Sectorul CIVES
 
 

Revolutia de fapt nu a inceput nici azi

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Revolutia de fapt nu a inceput nici azi

Mesajde antonescu » Sâm Mar 19, 2005 12:20 pm

In decembrie 1989 nu a fost nici un fel de revolutie sau intentie de intoarcere a Romaniei pe calea traditiilor si spre valorile ei fundamentale. Majoritatea romanilor traia prost si dorea sa traiasca mai bine. Nomenclatura nu traia deloc prost, dar bunurile oferite odata cu functia de demnitar erau date in folosinta pe perioada cit indeplinea acea functie si nu in proprietate. Pe de alta parte, in lagarul comunist fusesera inlocuiti cam toti liderii de partid si occidentalii au acceptat versiunea inlocuirii lui Ceausescu de catre proprii sai colaboratori. Asadar, pe Nicolae Ceausescu doar aparatul de partid avea si interesul si capacitatea sa-l inlature. Si dupa cum arata Romania acum, ceea ce si-a propus a reusit perfect. Pentru ca de fapt, singura beneficiara a inlaturarii lui Ceausescu este nomenclatura comunista. Poate ca dvs. nu va mai amintiti defilarile si actiunile organizate de 23 August. Dar acolo, mobilizarea a sute de mii de oameni era facuta de activistii P.C.R. in colaborare cu C.I.-stii intreprinderilor. Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar insasi actualii revolutionari au provenit din rindul celor citeva zeci, sute de mii de muncitori mobilizati de secretarii de partid dupa acelasi plan de masuri, cu acelasi lant de informare ca si pentru manifestatiile prilejuite de 23 August. Occidentul, hiperbolizat de dl. Marius nu a facut decit sa sustina in ultimii 15 ani pe Ion Iliescu si sistemul pe care acesta l-a continuat dupa 1989. Daca revolutionarilor de talia lui Dumitru Dinca, Nica Leon, Dan Iosif, Bebe Ivanovici nomenclatura le-a oferit un rol in piesa lor de teatru, asta s-a datorat caracterului lor de profitori. O adevarata revolutie in Romania trebuie sa se produca la nivelul mentalului cetatenilor. Si dl. Marius se afla in fata unei optiuni. Sa continue sa se plinga inutil seriilor de guvernanti proveniti din fosta nomenclatura sau Occidentului ca n-a primit suficiente spatii comerciale sau alte privilegii, raportat la cei care au fost in realitate artizanii evenimentelor din decembrie 1989. Sau sa inceteze sa se dusmaneasca cu cei care char n-au avut nimic de cistigat din decembrie 1989 pina azi si carora nici nu le pasa de auto-inventatele merite ale revolutionarului Marius, intr-o revolutie care nu a existat decit in visele sale.

