Sectorul CIVES
 
 

Magureanu despre teroristi

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Magureanu despre teroristi

Mesajde Ioan DRIMUS » Sâm Mar 21, 2009 11:03 pm

După 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI, vorbeşte despre terorişti. Ei sunt încă învăluiţi într-un mister de nepătruns. În opinia lui Măgureanu, teroriştii au existat. Mai mult, unii dintre aceştia au fost eliberaţi chiar de către ofiţerii MApN care-i capturaseră. Fostul şef al SRI crede că ordinul de eliberare a teroriştilor a venit chiar de la Militaru, ministrul apărării de atunci. Astfel, Măgureanu leagă fenomenul terorist de controversatul general Militaru. În 1989, Ion Iliescu vorbea despre teroriştii-securişti care trăgeau din toate poziţiile. Acum, Virgil Măgureanu susţine că teroriştii au fost eliberaţi de şefi ai armatei, interesaţi să nu rămână urme.

Dan Voinea - teroriştii, un inamic inexistent
După ce ani în şir s-a vorbit cu patimă despre teroriştii din decembrie 1989, nu cu multă vreme în urmă, generalul Dan Voinea a tras concluzia. Voinea, o lungă perioadă şef peste parchetele militare, declara că în evenimentele din decembrie 1989 nu au fost implicaţi terorişti, iar scopul revoluţiei începute la Timişoara a fost schimbat din mers. În opinia sa, după 22 decembrie 1989, Revoluţia română s-a transformat - printr-o diversiune televizată - din lupta împotriva comunismului într-una contra unui inamic inexistent - teroriştii. Voinea susţine că aceia care au tras în oameni după fuga lui Ceauşescu erau militari, securişti, gărzi patriotice sau alte persoane. Aceştia, cu scopul de a apăra anumite instituţii de teroriştii “care trăgeau în şi din toate poziţiile”, au primit armament şi muniţie.

„Indivizi deosebit de periculoşi”
Acum, Virgil Măgureanu afirmă totuşi că teroriştii n-au fost chiar nişte himere.
În discuţia pe care fostul şef al SRI avut-o cu Alex Mihai Stoenescu, transpusă de cel din urmă în volumul „De la regimul Ceauşescu la regimul Iliescu” (RAO), Măgureanu are o altă părere decât Voinea. „Nu am exclus - spunea fostul şef al SRI - nici ipoteza existenţei unor unităţi de comando străine sau terorişti, ca să păstrăm terminologia populară, infiltraţi în teritoriu, având misiuni punctuale, ţintind să lovească în direcţii foarte bine alese, să îndeplinească ordinele, să producă haosul, conflictul, după care să se retragă fără să lase urme asupra lor, dar lăsând haosul în urmă. Altă ipoteză nu văd. Ea are şi o foarte mare slăbiciune, pentru că, atunci când n-ai probe, eşti obligat să recurgi la «duşmanul misterios» care dă şi fuge. Este o mare slăbiciune a acestui argument, dar noi nu am putut să nu-l luăm în calcul şi pe acesta. Îmi arătaţi mai devreme că în raportul acela voluminos al Procuraturii Militare există şi certificarea existenţei acestor cazuri de persoane lovite în frunte, lovite cu mare precizie, în legătură cu care nu s-au descoperit urmele atacatorului. Apoi, ştim că au fost prinşi indivizi deosebit de periculoşi, după care li s-a dat drumul a doua zi.”

