Sectorul CIVES
 
 

De vorba D-l Constantin DOBRE

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Privilegiile revolutionarilor

Mesajde Ioan DRIMUS » Lun Dec 01, 2008 9:31 am

D-l Dobre marturiseste ca in programul complotistilor au fost stabilite stimulente materiale; asigurare de privilegii si compensatii pe viata

viewtopic.php?p=3404&highlight=#3404

C. Dobre

MesajTrimis: Sâm 11 15, 2008 12:57 pm

Ideia compensarii, pe viata, a celor care se vor ralia la rasturnarea regimului Ceausescu a fost discutata intre complotisti imediat dupa vizita lui Gorbaciov in Romania, 1987. La propunerea lui Ion Iliescu, sustinut in special de Brucan. Iata si argumentul, tare, a lui Brucan cu compensatia: "altfel aia o sa ne faca felul, asa cum noi i-o vom face tovarasului".
Ca mai tarziu, in toiul "revolutiei incalcite" (vorba lui Nestor Rates), cei care urmau sa fie compensati nu li sa zis salvatori (de la FSN) ci revolutionari nu mai conteaza. Ce a contat a fost compensatia - conditia fundamentala a supravietuirii complotistilor.
Daca compensatiile s-ar fi limitat doar la cei raniti si la familiile celor ucisi, ar fi fost bine dar si in acest caz nu cred ca complotistii ar fi supravietuit fara a fi judecati si aruncati in inchisori. Asa, cu zeci de mii de revolutionari, cu certificate si privilegii pe masura, aleluia speranta pentru judecarea criminalilor "pentru sangele varsat".
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Marius » Lun Dec 01, 2008 2:14 pm

Ene Viorel scrie:Ca ulterior Munteanu s-a dezis de P.U. este alta poveste.


Cînd s-a dezis Marian Munteanu de Piaţa Universităţii?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Ioan DRIMUS » Mar Dec 02, 2008 1:32 pm

Marius scrie:Cînd s-a dezis Marian Munteanu de Piaţa Universităţii?


Marius draga, ....vezi c'ai luat-o pe aratura; subiectul este "de vorba cu D-l Dobre"
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Ioan DRIMUS » Mie Dec 03, 2008 3:42 pm

[quote"]
C. Dobre

Ca elemente de noutate, trebuie retinut ca:
1) Stan (adjunctul la comanda Diviziei a II-a) era seful unitatii de "Dezinformare si Diversiune";

4) Securistii cu care s-a deplasat Magureanu la TVR in seara zilei de 23 decembrie 1989 si care au tras in demonstranti faceau parte din unitatea de "Dezinformare si Diversiune" si al carei sef era Stan;

6) Ca element de dezinformare crasa a populatiei, asa cum am spus mai sus, Magureanu impreuna cu Stan au iesit la TVR lansand, chipurile, apeluri la incetarea focului.
[/quote]

Domnule Dobre,
Ai adus aici vorba despre unitatea de "Dezinformare si Diversiune"; este o informatie importanta; ar fi important de clarificat care era componenta si rolul acestei unitati;

1. era doar o structura militarizata care facea diversiuni de tip paramilitar pe teren sau cuprindea si sistemul de dezinformare-diversiune practicat prin sistemul zvoner-raspandac unde zvonerul era o unitate centrala si de aici prin intermediul cadrelor din securitate se transmitea infirmatia civililor afiliati la turnatorie si raspandire de zvonuri ?

2. se poate afirma ca diversiunea cu simulatoarele de foc de arma instalate in locurile cheie pentru a crea panica au fost realizata tot de aceasta unitate ?

3. Tot unitatea condusa de Stan s-a ocupat si de diversiunea din Piata Universitatii pt a crea motive de interventie brutala a "fortelor de ordine" ?
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Re:

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 12, 2011 9:40 am

Ioan DRIMUS scrie:
C. Dobre scrie:Ceausescu a fost informat si a stiut tot. Vis-a-vis de ceea ce stia a existat si un raport secret a gen Macri Emil, catre Ceausescu, de contra-masuri care-l urgenta pe cel din urma sa dispuna masuri politice (limitarea si stoparea cultului ceausist) paralele cu cele economice si financiare care sa usureze viata de zi-cu-zi a romanilor. Lipsa de masuri ferme si decisive la costat viata.