<< Raspunderea organizarii mitingului din 21 decembrie 1989 revenea direct Organizatiei de partid a municipiului Bucuresti. De altfel, toate actiunile de acest fel cadeau in sarcina autoritatilor locale in urma unei hotarari a Comitetului Politic Executiv, dupa ce, in urma cu cativa ani,in 1978, la un concert desfasurat pe Stadionul 23 August, se produsesera incidente. Ancheta s-a lasat cu destituirea secretarului cu propaganda de la Municipiu si a unui vicepresedinte din Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste - organul central care organizase acel concert de pomina. De atunci, asemenea adunari care implicau formarea unor coloane mari de participanti, afluirea lor spre locul de desfasurare, cat si manifestarea in sine aveau reguli precise de tip militar. Multitudinea mitingurilor, spectacolelor si adunarilor populare la care numarul participantilor era de ordinul zecilor de mii rodasera mecanismul organizarii astfel incat fiecare sector de partid sau institutie municipala stiau ce aveau de facut cu exactitate. [...]
In aceeasi sedinta de comandament s-a mai hotarat ca la sfarsitul schimbului trei, in dimineata zilei de 21 decembrie, sa fie organizate adunari "spontane" ale muncitorilor care sa aprobe cuvantarea lui Ceausescu de la televiziune, din seara lui 20 decembrie. Oameni nedormiti, prost hraniti, dupa un schimb la turnatorie sau forje, pusi sa strige lozinci! O ineptie politica, inca una in sirul de decizii care aveau sa apropie rapid sfarsitul regimului. Ceea ce avea sa urmeze in Piata Palatului s-a prefigurat la cateva din aceste mitinguri la locul de munca. La IMGB, Republica si Vulcan, cativa muncitori au luat cuvantul "neautorizati" si au vorbit deschis impotriva lui Ceausescu pana sa fie opriti de "activul sanatos". Cei trei razvratiti au fost adusi la Comitetul Municipal de Partid de activistii de la sectia organizatorica, care i-au scos astfel din mainile Securitatii. In anii care au urmat, primii revolutionari din Capitala nu si-au facut cunoscut actul de mare curaj din acea noapte. Curios!!Contradictiile vin in continuare pe banda rulanta. In unele institutii fusese dat ordinul de prezentare pentru miting la ora 7:30. La adunari fiecare fabrica, institutie avea locul ei fixat si bine cunoscut de amplasament. "Noi, cei de la Institutul de Cercetari si Proiectari Mecanica Fina veneam pe jos de la Obor pana in Piata Palatului", isi aminteste Ionica P., pe atunci salariat. "Am intrat, spre locul nostru, spre Cina, langa Biblioteca Centrala Universitara, dar dupa cateva minute am fost trimisi inapoi spre Institut. Mi s-a spus ca mitingul se anulase. Cand am ajuns la institut, am plecat inapoi spre Piata Palatului, unde trebuia sa ajungem dupa noul ordin pe la 10:45. Asa ca noi am fost in aceeasi zi de doua ori in piata", precizeaza Ionica P. Cei de la 23 August trebuiau sa vina spre centrul Capitalei cu autobuzele ITB. Cineva a anulat insa comanda pentru autobuze, asa incat miile de oameni au venit pe jos, aproape 10 km.
Nici cei care fusesera programati sa participe "oameni siguri" nu au ajuns cu totii in Piata Palatului. Din cauza "armoniei" deciziilor pentru a face numarul, responsabilii din fabrici au luat oameni de-a valma, chiar necunoscuti care s-au atasat coloanelor din mers. Intrarile in Piata la asemenea ocazii erau pazite de militie si garzi patriotice. Or, datorita nesincronizarii, voite sau nu, aceste "dopuri" nu au mai fost "plantate". Privind de la ferestrele Informatiei Bucurestiului, ziarul la care lucram atunci, afluirea pe Strada Brezoianu, m-a surprins numarul mare de tineri - cu siguranta ucenici - din coloane si absenta totala a militienilor. Un coleg, ajuns apoi senator, imi spunea ingrijorat: "Vorba lui Caragiale. Tradare, tradare, dar sa stim si noi".

Jurnalul National - 15/04/2004
antonescu
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Mar 11, 2005 8:26 pm

Re: Revolutia de fapt nu a inceput nici azi

Mesajde Marius » Sâm Mar 19, 2005 7:29 pm

antonescu scrie:Asadar, pe Nicolae Ceausescu doar aparatul de partid avea si interesul si capacitatea sa-l inlature.


Eu cred cä existau si persoane nemembre în aparatul de partid care aveau interesul sä-l înläture pe Ceausescu. Eu, de pildä, n-am fost membru PCR dar am dorit cäderea lui Ceausescu.

antonescu scrie: Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar insasi actualii revolutionari au provenit din rindul celor citeva zeci, sute de mii de muncitori mobilizati de secretarii de partid dupa acelasi plan de masuri, cu acelasi lant de informare ca si pentru manifestatiile prilejuite de 23 August.


Poate la Bucuresti în 21 decembrie. La Timisoara în 16 decembrie nu secretarii de partid ne-au mobilizat.

antonescu scrie: Occidentul, hiperbolizat de dl. Marius


Nu-mi dau seama ce întelegeti dv. prin hiperbolizarea Occidentului. Dati vä rog un citat din cele scrise de mine în care "hiperbolizez Occidentul".

antonescu scrie: Daca revolutionarilor de talia lui Dumitru Dinca, Nica Leon, Dan Iosif, Bebe Ivanovici nomenclatura le-a oferit un rol in piesa lor de teatru


Pe ce vä bizuiti cînd spuneti cä revolutionarii au jucat rolul oferit de nomenclaturä? Poate si-au jucat propriul lor rol.

antonescu scrie: Si dl. Marius se afla in fata unei optiuni. Sa continue sa se plinga inutil seriilor de guvernanti proveniti din fosta nomenclatura sau Occidentului ca n-a primit suficiente spatii comerciale sau alte privilegii, raportat la cei care au fost in realitate artizanii evenimentelor din decembrie 1989. Sau sa inceteze sa se dusmaneasca cu cei care char n-au avut nimic de cistigat din decembrie 1989 pina azi si carora nici nu le pasa de auto-inventatele merite ale revolutionarului Marius, intr-o revolutie care nu a existat decit in visele sale.


