Sectorul CIVES
 
 

pomenirea MARTIRILOR LUPTATORI ROMANI

Dedicat discutiilor despre "Procesul comunismului, contrarevolutiei si tranzitiei criminale" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

pomenirea MARTIRILOR LUPTATORI ROMANI

Mesajde administrator » Joi Ian 08, 2009 4:45 pm

- De la: Umilul credincios crestin-ortodox Sorin ANDREI
Jud. TR, Sat Nanov, Com. Nanov, Str. Rozelor, Nr. 9
0754.999.092; andrei_sorin_tr@yahoo.com

- Catre: Prea Sfintia Sa Parintele GALACTION
Episcopul Alexandriei si Teleormanului

- Spre stiinta: - Parintelui Staret FANURIE: Manastirea Nasterea Maicii Domnului-Adamesti
- Parintelui Staret PRODROMU: Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti
- Parintelui Staret ANTONIE: Manastirea Sfantul Pantelimon-Silistea Gumesti
- Parintelui Paroh Florin OANCEA: Biserica Sfantul Evanghelist Luca-Branceni
- Parintelui Ieromonah NICHIFOR: Manastirea Nasterea Maicii Domnului-Adamesti
- Parintelui Ierodiacon PANTELIMON: Manastirea Nasterii Maicii Domnului-Adamesti
- Asociatiei Fostilor Detinuti Politici - TeleormanPrea Sfintia Voastra Parinte Episcop,

