Sectorul CIVES
 
 

Procurorul "revoluţionar" Tiberiu Mihail Niţu

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Procurorul "revoluţionar" Tiberiu Mihail Niţu

Mesajde Marius » Mie Sep 16, 2009 4:44 pm

Acest Tiberiu Niţu a ajuns în atenţia presei în urma filelor obţinute de Mărieş, unde s-a văzut că individul a dat NUP pentru cei care au deschis focul la Tîrgu Mureş în 21 decembrie (6 morţi şi 21 răniţi), pe motiv de "legitimă apărare".
Individul are şi certificat de revoluţionar după Legea 42 şi a cerut preschimbare după Legea 341, fiindcă a apărat Televiziunea în decembrie 1989, în calitate de militar în termen. Singur recunoaşte că a tras în noaptea de 21/22 decembrie 1989 dar a primit o adeverinţă de la Parchet (adică de la colegi) că n-a luptat sub nici o formă împotriva revoluţiei.
În ciuda acelei adeverinţe eu zic că poate fi contestat pe temeiul art. 8 din Legea 341. Parchetul nu investighează decît fapte cu caracter penal sau contravenţional, dar pot exista fapte îndreptate împotriva revoluţiei care să n-aibe caracter penal sau contravenţional. De pildă deschiderea focului în 21 decembrie 1989 (recunoscută de Niţu), chiar dacă în aer şi fără să nimerească pe nimeni, a făcut ca oamenii dornici să iasă în stradă împotriva lui Ceauşescu să se înspăimînte la auzul focurilor de armă şi astfel unii n-au mai ieşit la demonstraţie. Este deci o acţiune contrarevoluţionară, chiar şi fără caracter penal, deci conform art. 8 din Legea 341/2004 cine a săvîrşit aşa ceva n-are drept la certificat de revoluţionar. Trebuie limpede explicat că art. 8 din lege nu se referă doar la acţiunile cu caracter penal, ci la acţiunile "sub orice formă" îndreptate împotriva revoluţiei. Deci Niţu poate şi trebuie să fie contestat.
Mai pe larg despre cazul Niţu la Adevărul despre "fraternizarea" de la Televiziune. Tiberiu Niţu, certificatul de revoluţionar şi muşamalizarea cazului celor 27 de împuşcaţi din Tîrgu Mureş.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Ene Viorel » Vin Sep 18, 2009 9:47 pm

Adeverinta de la parchetul militar este emisa si semnata de catre Dan Voinea singurul care a emis aceste adeverinte.
Adeverintele au fost emise pe simpla declaratie pe propria raspundere a ,,revolutionarului''. Personal l-am intrebat pe Voinea de ce emite adeverinte. A spus ca cel ce da declaratia raspunde penal. Fara sa se faca nici o cercetare s-au emis mii de astfel de adeverinte care au fost folosite pentru ,,dosar''. Am inteles ca acum nu mai sunt necesare.
Poate cineva se va interesa si de mortii din 21 dec.89 de la ,,baricada inter''?!
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Mesajde Marius » Mar Sep 22, 2009 12:13 pm

O altă faptă a lui Tiberiu Mihail Niţu care reiese din propria sa declaraţie: a deschis focul asupra unui elicopter al armatei române.
Vezi Adevărul despre elicopterul care a tras la Televiziune, speriindu-l pe actualul procuror general adjunct Tiberiu Mihail Niţu.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009