Domnule Antonescu, am scris mai multe cärti despre revolutie (vezi http://procesulcomunismului.com/marturi ... lt.asp.htm ), o multime de articole în ziare sau pe internet. Puteti da un singur exemplu (citat din scrisele mele) în care m-am plîns cä n-am primit destule privilegii? Spatiu comercial nici n-am cerut vreodatä.
De unde ati tras concluzia cä îi dusmänesc pe cei care n-au avut de cîstigat din revolutie? Sînt unul dintre cei care au încercat sä atragä atentia poporului român cä directia în care a luat-o România dupä 1989 e gresitä. Am fäcut asta în vremea cînd 85% dintre români votau cu Iliescu, inclusiv multi dintre cei care se smiorcäie acum cä o duc prost.
Cît despre "autoinventatele" mele merite, care sînt acelea? Am zis cä am participat în 16 decembrie 1989 la grupul adunat în fata casei lui Laszlo Tokes iar apoi am fost arestat. Considerati aceasta o minciunä? Vä vine greu sä acceptati cä au existat si români nesecuristi, nekaghebisti, netrimisi de aparatul de partid care au fost în grupul acela de la Tokes?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde antonescu » Dum Mar 20, 2005 2:51 pm

Pentru mine, revolta dvs. este una de fatada. Pentru stiinta dvs. exista o Curte Penala Internationala unde sunt judecati cei care au comis crime impotriva umanitatii. Pe Slobodan Miloshevich, fostul presedinte al Iugoslaviei, sefii cancelariilor europene impreuna cu administratia SUA au reusit sa-l trimita in arest, pentru a fi judecat. Pe Ion Iliescu, aceleasi persoane l-au considerat un partener onorabil. Dar nu cei de afara ii pun eu in discutie, ci pe cei care se fac ca au luptat in astia 15 ani impotriva lui Ion Iliescu. Apropo, ati adresat acelei instante internationale, dvs. dle. Marius sau organizatiile pe care le reprezentati, vreo plingere cu privire uciderea in masa a peste 1000 de oameni, dupa 22 decembrie 1989, orele 16.00 ? Am observat ca manifestati o incredere oarba in deciziile Parchetului si Tribunalului Militar, cu privire la cei care sunt responsabili de crimele produse inainte de caderea lui Ceausescu. Si luati de bune minciunile servite de magistratii militari in legatura cu imposibilitatea stabilirii responsabilitatii diversiunii electronice. Daca din 22 decembrie 1989, dupa plecarea lui Ceausescu, s-a constiuit o echipa de conducere avindu-l in frunte pe Ion Iliescu, juridic aceasta echipa se face responsabila pentru moartea violenta a peste 1000 de persoane. Daca acceptati ca evenimentele din decembrie a fost o revolutie, atunci uciderea acelor oameni dupa 22 decembrie 1989 este consecinta schimbarii pe care revolutionarii au realizat-o in functionarea institutiilor statului roman si cei care se declara revolutionari, pot fi considerati drept autori morali ai acestui genocid. Dvs. stiti bine ca atita timp cit Ion Iliescu va fi bine-mersi, nici dvs. nu vi se poate intimpla nimic. Asa ca nu va opriti, dati drumul la flasneta, ca sa va fie in continuare bine !
antonescu
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Mar 11, 2005 8:26 pm

Mesajde Marius » Joi Mar 24, 2005 2:09 pm

antonescu scrie:Pentru stiinta dvs. exista o Curte Penala Internationala unde sunt judecati cei care au comis crime impotriva umanitatii. Pe Slobodan Miloshevich, fostul presedinte al Iugoslaviei, sefii cancelariilor europene impreuna cu administratia SUA au reusit sa-l trimita in arest, pentru a fi judecat. Pe Ion Iliescu, aceleasi persoane l-au considerat un partener onorabil. Dar nu cei de afara ii pun eu in discutie, ci pe cei care se fac ca au luptat in astia 15 ani impotriva lui Ion Iliescu. Apropo, ati adresat acelei instante internationale, dvs. dle. Marius sau organizatiile pe care le reprezentati, vreo plingere cu privire uciderea in masa a peste 1000 de oameni, dupa 22 decembrie 1989, orele 16.00 ?


