Sectorul CIVES
 
 

Un alt adevar despre fenomenul Piata Universitati!

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Un alt adevar despre fenomenul Piata Universitati!

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 15, 2007 9:53 am

Un alt adevar despre fenomenul Piata Universitati!

aici

http://europacrestina.siteboard.de/euro ... 0.html#180
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Ar trebui plasat aici intregul mesaj

Mesajde Ioan Rosca » Vin Iun 15, 2007 11:18 am

Materialul acesta e foarte important si poate sta la baza unei dezbateri solide. Va rog deci sa-l plasati si pe acest forum, integral. Dupa care, eu voi incepe intrebarile si comentariile, pe baza lui.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Comentariu - alt adevar despre fenomenul Piata Universitatii

Mesajde Ioan Rosca » Vin Iun 15, 2007 4:30 pm

Octavian Mihaescu scrie:Un alt adevar despre fenomenul Piata Universitati!
aici
http://europacrestina.siteboard.de/euro ... 0.html#180


Raspuns domnului Mihaiescu, Un alt adevar despre fenomenul Piata Universitati!
http://europacrestina.siteboard.de/euro ... 0.html#180

Domnule Mihaiescu,

Incep prin a saluta interventia dv, pe care am asteptat-o. Textul dv contine multe informatii si consideratii interesante si lanseaza piste si probleme importante. Era cazul sa stim cum a actionat in 1990 grupul condus de Ion Puiu si pentru ce a fost el marginalizat in PNTcd. Sa intelegem raportul dintre acest grup si Dumitru Dinca, sau dintre grup si unele miscari studentesti.
Inainte insa de a comenta detaliile revelate de dv. si de a conteasta concluziile la care ati ajuns, as vrea sa explic deosebirea de viziune care ne contrapune. Eu sint adeptul unei chei sistemice de intepretare a fenomenelor complexe. De aceea nu pot practica reductionismul care va face sa conchideti ca grupul "Mansarda" a "cauzat" Piata Universitatii. Ca martor al framintarilor anului 1990 cred ca evolutia globala a situatiei din Romania a fost determinata de o multidudine de factori interdependenti, de obiective contradictorii, de interese inclestate, de forte subterane, de evenimente inlantuite, de persoane angrenate in ele. Dincolo de oceanul (labirintul) demersurilor individuale (atit de acaparant pentru analistii romani…) exista o logica majora a istoriei, care permite decantarea sensurilor colective. Noi stim care a fost miezul anului 1990: pe de o parte cei care doreau rasturnarea puterii securicomuniste si pe de alta- protejarea cu orice pret a acestei clici. In acest context a actionat fiecare din noi (ca o celula intr-un macro-organism) - mai mult sau mai putin vizibil, inspirat, oportun sau eficace. Dar un individ nu a putut determina fiziologia ansamblului - deci nu poate fi decit martorul explicator al unui fragment. Vanitatea (simplismul, arivismul sau amarciunea nereusitei) ne poate impinge sa ne expunem la ridicol (si poate , la asumarea unei responsabilitati excesive), pretextind un rol decisiv.
