Sectorul CIVES
 
 

C I T E S T E S I D A M A I D E P A R T E!-Paul Goma

Stand (nu publica decit proprietarul):
Reflecta texte publicate de Paul Goma , in spatiul http://paulgoma.free.fr/index.html
Standul are acordul autorului.

C I T E S T E S I D A M A I D E P A R T E!-Paul Goma

Mesajde administrator » Dum Ian 16, 2005 11:54 pm

C I T E S T E S I D A M A I D E P A R T E !

Paul Goma

UNDE NI SUNT…?
Paris, 16 ianuarie 2005

In 12 noiembrie 2004, la Bucuresti, s-a anuntat :
“Comisia Internationala pentru Studierea Holocaustului în România“ – sub supravegherea ambasadorilor SUA si Israelului în România - a tras concluzia prin glasului lui Elie Wiesel: “Holocaustul în România a fost posibil ca urmare a antisemitismului cu radacini adânci în istoria politica si culturala a tarii”:

Membrii Comisiei - “internationale”:
- Prof. Elie WIESEL, Presedinte
- Radu IOANID, Vicepresedinte
- Tuvia FRILING, Vicepresedinte
- Mihai IONESCU, Vicepresedinte
- Ioan SCURTU, Institutul N. Iorga, Consilier de Stat, Administratia Prezidentiala, Coordonator Secretariat
- Victor OPASCHI, Consilier de Stat, reprezentant al Presedintelui României în
Comisie
- Viorel ACHIM, Institutul "N. Iorga"
- Lia BENJAMIN, Centrul pentru Istoria Evreilor din România
- Liviu BERIS, Reprezentant al Asociatiei Evreilor din România, Victime ale
Holocaustului
- Irina CAJAL MARIN, Federatia Comunitatilor Evreiesti din România
- Adrian CIOFLANCA, Institutul "A.D. Xenopol", Iasi
- Ioan CIUPERCA, Universitatea "Al.I. Cuza", Iasi
- Alexandru ELIAS, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania
- Alexandru FLORIAN, Institutul pentru Studii Social-Democrate
- Vasile IONESCU, Organizatia Rromilor
- Corneliu Mihai LUNGU, Arhivele Nationale
- Andrei PIPPIDI, Universitatea Bucuresti
- George VOICU, Universitatea Bucuresti
- Jean ANCEL, Israel, Institutul "Yad Vashem"
- Colette AVITAL, deputat (Knesset)
- Andy BAKER, American Jewish Committee
- Randolph BRAHAM, CUNY, US
- Mihai Dinu GHEORGHIU, Universitatea Paris II, Franta
- Hildrun GLASS, Germania
- Dan MARIASCHIN, Vicepresedinte B'Nai B'Rith
- Paul SHAPIRO, US, USHMM
- Michael SHAFIR, RFE/RL, Israel
- William TOTOK, Germania
- Leon VOLOVICI, Israel

Privesc lista celor din “Comisie”: nu-l vad pe Oisteanu - unde e Oisteanu, membru eminent al clanului criminal Rautu?; nici pe Andrei Cornea - unde-i Andrei Cornea cu tot cu parintele sau Paul Cornea?; nici pe tovarasu’ Tesu de la “Munca” dimpreuna cu al sau carnetel-negru în care îi listà pe dusmanii poporului - au oare de ce? Sa fi fost înlocuiti în ultimul moment de doi-trei goi figuranti-activi (ca toti proaspetii convertiti, mai catolici decât Rabinul-General) - ca Pippidi, M.D. Gheorghiu, Totok? Dar unde-i D. C. Giurescu? - sa fi lins el pe degeaba ceea ce a lins? Dar Gabriel Andreescu? Dar Dan Pavel? Dar Laszlo Alexandru, dar Pecican? Dar Buzura, Doctorul Honoris Causa de la Ierusalim, rasplatit pentru isprava înalt culturala de a fi trimis la topit un volum de documente care probau si responsabilitatea evreilor? Dar Breban, dar Tepeneag - cu stindardul lor pe care scrie, citet: “Ed. Reichman”? Dar Marta Petreu cu I. Vartic, învataceii tovarasului Ion Ianosi?

