Sectorul CIVES
 
 

Comemorare penibilă a victimelor mineriadelor

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Comemorare penibilă a victimelor mineriadelor

Mesajde Marius » Lun Iun 15, 2009 9:39 pm

Articol în Cotidianul: http://www.cotidianul.ro/comemorare_pen ... 88049.html

Revoluţionarii şi victimele mineriadelor s-au îmbrâncit în Piaţa Universităţii la comemorarea a 19 ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 a scos în Piaţa Universităţii trei grupuri de mimi: studentă trântită la pământ cu miner băgându-i democraţie în cap cu piciorul, intelectual cu barbă bătut până la inconştienţă de doi mineri, miner dând cu târnăcopul în capul unui student. Lângă fiecare grup, un securist: costum negru, ochelari negri, sârmă în urechi. Tinerii stau nemişcaţi. Lumea trece, se uită. Peste drum e Teatrul Naţional, poate nu mai au loc actorii să repete acolo. Au ieşit în stradă. Nu, bre, aşa ne-au omorât mineri pe noi, intelectualii.

S-au strâns vreo 30 de oameni pe partea cu fântâna arteziană. Mimii ies din încremenire şi se şterg de transpiraţie. E greu să fii miner sau victimă de miner la comemorări. Toţi au pe la vreo 20 de ani, n-au trăit zilele acelea. Traversează toţi pe partea cu Teatrul Naţional să pună o coroană pe micul monument cu kilometrul 0 al democraţiei. Acolo dau de câţiva membri ai Asociaţiei Victimelor Mineriadelor. Bă, plecaţi dracu’ de-acilea! Ce căutaţi la noi, adevăratele victime? Aţi fost voi bătuţi de mineri?

Se iau la harţă. Se împing. Sunt gata să se ia de-a binelea la bătaie. În primele momente, toţi trecătorii adunaţi să vadă ce e cu acei mineri cu flori în mână cred că e vorba de ceva planificat, regizat. Adică să iasă cu bătăie, să se reconstituie măcelul terminat cu flori plantate în faţa teatrului. Însă jandarmii simt că e pe cale să se işte o bătaie adevarată şi se pun zid între reprezentanţii revoluţionarilor şi între cei ai victimelor mineriadelor. “Şi noi am fost bătuţi de mineri!”, strigă Niculae Alecu, de la Asociaţia 21 Decembrie. “Şi noi am fost omorâţi la revoluţie”, strigă Viorel Ene, de la Victime. Şi atunci de ce se bat între ei? “Noi avem program până la 6, autorizaţie de la primărie. Voi să veniţi după 6, bă!“,răcneşte Viorel Ene dând cu mâinile prin aer să lovească un cap de revoluţionar. Alecu îi răspunde, tot ţipând, peste capetele revoluţionarilor şi ale victimelor mineriadelor, care se împing ca la rugby şi se scuipă: “Bă, Ene, bă, noi, revoluţionarii,eram aici pe 13, bă. 13 e al nostru. 14 e al vostru şi 15, bă!”.

Cât se înghiontesc şi se înjură cele două tabere, unul isteţ de la revoluţionari se strecoară prin spatele celor patru reprezentanţi ai victimelor mineriadelor, în tricouri albe, şi agaţă coroana de flori de borna cu kilometrul 0 al democraţiei. Oamenii lui Ene nu bagă de seamă. Ei strigă în continuare: „Bă, plecaţi naibii de aici, nu mai faceţi teatru cu flori, cu mineri, cu bătaie cu perne!” “Taci, bă, morţii mă-tii de victimă, că tu adunai semnaturi pentru Băsescu”. “N-aveţi simţ artistic!” “Huuooo!”