Toti cei care au intrat pe teren dupa 22 decembrie 1989 au contribuit, mai mult sau mai putin, la derularea globala a evenimentelor. Si pe o parte a baricadei si pe cealalta. Fenomenul Piata Universitatii a fost alimentat (ca o mare creata de o retea de riuri afluente) de: confiscarea revolutiei de catre FSN , dorinta de judecare a crimelor comunismului, lupta pentru adevar a celor de la Timisoara, infruntarile din 12 ianuarie, 28-29 ianuarie, 12-19 februarie, asociatiile care au organizat manifestatii de protest in mod continuu, Proclamatia de la Timisoara si constituirea ANPT, batalia electorala viciata, vocile civice active, setea de emancipare spirituala, iritarea fata de instigarile nerusinate din presa si televiziunea aservita puterii, exasperarea unor oameni simpli condamnati la marginalitate si mizerie, revolta lumpenilor, etc. Punind problema asa cum o puneti dv (sau cum au pus-o admiratorii exaltati ai lui Marian Munteanu, a GDS-ului etc), fara sa va dati seama, negati legitatea revoltei din 1990, o faceti sa depinda de inspiratia si de calitatile unuia sau altuia. A constientiza asta nu inseamna- de loc- a minimiza contributia celor care s-au implicat mai intens in batalie.
Daca nu actiona pe 22 aprilie Dumitru Dinca, la indemnul (spuneti dv) al "Mansardei" este foarte probabil ca s-ar fi intimplat ceva similar mai tirziu. Totul era copt pentru asta. Anormal ar fi fost sa nu existe reactie fata de enorma uzurpare la care s-a pretat FSN. Daca veti citi doar marturia mea, veti vedea ca la inceputul lui aprilie, pina si la Piatra Neamt, aparuse un mic grup de grevisti ai foamei care intentiona sa vina la Bucuresti pentru a se culca pe asfalt, blocind circulatia si cursul inacceptabil al evenimentelor. Tocmai datorita logicii sistemice, fenomenul Piata Universitatii nu e izolabil de lupta pentru libertate a anului 1990. Si nici reprimarea la care a recurs puterea in 13-15 iunie nu e separabila de alte segmente ale crimei Contrarevolutiei-, care a deschis calea jefuirii poporului roman - in Tranzitie
O dovada in plus ca am format cu totii fuioarele convergente ale unei viltori, avind fiecare momentele lui de pisc dar si perioade in care am trecut in culise, este ceea ce marturisiti dv. despre etapa de dupa 20 mai, cind v-ati retras din Piata. V-am mai spus ca nu vad nici o justificare pentru acea atitudine, care a echivalat cu o recunoastere a legitimitatii unor alegeri absolut frauduloase, bazate 100% pe inselaciune. Cei ce au sustinut punctul 8 trebuiau sa fie consecventi si sa nu accepte alegeri facute evident fara respectarea lui. Cum adica alegeri acceptabile noua, daca nu s-a putut verifica activitatea in PCR si securitate a celor strecurati pe liste? Mai inspirati au fost deci cei care au ramas in Piata si dupa "alegeri"- desi si ei au fost deraiati la un moment dat (de persoane pe care va trebui sa le expunem) incit sa-si retraga cererea de aminare a alegerilor- exact cea care dadea sens coerent demonstratiei. Eu am parasit Piata pe 19 mai, din cu totul alt motiv (nu am gasit sustinere in contestarea legitimitatii "alegerilor" ce urmau). Dar amindoi am iesit din joc in acel moment. Altii au ramas pe baricade, eroic. Nu trebuie sa va ascundeti momentul de slabiciune sub teza ca Piata a fost compromisa de cei ramasi pina pe 13 iunie. Ei au silit puterea sa se demaste definitiv, au facut posibila judecarea ei pentru grave delicte penale - si au platit scump pentru asta.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 15, 2007 8:32 pm

