Sectorul CIVES
 
 

PROPUNERE Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice

Stand (nu publica decit proprietarul):
Reflecta texte publicate de Paul Goma , in spatiul http://paulgoma.free.fr/index.html
Standul are acordul autorului.

PROPUNERE Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice

Mesajde administrator » Joi Dec 29, 2005 7:13 pm

PROPUNERE
Paris, 21 septembrie 2005

La 4 august 2005 a fost luată HOTĂRÂRE[A] nr. 902 privind înfiintarea "Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel.
De ce n-am alcătui si noi, indigenii, băstinasii, majoritarii români - ne-americani, ne-israelieni - un Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice în România între 28 iunie 1940 - iulie 1990 ?
Nu sunt primul care (si-)a pus această întrebare îndurerată si, după cum merg treburile în România, nu voi fi ultimul.

Rezum evenimentele din ultima vreme:
La 5 septembrie 2005 trimisesem ziarului Ziua textul “Anunt” (publicat la 7 sept.) în care citam din Comunicatului Uniunii Scriitorilor din România din 31 august a.c.:
“Conducerea Uniunii Scriitorilor din România îsi exprimă regretul că în revista Viata românească numărul 6-7 din iunie-iulie 2005, revistă (sic) editată de Uniunea Scriitorilor, a fost permisă de către redactie aparitia unui text cu continut antisemit. Este vorba despre fragmente din Jurnalul 2005 al lui Paul Goma”. Si: “Conducerea Uniunii consideră intolerabilă îngăduinta cu care redactia revistei Viata românească a găzduit în această publicatie(re-sic!) idei contrare valorilor si normelor acceptate în lumea contemporană. (subl. mele, P.G.). Si anuntasem:
“Voi da în judecată:
1. Uniunea Scriitorilor din România;
2. Asociatia Scriitorilor din Bucuresti;
3. Pe Nicolae Manolescu, presedinte al Uniunii;
4. Pe Horia Gârbea, director de imagine al USR si presedinte al Asociatiei Scriitorilor, Bucuresti pentru calomnie [/b ]la adresa lui Liviu Ioan Stoiciu si a mea
5. Pe conducătorii Comunitătii Evreilor din România pentru [b]denunt calomnios
.

“În legătură cu punctul 5 astept ca USR să facă publice numele acelor membri ai Comunitătilor Evreilor «care au reactionat foarte dur» si care «Dacă ei s-au sesizat, înseamnă că afirmatiile sunt grave»(s. mea) - re-citat din scriitorul român Horia Gârbea, deficient, atât în materie de limbă română cât si de logică”.

“Ei” însă au tăcut chitic - ai fi zis: români din mosi-strămosi. Le-a scăpat (cum? din cauza cui? să existe oare trădători si în rândurile Comunitătii?) informatia:
Realitatea evreiască, Nr. 236 (1036), 1-15 septembrie 2005(articol nesemnat, număr inaccesibil pe site, la fel ca întreg numărul)
Luări de pozitie legate de manifestări antisemite în România
“Desi există o legislatie (Ordonanta de urgentă nr. 31 din 28 martie 2002 si o hotărâre a C.N.A.) care condamnă manifestările fasciste, rasiste si xenofobe si popularizarea lor, din păcate, ele îsi găsesc locul în continuare în presă, audiovizual sau în brosuri care se vând pe tarabe. Aspectul pozitiv este că în presa română au început să apară si unele luări de pozitie împotriva unor astfel de atitudini. În ultimul număr (6-7) al «Vietii Românesti», revista Uniunii Scriitorilor, asupra căruia ne-a atras atentia criticul literar Henri Zalis (subl. m., P.G.), a fost publicată prima parte a /Jurnalului/ scriitorului Paul Goma (1-16 ianuarie 2005). Textul cuprinde atacuri vehemente împotriva intelectualilor evrei si membrii Comisiei «Wiesel» care au redactat /Raportul/ despre Holocaustul din România, împotriva faptelor si argumentelor care sustin existenta Holocaustului românesc cuprinse în acest document, negându-se veridicitatea lor, critici împotriva Israelului si a politicii duse de statul evreu. Reactia fată de publicarea acestui text a venit din partea ziarului «Gândul», (…) Comunicatul Uniunii Scriitorilor a fost reluat si comentat de ziarul «Gardianul». Drept replică la cele două articole, într-o scrisoare trimisă ziarului «Ziua», Paul Goma reia atacurile antievreiesti si afirmă că va da în judecată, printre altii, Uniunea Scriitorilor si pe «conducătorii comunitătii evreiesti pentru denunt calomnios», iar «România liberă» îi ia apărarea scriitorului (…)”

