Sectorul CIVES
 
 

"Albirea" de sangele de pe maini a criminalului Io

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

"Albirea" de sangele de pe maini a criminalului Io

Mesajde Ene Viorel » Joi Iun 18, 2009 7:34 pm

Scrisoare deschisa adresata

Presedintelui Romaniei domnului Traian Basescu
Ministrului Justitiei domnului Catalin Marian Predoiu
Procurorului General al Romaniei doamnei Laura Codruta Kovesi
Cu privire la Rezolutia nr.426/VIII-1/2009 din dosarul nr. 175/P/2008 privind evenimentele din 13-15 iunie 1990 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
- Rezolutia “albirii” de sangele de pe maini a criminalului Ion Iliescu de catre procurorii “civili” -

Iunie 2009, Bucuresti
Excelentei Sale Presedintele Romaniei

domnului Traian Basescu

Excelentelor Sale “responsabili” ai actului de Justitie din Romania
Noi, reprezentanti ai Victimelor Mineriadei din iunie 1990, ne adresam Excelentelor voastre, garanti ai actului de Justitie din Romania, excedati, scarbiti si jigniti de profilul actual al Justitiei romanesti, care si-a dat masura deplina prin Rezolutia procurorilor in cazul Ion Iliescu si al complicilor sai, vinovati de Represiunea din iunie 1990.

Astazi, 18 iunie 2009, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin rezolutia din dosarul nr. 175/P/2008 privind evenimentele din 13-15 iunie 1990, scoaterea de sub urmarire penala a invinuitilor din dosarul Mineriadei, intre care se afla marea majoritatea complicilor si acolitilor lui Ion Iliescu, de la Petre Roman, Virgil Magureanu la Chitac, Cico Dumitrescu, Diamandescu, Stanculescu etc. Procurorii civili pretind ca la Iliescu Ion este nevinovat – „sub aspectul savarsirii infractiunilor de propaganda pentru razboi (intrucat lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii), genocid (intrucat fapta nu exista), tratamente neomenoase (lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii), complicitate la tortura (intrucat fapta nu era prevazuta de legea penala la momentul savarsirii acestora)”.

Consideram aceasta Rezolutie drept o forma grava de coruptie a Justitiei romane, direct implicata in salvarea lui Ion Iliescu si a acolitilor sai de raspunderea penala in cazul Mineriadei din 1990. Au trecut 19 ani si consideram ca se intrunesc elementele de tergiversare a rezolvarii dosarelor represiunii din iunie 1990 (Mineriada iunie 1990). Va rugam sa luati act de incercarile repetate de musamalizare a Dosarului Mineriadei iunie 1990 realizate de reprezentantii Justitiei Romane in scopul protejarii vinovatilor represiunii din iunie 1990.

In urma Mineriadei din iunie 1990) a rezultat un numar de 756 de raniti, peste 1300 de bucuresteni batuti si retinuti abuziv (intre 2 si 60 de zile), 4 morti prin impuscare, 18 raniti prin impuscare recunoscuti oficial, in realitate fiind peste 100 de persoane care au decedat, majoritatea in urma loviturilor primite in cap si in alte parti vitale, lovituri primite de la mineri in 14-16 iunie.

In data de 18.02.1997, ca urmare a plangerii penale colective depuse de Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania, s-a format “Dosarul Mineriadei iunie 1990” cu nr. 5358/P/1997. Deoarece dosarul cuprindea civili si militari s-a mai depus o plangere Penala impotriva civililor vinovati de represiunea din iunie 1990, in aprilie, dosar nr. 12375/P/1997, pentru urgentarea cercetarilor.

Initial dosarele au fost repartizate catre Sectia Civila a Parchetului General, insa au fost declinate catre Sectia Militara din Parchetul General. S-au comasat dosarele 5358/P/1997 si 12375/P/1997 formandu-se dosarul unic cu nr. 160/P/1997.
Procurorul militar Dan Voinea a impartit Dosarul 160/P/1997 in 4 dosare si anume: dosarul 74/P/1998 ; 75/P/1998 ; 76/P/1998 ; 77/P/1998:
1. Dosarul Penal 74/P/1998 privind uciderile prin impuscare ale victimelor: Lepadatu Mitrita, Mocanu Velicu Valentin, Dunca Gheorghe, Drumea Dragos si a altor 18 raniti prin impuscare.
2. Dosarul Penal 75/P/1998 privind faptele unor persoane cu responsabilitati de stat, ce se presupune ca au dispus sau acceptat ca la solutiunile de restabilire a ordinii publice sa participe, alaturi de organele abilitate si unele categorii ale populatiei civile (in special mineri), desi legea si Constitutia nu permitea asemenea cooperari.
3. Dosarul Penal 76/P/1998 privind verificarea legalitatii statelor de plata intocmite la nivelul exploatarilor miniere din bazinul carbonifer Valea Jiului pe perioada cat minerii s-au aflat in Capitala.
4. Dosarul Penal 77/P/1998 privind sesizarea Asociatiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania, din care rezulta ca numarul victimelor ucise este mult mai mare decat cel comunicat oficial, respectiv 100 – 160 in loc de 6.

