Sectorul CIVES
 
 

Catre CNSAS

Stand (nu publica decit proprietarul):
Reflecta texte publicate de Paul Goma , in spatiul http://paulgoma.free.fr/index.html
Standul are acordul autorului.

Catre CNSAS

Mesajde administrator » Mar Ian 25, 2005 3:24 pm

Catre CNSAS, Bucuresti

Paris, 25 ianuarie 2005
Domnule presedinte Gheorghe Onisoru

Prietenul si împuternicitul meu, istoricul Stejarel Olaru îmi transmite:
Va trebui sa fac - eu - cerere, pentru a primi manuscrisele - mele.
Nu ma mai minunez de astfel de obiceiuri - cu care vreti sa intrati în Europa: vasazica eu, victima, trebuie sa fac cerere, sa rog frumos sa mi se restituie ceea ce îmi fusese furat!
Nu este pentru prima oara când sunt pus într-o situatie pur-româneasca : acum câtiva ani raposatul Ulici, fara ca eu sa-l întreb, fara sa-i fi solicitat ceva, îmi daduse un mic-sfat, “asa ca între colegi ”: Fa si tu o cerere în care ne rogi sa te primim în Uniunea Scriitorilor…» - or el stia foarte bine ca acea Uniune a Scriitorilor, în aprilie 1977, pe când eu eram arestat (între labele generalului Plesita), ma exclusese; deci nu putea fi vorba de primire, ci de re-integrare; si nu la cererea mea, a victimei acelei duble infamii (nu exista o motivatie a excluderii, iar eu,exclusul, ma aflam, în acel moment arestat), ci, de ce nu: la initiativa excluzatorilor, cu scuzele de rigoare ;Ulici nu a înteles de ce ma formalizez; - asta o constata-spunea, un draga-doamne scriitor;
Cum Domnia Voastra, Domnule Onisoru nu sunteti scriitor, încerc sa dreg busuiocul faimei de “înjurator nationale”, si iata, ma formalizez si eu o data-n viata - drept care (copiez sugestia lui Stejarel Olaru):
"Subsemnatul Paul Goma, domicilat la Paris (detaliile pot fi aflate din anterioarele cereri) va rog sa-mi predati în original manuscrisele confiscate si care se afla la dosarul meu întocmit de Securitate. Mentionez ca persoana delegata de mine pentru a le prelua este Stejarel Olaru.
("De asemenea, CNSAS si-a manifestat intentia de a copia aceste manuscrise însa doar cu acordul dvs. Spun ei ca fac parte din patrimoniul national si ca ar dori sa ramana si în arhiva institutiei o copie. Daca sunteti de acord cu rugamintea lor puteti sa mentionati in cerere urmatoarele: "Sunt de acord ca CNSAS sa pastreze o copie a manuscriselor. Mentionez ca CNSAS nu are dreptul de a le publica decât cu acordul meu prealabil"").
M-ati dat gata cu “patrimoniul national”! Vasazica nu mi se permite sa public în presa din România (cu doua exceptii Jurnalul literar si Vatra), în schimb (!) productele mele (Securitatea le zicea: “fituici dusmanoase”) au intrat în, asta, patrimoniu! - si înca national.
Iar eu, vorba clasicului, dormeam, soro…
Va multumesc cu anticipatie pentru restituirea unei infime parti din ceea ce mi-a furat Securitatea eterna.
Paul Goma
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Paul Goma

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009