Sectorul CIVES
 
 

Chiţac - eliberat, fiică-sa - în Top 50 femei de succes

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Chiţac - eliberat, fiică-sa - în Top 50 femei de succes

Mesajde Marius » Lun Dec 29, 2008 4:40 pm

Generalul Chiţac a fost eliberat din puşcărie pentru 3 luni, pe motive medicale:

Fostul general Mihai Chitac a fost eliberat din spitalul penitenciarului Jilava, luni dupa amiaza, dupa ce instanta s-a pronuntat pentru o punere temporara in libertate pe motive medicale.
"Procesul a fost o mascarada", a acuzat Chitac la iesirea din inchisoare.
"S-au purtat foarte bine cu mine, cat se poate de bine, insa viata sub cheie sa n-o aveti", a spus batranul militar, care a fost asteptat de fiica sa.
Cat despre ce va face in libertate, Chitac a precizat ca se va odihni cateva zile, apoi va cauta clinicile cele mai indicate, "poate la Fundeni sau Targu Mures", pentru a se opera.
Tribunalul militar a decis luni ca Chitac va fi liber pentru trei luni, pana pe 29 martie 2009, timp in care va fi supus unor investigatii medicale.
Fostul general nu are insa voie sa paraseasca Romania si trebuie sa se afle mereu la dispozitia anchetatorilor.


http://www.ziare.com/Chitac__Procesul_a ... 75799.html

Fiica lui Chiţac este una din cele mai bogate femei din România (la fel ca şi fata generalului Guşă, nevasta răposatului Iosif Constantin Drăgan)

Fata generalului Chitac este multimiliardara
Chitac, Chitac/sa fie ras in cap! a devenit 'tata de succes'

“N-am fost ajutata de tata!”, sustine Georgiana Pogonaru
Georgiana Pogonaru, ocupanta locului patru in “Top 50 - Femei de succes din Romania”, realizat de revista “Capital”, este fiica fostului general Mihai Chitac. Adica a unuia dintre cei care au participat la reprimarea revolutionarilor de la Timisoara, in decembrie 1989, si a golanilor din Piata Universitatii, in iunie 1990. Ajutata de sotul ei, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, fiica lui Chitac a ajuns sa deruleze afaceri de milioane de dolari. Dar, dupa cum ne-a declarat, ea a fost si va ramine intotdeauna “fata generalului”.

Revolutia din 1989 a prins-o pe Georgiana Pogonaru in postul de asistent universitar la Catedra de Cataliza si Catalizatori de la Facultatea de Chimie. In afara de munca de profesorat, in paralel facea si cercetare. Trecerea la economia de piata a fost brusca si a gasit-o nepregatita. Initierea i-a fost facuta de catre sotul ei, Florin Pogonaru, cel care a pus bazele unei afaceri de familie. Firma infiintata, de comert exterior, avea ca domeniu de activitate produsele metalurgice.
Fondarea Romcolor 2000 se datoreaza asocierii Georgianei Pogonaru cu Lebidakis Michael, un industrias grec care dorea sa-si extinda afacerile in Romania. Romcolor se ocupa de producerea de coloranti pentru mase plastice. Potrivit ultimelor date, cifra de afaceri a firmei este de peste 5 milioane de dolari, iar produsele sint exportate in zece tari. Georgiana Pogonaru este director general la Romcolor si detine 20a din actiunile companiei. Succesul in afaceri i-a fost intarit si de Asociatia internationala “The Leading Women Entrepreneurs of the World”, care a selectat-o in 1999 ca reprezentanta a Romaniei.
Georgiana Pogonaru nu s-a distantat niciodata de tatal sau. De aceea, casa familiei Pogonaru se afla la mai putin de 100 de metri de locuinta generalului Chitac. Georgiana si sotul sau mai detin si un apartament in blocul in care sta generalul Chitac. “Procesul Timisoara” si “Procesul mineriadelor”, in care generalul Chitac a fost inculpat si condamnat, au fost cel mai mare soc pe care l-a trecut Georgiana Pogonaru. Desi probele impotriva lui Chitac sint zdrobitoare, fiica sa vorbeste despre “o mare nedreptate”. “Nedreptate” topita in creuzetul recursurilor in anulare clocite de oamenii lui Ion Iliescu, marele protector al generalului anti-Revolutie si anti-Piata Universitatii, Mihai Chitac.

“Nu mi-e rusine cu tatal meu”

Georgiana Pogonaru isi sustine parintele pina in pinzele albe. Si chiar ceva mai incolo.