Stimate Domnule Ioan Rosca

Va asigur ca nu intentionez minimaliza rolul major jucat de dl Dinca, pentru care am ramas cu o stima deosebita. Ieri seara am avut o bucurie revâzândul dupa atâtia ani de zile, albit, de nerecunoscut, iar de vorbit a vorbit foarte bine, punctat cu precizie, plus caa dezvaluit adevarata figura a acelui dl Viorel Ene, normal Dinca ar fi trebuit sa fie reüprezentantul victimelor, cel putin a celor cu care a colaborat tot timpul si careasa cum stim au fost si victimele represiuni, despre care nu se vorbeste nimic azi. Norma ar fi fost ca Dinca si Ene sa conclucreze, numai ca acel dl Ene se teme de Dinca, care la rândul sau dupa cum am vazut aseara a ramas acelasi intransigent cu care nu se poate dialoga, analiza pe segemente evenemientele, se considera si azi detinatorul adevarului absolut. Acesta este motivul pentru care am facut acest material, pentru a pune putin lucruile la punct.

Nu detinem nici noii adevarul absolut, am mentionat si in material acest aspect si asa cum bine subliniati si dvs, este un mic segement din intreg mecansimul. Daca totii ar fi reusit constientiza acest aspect,inclusiv Dinca, am fi reusit avea o organizatie puternica, de mult am fi pus intreg adevarul pe masa, se va fi tinut cont de noii, asa suntem si ramânem la nesfârsit dezbinati. Observati va rog; gruparea ramasa pe baricada pâna în 13 Iunie 1990, contesta pe ceei care s-au retras in 24 Mai, unde nu au acest drept,pentru ca sa fim totusi rezonabili; fara aportul studentimi si intelctualitati manifestatia nu avea sanse capta un asa de mare ecou. Cu riscul a ma repeta; George Serban, Socitatea Timisoara, prin a sa Proclamatie a jucat rol central, ceea care a dat coerenta, tel, sudat grupurile, chemat români la o actiune temerara. Trebuie spus; nici PNTCD nu a reusit o asemena performanta, sa ofere populatiei un asemena program.

Este demn de luat in seama si punctul dvs de vedere expus, referitor la faptul ca datorita celor ramasi pe baricada sa putut dovedi adevarata fata a regimului bolsevic, au fost fortati as da arama pe fata. De altfel acest regim îsi dovedise din plin meteahnele staliniste si pâna in 20 Mai, noii adunasem din toata tara materiale, am fost impreuna cu un congresemen american, trimis special a lui Bush, sa faca un raport, monotorizeze campania electorala, peste tot sa vazut batai si teroare impotriva opozitiei, indiferent de partid. Acest aspect nu a placut deloc bolsevicilor din jurul lui Iliescu, trebuia sa dovedeasca occidentului ca suntem anrahisti, dupa descatusare cazut in anarhie. Raportul Roger de care vorbesc, la care am luat parte (detin documente), era o dovada zdrobitoare a metodelor staliniste. Unde pentru a evita o asemena acuza, compromitere, întept era (asa consideram noii atunci), sa ne retragem. Salvarea compromiteri se datoreaza babrariei minerilor, crimelor comise, altfel nu cred ca partea ramasa pe baricada pâna in 13 Iunie, se va fi bucurat azi de aceleasi aprecieri, mai mult ca sigur , asa cum dealtfel sutin foarte multi si azi, a fost partea mai putin frumoasa a manifestatiei.

Eu cred ca acest aspect trebuie întelge Dinca si Maries, daca vor sa ramâna reprezentanti nostrii, eu nu as avea nimci impotriva ca Dumitru Dinca sa fie investit in pozitia de reprezentant al nostru, se formeze o singura asociatie 16-21 Dec impreuna cu manifestantii Piatei Univ, pentru ca am fost aceiasi pe baricada ci nu altii, cum au tupeul foarte multi sutine azi. Dar cum sa reusim unifica cât timp ne contestam reciproc meritele, arogam întâietate, pe care nu o are mai nimeni. Sigur; o parte a grupului Mansarda activa in OT-PNTCD, are rolul sau,insa, fara un Dinca , studentime, si timisoreni (proclamatia), aderarea celor din Neamt, Sibiu s.am.d, nu reuseam face mare lucru.

Bolsevici sunt uniti, noii dezbinati , ne contestam reciproc la nesfârsit, acest aspect ma scoate din sarite, motiv pentru care refuz colabora. Un bun exemplu am avut ieri seara , contestarea lui Dinca fata de Viorel Ene, a relevat zânzania care inca mai persista in mintea celor care au fost pe baricada. Daca Ene a fost o victima a minerilor, are tot dreptul activa,chiar daca nu a facut parte din grupruile active in Piata Univ. Eu personal nu am nici o simpatie fata de dl Ene, il consider intrus in pozitia de reprezentant al victimelor mineriadelor, de ce si al celei din 1991? Cu toate acestea consider ca Dinca a comis o alta gafa atacândul atât de dur, fapt ce mie mie reamintit iesirile sale din 1990, pe care el-am detestat. Ma asteptam sa revad un Dinca cizelat care îsi controleaza iesirile, va fi constientizat ca nu este el buricul pamântului, din pacate nu sa dezminit, motiv pentru care am facut acest material, pentru al trage nitelusi de mâneca, tempera. Cu asemena oamneii este greu sa reusim unifica si aduna fiecare segment activ, pentru a da coerenta adevarului istoric al evenimentelor. Un identic spirit de superioritate absoluta il gasim si la dl Nica Leon, care la fel contesta pe toata lumea.