Se vede ca la acea data Ceausescu nu mai era decat umbra a ceea ce a fost inainte; ...un biet senil incapabil sa gandeasca si sa ia masuri cu propria-i capatzâna: s-a vazut asta si la "proces"


Sper sa nu radeti daca va spun ca in in seara zilei de 22 dec. 1989, in unul din sertarele biroului lui Ioan Traian Stefanescu (la acea vreme era prim-secretar al comitetului judetean de partid al judetului Dolj) au fost gasite o multime de banderole tricolore, 'revolutionare' (asa cum a explicat Nenoiu Ion, seful de cabinet al lui Stefanescu). O asemenea banderola tricolora a purtat si Virgil Magureanu in timpul 'procesului' Ceausestilor de la Tirgoviste.

Nu ma surprinde de loc; toate aceste persoane erau avizate; stiau de mult ca va veni momentul oportun pt ca sa prinda noul tren; ei nu au riscat nimic; au fost doar informati ca in caz de schimbare sa stie cum trebuie sa procedeze; au asteptat cuminti momentul potrivit si au iesit in fata;

Abia dupa 'fuga' lui Ceausescu cu elicopterul, TVR a devenit "TVR 'Libera'". .

Da, insa a existat o retea de relee care putea fi foarte usor blocata daca existau "forte" care ar fi dorit sa-l salveze pe Ceausescu; asta dovedeste ca la acea ora Ceausescu era abandonat de toti sustinatorii si sacrificat de cei care au pus stapanire pe fraiele pyuterii.

Am gasit un comentariu interesant pe aceasta tema; va rog sa imi spuneti ce credeti despre acesta:

Poate a sosit vremea sa deschida gura si fostul sef al Departamentului Securitatii Statului,generalul Iulian Vlad.Este singura persoana aflata in viata care cunoaste adevarul.Eu unul nu cred in ce a publicat Imre Astalos.Poate ne spune dl. general cine a dat ordin col.Stelian Pintilie sa nu opreasca transmisia televiziunii in ziua de 22 decembrie 1989.(poate aceasi persoana care a dat ordin de oprire a transmisiei in 13 iunie 1990)Pentru aceste fapte de "arme" col. Pintilie a fost avansat general.
sursa:

http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... 240&st=252

Precizez ca pe forumul softpedia sunt niste dezbateri foarte interesante pe tema "revolutiei" ...se vede ca printre forumistii de acolo sunt oameni inteligenti si bine informati.

[/quote]
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re:

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 12, 2011 11:27 am

Ioan DRIMUS scrie: Nu ma surprinde de loc; toate aceste persoane erau avizate; stiau de mult ca va veni momentul oportun pt ca sa prinda noul tren; ei nu au riscat nimic; au fost doar informati ca in caz de schimbare sa stie cum trebuie sa procedeze; au asteptat cuminti momentul potrivit si au iesit in fata;


Si bunicul meu, care a fost aruncat in puscarie de criminalii-comunisti imediat ce s-au instalat la putere si cu complicitatea vitelor de romani, stia ca va veni o zi cind va cadea comunismul. Imi spunea asta cind eu aveam cam 9 ani. Dar asta nu dovedeste nimic.
Daca respectivii stiau, ca toti ceilalti de fapt, puteti sa ne spuneti de ce romanii, dupa 45 de ani de experiment comunist, au votat, in duminica orbului, tot criminalii si nu pe cei ce am infruntat si am rasturnat odioasa lor dictatura.
Sau nu mai este valabil proverbul care spune ca atunci cind vrei sa iti fie bine sa iti alegi pomii dupa roade si oamenii dupa faptele lor.

Ioan DRIMUS scrie:Abia dupa 'fuga' lui Ceausescu cu elicopterul, TVR a devenit "TVR 'Libera'".
Da, insa a existat o retea de relee care putea fi foarte usor blocata daca existau "forte" care ar fi dorit sa-l salveze pe Ceausescu; asta dovedeste ca la acea ora Ceausescu era abandonat de toti sustinatorii si sacrificat de cei care au pus stapanire pe fraiele puterii.