In mesajul precedent mä acuzai cä hiperbolizez Occidentul, acum mä acuzi cä nu m-am adresat unei instante create de Occident precum Curtea Penalä Internationalä. Apoi tot tu constati cä Occidentul l-a acceptat pe Iliescu. Nu poti fi mai coerent în acuzatii?
Dumneata te-ai adresat Curtii Penale Internationale? Stii cä înainte de a te adresa instantelor internationale trebuie sä te adresezi instantelor interne?
Zici cä doar "mä fac" cä am luptat contra lui Iliescu. Am luptat prin scris (vezi si comentariul la cartea "Revolutie si reformä" pe care l-am pus pe acest forum viewtopic.php?t=88 , dar care l-am publicat din 1994). Deasemeni, am luptat contra acolitului lui Iliescu pe nume Sergiu Nicolaescu (vezi http://timisoara.com/newmioc/62.htm ), desi acesta a initiat legea cu drepturi pentru revolutionari. Deci nu m-au cumpärat nici Iliescu nici Nicolaescu, desi scriai despre mine cä mä intereseazä doar privilegiile revolutionarilor (cînd ti-am cerut sä aräti unde m-am plîns eu, în acesti 15 ani, cä n-am destule privilegii, n-ai putut da räspuns). In aceastä luptä contra lui Iliescu si Nicolaescu nu-mi amintesc, d-le antonescu, sä fi participat si dumneata.

antonescu scrie:Daca din 22 decembrie 1989, dupa plecarea lui Ceausescu, s-a constituit o echipa de conducere avindu-l in frunte pe Ion Iliescu, juridic aceasta echipa se face responsabila pentru moartea violenta a peste 1000 de persoane. Daca acceptati ca evenimentele din decembrie a fost o revolutie, atunci uciderea acelor oameni dupa 22 decembrie 1989 este consecinta schimbarii pe care revolutionarii au realizat-o in functionarea institutiilor statului roman si cei care se declara revolutionari, pot fi considerati drept autori morali ai acestui genocid. Dvs. stiti bine ca atita timp cit Ion Iliescu va fi bine-mersi, nici dvs. nu vi se poate intimpla nimic. Asa ca nu va opriti, dati drumul la flasneta, ca sa va fie in continuare bine !


Ei da, merit sä fiu bägat în puscärie pentru mortii de dupä 22! Dar nu revolutionarii l-au pus pe Iliescu la conducere în 22 decembrie 1989 (si în mod sigur nu eu. Am si alibi: eram la Timisoara!) ci aceia care au reprimat revolutia între 16-22 decembrie si doreau sä se asigure cä nu vor fi trasi la räspundere. Eu am fost printre cei care participau la mitingurile anti-Iliescu din 1990 unde strigam lozinci precum "Unde-s teroristii? I-ati fäcut ministri!", încercam sä atragem atentia poporului român cä revolutia a fost furatä, iar dumneata erai probabil printre cei 85% care au votat cu Iliescu. Acum tot dumneata vii sä mä acuzi pentru ceea ce nu eu, ci gasca lui Iliescu a fäcut.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Dum Mar 27, 2005 4:47 pm

Aici nu este vorba a mai judeca-condamana pe Iliescu ci, de-a elucida adevarul, pe care azi observ ca scursorile incep sa rescrie cu un curaj de necrezut evenimentele din unghiul lui Ceausescu. Bun exemplu este Stoenescu despre care aveam o parere mai buna, m-am inselat. Nu ne ramâne decât sa-i ridicam lui Ceausescu statuie, iar noi victimele, cei care am avut curajul sa opunem sa ne cerem iertare pentru ca ne-am impotrivit, sa ne acuzam tot pe noi, as cum reiese si din stoenesti-pcr-risti.