Militarii, interesaţi să nu lase urme
Măgureanu, crede că a existat o complicitate între cei numiţi terorişti şi cei care i-au eliberat - capii armatei. Virgil Măgureanu: „Păi, se presupune că există o complicitate între cei care acţionaseră şi cei care îi eliberau. (...) Cei care le-au dat drumul (teroriştilor - n.n.) sigur că ascultau de nişte ordine de deasupra lor, care nu puteau veni decât de la ministrul Apărării, acelaşi general Militaru. (...) Cei care dădeau ordin de eliberare, probabil chiar militari, erau interesaţi să nu lase urme.” Nu este pentru prima dată când se fac asemenea afirmaţii, însă de data aceasta a vorbit chiar Virgil Măgureanu, şeful Serviciului Român de Informaţii din 1990 până în 1997. Şi dacă tot veni vorba despre scenarii legate de terorişti, adaug doar că unul dintre cele mai vehiculate a fost cel care arăta că diversiunea produsă de cei care „trăgeau din toate poziţiile” a avut ca scop nu susţinerea lui Ceauşescu, ci, dimpotrivă, instalarea noului regim condus de Ion Iliescu. Care este adevărul trebuia însă să ne spună justiţia. Dosarul „Teroriştilor” este o enigmă. Pur şi simplu, ei s-au evaporat. Însă chiar şi invizibili, teroriştii din decembrie sunt cei care au aplicat cea mai usturătoare palmă pe obrazul justiţiei din 1989 încoace. De acest fapt sunt responsabili toţi cei care ne-au condus după căderea lui Ceauşescu, ca şi generalul Voinea, şeful anchetatorilor din dosarul “Revoluţiei”, ca să dau doar un singur nume din Justiţie.

Cum se recunoşteau teroriştii
Teroriştii au fost învăluiţi într-un mister absolut imediat după fuga lui Ceauşescu. Tot atunci au fost lansate zeci de poveşti, care mai de care mai SF, dar şi numeroase perdele de fum. Nu vin acum cu un alt scenariu. Sunt încă mult prea multe întrebări fără răspuns. Însă, am să relatez o poveste adevărată, trăită pe pielea mea. Imediat după fuga lui Ceauşescu, în Bucureşti a început să se tragă. Apoi, s-a vorbit despre teroriştii care ar încerca să-l aducă pe Ceauşescu din nou la putere. Se zicea că sunt arabi în combinezoane ori treninguri negre. Era doar o variantă. Apoi, pe toate canalele, presă ori tv, s-a spus că luptătorii în slujba Diavolului se recunosc între ei datorită unor cărţi de vizită pe care scrie: „Nicolae Ceauşescu”. Nimeni nu ştia exact de unde vine informaţia. Dar şi eu avem în portofel o asemenea carte de vizită şi, uitându-mă în oglindă, m-am întrebat dacă nu cumva sunt terorist.

Sperietoare pentru miliţieni
După ce mi-am răspuns, în minte mi-a venit toată povestea legată de „semnul de recunoaştere a teroriştilor in combinezoane negre”, cum scria atunci presa ori se spunea la tv. Prin 1987, un prieten, critic de artă, foarte cunoscut de altfel şi azi, mi-a dat o carte de vizită pe care scria: „Nicolae Ceauşescu/ Preşedintele Republicii Socialiste România”. Tot el mi-a spus: „Bag-o în carnetul de conducere, iar dacă te opreşte vreun miliţian, scap-o aşa... ca din greşeală şi zi supărat: «Mi-a căzut tocmai cartea de vizită de la Tovarăşu’». Iţi spun - zicea amicul - efectul e garantat” N-am folosit niciodată peticul de hârtie care, teoretic, speria miliţienii. N-am avut ocazia. Conduceam rar, fiindcă împărţeam maşina cu tatăl meu. Însă cred că vreţi să aflaţi de unde avea amicul meu cărţile de vizită? Ei bine, de la bunicul său, sculptor celebru, care le primea odată cu felicitările trimise de cancelaria lui Ceauşescu la zile festive - 23 august, 1 mai ş.a.m.d. Asemenea cărţi de vizită - am aflat atunci, dar şi după 1989 - erau deţinute de foarte mulţi scriitori, artişti plastici, actori aflaţi pe lista de protocol a lui Ceauşescu. Aşadar personalităţi, oameni cunoscuţi în 1989. Însă nu era vorba doar despre zile festive. Dacă, de pildă, la cancelaria lui Ceauşescu se primea un volum, autorului i se răspundea prin câteva rânduri de mulţumire şi o carte de vizită de genul celei descrise mai sus. Vă imaginaţi ce ar fi însemnat dacă operaţiunea de intoxicare chiar reuşea şi măcar o parte dintre cei care primiseră asemenea cărţi de vizită erau catalogaţi drept terorişti. Pur şi simplu, în acele zile, când strada cerea moartea criminalului Ceauşescu, aceşti oameni puteau fi omorâţi cu pietre.