Coroana fiind agaţată în terenul advers, Asociaţia 21 Decembrie îşi adună membrii şi parăseşte piaţa. Rămân oamenii lui Viorel Ene. Vine soborul de preoţi. Se face o slujbă de pomenire. Câţiva trecători asistă. Niciun reprezentant al puterii. Ce-a fost de comemorat, s-a comemorat. Unii au murit sau au fost mutilaţi în revoluţie, alţii la mineriadă. Datorită lor e acum libertate şi în Piaţa Universităţii, unde au căzut, se pot strânge semnături pentru candidatura la preşedinţia României a lui Nati Meir. Contra unei periuţe de dinţi.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Nu e numai penibil

Mesajde Ioan Rosca » Mar Iun 16, 2009 5:18 pm

.. e sinistru, tragic, catastrofal- dar nu inexplicabil.
Nici dupa 20 de ani nu a putut iesi la lumina firicelul de iarba al unei Romanii emancipate, sufocat de interesele uzurpatorilor, minciunile colaborationistilor, vanitatile pseudo-opozantilor si marginirea fostilor combatanti.
Nu se poate impune un sens demn si profund revoltei incepute in 1989, nu se poate inteti flacara demnitatii, adevarului si aspiratiei catre frumos social, cind tabara Iliestilor pastreaza puterea, reteaua parazitilor controleaza media, pseudo-opozantii civici isi tes justificarile in haita, iar fostele victime au uitat de ce au actionat in Piata Universitatii (sau inca nu au aflat) .

In spatele aparentei de cadere in derizoriu se afla o grava infringere colectiva. Dintre toate fortele responsabile pentru esecul nostru, mie imi repugna mai ales categoria celor care au plecat pe 23 mai din Piata, cu coada intre picioare, (dupa ce se leganasera in iluziii, complet decuplati de realitatea din tara si ne declarasera -mincinos- ca nu accepta alegeri manipulate, incalcind spiritul punctului 8) si care, pentru a-si ascunde cabotinajul, lasitatea, incoerenta si tradarea, pretind azi ca au fost compromisi de nenorocitii care s-au incapatinat sa conteste haotic legitimitatea farsei politice din 1990.

Cum acestor "ghizi civici" si "vectori de opinie" nu pare a le fi rusine, merita sa traiasca in putrefactia contra careia nu au catadicsit sa lupte- cu adevarat. Au simulat ca se bat pentru aer curat, acum sa simuleze ca respira.

Ioan Rosca, 16 iunie 2009
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Lucian Alexandrescu » Lun Iun 22, 2009 6:11 pm

Cand vedem cine-s papusarii din spatele acestui biet V. Ene, ne va fi destul de clar de ce face ce face
aetziu
Lucian Alexandrescu
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Feb 20, 2008 6:19 pm

Mesajde Lucian Alexandrescu » Lun Iun 22, 2009 6:12 pm

aetziu
Lucian Alexandrescu
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Feb 20, 2008 6:19 pm

Mesajde nicole » Mar Iun 23, 2009 8:54 pm

Ion Iliescu despre preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie: Este un impostor care nu are calitate de revoluţionar
Astazi, ora 16:29
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune despre preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, că este un impostor care nu poate fi numit revoluţionar. Mai mult, Iliescu spune că Mărieş este în spatele incidentului petrecut astăzi la comemorarea eroilor Revoluţiei.
Video (1)
Foto (1)
Vezi Galerie Articol

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Ion Iliescu a declarat că în fiecare an a mers la Cimitirul Eroilor pe data de 22 decembrie. Anul acesta a mers mai devreme cu o zi, alături de alte oficialităţi, pentru a cinsti memoria victimelor Revoluţiei.
În spatele incidentul de astăzi, în care Iliescu a fost atacat cu monede, s-a aflat preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, conform politicianului. "Mărieş este un impostor, n-are calitate de revoluţionar, n-are certificat, nimeni nu-l recunoaşte, s-a autoimpus preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie", a declarat Iliescu.
Iliescu a susţinut că incidentul de astăzi este un lucru incalificabil pentru o societate civilizată, iar Mărieş este în spatele acestei diversiuni. "Este o blasfemie la adresa momentului şi la adresa participanţilor", a mai spus Iliescu.
Teodor Mărieş a susţinut că nu are nicio legătură cu incidentul de astăzi. "Nu am ce să discut cu dânsul. Că nu am certificat, aş fi prea obraznic astăzi dacă aş spune că nu am luat din mâna celui care după 22 decembrie, preluând puterea, a produs genocidul de după 22 decembrie", a spus Mărieş.Sursa: Realitatea.net – 21.12.2008
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde nicole » Mar Iun 23, 2009 8:57 pm