Ulterior aceste dosare au capatat trasee din ce in ce mai tenebroase, ramanand, anul trecut, in curs de cercetare la sectia de urmarire penala si criminalistica dosarele nr.1122/P/2007 si nr. 175/P/2008 formate din resturile dosarelor de mai sus, disjunse si fragmentate pana la aneantizare. In ceea ce priveste dosarul nr.1122/P/2007 procurorii au emis deja un NUP, la data de 10 octombrie 2008, pe care l-am contestat in instanta, iar acum avem aceeasi situatie si in cazul celui de-al doilea dosar cu nr. 175/P/2008.

Am adus, in urma cu un an, la cunostinta, presedintiei, ministerului Justitiei si Parchetului General intr-o forma sintetica, istoricul acestui Dosar, fragmentarile sale, datele principale si informatiile de substanta juridica considerand ca Excelentele voastre sunteti ultima resursa de salvare a credibilitatii Statului Roman.

In nenumarate randuri ne-am adresat Excelentelor voastre, in vederea sustinerii actului de justitie in cazul acestui dosar cheie al Justitiei romanesti care a fost tergiversat, musamalizat si mistificat vreme de mai bine de un deceniu, dupa cum stiti prea bine si Excelentele voastre. Situatia acestui Dosar, malversatiunile, presiunile si manevrele efectuate de reprezentanti de varf ai statului roman, implicati direct, au aruncat o pata rusinoasa asupra credibilitatii Romaniei ca stat de drept.

V-am adresat numeroase memorii si plangeri cu privire la represiunea din iunie 1990 cuprinsa in ,,Dosarul Mineriadei iunie 1990”, v-am precizat si completat date care au conturat clar istoricul acestui Dosar, in vederea sprijinirii eforturilor de aflare a adevarului si pedepsire a vinovatilor, in interesul dreptatii, adevarului, Justitiei si al victimelor.

Am incercat prin toate mijloace legale sa ne aducem contributia in vederea deslusirii itelor acestui controversat episod al Justitiei romanesti. Timp de un deceniu si jumatate ne-am adresat tuturor responsabililor Justitiei, la toate nivelele de autoritate.

Am pus la dispozitia procurorilor, de-a lungul anilor, toate probele si datele necesare procesului juridic. Am adus la cunostinta opiniei publice, sistematic, prin toate canalele media la care am avut acces, elementele acestui dosar, informatii relevante cu privire la vinovati. Am epuizat toate formele imaginabile de protest legal (inclusiv greva foamei) fata de institutiile implicate in tergiversarea Dosarului.

Cunoastem implicatiile majore ale acestui Dosar si inferentele politice ce privesc acest caz. S-au executat adevarate operatiuni de intoxicare si dezinformare a opiniei publice in care s-au intrebuintat resurse dintre cele mai diverse, inclusiv cu concursul unor reprezentanti de varf ai Statului din Justitie si din alte institutii.

Intentionam, ca reprezentanti legali ai victimelor represiunii ordonate de Ion Iliescu si acolitii sai, sa chemam Statul Roman in judecata in fata forurilor europene si internationale. Va aducem la cunostinta, Excelentelor, in modul cel mai ferm ca actiunea noastra juridica impotriva Statului Roman nu urmareste culpabilizarea Romaniei in fata forurilor internationale si acuzarea grosso modo a reprezentantilor statului roman ci tocmai eliberarea Romaniei de aceasta grea povara a elementelor corupte din Parchet si sistemul politic.

Reteaua de complicitati a unor personaje vinovate de crime impotriva umanitatii (imprescriptibile), instigare la razboi civil, de grave actiuni impotriva cetatenilor romani, poate fi scoasa la iveala si poate fi expusa prin actiunea noastra juridica, la nivelul Tribunalului Penal International.

Anul trecut, intr-un interviu acordat BBC in data de 13.06.2008, Presedintele Romaniei Traian Basescu a declarat “ca forta celor implicati in mineriada din iunie 1990 de a controla Justitia explica lipsa de condamnari in acest caz. Voi sustine public intotdeauna nevoia de aflare a adevarului pentru mineriada din 13-15 iunie, precum si pentru revolutie".