Comunitatea evreilor nu s-a ostenit să confirme “sesizările” (“foarte grave”, vorba scriitorului român H. Gârbea) prin citate, cum se obisnuieste la noi, în Europa; nici să le infirme si să-si ceară scuze pentru eroare, cum se obisnuieste la noi, în Europa. Obisnuintele europene ar fi presupus: membrii Comunitătii evreiesti se ostenesc să citească întâi, abia apoi să antisemitizeze ceea ce citiseră, cu ochii lor - vorbesc de textele denuntate de denuntătorul veteran H. Zalis, individul care si-a făcut stagiul la revista Săptămîna a lui Eugen Barbu (nu va fi pretinzînd că fusese infiltrat acolo de însăsi Comunitatea Evreiască?).

Iată însă că în această ambiantie de n-aude-na-vede, în ziua de 20 septembrie a.c. au fost anuntate două evenimente - primul:
“From: Oana Subtirica (…)
Subject:“Despre "Pro si antisemitism" la Conferintele Cuvantul"
“Dragii mei, Revista Cuvintul are deosebita onoare de a va invita sa luati parte la o noua editie a Conferintelor Cuvantul.
Joi, 29 septembrie ora 18.00, la Centrul de Presa al Societatii Romane de Radiodifuziune, va avea loc cea de-a XIX-a editie a Conferintelor Cuvantul. Cei care vor lua cuvantul cu prilejul acestei editii sunt Marta Petreu, Maria Ghitta si Andrei Oisteanu. Tema: "Pro si antisemitism".
Va asteptam cu aceasta ocazie Centrul de Presa al Societatii Romane de Radiodifuziune. Va rugam sa confirmati prezenta, pentru rezervarea locurilor.
Cu stima, Oana Subtirica”

Ocazie de a afla: omenirea, ea, asa cum este, se imparte în două categorii nete: “prosemiti” si “antisemiti” - cale de mijloc neexistînd. Epocala descoperire va fi cântată-pentru-dumneavoastră de poeta creierală Marta Petreu, după indicatiile pretioase ale tovarăsului de veacuri Ianosi (marxist născut nu făcut, care imediat ce Brucan i-a dat bilet de voie, s-a grăbit să explice goi-lor analfabeti ce este acela un Gulag si cum trebuie abordati în mod constructiv Salamov si Soljenitîn.