Ion Iliescu- huiduit de cei pe care i-a brevetat revolutionari (Politica)
"Huo! Tradatorul!" Stransi ieri la Brasov, intr-un congres extraordinar al Blocului National al Revolutionarilor, posesorii de patalamale de revolutionari au tinut sa-l "felicite" si ei pe cel care i-a brevetat pe banda rulanta drept "luptatori cu merite deosebite" in decembrie a€™89 si le-a fost ani de zile presedinte de onoare. Dupa care, odata stins corul huiduielilor, Ion Iliescu a avut parte si de o "reexcludere" din randurile BNR-ului condus de fostul sau curtezan Dorin Lazar Maior, masura aplicata, tot "in lipsa", si lui Dan Iosif si Emil Cuteanu. In schimb, Bebe Ivanovici, aflat in sala, a scapat doar cu o repriza scurta de fluieraturi cand unul dintre apropiatii sai l-a propus candidat pentru un post de vice. Cum era de asteptat, din postura de unic candidat, traseistul D.L.Maior si-a pastrat functia de presedinte al BNR, urmand sa fie secondat de George Costin, ca presedinte executiv a€“ functie nou infiintata dupa aprige targuieli de culise in ajun a€“ de trei prim-vicepresedinti, doi vicepresedinti si un secretar general. Plus cate doi vici si trei secretari generali pentru fiecare din cele zece zone teritoriale in care va fi impartit, de-acum inainte, BNR-ul. Mentinut si in noua "organigrama de conducere", postul de presedinte de onoare a fost lasat, deocamdata, vacant "pana vedem pe cine vom gasi sa-l merite". Pe holuri, multi participanti vorbeau cum ca "merituosul" urmeaza sa fie Traian Basescu, "daca ne va dovedi ca ne sprijina pentru obtinerea drepturilor care ni se cuvin". Pana atunci insa, Maior&Co. s-au multumit doar sa-i ridice cateva osanale sefului statului si sa "lipeasca" pe posturile de vice doi pedisti, brasoveanul Vasile Bran, subsecretar de stat la Agentia de Protectia Mediului, si deputatul Fartac Gheorghe. Alaturi de acestia a€“ tot revolutionari unul si unul, ca de pilda un alt brasovean celebru, Traian Gheti, zis "Falconetti", infractor recidivist, judecat in prezent pentru falsificarea de certificate de revolutionari, "amanunt" ce nu l-a impiedicat insa pe D.L.Maior sa-l unga secretar general al Zonei IX a€“ Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Prahova! In ultimul moment, conducerea BNR a fost completata si cu Teodor Maries, pe post de presedinte al proaspat-infiintatului Senat de Onoare, functie pe care, desi organizatia de revolutionari pe care o conduce nu e membra a Blocului, acesta a acceptat-o "ca garant al continuarii anchetelor pentru aflarea adevarului despre revolutie si mineriade si pedepsirea vinovatilor"! (Adrian Popescu) -Gandul
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde nicole » Mar Iun 23, 2009 8:58 pm

Vineri, 31 Martie 2006
Geoana, amenintat cu dezvaluiri despre familia sa
Presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Doru Maries, i-a cerut, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintelui Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, sa il excluda din partid pe Ion Iliescu, in caz contrar urmand sa suporte unele dezvaluiri privind familia sa, informeaza Rompres. Asociatia "21 Decembrie 1989" cere in mod expres excluderea din PSD a Senatorului Ion Iliescu pe fundalul "curateniei morale" anuntate de Mircea Geoana, in conditiile in care Iliescu este invinuit in dosarele Revolutiei Romane si mineriadei si cercetat de DNA, intr-un alt dosar, alaturi de deputatul PSD Emilian Cutean. Excluderea din PSD a lui Ion Iliescu si Emilian Cutean a fost solicitata in urma cu doua saptamani de o delegatie a Asociatiei "21 Decembrie" si Blocului National al Revolutionarilor (BNR) in cadrul unei discutii cu Mircea Geoana Ulterior, acesta a afirmat ca revolutionarii sunt oportunisti, "problema acestora fiind legata in principal de certificatele de revolutionari". "Dar domnul Mircea Geoana nu a inteles, in discutia de la Palatul Parlamentului, ca solicitarea noastra nu are legatura cu persoana sa si de aceea i-am spus ca vom face, daca este cazul, legatura intre domnul Ion Iliescu si revolutionara Margareta Costea (nr - soacra lui Geoana), dar si intre unele fapte facute in timpul Revolutiei Romane de generalul Geoana, tatal sau. Nu este o amenintare, ci o avertizare, i-am spus inca o data sa il dea afara pe Ion Iliescu din PSD pentru ca a contribuit la reprimarea Revolutiei Romane si este cercetat penal", a spus Doru Maries. Ziua

