Sectorul CIVES
 
 

A P E L P E N T R U N E U I T A R E - Goma, Culcer

Stand (nu publica decit proprietarul):
Reflecta texte publicate de Paul Goma , in spatiul http://paulgoma.free.fr/index.html
Standul are acordul autorului.

A P E L P E N T R U N E U I T A R E - Goma, Culcer

Mesajde administrator » Joi Dec 29, 2005 11:40 pm

Paris, 19 decembrie 2005

Paul Goma va saluta, va urează Crăciun fericit, si la Multi Ani pentru 2006.
Totodata va roagă sa difuzati Apelul de mai jos printre prietenii, cunostintele Dvs, rugîndu-i, ca la rândul lor sa dea sfoară în tzară,cu acest Apel pentru Neuitare.
Va multumesc si din partea lui Dan Culcer - el va primi si va administra ceea ce veti trimite.
"Să tzinem legătura!" - a fost cuvântul de ordine al nostru, refugiatii din Basarabia si din Bucovine în ce mai rămăsese din România.
Paul Goma


Dan Culcer,Paul Goma fac un

A P E L P E N T R U N E U I T A R E

Bolsevicii, rusii (cu auxiliarii lor) nu vor fi izbutit să distrugă chiar toate documentele fotografice ale vietii noastre dinainte de năvălirea lor în Europa (începînd de la Primul Război Mondial), să nimicească dovezile - fotografice - despre cruzimea, cu care s-au străduit să ne facă fericiti - prin alungări de la vetrele noastre, prin arestări, deportări, înfometări, torturi, moarte.
Vor mai fi rămas, după atâtea si atât de cumplite pierderi, prin funduri de sertare, de cufere, de cutii de carton, de boccele fotografii, carti postale, timbre, afise, coperti de carti sau pagini de revista, de ziar.
Ne-am propus să le colectăm, sistematizăm, reproducem - pe hârtie, prin internet - ceea ce s-a mai salvat din memoria noastră în imagini vorbind despre calvarului românilor din Răsăritul tării : basarabeni, bucovineni, herteni, transnistrieni - deportati în Siberia, refugiati în restul României, dar hăituiti în vederea "repatrierii în URSS", deportati în Bărăgan - din 1914 până în ziua de astăzi.
Cei care vor lua cunostintă de acest Apel sunt invitati să trimită,fie prin postă fotografii pe hârtie (copii, nu originale), fie electronic, prin e-mail - la adresele indicate mai jos. Este necesar ca imaginile să fie însotite de câte o notă explicativă, separată, în care să fie indicate:
Data, locul, împrejurarea în care a fost făcută fotografia, numele celui/celor din imagine, numele detinătorului (să se precizeze dacă acesta doreste sau nu să i se comunice numele la reproducere). Rugăm să nu se facă "semne" pe hârtie ("x"-uri, cifre); pentru recunoasterea personajelor să se explice în Notă - de pildă: "al doilea din stânga este... Cutare","primul din rândul al doilea este"...
Totodată este necesar ca detinătorul fotografiei să autorizeze, în scris, reproducerea ei/lor în revista electronică Asymetria
(http:// www.asymetria.org), al cărui editor este ziaristul Dan Culcer.
Prin orice mijloc vor fi trimise imaginile, adresa expeditorului să fie clară, completă, pentru a i se putea confirma primirea lor si multumi.
Paris, 15 decembrie 2005

Adresa postală: Dan Culcer, 16 Résidence Nouveaux Horizons
78990 ELANCOURT, FRANCE
Tel 33 (0)1 30431677
Adrese electronice:
[ danculcer@numericable.fr]
[ dculcer@asymetria.org ]
[ dan.culcer@gmail.com ]
[ asymetria@gmail.com ]
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Paul Goma

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009