La drept vorbind, activitatea dl Dinca este super cunoscuta si incontestabila, nu cred ca dl Dinca mai poate aduce noutati majore în descifrarea adevarului,insa cât timp ramâne un vehement contestatar al tuturor celorlanti activi, va fi o frâna, mentine dezbinarea benefica fortelor malefico-bolsevice, care vedem îsi impun adevarul lor rolerist, confisca meritele noastre,inclusiv a lui Dinca. Datorita acestor asepcte a fost posibil sa apara la orizont un Viorel Ene, sa profite cu nerusinare doar GDS, iar noii demonstranti autentici, ceei implicati sa fim prigoniti si de bolsevici si de fosti camarazi. La drept vorbind, trebuia lasat si fostul reprezentant al studentilor vorbi, pentru ca au siei adevarul lor, rolul lor decisiv in evenimente. In România cinte tipa mai tare este considerat detinatorul adevarului absolut. Majoritatea dintre noii ceei activi in acele evenimente am emigrat din România, prin internet am putea reface fiecare segment in parte. Seitul dvs Piata Universitati, poate juca acest rol, sa impus in spatiu virtual. Nu stiu daca nu ma insel, dar in dezbaterea deieri seara, nu am vazut pe nimeni de la GID si acestia au jucat un rol major in evenimente. Prin urmare; avem posibilitatea indetifica pe ceei activi in acele zile, insa daca vom avea contestatari gen dl Leon, cred ca nimeni nu se va alatura.

Ideal ar fi ca sa organizam un "fest" întâlnire cu totii ceei activi in dec 89 si 1990, care au parasit tara dupa 89, Dinca îsi cheama cunoscuti sai, GID-ul pe ai sai, mansarda ai sai , s.a.m.d. Am putea dialoga, expune fiecare decent implicarea, ma tem ca nu ci mai degraba ne vom contesta-acuza reciproc, iritândune, poate se va isca si scandaluri monstroase. Eu cred ca ar fi o ideie pentru a creea o Asociatie reprezentativa care sa editeze marturiile fiecaruia, astfel cred ca am contribui la aflarea adevarului, strict pe fond istoric. Dupa 17 ani, cred ca amputea discuta detasat, asa ar fi normal, dar ce maieste normal azi?!

Cu stima
Octavian Mihaescu
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Re: Un alt adevar despre fenomenul Piata Universitati!

Mesajde Octavian Mihaescu » Dum Iun 17, 2007 12:05 pm

Octavian Mihaescu scrie:Un alt adevar despre fenomenul Piata Universitati!

aici

http://europacrestina.siteboard.de/euro ... 0.html#180


partea a doua, aici

http://europacrestina.siteboard.de/euro ... ut150.html
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

De ce nu depuneti plingere penala?

Mesajde Ioan Rosca » Dum Iun 17, 2007 12:28 pm

Lucrurile pe care le amintiti sint de extrema gravitate. Asemenea dv au mai fost atitia care, haituiti de FSN si S(ecu)RI(tate) au parasit Romania. Exilatii acestia, ca si alte categorii de victime ale Contrarevolutiei ar trebui sa gaseasca calea spre procuratura (intarind anchetele in curs) si spre Media din Romania (trezind populatia- pe cale de domesticire).
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Ar trebui plasat aici intregul mesaj

Mesajde Octavian Mihaescu » Lun Iun 18, 2007 8:20 am

Ioan Rosca scrie:Materialul acesta e foarte important si poate sta la baza unei dezbateri solide. Va rog deci sa-l plasati si pe acest forum, integral. Dupa care, eu voi incepe intrebarile si comentariile, pe baza lui.
Ioan Rosca


l-am postat aici, cred ca este mai bine fiind grupat si ptr seitul P-ta Univ, autor s.a.m.d.

viewtopic.php?p=1603#1603
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Mie Iun 20, 2007 9:29 am

Cu toate ca am dorit sa inchid subiectul Piata Univ 1990, o stire recenta ma
obliga sa va trimit urmatorul material, la cald, nu de alta dar o vorba spune;
sa batem fierul cât este cald, apoi il bat si eu pâna o crapa bestia bolsevica
numita Ion Iliescu. Pe de alta parte cred ca face bine si adevarului istoric, va
rog acesati aici;

http://europacrestina.siteboard.de/euro ... 5.html#185

Materialele precedente pe aceasta tema le gasiti tot in topicul acesta.

