Sectorul CIVES
 
 

Delegaţie la CEDO

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Delegaţie la CEDO

Mesajde Marius » Lun Apr 14, 2008 10:59 am

De pe situl asociaţiei: http://www.asociatia21decembrie.ro/

11 aprilie 2008
Comunicat de presa

Ieri, 10 aprilie a.c., intre orele 9-11, delegatia societatii civile din Romania, condusa de Teodor Maries, Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, a participat la un nou miting autorizat in fata Palatului Drepturilor Omului din Strasbourg (Palatul CEDO).

Continuarea dialogul s-a desfasurat intre conducatorii delegatiei romane si un reprezentant delegat de C.E.D.O., in absenta reprezentantilor sectiei romane a C.E.D.O.. Dialogul s-a derulat pe parcursul a trei ore si jumatate, incepand de la orele 9,30, prelungindu-se datorita documentelor extrem de importante prezentate de conducatorul delegatiei, Teodor Maries, unele dintre acestea socandu-l pe reprezentantul delegat de C.E.D.O., atat prin modul de lucru incalificabil al sistemului judiciar din Romania in dosarele crimelor istorice, cat si prin numarul extrem de mare de victime care fac obiectul acestui dosar: peste 1200 de morti si peste 3300 de raniti.

Concluzia reprezentantului conducerii C.E.D.O. a fost ca in Romania s-a inregistrat cel mai mare numar de victime pe timp de pace in istoria contemporana a Europei, masacrul producandu-se intr-un interval extrem de scurt.

Teodor Maries a prezentat modul incalificabil in care au fost tergiversate atat dosarele de urmasi de eroi martiri, cat si cele de raniti si retinuti, precum si deciziile condamnabile date de procurori militari si civili in cei 18 ani. Aceste acte de injustitie l-au socat din nou pe reprezentantul delegat de C.E.D.O.
Teodor Maries a mai prezentat urmatoarele: a). documente si decizii injuste din ultima perioada, atat ale Curtii Constitutionale cat si ale Procurorului General al Romaniei; b). deciziile ridicole ale sefului Parchetelor Militare - colonelul Ion Vasilache; c). probe de imixtiune in justitie ale unor senatori si deputati; d). probe de imixtiune in justitie ale unor reprezentanti ai Guvernului; e). cazul - extrem de socant pentru reprezentantul delegat de C.E.D.O.. - al initiativei legislative a senatorului PSD Vasile Ion care a propus o lege impotriva unei singure persoane, respectiv contra lui Teodor Maries, pentru a-l impiedica indirect sa continue actiunea justitiara la C.E.D.O..

Delegatia societatii civile a mai depus la dosararele deschise la C.E.D.O. urmatoarele trei documente extrem de importante: a). un document legat de perioada 16-22 Decembrie 1989; b). un document legat de perioada 22-28 Decembrie 1989; c). un document legat de crimele din 13 iunie 1990.

Delegatia romana a expus presiunile si amenintarile la care au fost supusi cei care au deschis actiunea la C.E.D.O. si avocatii acestora, precum si presiunile exercitate de la toate nivelele asupra procurorului de caz, generalul-magistrat Dan Voinea.

Teodor Maries a dezvaluit reprezentantului delegat de C.E.D.O.. o legatura existenta la varful Parchetului General, cu conotatii politice.

Inaltul functionar C.E.D.O. a afirmat ca va transmite tot ce i s-a comunicat sefilor ierarhici din conducerea superioara a C.E.D.O., cerand reprezentantilor delegatiei romane sa faca cunoscute zilnic, daca este cazul, presiunile de orice fel care se exercita asupra lor si a celor implicati in finalizarea cercetarii juridice a dosarelor referitoare la crimele istorice. Teodor Maries a rugat ca doar legatura oculta de la a varful Parchetului General sa nu fie dezvaluita pana in momentul in care delegatia romana va ajunge la Bucuresti unde va organiza o conferinta de presa extraordinara, urmand ca toate afirmatiile facute sa fie dovedite cu probe in fata reprezentantilor presei din Romania.

Tot astazi au fost deschise la C.E.D.O. actiuni din partea reprezentantilor de eroi martiri din Timisoara in cazul tergiversarii dosarului Chitac-Stanculescu de catre cei care au protejat criminalii in ultimii 18 ani de guvernari controlate de d-l Ion Iliescu. De asemenea, au fost depuse dosare de sesizare a tergiversarii de catre reprezentantii de eroi martiri din Brasov.