Ar putea cineva, acum la peste 21 de ani de la Revolutie, sa ii lamureasca pe cei ce isi dau cu presupusul, de atunci incoace, cum de a devenit brusc televiziunea libera?

Ioan DRIMUS scrie:Am gasit un comentariu interesant pe aceasta tema; va rog sa imi spuneti ce credeti despre acesta:

Poate a sosit vremea sa deschida gura si fostul sef al Departamentului Securitatii Statului,generalul Iulian Vlad.Este singura persoana aflata in viata care cunoaste adevarul.Eu unul nu cred in ce a publicat Imre Astalos.Poate ne spune dl. general cine a dat ordin col.Stelian Pintilie sa nu opreasca transmisia televiziunii in ziua de 22 decembrie 1989.(poate aceasi persoana care a dat ordin de oprire a transmisiei in 13 iunie 1990)Pentru aceste fapte de "arme" col. Pintilie a fost avansat general.
sursa:

http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... 240&st=252

Precizez ca pe forumul softpedia sunt niste dezbateri foarte interesante pe tema "revolutiei" ...se vede ca printre forumistii de acolo sunt oameni inteligenti si bine informati.

De ce credeţi că gen. Vlad ar trebui sa "deschida gura"? Si pentru cine sa o faca? Cumva pentru vitele care isi dau cu presupusul si ne dau lectii despre cele ce au fost la revolutia la care ei au fost doar spectatori, in fata televizoarelor?
Ce folos ca am "deschis eu gura", pentru a va spune adevarul, adevar care nu convenea si nu convine, pentru ca el releva faptul ca zeci de milioane de vite au preferat sa se balaceasca in mocirla pestilentiala a unei societati totalitare, ba chiar sa manince si cacat la greu, atunci cind nu puneau efectiv chiar si umarul la cresterea mizeriei, in slujba minciunii, societate pe care eu am citit-o si am rasturnat-o de unul singur atit de simplu.
Meritati oare ca gen. Vlad sa va lumineze, din moment ce majoritatea stie "mai bine" ca dinsul, ceea ce a fost, numai pentru ca ei au mintea odihnita?
Ce a facut societatea romaneasca in cei 21 de ani scursi de la data cind v-am daruit libertatea si dreptul de a face saltul din turma vitelor obediente in rindul oamenilor? A cautat cumva ea adevarul sau a perpetuat si preferat minciuna, mincinosii si calaii, pe care i-a mai si votat cu 86%?
Ca cele scrise de minde sint in concordanta cu starea natiunii, o dovedeste si aprecierea pe care o faceti la adresa natarailor care isi defuleaza nimicnicia pe site-ul a carei adresa o recomandati.
Acolo, un ticalos, scrie ca eu as fi sarit de pe fix.
Poate ca, numai asa, niste romani originali, inteleg sa il pretuiasca pe cel ce le-a daruit libertatea, fara sa le ceara insa nimic si numai astfel cred ei ca ar trebui etichetat un om care desi avea atunci, in proprietate, un autoturism Mercedes si nu o amarita de Dacie si un salariu lunar de cel putin 18.000 lei, s-a gindit la ei, la cei multi si prosti, si-a pus pielea in saranura, si-a pus in pericol familia si viata, a infruntat deschis dictatura (ceea ce inseamna ca toate scrisorile scrise de mine contra dictatorului Nicolae Ceausescu au purtat intotdeauna numele meu in clar, adresa, locul de munca si semnatura) si apoi a mai si declansat si a condus la victorie Revolutia romana, de care apoi isi tot bat joc fel de fel de neica nimeni, dar fuduli nevoie mare.
Asa fiind, de ce credeti dvs. ca gen. Vlad ar trebui sa le puna pe tava unora care inca nu au repatriat bunul simt si adevarul? Doar pentru ca apoi sa i se puna etichete si sa i se dea lectii, date deja de scribalaii care au aberat deja despre ceea ce au fost platiti sa tipareasca si sa difuzeze.
Ati scris si ca pe respectivul forum ar fi si unii bine informati! Daca as face numai referire la aberatiile referitoare la prezenta gen. Guse in sediul C.C. si tot ar fi prea multa pierdere de vreme sau cum se spune, as strica degeaba iarasi orzul pe giste.
Se vede treaba ca dupa 66 de ani de comunism prea putini mai au capacitatea sa gindeasca si sa pretuiasca adevarul, iar faptul ca nimeni nu se incumeta sa raspunda la intrebarile puse de mine, public, despre cele ce au fost intr-adevar la Revolutie, este inca o dovada ca toti cei ce au scris despre acest subiect au facut-o la ordin sau din amintirile lor din copilarie.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: De vorba D-l Constantin DOBRE