Va mai semnalez si Revista Renasterea ingrijita de Silviu Despa, care face si el
lumina asupra faptelor istorice, aici

http://renasterea.wordpress.com/tag/rom ... estin-demo\
crata/

Iata ca dupa Petre Roman in anul 2005 a venit si rândul lui Ion Iliescu in 2007
sa nominalizeze prin ponegrire bolsevica grupul nostru.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Baliverne!

Mesajde Nica Leon » Joi Oct 11, 2007 8:09 pm

A;a cum am mai scris, cred că şi acum se încearcă revigorarea unor teme atît de dragi celor de la dezinformare.
Eu mi+am exprimat părerea şi am publucat deja cîteva din ceea ce ştiu, dar nimeni, pînă acum, nu mi-a răspuns serios şi mai ales competent.
Repet şi aici,în ziua cînd Rodoi a părăsit ţata a plecat chiar de la mine din birou. Aşa că aş putea şti multe, care însă nu coincid deloc cu unii care au încă probleme la mansardă.
Întrucît nu vreau să sporesc ceaţa, nu voi scrie la acest subiect, dar cred că nu ar fi inutil să aflaţi dacă ceea ce v-am împărtăşit deja a fost aşa cum s-a întîmplat sau nu.
Pentru că ştiu bine că, la oameni, poveştile se înrădăcinează adînc în memoria colectivă, îi voi lăsa deci, pe "povestitori", să vă mintă frunos.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Ene Viorel » Dum Ian 06, 2008 10:56 am

Octavian Mihaescu scrie:Stimate Domnule Ioan Rosca

Va asigur ca nu intentionez minimaliza rolul major jucat de dl Dinca, pentru care am ramas cu o stima deosebita. Ieri seara am avut o bucurie revâzândul dupa atâtia ani de zile, albit, de nerecunoscut, iar de vorbit a vorbit foarte bine, punctat cu precizie, plus caa dezvaluit adevarata figura a acelui dl Viorel Ene, normal Dinca ar fi trebuit sa fie reüprezentantul victimelor, cel putin a celor cu care a colaborat tot timpul si careasa cum stim au fost si victimele represiuni, despre care nu se vorbeste nimic azi. Norma ar fi fost ca Dinca si Ene sa conclucreze, numai ca acel dl Ene se teme de Dinca, care la rândul sau dupa cum am vazut aseara a ramas acelasi intransigent cu care nu se poate dialoga, analiza pe segemente evenemientele, se considera si azi detinatorul adevarului absolut. Acesta este motivul pentru care am facut acest material, pentru a pune putin lucruile la punct.

Nu detinem nici noii adevarul absolut, am mentionat si in material acest aspect si asa cum bine subliniati si dvs, este un mic segement din intreg mecansimul. Daca totii ar fi reusit constientiza acest aspect,inclusiv Dinca, am fi reusit avea o organizatie puternica, de mult am fi pus intreg adevarul pe masa, se va fi tinut cont de noii, asa suntem si ramânem la nesfârsit dezbinati. Observati va rog; gruparea ramasa pe baricada pâna în 13 Iunie 1990, contesta pe ceei care s-au retras in 24 Mai, unde nu au acest drept,pentru ca sa fim totusi rezonabili; fara aportul studentimi si intelctualitati manifestatia nu avea sanse capta un asa de mare ecou. Cu riscul a ma repeta; George Serban, Socitatea Timisoara, prin a sa Proclamatie a jucat rol central, ceea care a dat coerenta, tel, sudat grupurile, chemat români la o actiune temerara. Trebuie spus; nici PNTCD nu a reusit o asemena performanta, sa ofere populatiei un asemena program.

