Sectorul CIVES
 
 

Doru Mărieş

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Doru Mărieş

Mesajde Marius » Mie Aug 27, 2008 1:36 pm

Au fost discuţii pe forumul ăsta legate de Doru Mărieş, ar fi bine să le concentrăm într-o singură temă. Am găsit un interviu cu acesta în "Caţavencu", în care Mărieş povesteşte şi despre participarea sa la revoluţie.
http://www.catavencu.ro/intern/interviu ... lutie.html

Doru Maries este presedintele Asociatiei ''21 Decembrie''. El si ai lui ne-au facut noua Revolutia. REVOLUTIA, ba!

„Sa ne luam lanturi si bite!“
Reporter: Ce faceati pe 21 decembrie 1989?
Doru Maries: Aveam intilnire cu un prieten, Doru, si prietena lui. La ora 12. La magazinul Victoria. Si-n momentul ala vedeam pe Calea Victoriei cum le dadeau la doamne poseta in picioare. Adica poseta pe umar, pe git si alergau. Se sparsese mitingul lui Ceausescu.
Rep.: Ce erati pe vremea aia?
D.M.: Fotbalist. La CSM Caransebes. Era perioada de vacanta. Venisem pe 17, cu trenul, noaptea. Auzisem la Radio Europa Libera si in tren ce fusese la Timisoara. Si i-am zis lui Doru, acolo, la magazinul Victoria: „A-nceput! Sa ne luam lanturi si bite!“. M-am dus pe Lipscani, unde era un astfel de magazin. Am pus mina pe clanta si o papusa mi-a zis: „S-a inchis!“. Am luat-o spre Inter. Acolo a fost momentul cel mai greu. Doru a dus fata acasa. Cel mai greu a fost sa pun piciorul pe caldarim. Era ora 12 si ceva. Era cordon la Société Générale. Erau 25-30 de oameni care scandau „Jos Ceausescu!“. Am coborit si m-am alaturat lor. Deja incepuse „Veniti cu noi!“, fiindca de trei ori mai multi oameni treceau sau stateau pe margine.
Rep.: Cum de ati facut pasul pe caldarim?
D.M.: Era nevoie de magnetism ca sa strigi „Jos Ceausescu!“? Era nevoie sa te gindesti?
Rep.: Pai, erati fotbalist. Salariul mergea, micul trafic mergea. Nu o duceati greu.
D.M.: Asa e, o prima, un biznis mergeau. Fata in Bucuresti aveam. Aici veneam frecvent, in vacanta, la sfirsit de saptamina… Bun, sa va spun una… Tocmai pe 21 decembrie am fost trecut in cartea de imobil la doamna mea, eu, care veneam de mult, dar atunci au vrut ei sa ma bage in cartea de imobil. Erau cinci-sase turnatori pe scara si isi faceau datoria. Curios!

„Pasul ala!“
Rep.: Pasul ala!
D.M.: Pasul ala l-am facut din dorinta de libertate!
Rep.: Si eu am fost la 12 la Inter. Dar eu nu am facut pasul ala. Cum l-ati facut dumneavoastra?
D.M.: Dom’le, stiam ca daca-l fac nu era loc de intors. Ori noi, ori ei. Dorinta de a-l vedea jos pe Ceausescu, de aia am facut pasul. Prostia aia de sistem! Nu puteai spune un banc, te fereai sa cumperi un pachet de Kent, restaurantele, discotecile se inchideau la zece seara. Umblam cu lista dupa mine. Fiecare, cum auzea ca vii la Bucuresti, te ruga sa-i aduci ceva. Aveam liste cu medicamente, cu unt, cu o bucata de salam, cu bujii. Eu traiam cu carne in buretei, venita de la Timisoara.
Rep.: Cum in buretei?
D.M.: Aveam o matusa care-mi punea carnea pe tren, la nasu’, si ca sa nu se scurga, carnea se impacheta in niste bureti. Iar bureteii cu banii in ei se intorceau la Timisoara. Uite cite explicatii! Plus ca bunicu-meu a fost chiabur si i-au pus si ce nu aveau. L-au bagat in inchisoare pentru ca avea pamint la mina de uraniu. A murit la 53 de ani. Dar stiti ce e frumos? L-au pus sa-si taie via si cind au vazut timpitii de la Primarie ca nu mai au ce bea, l-au pus sa ingrijeasca lastarii, care in trei-patru ani au crescut. Si tin minte cum ma duceam in fiecare an si duceam doua-trei carute de struguri la aia de la Primarie, ca sa-si faca vin.
Rep.: Pasul ala vine si de la via aia care nu s-a lasat!
D.M.: Nu se mai putea. Si auzeam… a plecat si ala si ala in strainatate! Si a mai fost ceva… eu am facut hepatita si m-au delegat la minister in Bucuresti. Si ascultam Europa Libera, asa ca stiam ce era in Germania, in Rusia.
Rep.: Pasul ala… nebunie?
D.M.: Nu, dom’le, a fost un pas constient. Nu as fi simtit altfel pasul ala, momentul ala greu, stiai ca o vei pati.
Rep.: Moartea?
D.M.: N-am simtit nimic.