Ce sa mai vorbim! Daca stiam ca tara aia este plina de atâtia proci si nemernici, altfel procedam în 89, am gresit salvând viata unui fost colonel de la circa de militie de pe Ana Ipatescu, col Irimiou, eu i-am salvat viata în loc sa pun mâna pe aram si rad totul în jur, as trebuia facuta revolutia, inclusiv Iliescu trebuia ucis, toti comunisti, securisti generali de armata, ziaristi de la scânteia, informatia, totul trebuia ras, asta era revolutie adevarata! Ne meritam deceptiile si faptul ca voi scursorile va bateti joc de noi! Am strigat cu toti ca tâmpiti "fara violenta". Bine au facut unguri ca au decapitat unelte ale regimului comunsito-ceusist, dar noi eram mioritici, crestini milosi, as ne trebuie! Daca ar fi ca azi sa se mai repete acel zile, clipe altfel ar iesi, iar România ar fi avut de câstigat. Ce sa mai vorbim, totul a fost o cacialma!

P.S
Este adevarat ca la început a fost strict doar împotriva lui ceausescu, dar in foarte scurt timp, ne-ma dat seama ca nu acesta este vinovatul principal ci sistemul. Noi stiam cine este un Bobu, Verdet si as cum se stie nici pe Iliescu nu l-am agreeat! As ca un anticomunsim a existat, nu as cum se minte azi ca doar anticeausim! Nu ne ramâne decât sa ne rugam la Dumnezeu sa va ajugna blestemele cele mai grele asupra capteleor voastre si familiilor, copiilor vostri, ca prea mult rau ati facut României si contiunati a face!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Ovidiu Bufnila » Mie Iul 20, 2005 10:52 am

Se pare ca exista un aspect mai putin discutat in lumea larga legat de Evenimentele anului 1989 care, e posbil, sa fi fost valurit inca din 1948: Informatia. Dincolo de problemele cotidiene, aspectele legate de valurirea informationala in toate sferele de la administratie ala profunzimea metafizica sunt extrem de importante dar greu vizibile pentru majoritatea oamenilor. Intre cazuistica la vedere, teoria conspiratiei, dezvaluiri, evenimente de strada, Informatia se deghizeaza si isi cauta noi matrice in care sa se aseze plina de plictis. Practic, regimul haotic care insoteste marile sisteme ale Secolului XX de la ideologii la experimente sociale inghite hulpav. Pentru a se recicla pe sine Informatia are nevoie de remontarea sistemelor informationale dand peste cap privilegii dar ucigand la nimereala chiar si pe acei luptatori informationali care lupta sub un stindard al luminii. Fara a vorbi despre RI( reciclarea informationala), 1989 isi pierde mult din TRAGISM si din GRAVITATE.

Cu consideratie pentru toti luptatorii de lumina reali din 1989, 1848 si 2010


Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
Ovidiu Bufnila
 
Mesaje: 6
Membru din: Mie Iul 20, 2005 10:40 am

Mesajde Marius » Vin Iul 22, 2005 4:41 pm

D-le Bufnilä, n-am înteles întrutotul teoria dv., dar numele dv. mi-e cunoscut de dinainte de 1989, cînd încä nu-mi descoperisem hobby-ul cu participarea la revolutii si aveam ca hobby SF-ul.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Vin Aug 26, 2005 7:11 pm

Domnule Mioc,
cu respectul care il port efortului d-voastra de a scoate la lumina cum a fost decembrie 89, vreau sa comentez vorbele d-voastra de mai sus 'poate la Bucuresti in 21, nu la Timisoara'.

o sa fac referire doar la experienta mea personala, nu la articole de ziar, sau carti despre 21 decembrie.

in 21.12 , in jurul orei 12:00 m-am aflat in fata hotelului Intercontinental fara sa fiu adus acolo de nimeni si am inceput sa strig 'Ti-Mi-SOA-RA' in fata celor care se adunasera pe trotuar si strigau 'huliganii !'

am strigat 'nu stati si va uitati la mine, oamenii mor la Timisoara !'

in acea dimineata am plecat la servici ca de obicei. cu inima grea de ce auzisem ca se intampla in Banat. am vazut coloanele de oameni care se indreptau catre miting. stiam ca voi fi trimis acolo daca ajung la servici.
m-am intors acasa.
am iesit pe la 11:00 sa vad ce se intampla si ma aflam in Pta U. cand s-a spart mitingul, in jurul orei 12:00.
am fost arestat in jurul orei 13:00 si am ajuns la Jilava.