Doamna procuror general Laura Codruta Kovesi ne-a asigurat in repetate randuri ca Dosarul Mineriadei va fi rezolvat “cu celeritate”, iar ministrul Justitiei, Catalin Predoiu ne-a garantat personal, in calitate de fost membru al Ligii Studentilor, ca va avea grija ca acest Dosar sa fie finalizat.
Domnul presedinte nu ne-a garantat nimic dar ne-a adus la cunostinta ca va face totul pentru “aflarea adevarului”, adevar pe care noi il cunoastem, inaintea altora, deoarece am trait pe pielea noastra “evenimentele”.

Intelegem acum cu totii, abia acum, in ce sens s-a gandit “finalizarea”…

Mai mult, pe langa aceasta “finalizare” reusita de procurori asistam, mai nou, la eforturi mistificatoare, de “preluare” si “prelucrare” a temei Mineriadei depuse de personaje care se legitimeaza utilizand numele presedintelui Romaniei, personaje cu rol comisarial, ca Vladimir Tismaneanu, Sorin Iliesiu, ferventi sustinatori ai generalului Dan Voinea, unul dintre factorii cheie ai matrasirii Dosarului Mineriadei, angajat recent in subordinea premierului PDL Emil Boc, pe langa secretarul de stat (liberal!) Marius Oprea, tzutzarul premierului de trista amintire Calin Popescu Tariceanu.
Eforturilor comisarilor Tismaneanu si Iliesiu li s-a adaugat sustinerea lui Valeriu Stoica, fostul ministru al Justitiei din perioada Conventiei Democrate a lui Emil Constantinescu - cel care l-a proptit pe generalul Dan Voinea in pozitia de control asupra Dosarului Mineriadei, cu rezultatele cunoscute deja.
Culmea, maleficul Dan Voinea a fost dat afara din Justitia militara tocmai de Excelentele voastre, printre altele “pentru tergiversarea si musamalizarea Dosarului Mineriadei”, pentru a cita din spusele doamnei procuror general.

Treaba inceputa de generalul Voinea a fost acum dusa la bun sfarsit de procurorii “civili”, exact in momentul simbolic al implinirii a 19 ani de la evenimentele sangeroase, care ne-au transformat pe noi in victime si pe Dvs. in oameni politici.

La apropierea pragului celor doua decenii de cand poporul roman s-a ales cu o infamanta eticheta, de stupid people, aplicata de superiorul lui Ion Iliescu, fostul cadru NKVD, Silviu Brucan (renuvelat in postura de fondator al GDS), constatam, cu tristete, ca ni se potriveste pe deplin, mai ales noua, victimelor care am crezut in Dvs, sictirul batranului bolsevic.

Sictirul a ajuns insa sa ne stigmatizeze prin contributia autoritatilor statului – pe care il reprezentati, Excelentele voastre, la varf.

Va multumim, in numele victimelor, ca v-ati batut joc de noi cu atat iscusinta si va uram sa aveti parte de exact aceeasi traseu (mai exact dara) care va ramane si dupa Ion Iliescu, in constiinta generatiilor viitoare.


Cu inalta consideratie
Presedinte A.V.M.R.


Viorel Ene

subscriu si urmatoarele organizatii formate din membri fondatori ai Pietei Universitatii:
Grupul Independent pentru Democratie
CivicNet – Piata Universitatii
Seniorii Ligii Studentilor
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Nu asta ati vrut?

Mesajde Ioan Rosca » Vin Iun 19, 2009 1:34 am

Domnule Ene,

Protestul dv este legitim, bine redactat si poate fi sustinut.
Dar sa nu ma credeti pasiv, moale sau fara memorie.
Situatia la care s-a ajuns e si din cauza stupizeniei (sau eficacitatii) dv.- fapt pe care incercati sa-l camuflati cu galagie si diversiuni.
Eu sint martor ca ati fost folosit ca pion pentru stingerea anchetei.

Nu pretind ca generalul Voinea era prea eficace, nici nu avea cum, echipa sa fiind, in mod premeditat, total subdimensionata- ceea ce nu l-a determinat din pacate sa protesteze la timp. Nu consider ca dosarele pe care le pregatise erau perfecte si ca strategia sa era optima. Dar singurele sentinte contra uzurpatorilor revolutiei date in Romania (dosarele Cluj, Timisoara, Torgoviste) au fost date pe baza cercetarilor echipei Voinea si dv ati facut totul ca sa neglijati si ascundeti acest fapt.

In clipa in care ati facut presiuni ca sa-i fie smulse dosarele, agatindu-va de interventia sabotoare a Curtii Constitutionale, Voinea pregatea inculparea celor pe care pretindeti ca-i vreti dupa gratii. Stiu asta dinauntrul anchetei, pe care am sprijinit-o intens acesti ani cu cercetarile mele voluntare- pentru care am parasit domiciliul si serviciul din Canada. Sint om de stiinta interdisciplinar si inteleg ca nu ma puteti intelege, chiar daca ati incerca .