Este demn de luat in seama si punctul dvs de vedere expus, referitor la faptul ca datorita celor ramasi pe baricada sa putut dovedi adevarata fata a regimului bolsevic, au fost fortati as da arama pe fata. De altfel acest regim îsi dovedise din plin meteahnele staliniste si pâna in 20 Mai, noii adunasem din toata tara materiale, am fost impreuna cu un congresemen american, trimis special a lui Bush, sa faca un raport, monotorizeze campania electorala, peste tot sa vazut batai si teroare impotriva opozitiei, indiferent de partid. Acest aspect nu a placut deloc bolsevicilor din jurul lui Iliescu, trebuia sa dovedeasca occidentului ca suntem anrahisti, dupa descatusare cazut in anarhie. Raportul Roger de care vorbesc, la care am luat parte (detin documente), era o dovada zdrobitoare a metodelor staliniste. Unde pentru a evita o asemena acuza, compromitere, întept era (asa consideram noii atunci), sa ne retragem. Salvarea compromiteri se datoreaza babrariei minerilor, crimelor comise, altfel nu cred ca partea ramasa pe baricada pâna in 13 Iunie, se va fi bucurat azi de aceleasi aprecieri, mai mult ca sigur , asa cum dealtfel sutin foarte multi si azi, a fost partea mai putin frumoasa a manifestatiei.

Eu cred ca acest aspect trebuie întelge Dinca si Maries, daca vor sa ramâna reprezentanti nostrii, eu nu as avea nimci impotriva ca Dumitru Dinca sa fie investit in pozitia de reprezentant al nostru, se formeze o singura asociatie 16-21 Dec impreuna cu manifestantii Piatei Univ, pentru ca am fost aceiasi pe baricada ci nu altii, cum au tupeul foarte multi sutine azi. Dar cum sa reusim unifica cât timp ne contestam reciproc meritele, arogam întâietate, pe care nu o are mai nimeni. Sigur; o parte a grupului Mansarda activa in OT-PNTCD, are rolul sau,insa, fara un Dinca , studentime, si timisoreni (proclamatia), aderarea celor din Neamt, Sibiu s.am.d, nu reuseam face mare lucru.

Bolsevici sunt uniti, noii dezbinati , ne contestam reciproc la nesfârsit, acest aspect ma scoate din sarite, motiv pentru care refuz colabora. Un bun exemplu am avut ieri seara , contestarea lui Dinca fata de Viorel Ene, a relevat zânzania care inca mai persista in mintea celor care au fost pe baricada. Daca Ene a fost o victima a minerilor, are tot dreptul activa,chiar daca nu a facut parte din grupruile active in Piata Univ. Eu personal nu am nici o simpatie fata de dl Ene, il consider intrus in pozitia de reprezentant al victimelor mineriadelor, de ce si al celei din 1991? Cu toate acestea consider ca Dinca a comis o alta gafa atacândul atât de dur, fapt ce mie mie reamintit iesirile sale din 1990, pe care el-am detestat. Ma asteptam sa revad un Dinca cizelat care îsi controleaza iesirile, va fi constientizat ca nu este el buricul pamântului, din pacate nu sa dezminit, motiv pentru care am facut acest material, pentru al trage nitelusi de mâneca, tempera. Cu asemena oamneii este greu sa reusim unifica si aduna fiecare segment activ, pentru a da coerenta adevarului istoric al evenimentelor. Un identic spirit de superioritate absoluta il gasim si la dl Nica Leon, care la fel contesta pe toata lumea.

La drept vorbind, activitatea dl Dinca este super cunoscuta si incontestabila, nu cred ca dl Dinca mai poate aduce noutati majore în descifrarea adevarului,insa cât timp ramâne un vehement contestatar al tuturor celorlanti activi, va fi o frâna, mentine dezbinarea benefica fortelor malefico-bolsevice, care vedem îsi impun adevarul lor rolerist, confisca meritele noastre,inclusiv a lui Dinca. Datorita acestor asepcte a fost posibil sa apara la orizont un Viorel Ene, sa profite cu nerusinare doar GDS, iar noii demonstranti autentici, ceei implicati sa fim prigoniti si de bolsevici si de fosti camarazi. La drept vorbind, trebuia lasat si fostul reprezentant al studentilor vorbi, pentru ca au siei adevarul lor, rolul lor decisiv in evenimente. In România cinte tipa mai tare este considerat detinatorul adevarului absolut. Majoritatea dintre noii ceei activi in acele evenimente am emigrat din România, prin internet am putea reface fiecare segment in parte. Seitul dvs Piata Universitati, poate juca acest rol, sa impus in spatiu virtual. Nu stiu daca nu ma insel, dar in dezbaterea deieri seara, nu am vazut pe nimeni de la GID si acestia au jucat un rol major in evenimente. Prin urmare; avem posibilitatea indetifica pe ceei activi in acele zile, insa daca vom avea contestatari gen dl Leon, cred ca nimeni nu se va alatura.