Sa avem încredere în “Comisia internationala” (care îmi aduce aminte de inistra Comisie Aliata de Control” din 1945-1948, cea înfiintata pentru a-i recupera pe refugiatii din Basarabia si Bucovina, considerati “cetateni sovietici”:“Aliatii” erau… rusii si numai ei), din moment ce exista oameni cinstiti, intelectuali stiind sa citeasca - dar nu sa citeze - ca R. Ioanid, Shafir,Volovici, Ancel, Braham…

Sa fiu crezut: nu pentru ca mi-as fi facut vreo iluzie ca ultimele texte ale mele “Basarabia” si “Saptamâna Rosie” ar fi putut avea un efect lamuritor,eventual încurajator în apararea partii noastre de adevar. Ci pentru halul nici macar minim-moralian al consângenilor nostri: în schimbul unei burse, al unei calatorii, al unei invitatii la un colocviu (si nici macar, nu totdeauna au fost momiti cu avantaje, ci… s-au… auto-momit, dupa obiceiul stramosilor lor, profesionisti ai arvunei ne-cerute si ne-onorate) - sunt capabili sa “recunoasca-cinstit-ca-la-Pitesti” ca mamele lor sunt curve, ca tatii lor au mâncat copii (vorba lor: “Si ce daca am zis, eu stiu adevarul: ca mama nu-i curva, tata nu e mâncator de copii - dar daca asa se cere…; si,-n plus, s-ar putea sa se dea câte ceva…”).

Il arat cu degetul meu de turnator al turnatorilor atât pe Buzura, lepra batrâna, cât si pe mai-junele M.D. Gheorghiu - care, prin forta lucrurilor (a vârstei) nu a putut mânca rahatul ceausist - dar sa nu ne pierdem speranta, tovarasi! Tinerii români sunt leit fiii, nepotii românilor cu piept de arama, deci: ce naste din român - sluga este! De ce ne-am mira-revolta constatînd ca tinerii-din-ziua-de-azi nu sunt chemati sa spele grelele pacate ale parintilor lor, ci sa manânce, ei (cu gura lor!) rahatul reglementar: nu ca pe timpuri, rahat rusesc, vulgar-barbar, ci rahatul tehnologizat-rafinat americano-israelian - unde mai pui ca, pe-baza-de-el, se da - ce s-o da, numai sa se dea…

Chiar sa nu existe printre cele peste douazeci de milioane de români un om normal, care sa judece normal, sa gaseasca anormal “Raportul” cu tot cu “concluziile” lui?; Sa fi uitat românii tot ce stiau, tot ce citisera? Putin le pasa de adevar, îsi spun ca oricum, tot nu sunt luati în seama, deci mai întelept e sa taca - pentru a nu-i provoca pe dom’ sergentii care ne pazesc din 23 august 1944? (pe noi, basarabenii, bucovinenii, din 28 iunie 1940).
Dar unde ni sânt intelectualii, în primul esalon: scriitorii? Unde ni sânt directorii de constiinta? Unde analfabetii civic pâna la 22 decembrie 89, dar-însa-totusi alfabetizatii în cursul-rapid din Piata Universitatii?
Unde ni sânt aparatorii demnitatii nationale? Unde ni sânt aparatorii adevarului în contra minciunii institutionalizate?
Si unde “vocile” celor care acum câtiva ani încercasera sa rosteasca partea lor de adevar, însa, nepregatiti psihologic pentru a raspunde unor atacuri brutale, acuzatoare, mincinoase - s-au speriat, au fost bagati în boale - si de atunci tac chitic? : N. Manolescu, G. Liiceanu, D. Tudoran. Unde sunt? Ei, draga-doamne, sunt si directori de constiinta ai natiei, nu doar reprezentanti de frunte ai culturii… (în fine, cultura specifica românilor, cea vajnic rezistenta comunismului). De ce nu li se aude glasul? Au fost amutiti de prima rasteala a evreilor? S-au cutremurat, apoi s-au aplatizat-turtizat-curs-evaporat, sub acuzatia de “antisemitism”? Dar ei -acesti intelectuali sunt (iertare: erau) capabili de discernamânt, stiau ce e adevar, ce e minciuna, stiau sa sustina un punct de vedere, sa participe la un dialog.
De ce tac, ascunsi sub tol, ca ei adica ei nu stiu nimica, sa fie lasati cu nevoile-si-neamul lor, ca, uite, ei sunt bolnavi de ficat si au de platit pensii alimentare…?

