor neevrei, de peste 60 ani, ce continua si în momentul de fata prin legi, ordonante, santaje, amenintari cu "antisemitizarea".

Atrag atentia guvernantilor - care nu sunt doar ignoranti în materie de Istorie Contemporana a României precum "istoricii" mariusopresti), dar refuza cu îndârjire orice adevar istoric care i-ar delegitima, demasca, arata a fi ce sunt: continuatori ai politicii dinainte de decembrie 1989. Daca acesti români ar fi avut câteva notiuni de "istorie a României", ar fi aflat macar în ceasul al 24- lea: Agresiunile bolsevico-rusesti prin cei mai fanatici "revolutionari": evreii, au început în 1917, odata cu "Revolutia din Octombrie", si au vizat integritatea statului român, prin actiuni teroriste în Basarabia, prin contestatii internationale si interne ale drepturilor României de a fi România.

Descronologizatorii evrei de teapa lui I. Ehrenburg si V. Grossman, în Cartea Neagra, (1945) întâi si-au facut mâna de falsificatori emeriti inventînd "Marele Pogrom de la Chisinau", atribuit indigenilor moldoveni (care nici nu aveau voie sa intre în orasul ruso-evreiesc) si nu Doamne-fereste adevaratilor vinovati: ocupantii- colonizatori rusi, cu tot cu cazacii lor (de mirare ca evangh elistii mincinosi nu au dat vina pe. "jandarmii români", ca Wiesel, când a pretins ca acestia îi arestasera pe evrei si îi trimisesera la Auschwitz în aprilie 1944 din Sighetul ocupat de Unguri înca din septembrie 1940), si nu colonistilor evrei. Apoi, ajungînd la evenimentelor din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, pur si simplu au inversat ordinea lor, efectul devenind cauza - si viceversa:

Momentul 28 iunie 1940 (navalirea Armatei Rosii în Basarabia si în Bucovina de Nord, când prea multi minoritari evrei i-au umilit, i-au martirizat pe majoritarii români, militari în retragere, civili încercînd sa fuga de Raiul Bolsevic) a fost justificat prin faptul ca. dupa un an, în Momentul 22 iunie 1941 românii îi masacrasera pe evreii din Basarabia si din Bucovina si îi deportasera în Transnistria! Bine-bine, evreii au o cu totul alta perceptie a timpului decât ne-evreii, însa credeam ca fiind vorba de evrei traitori în Europa. Ne înselam: Rusia nu fusese nicicând în Europa, ne-o spusese în urma cu trei secole moldoveanul Dimitrie Cantemir, acum un secol basarabeanul C. Stere, un cunoscator pe pielea sa a barbariei asiate rusesti.

De la o vreme, excedati, Românii se întreaba:

«Ce tara-i asta? Se mai cheama România? Cine o conduce?, Ordinele cui sunt executate? Pâna ieri eram "ghidati" cu nagaica de rusi. Acum ne explica - ne fac si desene - americanii20si israelienii ce/cum sa mergem, pe unde sa ne scarpinam si pe unde sa nu ne, deloc, în virtutea abject-corectitudinii; caraleii bastinosi ne obliga în numele recentilor stapâni sa acceptam gazduirea închisorilor secrete care lor le-ar cauza/dauna (pe la onoarea lor si cinci kile de mastica), iar cine ezita este, negresit: "tradator de patrie" si "antisemit"».

Românii, slugi din negura veacurilor, s-au obisnuit sa-si asume, nu doar propriile pacate, ci si porcariile asupritorilor. Daca tinem sa intram în Europa (ei ne-au bagat si în NATO, cu Caraman în fruntea Securitatii intacte), atunci sa ne închinam la un singur Dumnezeu:

Holocaustul, de care toti românii (si cei care se vor naste începînd de mâine) sunt vinovati, pentru care trebuie sa plateasca în dolari sunatori - si nu, doamne-fereste Holocaustul ale carei victime am fost si suntem noi, românii, de 60 ani. Calaii nostri, senini, nu se recunosc responsabili, ba au nerusinarea sa ne arunce în obraz adevarul lor mincinos, ca am fi fost victimele "comunismului nationalist al lui Ceausescu" - si se propun-impun ei (R. Ioanid, V. Tismaneanu, Shafir, A. Florian, H. Zalis) sa scrie istoria suferintelor noastre. Iar boii de români, analfabeti (daca nu cunosc istorie elementara), nu au replica: Ceausescu venise la putere în 1965, dupa douazeci de ani de comunism curat-sovietic, "internationalist" (purtat de Batrânul Tismaneanu, de fratii Oigenstein-Rautu: Leonte si Mihail).

Domnule20Presedinte,

Multi, prea multi pentru un popor bun, drept, au fost guvernantii români care, din ignoranta, din interes (interesul tinîndu-le loc de etica) au abandonat, au cedat, au vândut Basarabia. Se observa ca actualii continua, voiosi, traditia vânzarii de frate.

Noi, basarabenii, noi, bucovinenii nu am uitat faptele rele ale lor, nedreptatile fata de noi, români eterni nedreptatiti de români.