Ideal ar fi ca sa organizam un "fest" întâlnire cu totii ceei activi in dec 89 si 1990, care au parasit tara dupa 89, Dinca îsi cheama cunoscuti sai, GID-ul pe ai sai, mansarda ai sai , s.a.m.d. Am putea dialoga, expune fiecare decent implicarea, ma tem ca nu ci mai degraba ne vom contesta-acuza reciproc, iritândune, poate se va isca si scandaluri monstroase. Eu cred ca ar fi o ideie pentru a creea o Asociatie reprezentativa care sa editeze marturiile fiecaruia, astfel cred ca am contribui la aflarea adevarului, strict pe fond istoric. Dupa 17 ani, cred ca amputea discuta detasat, asa ar fi normal, dar ce maieste normal azi?!

Cu stima
Octavian Mihaescu


Domnule Octavian Mihaescu
Viorel Ene nu reprezinta Piata Universitatii ci pe cei ce au avut de suferit in urma represiunii din iunie 1990.
Am fost un simplu participant si sustinator al Fenonenului Piata Universitatii
asta nu inseamna ca un escroc ca Dinca sa ma atace cu invective cu ,,probabilitati.Acest Dinca a primit de la taranisti si neocomunisti 5 spatii comerciale.Nu intru in amanunte ca nu intereseaza pe nimeni.Dar imi aduc aminte despre iacest individ cand intro emisiune televizata pa care asistam si eu din platou a atacat PNTCD declarand ca aprimit bani si produse pentru Piata.A primit bani si de la cei din germania .Ce a facut cu banii?
V-am relatat mici fapte dar avem si declaratiile celor pe care Dinca ii baga in greva foamei si el manca la Pescaru etc.
Asa a evoluat liderul Dinca.Despre Maries...
Dar nu aste important ci faptul ca eu un necunoscut simplu membru de partid PNTCD si simplu participant la Piata Universitatii fiind grav ranit(tratament in germania) nu am gasit pe nimeni sa ma ajute in justitie pentru tragerea la raspundere a celor care au organizat si executat represiunea din iunie 1990.Am depus plangere penala in termenul legal 1990.
Nici marele revolutionar Dinca nu s-a aratat interesat de tragerea la raspundere a vinovatilor in frunte cu Ion Iliescu Petre Roman etc.
Singurul care ne-a ajutat cu infiintarea asociatiei dandu-ne si sediu a fost la acea vreme Nica Leon.
Asociatia a facut o plangere penala colectiva si astfel a aparul Dosarul Mineriadei iunie 1990.
Unde au fost pana in 2004 toti acei lideri de care pomeniti?
Au ,,reanviat' la ordin Maries si Dinca de ce?
Voinea a fost sustunut de Alianta Civica si G.D.S. de ce?
Ma acuzati ca am profitat. Precizati in ce consta profitul?
Conduc de 11 ani o asociatie care este singura in lupta cu neocomunistii care au ordonat si executat represiunea din iunie 1990.
Maries di Dinca sunt considerati eroi ca au continuat protestul dupa 24 mai 1990.Eu ma indoiesc ca au fost ,,curati".Este o apreciere personala dar in asociatie sunt peste 800 de membrii, inclusiv si din cei ramasi la corturi.
Nu ma intereseaza o polemica cu acesti indivizi ca nu este productiva.
Prietenul dv. Maries vrea 100.000.000 lei vechi de la mine cica i-am stricat imaginea.Hai sa fim seriosi, nu munceste de 18 ani si vrea bani, nu ii ajung cei primiti de la prietenii securisti de bine.Nici inainte de 21 dec. nu se omora cu munca.
In concluzie daca actionezi legal in instanta consecvent de 18 ani esti atacat de ,,eroi".
Va repet am constatat ca in afara de amintiri depanate anual in preajma lunii iunie restul este....vorbe si diversiune.
Daca ati scrie o carte ar fi foarte interesant(Iliescu ne tortureaza cu carte lui)
Succes.
Viorel Ene presedinte A.V.M.R.
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Dum Ian 06, 2008 2:05 pm

