Sectorul CIVES
 
 

Apel- Dorin Eugen Tuca

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Apel- Dorin Eugen Tuca

Mesajde administrator » Dum Oct 11, 2009 6:22 pm

Opriti somnolenta care naste monstri !

Conform unui tipic bine stabilit si rodat in epoca actuala de dezorganizare bine organizata, adevaratele stiri sunt inecate intr-un torent de steril informativ si mahala politica.

O multime de « revelatii » au intoxicat subiectul referitor la ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989, ajungandu-se astazi, printr-o flexibilitate cazona, la o saturatie negativa, menite sa camumfleze adevaruri simple si evidente.

Asa se face ca la un pas de a douazecea comemorare a celor cazuti (nu se mai vede exact pentru ce) cei ce au actionat cu glontul, bastonul, pumnul si mai ales cu o ura viscerala impotriva tinerilor ce au cerut, in numele tuturor romanilor, dreptul de a-si trai viata in demnitate, sunt pe cale, datorita partii obscure a spiritului natiunii, sa scape din plasa mult prea ingaduitoare a unui sistem juridic impotent prin mijloace si (mai ales) prin intentii.

Sustinerea eliminarii regimului, sistemului si camarilei ceausisto-comuniste a fost fara indoiala, masiva. Insa cei ce au avut curajul de a iesi primii si de a ramane in fata, pentru a spune stop acestei monstruozitati represive, in plina putere distructiva, nu au fost foarte multi.

Pana la ora actuala 27.000 de certificate au fost eliberate (pe drept sau nu), atestand participarea directa, la ceea ce s-a constituit intr-una dintre cele mai sangeroase rasturnari de regim din Europa centrala si de est, din 1989.

In acest moment se intentioneaza inchiderea dosarelor revolutiei, fiind abandonati pe parcurs, tocmai cei carora, martiri, dupa cei secerati de gloante, societatea le datoreaza aducere aminte : cei care au fost arestati, torturati si intemnitati, in zilele de 21 si de 22 decembrie 1989 ! Iar asta in timp ce se punere in practica prescrierea raspunderii tortionarilor !

Nu mai sunt multi in viata : multi au murit in acele zile, torturati pana la moarte, altii au murit ulterior, urmare acestor suferite. Este vorba de cateva sute de persoane, care in Bucuresti au fost « retinute si ranite » si intemnitate la Penitenciarul Jilava (si poate nu numai).

Sunt participanti indiscutabili care nici dupa cinci ani nu au obtinut preschimbarea certificatelor lor legitime, in timp ce mii de alte certificate de participare la revolutie intoxica realitatea (!).

Faza finala a acestui act monstruos, ce amaneteaza viitorul viciind trecutul se pune acum in practica, lansand un adevar infirm, cu o morala in deriva : acestor persoane nu li se mai recunoste oficial dublul statut, de retinut si ranit, in ideea ca diversele prescriptii juridice ajung la termen iar crimele lui decembrie 1989 vor scapa de pedeapsa.

Acesta este motivul pentru care, sistematic, atestarea de « retinut si ranit » nu mai este notificata pe noile certificate de participant la revolutie, fiind ori numai de « retinut », ori numai de « ranit ».

Prin aceasta disociere a termenilor, tortura, utilizata curent de organele de represiune ale statului, vrea sa fie infatisata ca un accident si nu ca o metoda.

Cate dosare deschise pana in prezent de catre justitie au ca obiect tortura pentru tortionarii acelor zile ? Cate persoane sunt condamnate pana in prezent, pentru aceasta crima impotriva umanitatii ?

Conform jurisdictiei internationale, Tortura este crima impotriva umanitatii si deci imprescriptibila !

Pentru a se evita situatia ca realitatea sa fie plesuvita de abandonul idealurilor, de a fi negat ceea ce este evident, de a se face « uitate » aceste crime, va invit in alaturare impotriva acestui infanticid incalificabil, pentru aplicarea codurilor juridice la care Romania trebuie sa fie parte activa, pentru relevarea statutului real de « retinut si ranit », pentru cei in drept !

Atata timp cat inca se mai poate, opriti somnolenta si monstrii ce pandesc ca, in spatele adevarului, sa spulbere ce-a mai ramas din zdrentele visului pentru care tinerii s-au jertfit in decembrie 1989 si care a polarizat pana acum societatea romaneasca in invingatori in zdrente si in invinsi de o opulenta sfidatoare !

Dar « DESTEAPTA-TE ROMANE » odata, caci iata, somnolenta ta continua sa nasca monstri iar cei cazuti vor fi asasinati, acum, inca odata, sub priviri indiferente de epigoni apatici ! De aceasta data insa definitiv !...

Sustieti aceasta justificata cerere morala , la adresa e-mail : decembrie1989@gmail.com
In numele celor arestati si torturati : Dorin Eugen Tuca – arestat (din fata hotelului Intercontinental), ranit (urmare torturii, pe drumul catre si in sediul Militiei Capitalei) si incarcerat la Penitenciarul Jilava in 21-22 decembrie 1989
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009