Din delegatia societatii civile din Romania fac parte reprezentanti ai urmatoarelor organizatii: Alianta Civica, Asociatia 21 Decembrie 1989, Blocul National al Revolutionarilor, Asociatia Copiilor Revolutiei, Urmasii eroilor martiri din Bucuresti, Timisoara si Brasov, Federatia sindicala "Solidaritatea - Virgil Sahleanu" a siderurgistilor din Romania.

Prin actiunea deschisa la C.E.D.O., delegatia societatii civile din Romania doreste condamnarea sistemului juridic din Romania pentru modul incalificabil prin care tergiverseaza dosarele Revolutiei si ale Mineriadei, in favoarea criminalilor, a complicilor acestora si a instigatorilor la crime.

11 aprilie 2008

Comunicatul de presa este semnat de:
Sorin Iliesiu - Vicepresedinte, Alianta Civica
Romulus Cristea - sef departament presa, Asociatia 21 Decembrie 1989


Şi o ştire mediafax:

Mediafax: Revoluţionarii i-au făcut cadou lui Iliescu 21 de tablouri cu 21 de eroi ai Revoluţiei din ‘89

BUCUREŞTI / 12:53, 12.04.2008
O delegatie a Asociaţiei 21 Decembrie condusă de preşedintele organizaţiei, Teodor Mărieş, a lăsat, vineri noapte, la locuinţa preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, două cutii cu 21 de tablouri care înfăţişează 21 de eroi ai Revoluţiei din 1989 căzuţi în Bucureşti după 22 decembrie 1989.

“Am făcut un proces verbal de predare-primire cu un domn îmbrăcat în civil care a fost trimis de fostul preşedinte Ion Iliescu pentru a prelua respectivele tablouri şi care ne-a asigurat că acestea vor ajunge la domnia sa”, a declarat pentru MEDIAFAX, vineri noapte, liderul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Acesta a precizat că i-a transmis liderului PSD respectivele tablouri, cu rugămintea ca acestea să fie expuse într-un viitor muzeu care să-i înfăţişeze pe toţi eroii Revoluţiei din 1989. Mai mult, revoluţionarii au spus că şi-ar dori ca muzeul să fie organizat într-un spaţiu pus la dispoziţie chiar de fostul preşedinte Ion Iliescu.

Delegaţia revoluţionarilor, formată din 40 de persoane, a făcut o vizită la locuinţa lui Iliescu după ce a depus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) documente în sprijinul acţiunii privind urgentarea judecării unui dosar al Revoluţiei.

Revoluţionarii care au participat, joi, la un miting în faţa Palatului Drepturilor Omului din Strasbourg, au discutat cu un reprezentat delegat de CEDO, căruia i-au dat mai multe documente şi decizii ale Curţii Constituţionale, ale procurorului general al României, Codruţa Kovesi şi ale şefului Parchetelor Militare, colonelul Ion Vasilache, în sprijinul acţiunii privind urgentarea judecării unui dosar al Revoluţiei. Totodată, aceştia au prezentat documente legate de perioada 16-28 decembrie 1989 şi de incidentele din 13 iunie 1990, precum şi “probe de imixtiune în justiţie” ale unor senatori, deputaţi şi reprezentanţi ai Executivului.

“Concluzia reprezentantului conducerii CEDO a fost că în România s-a înregistrat cel mai mare număr de victime pe timp de pace din istoria contemporană a Europei, masacrul producându-se într-un interval extrem de scurt”, potrivit unui comunicat de presă de vineri al vicepreşedintelui Alianţei Civice, Sorin Ilieşiu.

Cu ocazia deplasării la Strasbourg, reprezentanţi ai revoluţionarilor din Timişoara au deschis la CEDO acţiuni în cazul amânării dosarului Chiţac - Stănculescu.

Delegaţia - din care fac parte reprezentanţi ai Alianţei Civice, Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Asociaţiei Copiilor Revoluţiei - urmaşi ai eroilor martiri din Bucureşti, Timişoara şi Braşov, Federaţiei sindicale “Solidaritatea - Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România - a ajuns, marţi, la Strasbourg. Aceştia au pichetat, miercuri, Palatul Drepturilor Omului din Strasbourg şi Palatului Consiliului Europei.