au fost sute de oameni in Bucuresti, mii, mai apoi in cursul noptii care a urmat care au iesit impotriva lui Ceausescu din proprie initiativa.

faceti o mare nedreptate acestora ignorand motivele lor.

spor la treaba. e nevoie.

cu stima,

a.
caruia i-a pasat de Timisoara in dec. 89.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Marius » Mar Aug 30, 2005 2:27 pm

alin scrie:Domnule Mioc,
cu respectul care il port efortului d-voastra de a scoate la lumina cum a fost decembrie 89, vreau sa comentez vorbele d-voastra de mai sus 'poate la Bucuresti in 21, nu la Timisoara'.

o sa fac referire doar la experienta mea personala, nu la articole de ziar, sau carti despre 21 decembrie.

in 21.12 , in jurul orei 12:00 m-am aflat in fata hotelului Intercontinental fara sa fiu adus acolo de nimeni si am inceput sa strig 'Ti-Mi-SOA-RA' in fata celor care se adunasera pe trotuar si strigau 'huliganii !'
am strigat 'nu stati si va uitati la mine, oamenii mor la Timisoara !'
in acea dimineata am plecat la servici ca de obicei. cu inima grea de ce auzisem ca se intampla in Banat. am vazut coloanele de oameni care se indreptau catre miting. stiam ca voi fi trimis acolo daca ajung la servici.
m-am intors acasa.
am iesit pe la 11:00 sa vad ce se intampla si ma aflam in Pta U. cand s-a spart mitingul, in jurul orei 12:00.
am fost arestat in jurul orei 13:00 si am ajuns la Jilava.

au fost sute de oameni in Bucuresti, mii, mai apoi in cursul noptii care a urmat care au iesit impotriva lui Ceausescu din proprie initiativa.
faceti o mare nedreptate acestora ignorand motivele lor.

cu stima,
a.
caruia i-a pasat de Timisoara in dec. 89.


Replica aceea am dat-o d-lui Antonescu, care sustinea cä secretarii de partid sînt cei care au mobilizat revolutionarii din decembrie 1989. Alte teorii sustin cä securistii sau agenturile sträine ne-au mobilizat. Azi aceste teorii sînt majoritare în mass-media.
Sînt convins cä, atît la Timisoara cît si la Bucuresti, marea majoritate a celor care au iesit în stradä au fäcut-o din proprie initiativä. Dar mass-media bucuresteanä nu prea vrea sä-i asculte pe acesti oameni, pentru atragerea cititorilor sau audientei e mai avantajos sä vorbesti despre comploturi tainice, agenturi sträine, lupte între diferite "aripi" ale Securitätii. Acesta este si interesul fostilor privilegiati ai regimului comunist, care pe de o parte îsi arogä meritul revolutiei, pe de altä parte pretind cä actiunile de reprimare a cäror existentä nu poate fi tägäduitä s-au referit la o miscare care nu apartinea cu adevärat poporului român.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Ovidiu Bufnila » Joi Aug 03, 2006 6:08 pm

Multumesc frumos de adnotare. Valurirea sistemica instructioneaza haosul dar, in fapt, e vorba despre Tpologiile Discrete ale Spatiului Ultim.

Ovidiu Bufnila
specialist ASA
http://www.hortifruti.org/zines/045.htm


Marius scrie:D-le Bufnilä, n-am înteles întrutotul teoria dv., dar numele dv. mi-e cunoscut de dinainte de 1989, cînd încä nu-mi descoperisem hobby-ul cu participarea la revolutii si aveam ca hobby SF-ul.
Ovidiu Bufnila
 
Mesaje: 6
Membru din: Mie Iul 20, 2005 10:40 am

Re: Revolutia de fapt nu a inceput nici azi

Mesajde Nica Leon » Sâm Aug 05, 2006 10:41 am

sdb
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Mar Dec 05, 2006 4:31 pm, modificat de 2 ori în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Revolutia de fapt nu a inceput nici azi

Mesajde Nica Leon » Sâm Aug 05, 2006 12:51 pm

Nica Leon scrie:
Marius scrie:
antonescu scrie:Asadar, pe Nicolae Ceausescu doar aparatul de partid avea si interesul si capacitatea sa-l inlature.