De ce… De frica. Asa au trait sub Ceausescu, asa au supravietuit sub Iliescu, asa vor vegeta sub Basescu: cu frica. Tremurînd, prin traditie, din negura veacurilor. Asa au facut românii istoria: “tot tremurînd, tot asteptînd…”
Asteptînd - ce? Sa vina americanii? Sa ne faca ei dreptate, cum fac dreptate
palestinenilor, afganilor, irakienilor?

De ce nu se gaseste un singur român normal, care, ridicat pe doua picioare, sa rosteasca adevarul nostru, al comunitatii românesti, pentru a raspunde neadevarurilor, calomniilor scuipate de “Comisie” si de slujnicarii ei?
Dar cine sa fie acela; Printul Lichelelor Liiceanu? Sa apere, el, cauza natiei sale? Care natie? Dar ce are el cu natia româna - el are cu natia sa de afaceristi editoriali, cu natia clanului sau de olteni ‘oti;Ce sa-i pretinzi unui Plesu, legendar autor al Tratatului Despre îngineri? Ce sa ceri lui Manolescu, emerit legitimator al ilegitimului Iliescu imediat dupa mineriada sângeroasa? Sa “combata”, el, de capul lui, recenta teza a stapânului sau, Tovarasul Ion - ca da, a fost “holocaust” în România, ca da, numai românii sunt vinovati fata de evrei, în schimb (!) evreii nici usturoi nu mâncasera, nici Românie nu vândusera-tradasera, cu consecventa, cale de un secol, iar începînd din 28 iunie 1940, doamne-fereste sa se comporte cu noi, basarabenii si bucovinenii ca cei mai feroci dintre ferocii, barbarii komisari bolsevici?
Si sa nu mi se spuna ca Dorin Tudoran (alt “antisemit” de antart) a cârtit si sub Ceausescu - da, dar pentru ce: ca sa ceara drepturi si pentru altii? Da de unde: ca sa obtina “dreptul” sau de a emigra. Abia dupa aceea a devenit combativ - însa dupa decembrie 89 a revenit la starea lui naturala, de scriitor-român, selectiv în “optiuni”, prezentîndu-si interesele drept convingeri, esuînd în consilieratul lui Voiculescu… Acum, la miezul noptii de ce tace?

Unde sunt celelalte voci-autorizate în rostirea adevarului?
Fiindca am vorbit de scriitori - ca cei mai chemati - ce-ar fi daca as lua “Dictionarul esential al scriitorilor români” sa-i însir alfabetic?
Inutil. Nici unul din cei în viata nu ar avea normalitatea scriitoriceasca de a protesta.
S-ar fi schimbat ceva daca mai traiau Marin Preda, Bogza, Jebeleanu, Desliu,Nichita Stanescu, A. E. Baconsky, Eugen Barbu, Petru Dumitriu, Ivasiuc, Titus Popovici? Da de unde!
Dar cei deja clasicizati: Arghezi, Bacovia, Barbu, Blaga, Camil Petrescu, Sadoveanu, Eftimiu - cum ar fi reactionat la o astfel de închinare? Ei, cum: exact ca urmasii lor…
Din Istoria Literaturii Române vad un singur literator care si-ar fi ridicat glasul - dealtfel si-l ridicase, dar îi închisese gura, internîndu-l în azil Maiorescu, protectorul sau : Eminescu.