Prea Cucernici Parinti,

Prea incercati marturisitori ai Credintei Ortodoxe si ai Neamului Romanesc,

Ma adresez dumneavoastra cu o rugaminte si cu o propunere pe care am sa incerc sa o argumentez cat mai succint, dar si cat mai persuasiv posibil, cu speranta ca voi reusi sa ma fac cat mai bine inteles.
Si ma adresez in primul rand Prea Sfintiei Voastre Parinte Episcop, in calitatea dumneavoastra de adevarat Stapan al acestei zone, in comparatie cu ceilalti lumesti si efemeri stapani, mai ales datorita faptului ca solicitarea si propunerea mea, functie de decizia dumneavoastra, s-ar putea generaliza la nivelul intregului judet.
Va supun atentiei posibilitatea ca in cadrul Sfintei Liturghii, in Timpul Vohodului mare, pe langa actualele pomeniri, sa fie adaugata si pomenirea MARTIRILOR LUPTATORI ROMANI, (INCARCERATI, SAU NU, IN TEMNITELE COMUNISTE), IMPOTRIVA ATEISMULUI COMUNIST DIN PERIOADA ANILOR 1944 – 1989.
Sant convins ca santeti la curent cu initiativa celor cativa credinciosi si la randul lor marturisitori ortodocsi care, in Dec. 2008, au pornit o actiune de sensibilizare atat a opiniei publice ortodoxe romane, cat si a clerului si Sfantului Sinod al B.O.R, in vederea canonizarii unui numar de cativa martiri si marturisitori ai Mantuitorului nostru, supusi, pentru exact acest lucru, in temnitele comuniste, la suplicii greu de imaginat si ulterior decedati fie in interiorul puscariilor mici, fie in puscaria mare numita, de catre iudeul increstinat Nicolae STAINHARDT, Romania comunizata.
Demersul meu, fireste, este influentat de aceasta initiativa insa, doresc sa va informez ca scanteia initiala a venit, cu mai multa vreme in urma, de la cativa fosti detinuti politici teleormaneni printre care, la loc de frunte, se afla Doamna Tudora CRISTEA, sotia raposatului Dumitru CRISTEA, cel care, cu voia lui Dumnezeu, a reusit sa salveze de la pieire sigura, prin memorare, cateva sute de poezii ale poetului martirajului romanesc, Radu GYR.
Subsemnatul, luand act de dorinta arzatoare a acestor martiri inca traitori, ca si fratii lor, care si-au jertfit totul, dar absolut totul: averile, pozitiile sociale, familiile, sanatatea si mai presus decat orice vietile, marturisindu-L pe “El” inaintea oamenilor, cu speranta ca si ei vor fi marturisiti inaintea Tatalui Ceresc, acesti frati ai lor deci, sa fie pomeniti de catre Biserica Luptatoare, am apucat pe calea stabilita si mentionata de Preotul Liviu STAN in lucrarea “Despre canonizarea sfintilor in Birerica Ortodoxa” anume aceea ca nu sinodul trebuie sa aibe initiativa canonizarii unui sfant, ci poporul si, prin similitudine, am hotarat sa va trimit aceasta propunere.
Repet, nu ne gandim la canonizari, ci doar la pomenirea martirilor anti-comunisti in cadrul Vohodului mare.
Sant persoane care sustin, poate pe buna dreptate, ca mai bine ar fi pomeniti la Sfanta Proscomidie. De acord, insa aceasta s-ar face in mare taina, iar credinciosii din biserici nu ar auzi nimic. Tocmai datorita caracterului Bisericii pamantene, de Biserica Luptatoare, cred ca preotii hirotoniti, care exercita integral cele trei functiuni fundamentale primite la “ungerea” lor: cea sfintitoare, cea invatatoreasca si cea conducatoare, trebuie sa-i lamureasca pe preotii imparatesti, asa cum ne numea Sfantul Apostol Petru pe noi, pe mireni, facand cat mai auzit acest lucru, despre cum stau lucrurile cu miile si zecile de mii de martiri si marturisitori ai dreptei noastre credinte stramosesti, astfel ca odata lamurita aceasta problema, intreaga aceasta forta unita a, repet, Bisericii Luptatoare, sa intreprinda absolut toate demersurile ca in Gradina Maicii Domnului sa nu se mai repete vreodata cele traite pana in 1989.
Pentru a avea curaj, pentru a indrazni, pentru a putea sta in ortodoxie, asa cum ne indemna odinioara Profesorul Nae IONESCU, treji si nu a dormi, avem nevoie de informatii, trebuie sa cunoastem adevarul si-apoi putem sta solidari si luptatori in fata vrajmasului acestor veacuri.
Despre calitatile si trairile care i-ar recomanda pe acesti mucenici ai lui Christos spre a fi si ei pomeniti la Sfinta Liturghie, s-a scris mult si, in general, pertinent. Este unanim recunoscut faptul ca, in temnitele comuniste, romanii au fost supusi la doua apostazii. In prima faza trebuiau a se dezice de eventualele convingeri politice, altele decat cele de sorginte iudeo-comunista. Odata incheiata aceasta faza se putea trece la a doua pentru ca terenul era deja pregatit: lepadarea de Dumnezeire. De-abia in acest moment satana isi etala intregul arsenal. Si-mpotriva cui se putea indrepta el in primul rand, daca nu impotriva celor mai incrancenati ortodocsi, a fratilor si a colegilor dumneavoastra de breasla. Unii dintre acestia erau deja monahi si preoti, altii au facut acest pas dupa eliberare. Imi permit sa amintesc doar pe cativa dintre ei:
- Arhiereul Irinel MIHALCESCU
- Ieroschimonahul Daniil TUDOR
- Sofian BOGHIU
- Dumitru STANILOAIE
- Bartolomeu Valeriu ANANIA
- Gheorghe CALCIU DUMITREASA
- Nicolae STEINHARDT
- Ilie LACATUSU
- Parintele GALERIU
- Marii duhovnici ai Romaniei contemporane Arsenie BOCA, Arsenie PAPACIOC si Justin PARVU, etc.
Dictionarul aparut sub egida Institutului National pentru Studiul Totalitarismului numit “Biserica intemnitata” anunta ca au fost 1725 de preoti arestati si condamnati, la care se aduga cca 1500 de persoane ecleziastice care au fost epurate din functii si 31 de ierarhi scosi din scaun.
“Altarele romanesti se mutasera in inchisori” zicea Patriarhul JUSTINIAN.
Pe langa acestia insa, au fost infinit mai multi mireni arestati, condamnati, batjocoriti si chinuiti intr-un fel la care mintile sanatoase nu s-ar putea gandi, pentru a-i scoate din trairile lor, ale unora dintre ei duse pana aproape de sfintenie si a-i transforma in “oameni noi”, ateizati, satanizati si iudeo-comunizati.
Judetul Teleorman si-a dat si el obolul in acest sens si n-a fost unul obisnuit ci a fost un obol de varf in special datorita lui Ioan IANOLIDE, din Dobrotesti, fratele cel mai apropiat de Sfantul inchisorilor, Valeriu GAFENCU si apartinator al unui grup de marturisitori crestini de elita: Virgil MAXIM, Marin NAIDIM, Nicu MAZARE, asa numitii “mistici”. Acestia trebuie sa devina, pentru romanii de azi, adevarate simboluri de rezistenta pentru credinta si prin credinta.
Tinand cont de faptul ca pomenirile din timpul Vohodului mare simbolizeaza rugaciunea talharului de pe cruce “Pomeneste-ma Doamne cand vei veni intru Imparatia Ta” si cunoscand rezultatul rapid si salvator oferit solicitantului de catre Mantuitor, noi credem si nadajduim ca si unora care dupa 22, sau 23 de ani de temnita ateo-comunista declarau ca:
- Sant crestin-ortodox si cred in Dumnezeul Treimic si
- Sant impotriva conceptiei ateiste si comuniste,
daca li se va da sansa sa-si ceara mantuirea, prin preotii mijlocitori, direct de la Cel pentru care s-au jertfit, Acesta le-o va acorda.
Asa sa le-ajute si sa ne-ajute Dumnezeu.

Cu multumiri, cu dragoste si cu smerenie, sperand intr-o decizie favorabila prezentei solicitari.

Sorin ANDREI Ianuarie, 2009.
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009