În 6 februarie, aceeaşi delegaţie a depus la CEDO o acţiune prin care solicită instanţei europene să oblige instituţiile statutui român să soluţioneze dosarul revoluţiei 97/P/1990.

Organizaţiile de revoluţionari arată că prin acţiunea deschisă la CEDO doresc “condamnarea sistemului juridic din România pentru modul incalificabil prin care tergiverseaza dosarele Revoluţiei şi ale Mineriadei, în favoarea criminalilor, a complicilor acestora şi a instigatorilor la crime”.

Delegaţia a solicitat atunci ca acţiunea juridică să fie soluţionată de instanţa europeană în regim de urgenţă, “având în vedere gravitatea faptelor probate şi durata tergiversării: 18 ani”.

O delegaţie a revoluţionarilor din România a pichetat, în 6 februarie, sediul Consiliului Europei şi a depus la registratura instituţiei un “Apel pentru Adevăr” prin care cer soluţionarea dosarele Revoluţiei şi Minieriadelor, adoptarea legii lustraţiei şi a votului uninominal.

În “Apelul pentru Adevăr”, un document adresat liderilor de la Bucureşti, dar transmis şi şefilor instituţiilor europene, revoluţionarii arată că, în opinia lor, România de astăzi “este profund imorală tocmai pentru că este clădită pe fratricidul nepedepsit reprezentat de cele peste 1.100 de crime comise în timpul revoluţiei anticomuniste”.

În 9 februarie, la revenirea de la Strasbourg, delegaţia de revoluţionari a pichetat locuinţa lui Ion Iliescu. Aceştia i-au remis atunci fostului preşedinte “Apelul pentru Adevăr”, împreună cu o lumânare, după care au părăsit locul.

Ulterior, aceştia au organizat, timp de două săptămâni, mitinguri de protest la Bucureşti, cerând preşedintelui României, membrilor Executivului şi Legislativului de la Bucureşti, procurorului general şi celorlalte autorităţi competente “să se angajeze în rezolvarea cererilor societăţii civile”.

Semnatarii documentului solicită procurorului general publicarea imediată a calendarului cu termene maxime pentru fiecare etapă de cercetare juridică. Citând din Constituţie, aceştia arată că “victimele celor peste 1.100 de crime, cei peste 3.300 de răniţi şi urmaşii eroilor revoluţiei au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”.

La începutul lunii martie, mai multe asociaţii de revoluţionari şi organizaţii nonguvernamentale i-au cerut noului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, la doar o zi după numirea sa în funcţie, să urgenteze soluţionarea dosarelor Revoluţiei şi mineriadelor.

Câteva sute de revoluţionari au făcut greva foamei două luni pentru a atrage atenţia asupra doleanţelor lor, făcând un apel la procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, căreia i-au cerut să se anjajeze în soluţionarea acestor cerinţe. Aceştia au intrat în greva foamei în 18 decembrie 2007 şi au încheiat protestul după ce delegaţia de revoluţionari a depus la Consiliul Europei şi CEDO memoriul cu solicitările lor.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Bravo lor!

Mesajde Nica Leon » Mie Mai 07, 2008 3:44 pm

Profit şi de această ocazie pentru a felicita grupul celor care au avut o asemenea lăudabilă, utilă şi foarte necesară acţiune.
Dacă le-ar urma exemplul şi cei ce mai pretind că sînt români şi domiciliază în străinătate, poate că de mult lucrurile s-ar fi schimbat în bine şi în această ţară despre care încă se mai spune că este păcat că-i locuită.
Totuşi nu pot să nu îmi pun întrebarea cu ce s-or fi ocupat reprezentanţii Comisiei Europene, cei din Parlamentul Europei şi de la C.E.D.O. timp de 18 ani de nu au aflat încă despre genocidul din România şi despre acţiunile criminale, directe, ale slujbaşilor români angajaţi ai C.E.D.O., care chiar şi acolo se ocupă cu ascunderea probelor pentru a mistifica adevărul, în încercarea de a proteja de neplăceri ticăloasele şi criminalele autorităţi din România.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Dum Mai 18, 2008 1:02 am

Pe o altă temă am avut viewtopic.php?t=925 un articol prezentat de dl. Drimuş despre faptul că Mărieş este "omul de casă al cuplului Voinea-Iliescu".