Sinteti pe locul patru in “Top 50 - femei de succes din Romania” al revistei “Capital”. Cum ati ajuns acolo?
Inceputul a fost foarte greu. Am muncit mult. Am profitat si de sfaturile sotului meu.
Tatal dvs., generalul Mihai Chitac, este unul din cele mai controversate personaje ale Romaniei postdecembriste. V-a ajutat cu bani sau cu relatii?
Tatal meu nu are si nu avea de unde sa ma ajute cu bani. Financiar, nu a avut absolut nimic dupa 1989. Este un om care plateste in continuare pentru Timisoara. Poate singurul care mai plateste la acesta ora. Ceilalti au scapat. Din pensia lui, trei sferturi se duce pe cheltuieli legate de procesele intentate.
Cum ati ajuns sa detineti 20% din Romcolor?
Initial am avut mai putin. Nu am avut multi bani cind am pornit afacerea, asa ca si actiuni au fost mai putine. Incetul cu incetul, am reinvestit profitul si am ajuns la 20%.
Mai pastrati legatura cu tatal dumneavoastra?
Sigur ca da. Il iubesc foarte mult si imi iubesc familia. Nu imi este rusine cu tatal meu. Avem o situatie financiara foarte buna, care ne permitem sa traim decent.
Ati ramas “fata generalului”?
Da. Recunosc ca am ramas “fata generalului”, “fata lui tata”. La modul afectiv. Nu la modul de fata care a stat in umbra tatalui si a profitat de influenta acestuia.
Cit de mare este averea dvs.?
Nu e vorba nici pe departe de ceva atit de fabulos cum cred unii. Dupa cum stiti, revista Capital mi-a dat la situatia financiara nota 8. Nu este numai averea mea, este averea intregii familii. Si eu, si sotul meu am muncit pentru ea.
Cit timp stati cu familia?
Nu atit cit as vrea. Afacerea este in extindere, vrem sa facem o fabrica noua. Acum cautam o locatie pentru acesta fabrica.

Florin Pogonaru - consultant financiar de succes

Florin Pogonaru, sotul Georgianei Pogonaru, este licentiat in economie si drept, doctor in economie. El s-a concentrat in domeniul investitiilor bancare. A fost coordonatorul pentru Romania al unor importante grupuri finaciare, cum ar fi Creditanstalt, Bank Austria, Alphabank. In perioada 1993-1994, Pogonaru a ocupat functia de secretar de stat al Guvernului Romaniei, Departamentul reformei economice. Acum este coordonatorul grupului Central European Financial Services pentru Romania si membru in consiliile de administratie la mai multe fonduri de investitii. Din anul 2000 este presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.


http://www.braila.org/index.php?act=sho ... show=stiri
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Mie Dec 31, 2008 2:39 pm

MEDIAFAX

Bucuresti 31.12.2008

Asociaţia “21 Decembrie” consideră nule deciziile Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti în cazurile foştilor generali Chiţac şi Stănculescu, în opinia preşedintelui organizaţiei instanţa civilă şi nu cea militară fiind competentă să judece solicitările de întrerupere a executării pedepselor.

Într-o conferinţă de presă de miercuri, preşedintele Asociaţiei “21 Decembrie“, Teodor Mărieş, a afirmat că deciziile şi măsurile dispuse de magistraţii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti (TMTB) în cazurile Stănculescu şi Chiţac “sunt lovite de nulitate absolută”.

Mărieş invocă în sprijinul afirmaţiei sale faptul că instanţa civilă şi nu cea militară ar fi fost competentă să se pronunţe asupra cererilor de întrerupere a pedepselor formulate de cei doi, după ce aceştia şi-au pierdut gradele militare, prin decizia definitivă a instanţei supreme.

“Judecătorii militari au încălcat decizia 610 a Curţii Constituţionale, care interzice ca civilii să fie judecaţi de instanţe militare. Cei doi nu mai sunt militari, deci cererile lor de întrerupere a executării pedepselor ar fi trebuit să fie judecate de o instanţă civilă şi nu de una militară. Este un act de indisciplină crasă şi de încălcare gravă a legii procesuale penale”, a afirmat Mărieş.

Nemulţumit de situaţie, acesta a anunţat că va reclama neregula procesuală atât procurorului general al României, cât şi Consiliului Superior al Magistraturii.

“Sesizăm Procurorul General şi-i cerem să intervină în proces şi să invoce necompetenţa Tribunalului Militar, aşa cum a hotărât Curtea Constituţională în 2007, procurorul fiind dator să apere principiul legalităţii interpretării executării pedepsei şi a oricăror măsuri legate de executarea acesteia. Este o perioadă grea pentru justiţia din România şi suntem sub monitorizare. Din acest motiv nu putem lăsa nesancţionat acest grav derapaj de la procedura normală, această încălcare flagrantă a legii”, a spus Mărieş.

Preşedintele organizaţiei nonguvernamentale a precizat că nu are nimic împotriva deciziei de întrerupere a executării pedepsei în cazul fostului general Mihai Chiţac şi nici împotriva măsurii de refacere a expertizei medico-legale dispuse de instanţa militară, el contestând însă calitatea instanţei care a dispus în cazurile celor doi.

“Nu avem nimic cu aceşti oameni. Dacă sunt bolnavi şi specialiştii spun că nu se pot trata în penitenciar, să fie eliberaţi pentru a se trata. Le dorim sănătate. Problema noastră este însă modul, procedura folosită pentru a lua aceste decizii”, a conchis Mărieş.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009