Sursa: http://www.ziua.ro
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde nicole » Mar Iun 23, 2009 9:04 pm

[


Aberaţiile lui Mărieş, la Înalta CurteMagistraţiiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor lua, astăzi, în discuţie o cerere mai mult decât ilară a preşedintelui Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, prin care acesta solicită ca deciziile Curţii Constituţionale să poată fi atacate în instanţă. În motivele invocate de Mărieş se precizează că Secretariatul de Stat şi Asociaţia 21 Decembrie 1989 au menirea de a apăra drepturile omului, inclusiv procesual mai cu seamă în situaţii de discriminare, în cazul persoanelor participante la evenimentele din perioada decembrie 1989 - iunie 1990. Invocând Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Mărieş respinge teza potrivit căreia deciziile Curţii Constituţionale nu ar mai avea cale de atac chiar dacă sunt definitive. Demersul Asociaţiei conduse de Mărieş a pornit de la Decizia 610 din 20 iunie 2007 a Curţii Constituţionale, prin care procurorii militari nu mai au dreptul de a cerceta civili, decizie care i-a nemulţumit pe revoluţionari. 27.oct.2007
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Prietenul lu Maries!

Mesajde nicole » Mar Iun 23, 2009 9:10 pm

Dan Voinea va investiga comunismul alături de Marius Oprea
29 Mai 2009 Codruta Simina | 1 comentarii | 454 vizualizari
Rating:

0 voturi


Subiecte:
Dan Voinea, Marius Oprea, Laura Codruta Kovesi, Sectiei Parchetelor Militare, Institutului
Fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, generalul Dan Voinea, va colabora cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, condus de Marius Oprea. Voinea a fost acuzat în repetate rânduri de către procurorul general, Laura Codruţa Kövesi, de tergiversarea dosarelor revoluţiei şi ale mineriadei din 13-15 iunie.

Directorul IICCR, Marius Oprea, a confirmat ieri pentru Cotidianul că îl va aduce, ca şi colaborator în cadrul instituţiei, pe fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, generalul Dan Voinea. “Domnul Voinea, după ce-şi va clarifica situaţia şi dosarele, va veni să colaboreze cu noi. Nu-l putem plăti decât pe convenţie de drepturi de autor, însă va fi un ajutor important pentru noi în formularea plângerilor penale, va fi un consilier juridic la Institut”, a declarat Oprea.

Acesta a explicat că nu consideră corecte aprecierile pe care procurorul general al României, Laura Codruţa Kövesi, le-a avut de-a lungul vremii la adresa lui Voinea.
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Mai bine mort..decat cu MARIES!

Mesajde nicole » Joi Iun 25, 2009 1:15 pm

Un ciine caruia ii dai de mincare te priveste cu admiratie, indiferent cit de prost ai fi ! Ma cuprinde tristetea cand privesc la voi,si vad cat de jos a-ti coborat.Pacat! De-a lungul anilor,am cunoscut oameni de valoare la 21,care au fost indepartati de catre nimurici. SUNTETI MANATI DE PATIMI OARBE,FRUSTARI SI NEIMPLINIRI!Timpul este ptr. toti cel mai nemilos judecator,si cu totii ne vom supune.
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Re: Comemorare penibilă a victimelor mineriadelor

Mesajde nicole » Sâm Iun 27, 2009 7:09 pm

De multe ori esti cinic si nu inteleg ce vrei sa ne transmiti! Mesajele tale sunt de fapt reluari in timp,si cred ca parca ai si incercat sa scrii,nu ? Multi dintre cei pe care ii iei peste picior sunt bolnavi,someri,neadaptati,frustrati social,marginalizati,ratati, intr-un cuvant,esuati !Oare in Timisoara este altfel?
Oamenii se inteleg,si intre ei este o coeziune suleteasca?Incearca sa faci ceva ACOLO,nu-i mai dojeni pe cei de aici! Sau poate ca nici tu nu poti mai mult, si inseamna ca esti mincinos! Este o parere personala ,si a-si dori sa ma insel... :oops:
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009