„Criminalii sint printre noi“
Rep.: De pe margine auzeam ca mureati voi, cei din baricada.
D.M.: Era zvon. Zvonul era zvon. Nu s-a tras acolo. Ne-au impins doar de acolo. Si am vrut sa o luam prin spate, pe la Union. Si nu ne lasau niste insi, fara sa spuna un cuvint. Pe la Havana stiu ca se uita unul urit la mine si l-am scuipat. Nu spunea un cuvint. Cum l-am scuipat, a rupt-o dupa noi. Or fi primit ordin. Undeva pe drum, ala scuipat a luat o coada de steag si, cind a vazut ca ma scapa, a luat coada aia de steag si a aruncat-o in cladirea Universitatii. Dar cit de tare o fi dat, ca eu, tragind cu ochiul intr-acolo, am vazut coada aia in cer. Ce drac de forta a trebuit sa aiba ca sa dea in zid si coada sa se duca in cer.
Rep.: Deci dumneavoastra ati luat-o tot ca sa ii incingeti, eu vazind ca ne sperie am luat-o la fuga spre casa, ca sa ma ascund. Si in timp ce dumneavoastra erati tot pe baricade, eu de frica si fuga am facut apendicita.
D.M.: Sa stii ca au fost emotii.
Rep.: Eu nu am facut pasul ala.
D.M.: Citi am facut pasul ala? Jumatate dintre noi erau de-ai lor, criminalii.
Rep.: Apa, mincare?
D.M.: Nu am simtit asa ceva. Stii de ce am suferit? Dupa o tigara. Se terminasera tigarile la toti pe baricada. Stii ce te rog? Ma intreb cit vei scoate din interviul nostru. Fiindca trunchind ma trezesc ca nu se intelege. Si mai e ceva! Sa stiti ca sint criminali.
Rep.: Criminali!
D.M.: Da! Au ucis 1.200 de oameni. Si pina in acest moment nu avem nici o sentinta definitiva, nici un criminal condamnat.
Rep.: E, erau la mina a doua, primisera ordin!
D.M.: Ucisesera la prima mina si se cunosc oamenii care au tras. La Parchet se cunosc. Se stie exact cum s-au infiltrat, cum au facut.