Al doilea eveniment - tot în 20 septembrie datat (Ziua):
“Comunitatea evreiasca din Romania isi alege conducatorii
“(…) Responsabilii obstii evreiesti au decis ca a sosit timpul ca scaunul de presedinte, ramas gol dupa moartea neuitatului Nicolae Cajal, sa fie ocupat prin alegeri democratice, transparente. ZIUA a fost ziarul care a precipitat evenimentul, aducand in discutie prea lunga si problematica prezenta in varful conducator al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (F.C.E.R.) a unui fost colonel activ de Securitate. Dar acum povestea apartine trecutului.
Congresul evreimii-romane care se desfasoara, azi, 20 si maine, miercuri 21 septembrie, (sublinierile mele, P.G.) (…) Important, si trebuie subliniat acest lucru, alegerile vor fi, pentru prima data, libere si transparente. (sublinierea si uimirea mea: cum “pentru prima dată libere si transparente”?) “(…) Pentru postul de presedinte candideaza: prof. univ. Radu Alexandru Feldman (Radu F. Alexandru) (…); prof. univ. ing. Tiberiu Roth, (…) prof. univ. Corneliu Sabetay (…) si prof. univ. Aurel Vainer (…) Pentru postul de vice-presedinte al FCER candideaza conf univ. ing. Otto Adler, regizorul Erwin Simsensohn si ing. Paul Schwartz. Postul de secretar general, detinut pana acum de av. Iulian Sorin, va fi ocupat de unul din cei cinci candidati inscrisi in cursa electorala” (subl. mele)
Securistul “Iulian Sorin” era-este “av.”? Aviator? Avicultor? Neinformat - si modest - îmi spun că graba cu care Comunitatea evreilor a trecut la alegeri “pentru prima dată libere” se va fi datorînd unui articol de acum câtva timp în care Tesu Solomovici i-a zis pe pseudonume adevăratului conducător al Comunitătii: colonelul de Secu. Numai că de atunci a trecut multă vreme - si nu s-a întâmplat nimic notabil.
Presupun: tot el (Tesu S.) pune degetul… pe i, când scrie:
ZIUA a fost ziarul care a precipitat evenimentul, aducand in discutie prea lunga si problematica prezenta in varful conducator al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (F.C.E.R.) a unui fost colonel activ de Securitate.”
Ceea ce ar putea însemna (până la proba contrarie) că “scandalul” provocat de Uniunea lui Manolescu N. cu Gârbea H. si, în subteran, cu Zalis H. a dat tulburare, precipitare, si … mobilizare electorală în Comunitatea evreiască - întru apărarea (cu ghearii si cu dintile, vorba romancierului minoritarăs) pro- semitismului de atacurile mârsave ale odiosului antisemitism la care se dedau cei care “nu sunt cu noi - deci sunt împotriva noastră si trebuiesc stârpiti”, potrivit doctrinei sionismului triumfător.

La 16 ianuarie 2005 scriam textul “Unde ni sunt…?” în care citam concluzia trasă de Elie Wiesel (sub supravegherea ambasadorilor SUA si Israelului în România) la 16 oct. 2004:
Holocaustul în România a fost posibil ca urmare a antisemitismului cu rădăcini adânci în istoria politică si culturală a tării” (s.n.).
Calificînd-o: “rezultat al gândirii teroriste a holocaustolo- gilor, model de abuzivă înjumătătire a adevărului” si continuam:
“Deci noi, românii ne asumăm partea de vină în martirizarea si uciderea evreilor începînd din 27 iunie 1941 (“Pogromul de la Iasi”), evreii însă nici nu vor să audă - corect: nu ne permit să deschidem gura - pentru a vorbi si noi despre martirizarea, uciderea românilor, cu un an mai devreme, începînd din 28 iunie 1940, în Basarabia si în Bucovina de Nord ocupate de bolsevici, apoi din 23 august 1944 câteva bune decenii, în restul României ocupate de rusi”.

În alt text: “Să învătăm de le evrei” spuneam:
“Fată cu obrăzniciile, acuzatiile, calomniile, actele de xenofobie (antiromânismul), de rasism («numai evreii au suferit, numai ei au dreptul să vorbească despre Holocaust»), nu mai acceptăm diktatul, cu capul plecat, cu gura închisă. Si noi, ne-evreii am suferit, si noi avem dreptul de a ne apăra suferinta si onoarea de victime.”
În continuare, sugeram:
“…respectarea întocmai a “Ordonantei de urgentă nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârsirea unor infractiuni contra păcii si omenirii”.
“(…) să cerem, nu eliminarea din text a termenului “fascist” (violent inexact), ci introducerea, după “fascist”, a: “si comunist”.

Iată că la 4 august 2005 a fost luată HOTĂRÂRE[A] nr. 902 privind înfiintarea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel”.
Ce va fi cautînd pe fronton numele “Elie Wiesel”? Purtătorul nici măcar nu a murit dar a dat numele său unui organism avînd scop studiul unui fenomen din România? Ce a avut, ce are Elie Wiesel cu noi, Românii - în afară de ura oarbă, de repetata, de îngrosata falsificare a adevărului istoric din punctul de vedere al unui frustrat Mare-Maghiar ca el în “favoarea” ungurilor ocupanti ai Ardealului de Nord?, de calomnierea constantă, isterică a României si a Românilor («Românii au ucis, au ucis, au ucis!»)?
Citind “Hotărîrea” (asa este corect, nu Hotărârea” cum stă scris într-un act oficial), bag de seamă: dacă Primul ministru si ministrul Culturii (sic) l-au numit în fruntea Institutului pe “istoricul” Mihail Ionescu, cronicar de curte si de atenanse al lui Ceausescu, atunci nu mai există incompatibilitate între natura institutiei si denumirea ei, în care caz de ce nu ar fi rebotezată: “Institutul Elie Wiesel - Mihail Ionescu”?

