Sectorul CIVES
 
 

Dan Voinea despre dosarul mineriadei

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Dan Voinea despre dosarul mineriadei

Mesajde Marius » Mar Feb 03, 2009 11:50 pm

Dan Voinea sustine ca dosarul Mineriadei i-a fost luat fara motive reale
Marti, 03 Februarie 2009, ora 16:17

Magistratul militar Dan Voinea a sustinut, in fata membrilor Sectiei pentru procurori a CSM, ca are acum probleme profesionale din cauza dosarelor Revolutiei din 1989 si al Mineriadei din 1990.

Voinea a adaugat ca in cele doua dosare nu a facut niciun act de compromis, informeaza NewsIn.

Dan Voinea a aratat ca a fost numit in functia de procuror militar sef adjunct la Sectia Parchetelor Militare tocmai pentru a rezolva aceste doua dosare complexe.

"Am avut in vedere atat eu, cat si fostul ministru al Justitiei, (Monica Macovei) solutionarea acestor dosare. Erau mii de plangeri formulate de catre victimele Revolutiei din 1989, plangeri care nu au primit niciun raspuns", a declarat Voinea in fata procurorilor CSM.

Voinea a mai aratat, cu referire la dosarul Mineriadei din iunie 1990 ca a primit cauza abia in anul 2005, dosar ce fusese initial repartizat unui alt procuror, Mircea Levanovici.

Dupa aparitia deciziei Curtii Constituionale potrivit careia procurorii militari nu mai pot ancheta civili, Voinea a aratat ca a disjuns, in decembrie 2007, dosarul care avea 72000 de pagini.

"Dupa declinarea cauzei, in partea care cuprindea invinuiti si faptuitori militari am administrat noi probe, dosarul fiind aproape de finalizare", a aratat magistratul militar in fata procurorilor CSM.

Voinea a mai declarat ca a aflat de la o grefiera ca actualul sef al Parchetelor Militare, Ion Vasilache a admis o plangere a lui Viorel Ene, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor, prin care se dispunea declinarea intregului dosar catre procurorii civili.

"Inventarierea dosarului Mineriadei din 1990 a durat aproape 4 luni. Pana in momentuil in care grefiera mi-a a dus la cunostinta de rezolutia procurorului sef Vasilache, nu am fost anuntat oficial ca existenta acesteia, nu am primit o adresa in acest sens si nu am avut vreo discutie cu Vasilache si cu nici altcineva din conducerea Parchetului General", a aratat Voinea.

Sectia pentru procurori a CSM a decis audierea, pe 3 martie, a sefului Sectiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache, si a unei grefiere din SPM in legatura cu acuzatiile de abateri disciplinare care ar fi fost savarsite de generalul Dan Voinea.


http://www.ziare.com/Dan_Voinea_sustine ... 55371.html
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009