El a adus libertatea. E un nimeni
Rep.: Au trecut 18 ani. Din omul care a facut pasul ala pentru libertate, azi nu sinteti decit un nimeni, pentru baietii cu bani, baietii de pe blog.
D.M.: Da, noi am adus libertatea asta care este, ca libertate este. Indiferent ce e, cum e, musc din noua nomenclatura la fel. Nu-mi pasa. Apropo, eu nu am certificat, fiindca nu am vrut sa-l iau din mina nu mai spun cui, ca trebuie sa-i spun si criminal. Sint presedintele asociatiei, dar nu sint un beneficiar al legii, pe care o sustin, dar despre care cred ca ar trebui sa se refere mai mult la mortii din decembrie si la urmasii lor.
Rep.: Daca nu ar fi fost mortii, nu ar fi existat televiziuni, imobiliare, Bursa!
D.M.: Asa e. Si mai e ceva, daca ar fi venit Gorbaciov si ar fi zis: „Uite, Iliescu e sef!“. Am fi zis bun, asa e, dar noi le-am incurcat planurile, ca un plan a fost, si noi astia am strigat „Jos comunismul!“ si „Jos cu comunistii!“. Nici unul care a iesit pe 22 nu a fost pe 21. Sa nu zic de Iliescu. Petre Roman a fost la Inter, dar, vorba lui Dan Iosif, „cu alta treaba“. Pe 22, cind erau siguri ca a plecat dictatorul.
Rep.: Aveati nevoie de Iliescu?
D.M.: Dar cine stia de Iliescu? Eu, nu. Am intrat pe geam la CC, pe 22, am luat o arma rezemata acolo, i-am batut pe doi baieti, Rat si David, care simulau ca voiau sa sara pe mine. Erau de serviciu. Apoi, m-am vazut cu Pircalabescu, seful garzilor patriotice. „Ce faci, ba, tragi?“ „Nu, dom’le, ca nu am pusca.“ Asta m-a dus unde erau multi adunati si infricosati. Eu: „Un dulap, sa pun arma!“. Aia, stupefiati… „Nu ne impuscati?“ „Nu, dom’le.“ Cind ma uit in jur… canapea cu singe. Singele lui Milea. Mi-au spus aia ce si cum. Am iesit spre terasa. Ce era acolo nu mai poate vedea nimeni asa ceva. Desclestare. Libertate. Erau niste fete dubioase, de pe Covaci… Dom’le, atunci m-a intrebat unul unde e Iliescu! Cine e Iliescu? Ce vor astia? Astia faceau filtru deja la balcon. Dan Iosif era inca afara si striga sa fie impins ca sa intre. Eu aveam o idee fixa, sa adun armele, sa nu ne impuscam intre noi. Dar seara s-au impartit armele si am inceput sa devenim „teroristi“. Bun, incepuse sa se traga si am inceput sa ne omorim.
Rep.: Nu sinteti nici in Guvernul lui Verdet, nici in cel al lui Iliescu.
D.M.: Pai, daca eu stringeam arme, ca prostu’! Ce, eu ma gindeam la politica? Eu ma gindeam la aia de afara… „Ba, noi stam aparati de ziduri aici si aia mor afara…“ Cred ca eu am fost protejat ca eram in costum de piele, stiti, credeau ca e salopeta neagra, altfel nu inteleg cum am scapat. Se tragea ca la nunta, ardea Biblioteca Centrala Universitara.
Rep.: Nu v-a fost frica de moarte?
D.M.: Nu, dom’le. O singura data mi-a fost frica, nu stiu daca de moarte, dar asta pe 21, seara.

Era sa se prescrie Revolutia
Rep.: Era sa fie uitati criminalii.
D.M.: Da, voiau sa prescrie evenimentele, noroc ca inainte cu sapte zile noi am mers la Parchet si am pus iar pe tapet dosarul. Se ducea dracului, dom’le!
Rep.: Au tradat Aferaritei, Constantinescu Emil.
D.M.:Dom’le, eu in asociatie am venit mai tirziu, iar marfa din Conventie o stiam din balconul Universitatii. Dumneavoastra ce vreti? Emil Constantinescu ce a fost inainte? El, in cladirea asta, facea sedintele PCR, dupa Revolutie a facut sedintele Conventiei Democratice. Ce poti cere de la un asemenea om? Dom’le, sa va spun eu cum era pe 22 seara, cind se faceau guvernele… Lazi de CICO, eugenii, parizer. Politica minca, aia mureau afara. Nu mi-a fost greu sa-mi dau seama ce va urma in România.
Rep.: Uitarea. Unde ati gresit?
D.M.: Ca nu i-am impuscat pe toti, nu? Politicienii au transformat restul lumii in pazitori, in badigarzi. Bun, sa nu ne ferim de cuvintul asta, oamenii erau saritori, voiau sa ajute, dar s-a ajuns ca-n tara sa pazeasca riuri, cimpuri goale. In timpul asta se puneau in fruntea bucatelor astia, alde Iliescu. Da, fenomenul s-a petrecut de la sat la oras. Revolutia s-a banalizat si ne-au transformat in badigarzi. Cei ce au ramas la putere au avut acces si la Televiziune. Acelasi mit e si acum: cum te-au vazut, cum esti erou.
Rep.: Nu prea faceti rating. S-a uitat!
D.M.: Dom’le, ma doare ca au murit 1.200 de oameni.
Rep.: Pune Libertatea titlul asta? Nu! Scoate o femeie goala pe prima pagina de 21 decembrie 2007.
D.M.: Plictisim, nu? Dom’le, nu se poate sa moara 1.200 de oameni si sa nu-ti pese tie, popor, de asta!
Rep.: De ce nu v-ati apucat de afaceri?
D.M.: Dom’le, eu am facut si biznis atunci. Eram fotbalist, bagam una, scoteam trei, asa preferam eu. Dupa Revolutie, aveam pe acasa destule din astea. Pe 26-27 decembrie 1989 am dus totul, le-am dat si gata. Esti nebun? Nu, nu mai vreau sa fac din astea. Tocmai atunci cind incepeau toti sa faca afaceri. Nu, nu mai vreau! Eu aveam si bani la CEC. S-au dus si aia. La Piata Universitatii eu dadeam bani la hoti sa nu fure la manifestatie, plateam tiganii sa se astimpere, luam tigari pentru toata lumea. Da’ aia stateau cu tine in timpul noptii, dom’le. Erau mai fideli ca oricine. Noaptea, in Piata Universitatii, cind erai singur, era cel mai greu.