Vasăzică guvernul actual a găsit fonduri pentru finantarea “de la bugetul statului” a unui Institut ce urmează a studia suferintele a circa 750 000 evrei (câti erau în 1939) pricinuite de Statul Român într-un interval de 4 ani, 1941-1944. Dar acestea (suferintele) erau studiate, cunoscute din 1945, acuzatii fuseseră condamnati de justitia poporului sovietic eliberator prin magistratii impartiali-de-clasă Avram Gutmann-Bunaciu, Voitin(ovici), Sasa Sidorovici; opinia publică, convocată în sălile Tribunalului Poporului pe bază de legitimatii speciale si de promisiuni- amenintări, încălzită până la delir de verbul - românesc! - al lui Brucan, Baranga, N. David, Nestor Ignat, Miron Constantinescu care cerea Moarte-dusmanilor-României; pusii sub învinuire fuseseră preparati ca-la-Moscova, cu ciomagul si ranga de fier a enkavedistului Nicolski-Grünberg; unii executati, în 1947… Ce mai pot descoperi cei 30 cercetători salariati: R. Ioanid, M. Shafir, Al. Florian, J. Ancel, Braham, Lia Benjamin, L. Volovici, L. Rotman, W. Totok, Laszlo A., G. Andreescu, O. Pecican, M. Ghitta ? Că G. Liiceanu si D. Tudoran fuseseră până mai an antisemiti virulenti, însă deveniseră din senin (sic) filosemiti convinsi?, că antisemitul cult N. Manolescu (nu cita el chiar din Garaudy?!) s-a prefăcut ca prin minune în vânător de antisemiti ca Goma?

Actualul Guvern a găsit pe dată fonduri, local, secretare, automobile (si benzină!), soferi pentru cei 30 cercetători-din-nou a ceea ce era cercetat de jumătate de veac. Nu contează: misia cercetătorilor (dar a colaboratorilor!) va fi, nu aceea de a descoperi alti criminali dintre români, alte victime dintre evrei, ci de a împiedeca, prin vacarm bine orchestrat, pătrunderea, în sfârsit, până la urechile ne-evreilor amneziati de 50 de ani de teroare politienească si reeducare (ca la Pitesti!, ca la Pitesti!) a adevărului integral, acela care spune: si noi, ne-evreii am fost martirizati de bolsevicii rusi, dintre care nu putini evrei; si mai spune: evreii nostri nu au fost chiar totdeauna doar victime - ci si călăi; si încă feroci. “Cercetătorii” care vor face act de prezentă în zilele de salariu (gras, de la bugetul statului român), dacă sunt mai în vârstă, atunci sigur au fost ei însisi belitori-de-goi, iar mai-tinerii sunt fiii, nepotii unor adevărati criminali (ca A. Oisteanu, Al. Florian, R.Ioanid). Ei nu vor lucra pentru scoaterea la lumină a adevărului integral, ci vor trudi la îngroparea si mai în adânc a adevărului despre faptele celor multi, de ordinul zecilor de mii de evrei care, după Cedarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord au alergat în Teritoriile Cedate (Perahim, Sorin Toma, Celac, Bârlădeanu, Misa Oigenstein si Bella Iosovici - viitorii părinti ai fratilor Oisteanu) unde au distrus, cu entuziasm revolutionar bolsevic Biblioteci si Biserici, Cărti si Icoane - iar, ca auxiliari zelosi ai NKVD, (începînd din 28 iunie 1940): au distrus cu jubilatie Oameni: martirii nostri.