Eu cred cä existau si persoane nemembre în aparatul de partid care aveau interesul sä-l înläture pe Ceausescu. Eu, de pildä, n-am fost membru PCR dar am dorit cäderea lui Ceausescu.

antonescu scrie: Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar insasi actualii revolutionari au provenit din rindul celor citeva zeci, sute de mii de muncitori mobilizati de secretarii de partid dupa acelasi plan de masuri, cu acelasi lant de informare ca si pentru manifestatiile prilejuite de 23 August.


Poate la Bucuresti în 21 decembrie. La Timisoara în 16 decembrie nu secretarii de partid ne-au mobilizat.

antonescu scrie: Occidentul, hiperbolizat de dl. Marius


Nu-mi dau seama ce întelegeti dv. prin hiperbolizarea Occidentului. Dati vä rog un citat din cele scrise de mine în care "hiperbolizez Occidentul".

antonescu scrie: Daca revolutionarilor de talia lui Dumitru Dinca, Nica Leon, Dan Iosif, Bebe Ivanovici nomenclatura le-a oferit un rol in piesa lor de teatru

Mai Antonescule, pe unde esti prost te doare? Ca esti prost se vede de departe, dar ca te mai crezi si destept, de scrii asemenea ineptii, este prea de tot.
Pune mina si citeste, informeaza-te despre ceea ce a fost acum 17 ani si apoi, daca te va mai chinui talentul, apucate sa scrii ceva care sa aduca o contributie utila, inedita, la incercarea de a afla adevarul despre ceea ce v-a adus voua, oamenilor muncii, libertatea de care nici acum nu stiti sa va folositi si nici nu o apreciati, de unde rezulta ca am stricat orzul pe giste si va meritati soarta, cu prisosinta. Din cauza unora ca tine aceasta tara a intrat atita amar de ani pe mina bestiilor comuniste, care apoi i-au votat, de prosti, de ticalosi plini de invidie si dupa Revolutie.
Referindu-ma acum la titlu, te intreb cine te-a oprit pe tine ca macar dupa 1989, cind ai avut nemeritat libertate deplina sa incepi tu o revolutie, facuta pe gustul tau.
Pietrele nu au opinii si nici nemultumiri, ele nu se revolta si nici nu concep si infaptuiesc revolutii. Nica Leon

Pe ce vä bizuiti cînd spuneti cä revolutionarii au jucat rolul oferit de nomenclaturä? Poate si-au jucat propriul lor rol.

antonescu scrie: Si dl. Marius se afla in fata unei optiuni. Sa continue sa se plinga inutil seriilor de guvernanti proveniti din fosta nomenclatura sau Occidentului ca n-a primit suficiente spatii comerciale sau alte privilegii, raportat la cei care au fost in realitate artizanii evenimentelor din decembrie 1989. Sau sa inceteze sa se dusmaneasca cu cei care char n-au avut nimic de cistigat din decembrie 1989 pina azi si carora nici nu le pasa de auto-inventatele merite ale revolutionarului Marius, intr-o revolutie care nu a existat decit in visele sale.


Domnule Antonescu, am scris mai multe cärti despre revolutie (vezi http://procesulcomunismului.com/marturi ... lt.asp.htm ), o multime de articole în ziare sau pe internet. Puteti da un singur exemplu (citat din scrisele mele) în care m-am plîns cä n-am primit destule privilegii? Spatiu comercial nici n-am cerut vreodatä.
De unde ati tras concluzia cä îi dusmänesc pe cei care n-au avut de cîstigat din revolutie? Sînt unul dintre cei care au încercat sä atragä atentia poporului român cä directia în care a luat-o România dupä 1989 e gresitä. Am fäcut asta în vremea cînd 85% dintre români votau cu Iliescu, inclusiv multi dintre cei care se smiorcäie acum cä o duc prost.
Cît despre "autoinventatele" mele merite, care sînt acelea? Am zis cä am participat în 16 decembrie 1989 la grupul adunat în fata casei lui Laszlo Tokes iar apoi am fost arestat. Considerati aceasta o minciunä? Vä vine greu sä acceptati cä au existat si români nesecuristi, nekaghebisti, netrimisi de aparatul de partid care au fost în grupul acela de la Tokes?
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009