Revolutia nu este si nu va fi desueta!
Rep.: Ce ati cistigat? Nea Bebe Ivanovici cu afaceri. Dumneavoastra?
D.M.: Unii pe conjunctura au ramas linga taticii lor. Nu-i condamn. Dar ce ma intriga e ca ei nu mai intreaba. Dom’le, ai vazut linga tine murind oameni si tu nu mai intrebi.
Rep.: Va intreb iar: de ce la 18 ani dupa Revolutie sinteti nimeni, iar eroii sint Irinel, Prigoana, blog-ul, Lexus?
D.M.: Noi nu am avut oameni care sa ne reprezinte. Constantinescu? Stie prea putin. Era in balcon la Universitate, nu pe caldarim. Noi nu avem pe nimeni acolo sus. Hrebenciuc, Vosganian, Taracila, sint multi revolutionari. Dar nimeni nu mai intreaba. Nimeni.
Rep.: E desueta Revolutia.
D.M.: Nu e desueta, nu va fi desueta niciodata. Sa stii cine a impuscat 1.200 de oameni nu va fi desuet niciodata!
Rep.: Va uitati la Elodia?
D.M.: Nu, dom’le, dar stiti ce mi se pare interesant? Iacob, procurorul care e si la Elodia, e si la dosarele Revolutiei, si cind il vad ii spun: „Ai luminat Elodia?“. „Nu mai rideti, dom’ Maries, de mine, va rog… Uite, alea doua saptamini cit am umblat prin ripe dupa ea am fost in concediu, mi-am luat concediu.“
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Joi Aug 28, 2008 10:24 pm

hmm, nu stiam ca Maries era fotbalist in dec 89..
anyway, balomu e rotund.

Istodor asta e si el un personaj colorat si scrie si mai colorat, dar mi-a placut ca a subliniat "pasul ala" si semnificatia pasului ala, nu prea vorbeste nimeni de asta si mi se pare chestia esentiala pentru momentul 21.12,
sunt aici subiectiv 200%, pentru ca eram printre aia 25 (cred ca erau doar vreo 10-15) de la SocGen de care zice Maries si strigam sa-mi rup plamanii la aia e pe trotuar sa coboare in strada,

Istodor e poate primul in 18 ani care se opreste pe chestia asta cu pasul, chestie pe care daca n-ai trait-o nu o pricepi, desi cei mai multi se fac ca nu pricep pentru ca nici nu ii intriga chestia asta care e defapt o chestie foarte personala legata de noi insine si ar trebui sa ne intrige in fiecare zi cand ne uitam in oglinda.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Aug 29, 2008 8:27 am

Eu am mai spus, sunt si eu unul din ceei care a dat tonul, format prima baricada,de la Societe Grl, vad ca si Alin, acum descopar ca si Maries, care in adevar spune pe bune, noii strigam (dupa ce am format baricada), celor de pe margine "veniti cu noi" Ptr cine stei, a fost acolo, îsi aduce aminte, am plecat un grup spre Statuia Mihai Viteazu, luato- pe la Union, reântorsi in P-ta Uni, moment pe care vad ca si Maries il consemneaza, sigur, nu aveam cum sa il remarc pe Maries in acel moment.

In acel moment nu am fost foarte multi... motiv pentru care eu personal nu acept oferi nici unui intrus acel moment, repet, am retinut figura acelui tânar de etnie rroma, ne-am uitat unul in ochii ceiluilant, sunt sigur ca si el a retinuto pe-a mea si actionat, nu se formase baricada...

