Sectorul CIVES
 
 

Nicolae Durac - reprimit în armată

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Nicolae Durac - reprimit în armată

Mesajde Marius » Lun Mai 01, 2006 10:06 am

Nicolae Durac a fost unul din ofiţerii care au refuzat să iasă cu tancurile împotriva populaţiei Timişoarei (în 18 decembrie 1989). Ulterior a fost activ în mişcarea CADA şi a fost trecut în rezervă de generalul Stănculescu la sfîrşitul lui 1990. În 1991 a publicat cartea "Neliniştea generalilor" în care spulberă pretenţiile de fraternizaţi cu populaţia ale capilor armatei române din 1989.

L-am cerut pe Durac martor în procesul Chiţac-Stănculescu, cererea a fost aprobată şi pentru 24 mai ar urma să fie citat. M-am întîlnit cu Durac relativ recent şi am aflat că din 1 martie a fost reprimit în armată, avansat la grad de colonel (de la gradul de maior cu care fusese trecut în rezervă) şi mutat la Cluj. După 16 ani de la trecerea sa în rezervă, armata română descoperă că are nevoie de Nicolae Durac!

Mă întreb dacă există vreo legătură între propunerea lui Durac ca martor la procesul Chiţac-Stănculescu şi reîncadrarea sa în armată. Ştiu că în civilie omul avea greutăţi financiare, deasemeni mi-a mai spus că a avut un proces cu armata, care n-ar fi încă finalizat, şi în care într-o primă fază ar fi obţinut despăgubiri pentru trecerea sa în rezervă (dar nu mi-a spus că s-ar fi dispus la proces reîncadrarea sa în armată).
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009