Acesta va fi adevăratul rol al Institutul binenumit “Wiesel”. Să bruieze, să minorizeze, să ironizeze, în final să interzică, în continuare, partea noastră de adevăr, cea care ar contrazice inocenta integrală a evreilor si ar atenta la unicitatea Holocaustu-lui si în România (si în Polonia si în Tările Baltice si în Rusia…).
Se stie: rolul determinant al creării Institutului “Wiesel” l-au avut, nu guvernantii românii, chiar analfabeti profunzi în materie de umanioare, în special de istorie natională - ci americanii si israelienii. Iar reprezentantii poporului român nu au găsit de cuviintă să consulte poporul român, cel pe care ei îl reprezintă - la Bruxelles, la Moscova, la New York -, ci au ciocnit călcâiele si s-au executat.
Pentru edificarea unui Memorial al Victimelor Bolsevis-mului, noi, ne-evreii, noi, ne-bolsevicii, noi, ne-securistii cui să ne adresăm? Cine dintre conducătorii României se uită în gura noastră? Ai zice că în alegerile de anul trecut au ales un presedinte al României nu românii - ci americanii si israelienii.

Întrebare:
Avem noi, indigenii, băstinasii, majoritarii români - ne- americani, ne-israelieni - dreptul la un Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice în România între 28 iunie 1940 - iulie 1990?
Dacă au meritat evreii din România (să admitem prin absurd că cei 750 000 au fost cu totii victime) nu ar fi drept, echitabil (sic) ca un alt Institut, nu geamăn, ci paralel, neconcurent să studieze, repertorieze, difuzeze mărturii despre suferintele a circa 30 000 000 ne-evrei pricinuite de Teroarea Bolsevică, slujită cu abnegatie de evrei timp de 50 ani? ïncă o dată, fiindcă “partenerii” nu aud, nu dialoghează, ei monologhează-diktează: în cifra de 30 milioane de ne-evrei români intră cele trei generatii de basarabeni si bucovineni distruse - chiar dacă nu total lichidate; si cel putin 2 generatii de ne-evrei din restul României.

Pentru că guvernul României si presedintele României nu se vor grăbi să vină în întâmpinare (“întâmpinare”, după 16 ani de nepăsare, de surzenie?), noi, ne-evreii, nefiind nici americani, nici chiar israelieni, propunem:
U n s o n d a j p r i n i n t e r n e t :
Este oare necesar un +Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice în România? Sau mai poate astepta încă o jumătate de secol - că nu dau turcii…?
Vom afla:
a) dacă mai există români doritori ca măcar în al 12-lea ceas să se ridice în două picioare si să-si afirme, sub propriul nume, dorinta de restabilire a adevărului istoric din ultima jumătate de secol;
b) dacă mai există români în actualul guvern, care să-si facă datoria fată de comunitatea noastră multîncercată, multnedreptătită, mult si mereu mintită.

ïn cazul în care guvernul român nu va mai avea fonduri si pentru români, deci ISTBR nu va avea un sediu, vom ruga Institutul “Wiesel” să cedeze o cămărută la subsol. Nu ne îndoim de generozitatea legendară a evreilor.
Dacă nu - nu va fi. Românii vor rămâne afară.
Sunt obisnuiti, românii, cu afara: au fost dati afară din case, din libertate, din familiile “reîntregite de Securitate”, din amărâtele slujbe de după prizonierat si închisoare si deportare, dati afară din tara lor (iar basarabenii si bucovinenii, chiar de au rămas pe loc, au fost dati afară de rusi din propria-le identitate românească).
Neavînd un acasă al lor, românii se vor întâlni… afară; în Piata Universitătii, de pildă. Pe timp de ger, de ploaie, supravietuitorii români dintre eternele victime se vor adăposti în holurile Facultătii de Litere si în al Institutul de Arhitectură.
Numai de nu le-ar da prin cap actualilor guvernanti ai tării - tara din care au fost dati afară cetătenii săi - să trimită Minerii lui Iliescu, pentru “restabilirea ordinii” - si să-i dea prilej lui N. Manolescu să ia un interviu legitimator “Omului cu o mare”.
Fiindcă atunci…

Românii de bună credintă, avînd cultul memoriei si simtul onoarei, sunt invitati să-si manifeste acordul/dezacordul cu crearea
Institutului pentru Studierea Terorii Bolsevice în România între 28 iunie 1940 - iulie 1990
- la o adresă electronică ce se va anunta în curând
Paul Goma
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Paul Goma

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009