Eu ma intreb care este motivul pentru care Dinca contesta participarea lui Maries in 21 Dec 89..., acum sigur, Dinca ca si majoritatea contesta pe totii cu care nu a avut contact in acel moment, ceea ce este o grava eroare.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Vin Aug 29, 2008 3:49 pm

Octavian Mihaescu scrie:Eu ma intreb care este motivul pentru care Dinca contesta participarea lui Maries in 21 Dec 89..., acum sigur, Dinca ca si majoritatea contesta pe totii cu care nu a avut contact in acel moment, ceea ce este o grava eroare.


Domnule Mihăescu, aveţi cumva vreun linc la declaraţia lui Dincă în care contestă participarea lui Mărieş în 21 decembrie? Sau dacă a fost tipărită undeva, se poate da sursa? Să vedem exact ce a spus Dincă, în ce context.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Aug 29, 2008 7:05 pm

Pai daca nu ma insel la TVR intr-o emisune il contesta pe fata, daca aveti o alta declaratie a sa in care nu il contesta atunci insemana ca fac o confuzie, pe care nu o doresc
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Vin Aug 29, 2008 10:46 pm

N-am văzut emisiunea aia şi nici n-am vreo declaraţie a lui Dincă despre Mărieş. Ştiu doar de pe forumul ăsta că Dincă ar fi făcut nişte declaraţii contra lui Mărieş (şi dl. Ene a vorbit despre ele), aş vrea să văd exact ce a declarat Dincă.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Aug 30, 2008 8:23 am

Daca gasesc ceva voi pune la dispozitie, pe mine nu ma intereseaza contesta rolul cuiva, detest aceste contestari vehemente, asa cum eu nu puteam si sa vreu remarca pe Maries, totusi am fost cca 1000 persoane (vb de 21 dec) care nu se cunostea si actionat fiecare cum a crezut, implicat întâmplator. In acelasi timp sunt foarte scârbit de nerusinarea celor care dupa ce citesc ce spunem noi fie online, fie declarati presa, literatura îsi creeaza biografi legendare, cu precadere ceei care vor sa iasa in fata.

Eu personal auzisem ca Maries nu a fost participant in evenimentele din 21 Dec 89, daca analizam mai atent vom observa ca este prima delcaratie facuta de Maries in acest sens, daca se confirma ca este prima dupa atâta timp, avem o serioasa problema , mai ales in cazul sau. Pâna la proba contrarie eu dau crezare delcaratiei sale, am fost si eu acolo, pot confirma cele spuse de el, asa cum l-am confirmat pe Dinca, Iosif si colegul nostru Alin.

Sunt convins ca mai sunt inca multi anonimi despre care inca nu stim, mai cred ca doar SRI poate face lumina pentru ca detine fotografiii, filmari in care este imposibil sa nu fim in acele imagini, astfel ca multe declarati se vor putea verifica si cu ajutorul acestor imagini. Se spune ca au filmat, fotografiat din primele momente.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

maries

Mesajde Ene Viorel » Sâm Aug 30, 2008 11:06 am

Maries a fost ,,demascat'' de Dinca si alti revolutionari pe postul O.T.V.cu ocazia grevei foamei de 50 de zile record mondial.
Cine este interesat poate lua caseta la la acest post T.V.
Maries a declarat de fata cu mine, Ion Varlam Surdu Mircea, Elena Necula, in anul 2000, ca a venit in Bucuresti in data de 24.12.1989 cu treburi la Federatia de Fotbal(era ceva magaziner sau reprezentant al unui club de fotbal afiliat clubului dinamo..) .
Imaginile trucate cu pretinsa sa participare la Revolutie pe care le prezenta cu ajutorul lui Dan Voinea, erau trucate ,dovedite de Dinca,etc.
Legenda de mare revolutionar a fost creata dupa 2000 cu ajutorul ,,prietenilor'' care-l protejeaza si promoveaza.
Adeclarat ca este bun prieten cu generalul Iulian Vlad. Mai mult
in procesul intentat de Ion Gatlan pentru moartea eroului martir Mihai Gatlan inpotriva securistilor inclusiv a gen.Iulian Vlad , Teodor Maries a fost martorul aparator al criminalului Iulian Vlad.El este aparatorul securistilor ,,de bine''.
Poate-l il intrebati pe domnul Maries daca a lucrat ceva de la revolutie incoace sau ce surse de finantare a avut?
Ce a facut din 1991 pana in 2000 cand a fost propulsat la conducerea Asociatiei 21 Decembrie din care nu facea parte?
Eu nu am de ce sa ma intreb deoarece am dovezi. Deocamdata este treaba ,,revolutionarilor''.
Ma intreb ca unul care am participat la ,,Baricada de la Inter'' in 21 dec. Am intrat in c.c. printre primii dar am plecat cand a venit Iliescu si cei din balcon nu mureau ci doar cei de jos din piata, DE CE DORESC REVOLUTIONARII RECOMPENSE IN BANI- PENSII 16-17 MILIOANE VECHI, TERENURI 10.000 MP,SPATII COMERCIALE SI MAI NOU DE LA ORESCU 500MP IN bUCURESTI CICA PENTRU CASE???
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Nica Leon despre Mărieş