În "România Liberă" găsim un alt articol despre Mărieş:

CEDO a decis judecarea prioritara a dosarelor Revolutiei si Mineriadei din 90
Vineri, 16 Mai 2008
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis judecarea cu prioritate a dosarelor Revolutiei Romane si Mineriadei din 13-15 iunie 1990, a afirmat, vineri, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries, intr-o conferinta de presa monitorizata de Rompres.

El a aratat presei un document cu antetul CEDO, despre care a sustinut ca este decizia instantei europene care ii informeaza pe reprezentantii societatii civile, ce au protestat de doua ori la Strasbourg, ca presedintele CEDO a decis, pe 29 aprilie, acceptarea solicitarii cu prioritate, potrivit articolului 41 din reglementarile Curtii.

Solicitarea Asociatiei 12 Decembrie si Aliantei Civice a vizat, in principal, punerea pe rol cu prioritate a celor doua dosare, care sunt in curs de cercetare in instantele romanesti.

"Presedintele CEDO a acceptat, la solicitarea noastra, in urma celor doua mitinguri facute la fata locului, ca dosarele Revolutiei - nr 33810/2007 si Mineriadei din 13015 iunie 1990 - nr 45886/2007 sa fie judecate cu prioritate. (...) Daca decizia va veni inainte de decizia instantelor romane, atunci cei de aici pot fi acuzati de tergiversare. (...) Partea romana este o falanga a sistemului judiciar corupt din Romania", a sustinut Maries.

El a adaugat ca decizia pe care a primit-o de la CEDO reprezinta o recunoastere a faptului ca aceste dosare "sunt extrem de grave".

Maries a mai sustinut ca "dosarele au fost blocate in Romania", atat la nivelul Parchetului Militar, cat si "datorita aliantei PNL-PSD, care functioneaza foarte bine".

Vicepresedintele Aliantei Civice, Sorin Iliesiu, a salutat decizia CEDO si a aratat ca, spre deosebire de alte tari comuniste, "in Romania, caderea comunismului a fost marcata de peste 1.200 de victime - ceva inimaginabil".

"In Romania a avut loc un masacru de proportii si, ceea ce este mai scandalos, este ca au trecut 18 ani de la acele evenimente si autorii nu sunt judecati, iar o mare parte dintre ei ne dau lectii de morala din fruntea celor mai inalte institutii ale statului, si ma refer in principal la Parlament", a afirmat Iliesiu.

Reprezentantul Aliantei Civice considera ca deciza CEDO "reprezinta singura speranta sa se miste ceva, pentru ca justitia romana nu a dat niciun semn ca ar vrea sa rezolve problemele intr-o tara membra a Uniunii Europene".

Iliesiu s-a aratat mirat de faptul ca, in cursul anului trecut, reprezentantii societatii civile s-au intalnit de aproximativ 15 ori cu procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, in timp ce, in acest an, ea nu a discutat deloc cu ei.

"Ceva s-a intamplat, probabil ca exista presiuni foarte mari. Am somat-o pe doamna procuror general sa reintre in dialog cu societatea civila, dialog despre care a promis ca va avea loc dupa Raportul CSM, deci in urma cu o luna", a adaugat el.


http://www.romanialibera.ro/a124743/ced ... in-90.html
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Felicitări!

Mesajde Nica Leon » Joi Mai 22, 2008 7:49 pm

Îl felicit încă o dată pe Doru Mărieş şi sper că o dată cu dosarele despre care a vorbit C.E.D.O., căruia îi voi scrie din nou, pentru a judeca şi cauzele trimise de mine acolo, despre complicitatea autorităţilor române vinovate că îi apără pe criminali şi compromite dreptatea, demnitatea şi libera dezvoltare umane, imposibilă într-un stat corupt, condus de comuniştii-criminali care jefuiesc avuţia naţională chiar sub nasul înfundat al românilor.
Totodată sper că C.S.M-ul îşi va arăta muşchii şi va începe să lucreze pentru a-şi dovedi utilitatea şi a justifica astfel salariile uriaşe pe care le-a încasat degeaba din buzunarul poporului umilit de o astfel de originală justiţie.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009