Nu-i vom uita în veac pe Iliescu, Roman, Plesu, Geoana, pe Constantinescu, Ciorbea, Zoe Petre, pe Nastase, pe Tariceanu, pe Ungureanu, pe Basescu. Fiindca noi avem memorie; noi traim istoria în fiecare clipa a prezentului cu carnea si o consemnam cu sângele nostru. Si va ramâne. Nu vor fi uitati în veac uitatorii-vânzatorii nostri mioritosi. Fiii, nepotii, stranepotii vor afla de la semnele lasate de noi ca cinstitii, veneratii lor înaintasi fusesera niste
insi fara opinii, fara coloana vertebrala, fara mândrie, oameni de nimica - mai grav: vânzatori de frati - pe treizeci de dolari.

Domnule Presedinte,

Programul - daca nu va fi abandonat la sugestia-diriguitoare a americanilor si a israelienilor (daca nu-l concepe-dirijeaza nici R. Ioanid, nici V. Tismaneanu, nici macar Oisteanu!) va trebui.

- .sa nu se opreasca, suspect de nedrept la 22 decembrie 1989, ci sa continuie, firesc pâna azi, 2006, fiindca:

Dupa 22 decembrie 1989 comunismul a fost prelungit, cu ukaz de la Moscova de tovarasii tovarasului I. Iliescu prin Teroare, Crima, Dezinformare (citeste: rescrierea istoriei, dupa metoda Roller Bis ), în perfecta Impunitate, agravînd, prin razboiul civil numit "mineriade", agonia nefericitei noastre tari. Democratia neosovietica botezata rapid. "tranzitie" a azvârlit oamenilor, ca la câini, doua firimituri: dreptul de expresie si dreptul de a calatori, de rest ("restul" fiind Tezaurul National, cel care a facut din securisti, din activisti, din turnatori de cea mai joasa speta: supratoape milionare, chiar miliardare.) s-a ocupat acelasi Sinistru Aparat, cu nume schimbat, ajutat de auxiliariatul "intelectual": Scriitori, multi dintre ei considerati buni, anticomunisti, treziti peste noapte gazetari, animatori de dezbateri, mediatori, au (de)format, au ametit-mintit "opinia publica", prin etichete noi lipite gherlelor vechi ca "fosta Securitate", ca "agenti de politie" cum le zicea Andrei Cornea criminalilor cu epoletii pe dinlauntrul uniformei; i-au onorabilizat pe acesti nemernici dupa canonul lui N. Manolescu intervievîndu-l pe Iliescu imediat dupa Mineriada Sângeroasa când i s-a adresat: "omului cu o mare"; numindu-i pe martirizatorii nostri: "domnu' general" (Plesita, Caraman fiind domnii), "domnu' Brucan" (în gurita Gabrielei Adamesteanu), "domnu Magureanu" (în a filosofului Liiceanu, cel care a pierdut ocazia sa-l decreteze si pe asta arheu-al-natiei); pâna si mortii erau domneti de catre directori de opinie: "domnu' Gheorghiu-Dej", "domnu' Draghici".Daca ar mai fi fost în viata tovarasele clasice, am fi auzit-citit, întru simetrie: "Doamna Ana Pauker", "Doamna Gizela Vass", "Doamna Suzana
Gâdea", "Doamna Elena Ceausescu", domnificata cu mult înainte de 1989 de catre paunestii de curte si sabinibalasii de atenanse.

Acesta este normalul program, în timp, în spatiu si el nu poate fi limitat, amputat, în ciuda diktatelor din afara României si împotriva intereselor României, fara riscul de a produce o "istorie" dublu-rollerizata, de Recentul Minister al Adevarului orwellian de la Bucuresti.

În privinta persoanei mele, reamintesc ceea ce dealtfel stiti foarte bine:

- din 1977, când am parasit România, sotia, fiul si cu mine traim în Franta ca refugiati politici. în 17 ani de la "revolutie" guvernantii bucurestioti, ocupati pâna peste cap cu distribuirea printre cumnate si soacre si nepoate pubere a certificatelor de revolutionare neînfricate, nu ne-au restituit - cu scuze, desigur - cetatenia româna furata, pentru. "tradare de patrie".

În septembrie acest an statutul nostru nu va împiedeca Integrarea României în EU; însa cu siguranta nu va împiedeca nici întrebarea-mirare ironica a integratorilor:

«O tara care vrea sa intre în UE mai are - la 17 ani dupa Marea Revolutie de la Bucuresti - refugiati politic?»

Va sugerez sa raspundeti ce v-au suflat (ra)suflatorii:

«Cine: Goma? Dar Goma e un antisemit fioros! - depune marturie sub juramânt20N. Manolescu, fost antisemit, devenit antisemitizator emerit, dovada: ca rasplata pentru vigilenta-i treaza a capatat ambasadoriatul României la UNESCO».

Va saluta antisemitul refugiat politic în. Franta.

Paul Goma
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Paul Goma

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009