In noiembrie 2004 Iliescu Ion s-a facut grav vinovat fata de poporul român, fata de natia româna, declarîndu-se de acord cu toti termenii diktatului unor notorii falsificatori de istorie, insolenti, mincinosi, calomniatori ai României si ai românilor, zapcii nerusinati ca R. Ioanid, Shafir, Oisteanu, Braham, Ancel - cu, în fruntea lor arhicunoscutul traficant al adevarului :Elie Wiesel (vezi-i interviul în care, acum, neaga faptul de a fi refuzat sa viziteze, în 2002, Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighet!), autonumit “presedinte al Comisiei”.
Iliescu… Nu mai este presedinte, însa, înainte de a nu mai fi, ne-a facut-o: si cu Tratatul cu Rusia si cu Diktatul Holocaustic.

Or acest raufacator, acest tradator al României si al românismului a fost proslavit, în 1990, de directori de opinie ca Buzura, Eugen Simion, Sorescu, Plesu, Haulica, Breban - ce sa mai vorbim de N. Manolescu, cel care l-a legitimat pe el, ilegitimul, ca “Om cu o mare”, la nici o saptamâna dupa Mineriada Sângeroasa din 13-15 iunie 1990!
Si, cu toate ca în timpul mandatului (!) sau România a fost crunt jefuita de securisti si de activisti, care pusesera mâna pe tezaurul statului, iar românii au devenit si mai saraci si mai disperati- în Anul Domnului 2000, cvasitotalitatea intelectualitatii rezistentculturale române, în frunte cu Anele Ipatescu ale cumpenei dintre milenii, au initiat-semnat APELUL RUSINII, ascuns sub explicatia nesfârsit de inteligenta:“Votati împotriva dictaturii”, carevasazica î m p o t r i v a virtualei, improbabilei dictaturi de dreapta a contracandidatului - însa p e n t r u dictatura reala, exercitata cale de 4 ani de zile, a candidatului bolsevic Iliescu.

Cine a semnat atunci “Apelul GDS” - publicat în revista 22 din 5-11 dec. 2000? Iata numele celor mai rasariti - sa nu creada ca le-a fost uitat dupa obiceiul mioritic:
- Gabriela Adamesteanu
- Ana Blandiana (nu a semnat direct Apelul GDS, ci ca… autopresedinte al PEN
Clubului)
- Doina Cornea
- Anca Oroveanu
- Adriana Babeti
- Smaranda Vultur
- Carmen Musat
- Marta Petreu
- Ruxandra Cesereanu
- Magda Cârneci
- Monica Spiridon
- Mariana Celac
- Sanda Cordos - si înca altele, anticomuniste din… ilegalitate;

Deasemeni barbatii feroci “opozanti” antibolsevici:
- Paler
- Pavel Cîmpeanu
- Oisteanu
- Mihai Sora
- Doinas
- Liiceanu
- Plesu
- Manolescu
- Alex. Stefanescu,
- I.B. Lefter
- Cassian Spiridon
- M.H. Simionescu
- Dimisianu
- Pavel Susara
- Dan Oprescu (!)
- Andrei Cornea
- Andrei Codrescu
- Mircea Martin
- Antonesei
- Stelian Tanase
- Leonard Oprea
- Mihaies
- Tismaneanu
- Gavriluta
- Paleologu
- Iorgulescu
- Patapievici (!!)
- Sorin Alexandrescu (!!!)
- Negrici… -

Acestia-acestea - si înca altii, cvasitotalitatea intelighentilor tricolori - au facut campanie pentru… Iliescu.
(Obiceiul de a face-liste l-am învatat de la evrei. Intru neuitare).
De ce nu se trezesc macar în al 24-lea ceas Adormitii nostri directori de Inconstiinta?
Fiindca, dupa obiceiu-le, în al 25-lea (ceas), la împarteala, vor fi primii, jurînd cu mâna pe inima ca ei au fost mereu treji-rezistenti – prin (arpagi)cultura.

Paul Goma
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Paul Goma

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009