Mesajde Marius » Dum Iul 14, 2013 1:45 am

Miron Cozma se pretinde adevăratul lider al mişcării minereşti din Valea Jiului din 1977:

„În 1977, exact cînd m-au repartizat pe mine la Lupeni, a izbucnit revolta împotriva lui Ceaușescu. Trebuie să recunosc un lucru: am fost un laș, nu am vrut niciodată să recunosc ce responsabilitate am avut în evenimentele alea, că de la mine a plecat, că eu am adunat oamenii. Chiar dacă am luat bătaie de la Securitate, nu am recunoscut. În dosarul meu de la Securitate există o poză cu mine ducîndu-l pe Verdeț să vorbească cu Ceaușescu la telefon. Țin minte că nu i-a zis: «Să trăiți, tovarașu’ președinte!», cum mă așteptam. A început cu un cuvînt: «Ambrozie!» Era un cod, codul lor pe situații de urgență. Așa a priceput Ceaușescu că e grav și a venit imediat în Vale.

Nu am vrut să conduc acele evenimente, l-am lăsat pe Constantin Dobre, de la Paroșeni, care era tare în gură, care avea și discurs. El vorbea la microfon, el a ieșit în față. Eu aveam peste 200 de băieți, oameni de ordine. Eram un fel de semizeu pe zonă acolo, puteam să fac ce vreau eu. Cînd a venit, Ceaușescu a trecut prin cordonul oamenilor mei, momîrlani cu cuțite și securi pe ei. Eu dacă voiam să îl fac pastă de mici, pastă de mici îl făceam pe Ceaușescu atunci. Aproape fără să ne dăm seama l-am arestat pe șeful statului. Cine ce să ne mai facă? Securitatea nici nu a intrat pe poartă. La un moment dat, trimit doi dintre oamenii mei, pe Fernando, numit așa de la ABBA, că eu am lansat melodia asta pe litoral, și pe Laleaua Neagră. L-a luat ăsta, care avea 130 de kile, o namilă, pe Ceaușescu și i-a zis: «Mă, îți mai bați mult joc de noi?!» Dar înainte îl trimisesem pe Laleaua Neagră la Dobre să-i spună: «Cînd vine Ceaușescu să îl aplauăm pe tovarășu’ președinte» Dobre zice: «Cum să-l aplaudăm cînd toată lumea îl înjură?» Laleaua zice: «Dacă Cozma zice să-l aplaudăm, îl aplaudăm, că altfel te bat!» Și cum credeți că l-am aplaudat: ne-am bătut cu mîinile peste piept. Imaginați-vă: 60-70.000 de salopete îmbibate cu praf și cărbune negru. Cînd Ceaușescu a intrat pe la mijlocul culoarului, și am început să-l aplaudăm, s-a făcut un nor de nu s-a mai văzut Ceaușescu. Și totuși piticu’ a avut curaj, s-a dus în față la Dobre și ce crezi că a spus, de ne-a lăsat interziși pe toți: «Nu trebuia să faceți ce ați făcut, eu știu viața grea a minerilor. Nu eu am făcut programul de opt ore, ci stahanoviștii voștri!» Și așa și era, avea dreptate. S-au mai liniștit spiritele cînd au văzut minerii că tipul e curajos.“


http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu ... ersitatii/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Anterior

Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009