Sectorul CIVES
 
 

DESPRE CEL CE ISI ZICE: presedinteleMARIES

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

DESPRE CEL CE ISI ZICE: presedinteleMARIES

Mesajde nicole » Mie Iun 24, 2009 7:49 am

Iliescu: Incidentul de la cimitirul Eroilor, un "act de provocare" organizat de "impostorul" Mărieş

BUCUREŞTI / 16:45, 21.12.2008
Fostul preşedinte Ion Iliescu, precizează, duminică, într-un text postat pe blogul, că incidentul de la Cimitirul Eroilor Revoluţiei a fost "un act de provocare" organizat de Teodor Mărieş şi George Costin, pe care i-a catalogat drept "simbriaşi ai diversiunilor"
"Este ruşinos că un grup de elemente certate cu spiritul civic, cu morala elementară, provocatori folosiţi ca masă de manevră de unii simbriaşi ai diversiunilor de acest tip (în frunte cu Mărieş şi Costin) exploatând şi unele nemulţumiri personale ale unora dintre aceştia, s-au dedat si de această dată la acte de provocare - încercând să profereze jigniri şi să creeze o stare de încordare, total contrară spiritului care trebuie să domine astfel de manifesări, şi care îi animau pe cei mai mulţi din cei prezenţi – care au şi dezavuat acţiunea provocatoare", afirmă Iliescu pe blog, în postarea intitulată " blogul" target="blogul">Diversiunea din 21 decembrie 2008".
El arată că este de datoria adevaraţilor revoluţionari care au participat activ la momentele cele mai importante ale Revoluţiei să dezavueze public şi să-l excludă din viaţa publică pe "impostorul" Teodor Mărieş.
Potrivit lui Iliescu, pe Teodor Mărieş "nimeni nu l-a observat, undeva, în timpul evenimentelor dramatice din decembrie, dar l-au remarcat printre participanţii la manifestaţiile politice din primăvara anului 1990, inclusiv la devastarea clădirii Guvernuluidin ziua de 18 februarie 1990, ca şi la acţiunile pregătitoare ale actelor violente din ziua de 13 iunie 1990".
„(Teodor Mărieş, n.r.) este un mercenar de meserie, care nu se ştie ce profesie are şi cu ce s-a ocupat în toti aceşti ultimi 19 de ani, în afara organizării de acte provocatoare! Nu se ştie prin ce împrejurare şi-a arogat funcţia de preşedinte al Asociaţiei 21 decembrie, el nefiind participant la acţiunile de baricadă din dreptul Hotelului Intercontinental, din noaptea de 21 decembrie 1989, ai căror participanţi au fost fondatorii asociaţiei. Este un impostor care îşi permite să se afişeze şi să vorbească în numele revoluţionarilor, el neavând aceasta calitate, nefiind recunoscut ca atare de nicio asociaţie", adaugă Ion Iliescu.

Fostul preşedinte precizează că democraţia câştigată în decembrie 1989 şi libertatea de exprimare sunt în mod abuziv umbrite de "asemenea elemente declasate", care au avut darul să arunce asupra revoluţionarilor autentici o imagine nemeritată.
"De aceea, ei (elemnetele declasate, n.r.) trebuie izolaţi , dezavuaţi public şi chemaţi în faţa instanţelor pentru încalcarea legilor si regulilor de convieţuire, impostură şi acte provocatoare", conchide Iliescu.
"Manifestările" la care a fost supus preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu, cu ocazia participării acestuia comemorarea de la cimitirul Eroilor Revoluţiei sunt "regretabile", conform unui comunicat al formaţiunii social-democrate remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.
nicole
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Iun 23, 2009 8:43 pm
Localitate: bucuresti

Re: DESPRE CEL CE ISI ZICE: presedinteleMARIES

Mesajde Nica Leon » Vin Ian 16, 2015 2:22 pm

Înţelege cineva cît tupeu are acest criminal bocciu, care e nemulţumit că nu a fost primit cu flori în locul unde au fost îngropată o mică parte din cei ucişi atunci din ordinul său, pentru a putea afirma, cu emfază, că ar fi fost emanat al Revoluţiei Românilor?
Alo, procuratura, dormiţi cu toţii?
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009