Mesajde Marius » Sâm Aug 30, 2008 11:43 am

Nu ştiu dacă posturile TV sînt dispuse să dea casete cu emisiuni vechi aşa uşor. Cine obţine astfel de înregistrări e rugat să le pună pe internet şi să le semnaleze aici.

Fiindcă avem acum o temă separată despre Mărieş, semnalez şi o declaraţie făcută de Nica Leon pe acest forum, la tema cu Blocul Naţional al Revoluţionarilor viewtopic.php?t=253 , în data de 16 octombrie 2007: Îl cunosc pe Doru Mărieş şi, spre dezamăgirea multora şi disperarea criminalului comunist Iliescu Ion, care tat întreabă, ca baba proastă, cine este acest Doru Mărieş,eu pot să confirm că a fost la Revoluţie, fiind în corpul C al sediului C.C., la momentul ridicării elicopterului de pe acoperiş.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Sâm Aug 30, 2008 5:21 pm

[quote="Octavian Mihaescu"]
[Sunt convins ca mai sunt inca multi anonimi despre care inca nu stim, mai cred ca doar SRI poate face lumina pentru ca detine fotografiii, filmari in care este imposibil sa nu fim in acele imagini, astfel ca multe declarati se vor putea verifica si cu ajutorul acestor imagini. Se spune ca au filmat, fotografiat din primele momente. [/b][/quote]

D-le Mhaescu
asta e una din chestiile importante legate de elucidarea "intamplarilor" din dec. 1989:
securitatea a filmat, fotografiat, documentat etc in detaliu evenimentele.
era in job description si modus operandi specific.
imi anintesc ca in dimineata zilei de 22, la Jilava, am auzit ordine prin care urmam sa fim adusi la confruntarea video si interogatoriile respective.

deci intrebare:
[b]in 18-19 ani cate din aceste documente (video, etc) au fost facute publice sau cercetate ??[/b]

presupunand ca SRI se afla in posesia lor, care este motivul pentru care nimeni nu le cere ?
nici Voinea nu aminteste de ele de fapt, desi inregistrarile video sunt primele surse de documentare in orice cercetare criminala oriunde.

pe e alta parte nici presa si nici soc. civila nu pare interesata, e ca un moratoriu total in tara asta sa vorbim numai dupa ureche despre dec. 89 sau dupa niste declaratii oficiale (vezi si Institutul Adevarului sau "revolutiei") din surse de cele mai multe ori putin credibile sau compromise.
(dupa ce ai luat bani/teren/alte avantaje de la securisti pentru 'participare' )
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Marius » Sâm Aug 30, 2008 8:36 pm

alin scrie:asta e una din chestiile importante legate de elucidarea "intamplarilor" din dec. 1989:
securitatea a filmat, fotografiat, documentat etc in detaliu evenimentele.
era in job description si modus operandi specific.
imi anintesc ca in dimineata zilei de 22, la Jilava, am auzit ordine prin care urmam sa fim adusi la confruntarea video si interogatoriile respective.

presupunand ca SRI se afla in posesia lor, care este motivul pentru care nimeni nu le cere ?
nici Voinea nu aminteste de ele de fapt, desi inregistrarile video sunt primele surse de documentare in orice cercetare criminala oriunde.

pe e alta parte nici presa si nici soc. civila nu pare interesata, e ca un moratoriu total in tara asta sa vorbim numai dupa ureche despre dec. 89 sau dupa niste declaratii oficiale (vezi si Institutul Adevarului sau "revolutiei") din surse de cele mai multe ori putin credibile sau compromise.
(dupa ce ai luat bani/teren/alte avantaje de la securisti pentru 'participare' )


Păi nu trebuie scoase la iveală documente clare ca să rămînă apele tulburi. În ape tulburi se poate pescui mai bine.