Diversiune nereuşită
Cei care au pus la cale cu cinism această intoxicare - doar una dintre zecile la care am fost supuşi în timpul revoluţiei - nu puteau fi decât profesionişti în diversiune, care ştiau exact care-i povestea acestor banale cărţi de vizită. În 1989, surescitaţi şi speriaţi de evenimentele sângeroase, credeam orice, fără discernământ. Chiar şi că toată apa a fost otrăvită. Nu ştiam încă să gândim liber. Dacă am fi cugetat doar un moment, ajungeam repede la concluzia că toată povestea e o prostie cât Casa Poporului. Teroriştii, care chipurile l-ar fi apărat pe Ceauşescu, inamicul public numărul unu la acea oră, nu aveau cum să poarte la ei tocmai cărţile de vizită cu numele acestuia. Că doar, după cum s-a şi văzut ulterior, nu erau sinucigaşi. Diversiunea „Cărţile de vizită” nu a reuşit, însă multe alte perdele de fum care i-au acoperit pe teroriştii din decembrie 1989 au fost lansate cu succes. Drept dovadă, nici după 20 de ani nu există o poziţie oficială legată de acest subiect.

Fotografiile cu presupuşi terorişti din galerie au fost făcute în zilele fierbinţi ale lui decembrie 1989 şi se găsesc pe site-ul www.revolutie.ro
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Octavian Mihaescu » Lun Mar 23, 2009 6:48 pm

Dle Drimus

Nu am cetit interviu recent dat lui Alex, dar ce am spicuit/pescuit pot spune ca Magureanu da ceva adevar pe piata, eu am vazut cu occhi mei miscarea cu teroristi, am confirmarea si. din surse vestice, am chiar documentatia in arhiva,culeasa /pescuita, motiv ptr care si eu sutin teza celor care sutin ca nu a fost revolutie, desi, ca participant mai autentic decât Iliescu si cu activitate antcomunista, mie personal mi-ar cadea mai bine vrajeala cu rivulutia, dar nu fusa dle Drimus,si, asta ma oftica,ptr ca am fost manipulat, putema muri ca si camarazi nostri ca prosti/prostu si de-aia îi bag pe astia in masa cu revolutia lor cu tot.

Magureanu fabuleaza (ce am vazut/pescuit) trecutul lui si grupului, aici minte oribil, vrea sa il ciunteasca pe Stanculescu, am casetele in rezutamt de care a vorbit Staculescu, una o da cica curând la bulau....

Dle Drimus,

chiar recent m-am intros de la o dezbatere mai serioasa in Germania pe aceasta tema, pe care am si anuntat-o pe grup in urma cu câtea luni, cum ca anul acesta vor fi date pe piata multe detali, am facut un schimb de infromati si documentatie, si mie imi lipseau multe date.. ba un fost tovarasi român (nu dau numele), declara via webcam niste chesti de am dat in bâlbiala, insa tâmpitul se da singru de gol, cofunda timpi si evenimentele, inacpetabil ptr un ofiter de informati care nu uita nimic. Aici l-am prins cu soprâla bolsevica, impostura, va apare si carte si documentarul fff curând.... Am pus la dispozitie secventele transmise de Tass si Actuel in care si ceei mai naivi au inteles ca se confunda premeditat, la fel a facut si Magureanu... jumatati de adevar dle Drimus si, Magureanu le face ptr a nu se face de cacao... ptr ca el stie ca totul va fi dat pe fata anul acesta..

Eu le-am zis astora, ba, strângeti loveau la chimir, nu irositi spatiu pe blog ca trebuie sa schimbati radical daraveaua... nu ma cred, ei, vor vedea ei pe dracu bolsevic.. ca altul nu iese si sa ne punem curmezis...
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009