Dar nu voi uita ca v-ati batut joc si de munca mea de trei ani , solicitind insistent trecerea dosarelor spre procuratura civila, in ultima faza a anchetei. Asa ceva nu avea cum sa nu dea cercetarea inapoi. In fapt, tovarasii pusi sa inmorminteze cauza nici nu au deschis marea de dosare pregatite de procurorii militari. De aia nu au gasit temei de inculpare. Cine ar putea studia materialul predat lor, ar vedea in ce moment cheie a fost intrerupta ancheta militara si ar intelege intreaga manevra. Dar nu va fi cazul, caci au de gind sa distruga toata arhiva, in baza unui regulament interior care le impune sa o pastreze doar citiva ani. Iar militantii civici care au chibitat crezind ca mai fac ceva capital de imagine, vor "uita" sa lupte pentru salvarea doasarelor, care ar permite publicului sa vada in ce faza se afla cercetarea pe care procurorii civili... nu au putut-o folosi pentru inculpare.

Degeaba va incheiati partitura nociva cu acest protest tardiv (in care , ca o flasneta, in loc sa va recunoasteti eroarea, tot la criminalul Voinea va referiti..). Veti intra in istorie, dv si grupul de agenti (sau bezmetici) care va sustin- ca unelte ale sufocarii justitiei. Ati usurat (prin agitatie inoportuna) manevrele echipei Basescu-Roman-Iliescu, adevaratii artizani ai mineriadei din iunie 1990, care au facut totul pentru evitarea judecarii ei.

Va puteti reabilita acum numai mergind pina la capat in razboiul in care pretindeti ca sinteti angajat. Daca o veti face, va voi tine pumnii - desi ma tem ca e nevoie de alt profil si de alte calitati pentru o asemenea batalie.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Lucian Alexandrescu » Lun Iun 22, 2009 6:20 pm

Stimate domn Rosca.

Respectivul subiect in cauza nu e capabil de alceva, nu-i dau voie sforile de care-l trag papusarii.

http://www.badin.ro/2009/06/iuda-de-la- ... ureti.html
aetziu
Lucian Alexandrescu
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Feb 20, 2008 6:19 pm

Despre morti,numai de bine!

Mesajde nicole » Mar Iun 23, 2009 9:35 pm

ziaruldeiasi.ro » NATIONAL & EXTERN


Moisescu cere scuze pentru Dan Voinea
DATA PUBLICARII: 12/06/1998

Procurorul general, Sorin Moisescu, roaga Parlamentul Romaniei sa accepte scuzele sale, pentru afirmatiile facute de generalul Dan Voinea, seful Sectiei Parchetelor Militare, la adresa parlamentarilor, dupa ce acestia au ales noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Dupa ce candidatura generalului pentru CSM a fost respinsa, saptamina trecuta, in doua tururi de scrutin consecutive, de catre plenul reunit al celor doua Camere, Dan Voinea a declarat ca votul negativ pe care l-a inregistrat demonstreaza ca "parlamentarii nu sint de calitate", majoritatea avind dosare la Parchet. Procurorul general al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, Sorin Moisescu, pe linga rugamintea ca parlamentarii sa-l scuze pe Dan Voinea, explica faptul ca "generalul, din octombrie 1997, este implicat direct in solutionarea cauzelor revolutiei, pina la aceasta data alcatuind peste 25 de dosare, dintre care ultimul este cazul Cluj".
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Re: Nu asta ati vrut? -NU ,PRIETENE !

Mesajde nicole » Mar Iun 23, 2009 9:43 pm

dle.Rosca,privitul in contre-jour va afecteaza vederea periferica.Priviti mai bine in imediata apropiere,mai atent va rog, si poate in curand o sa discutati cu totii despre ce va desparte si dezbina in acelasi timp.MAI MULTA MODESTIE nu va strica,iar faptul ca a-ti lasat Canada pt. noi,este o optiune proprie si nu un calvar. cu multa intelegere!
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Aveti si alta ocupatie,dle Palavras ?

Mesajde nicole » Mar Iun 23, 2009 9:46 pm

Defectul tuturor oamenilor este ca asteapta sa traiasca, deoarece n-au curajul fiecarei clipe... Toti învatam sa traim dupa ce nu mai avem nimic de asteptat, iar când traim nu putem învata nimic, fiindca nu traim în prezentul concret si viu, ci într-un viitor fad si îndepartat. - Emil Cioran
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Re: "Albirea" de sangele de pe maini a criminalului Io

Mesajde Nica Leon » Vin Ian 16, 2015 2:31 pm

Cînd Cioran a rostit sau a scris aceste perle se referea, desigur, la el!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 25 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009