Am comentat pe acest forum cartea lui Romulus Cristea "Revoluţia română. Mărturii şi documente" viewtopic.php?t=927 . Autorul pare apropiat al generalului Voinea, multe din lucrurile scrise în carte sînt extrase din dosarele Parchetului. Or, ce scrie Cristea? Înregistrările de la televiziune "urmează să ajungă la procurori", deci abia în 2007 (cînd a apărut cartea) au fost cerute, iar despre SRI, SIE, DIA zice că au arhive secretizate dar fără să explice de unde ştie asta. Impresia mea e că pur şi simplu nu au fost cerute aceste dovezi. Dacă Parchetul a cerut înregistrările iar SRI, SIE sau DIA a răspuns că acestea sînt secretizate, atunci Parchetul ar trebui să spună oficial acest lucru.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

maries

Mesajde Ene Viorel » Dum Aug 31, 2008 12:54 pm

Domnilor lucrurile sunt clare. Nu este vointa politica si nici interes pentru a spune adevarul despre Revolutia din decembrie 1989.
Politicienii nu au interes,procurorii nu au interes,judecatorii nu au interes.
Este mai bine ca multi dintre acestia sunt ,,revolutionari'' cu drepturi enumerate in postarea anterioara.
Iliescu s-a folosit de aceasta masa de revolutionari aproximativ 30.000.
Scuze nu toti revolutionarii sunt de teapa acestora, dar...bebe ivanovici,sefii de la B.N.R.etc....
Pai cine are nevoie de adevar !!
Personal am mai multe zeci de casete cu filmarii de atunci.
Pana nu va fi un procuror curat (voinea a fost implicat direct..vezi si procesul ceausestilor..)nu are rost sa vorbim de un dosar al celor intamplate in Bucuresti...
Voinea a refuzat sa cerceteze ,,Baricada de la Inter''
Il rog pe prietenul Ion Iofciu sa intervina cu precizari inclusiv despre Teodor Maries subiectul principal al discutiei.
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Dum Aug 31, 2008 5:48 pm

Interesant ce spuneti dle Ene, pai este clar!

Da asa dle Alin, vad ca si dl Mihoc care se ocupa intens de acest domeniu confirma,

Romulus Cristea, pai este SRI-ist pe bune , i-au dat astia un Premiu (SRI), nu am incredere in Cristea...
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Ene Viorel » Lun Sep 01, 2008 5:35 pm

[quote="Octavian Mihaescu"]Interesant ce spuneti dle Ene, pai este clar!

Da asa dle Alin, vad ca si dl Mihoc care se ocupa intens de acest domeniu confirma,

Romulus Cristea, pai este SRI-ist pe bune , i-au dat astia un Premiu (SRI), nu am incredere in Cristea...[/quote]


Domnule Octav Mohaescu
Romulus Cristea a facut vara aceasta ,,cursuri'' de specializare la S.R.I.alti fac la M.A.N.etc...Pentru amanunte ma puteti contacta personal.
Ene
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Mesajde Marius » Mar Sep 02, 2008 1:16 am

Ene Viorel scrie:Domnule Octav Mohaescu
Romulus Cristea a facut vara aceasta ,,cursuri'' de specializare la S.R.I.alti fac la M.A.N.etc...Pentru amanunte ma puteti contacta personal.
Ene


Chiar voiam să-l întreb pe dl. Mihăescu de unde ştie că Romulus Cristea (ziarist la "România Liberă" şi membru al Asociaţiei "21 Decembrie") e SRI-ist.
Oricum, dacă a făcut "vara aceasta" cursuri la SRI, în cartea publicată în 2007 nu putea să folosească informaţii de la aceste cursuri.

Importante sînt însă nu eventualele legături cu SRI, ci concret, ce a publicat şi cît este de exact sau inexact. Discuţiile despre Cristea vă rog însă să le purtaţi fie la o temă separată, fie la tema deschisă despre cartea sa.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009