[color=blue]Stimate Domnule Viorel Ene,

Va multumesc ptr precizari, voi incerca sa fac putina lumina, dar mai înainte imi cer scuze de acuza cum ca a-ti fi profitat, este prost plasata, vroiam sa spun altceva; profitat in sensul a iesi in fata, suprapune si a impinge in umbra pe ceei implicati.

Maries nu este prietenul meu, a comis impreuna cu Dinca multe gafe datorita carora s-a compromis manifestatia maraton din 1990. Deci am si impotriva lui multe de criticat asa cum foarte bine subliniati si dvs.

Este adevarat, am cunostinta de faptul ca Dinca a fost sprijinit de noi (PNTCD) si nu doar Dinca si foarte multi manfestanti, multora le dadeam bonuri de masa, altora haine, alti mai dormeau (Dinca) prin birourile noastre. Daca a-ti fost membru PNTCD in aceea perioada mai mult ca sigur veti fi venit si prin sediu, precadere OT-PNTCD, ar trebui sa ne cunoastem fie si din vedere.

In privinta dl Nica Leon, domne, dânsul este branza buna in burduf .. este pacat ca un om ca domnia sa, cu merite incontestabile, dar îi atrag atentia;

daca a ajuns in CPUN nu se datoreaza doar meritelor dânsului ci a tuturor luptatorilor a caror interese era obligat reprezenta,interesele noastre au fost sa scapam de bolsevici, punem tara pe un fagas normal, spre U.E si NATO,

Vedeti dvs, aici este buba d-le Ene, totii vor sa fie reprezentanti, toti vor sa se afle doar adevarul lor, ne sfâsiem intr-e noi.

In rest eu va asigur; nu va contest dreptul activa, reprezenta victimele, lupta ptr drepturile lor,iar Maries ar fi cazul sa ne mai slabeasca si sa renunte la prigonirea dvs, spolierea, ptr ca nu ne onoreaza pe noii ceei care am fost pe baricada a lovi tot in victime,dvs sunteti o victima si camarad de pe aceiasi baricada.

Eu ma minunez cum de a fost posibil ca Maries sa ajunga reprezentantul As 21 Dec, fie interviat , reflectat de presa excesiv, sa ia acesta locul lui Dan Iosif, posibil. Ar fi cazul ca totii luptatorii sa ia atitudine impotriva acestui Maries oblige revizui atitudinea fata de dvs si mai ales pretentiile materiale.

Cu stima
O.M.
[/color]
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Ene Viorel » Lun Ian 07, 2008 6:38 pm

Octavian Mihaescu scrie:[color=blue]Stimate Domnule Viorel Ene,

Va multumesc ptr precizari, voi incerca sa fac putina lumina, dar mai înainte imi cer scuze de acuza cum ca a-ti fi profitat, este prost plasata, vroiam sa spun altceva; profitat in sensul a iesi in fata, suprapune si a impinge in umbra pe ceei implicati.

Maries nu este prietenul meu, a comis impreuna cu Dinca multe gafe datorita carora s-a compromis manifestatia maraton din 1990. Deci am si impotriva lui multe de criticat asa cum foarte bine subliniati si dvs.

Este adevarat, am cunostinta de faptul ca Dinca a fost sprijinit de noi (PNTCD) si nu doar Dinca si foarte multi manfestanti, multora le dadeam bonuri de masa, altora haine, alti mai dormeau (Dinca) prin birourile noastre. Daca a-ti fost membru PNTCD in aceea perioada mai mult ca sigur veti fi venit si prin sediu, precadere OT-PNTCD, ar trebui sa ne cunoastem fie si din vedere.

In privinta dl Nica Leon, domne, dânsul este branza buna in burduf .. este pacat ca un om ca domnia sa, cu merite incontestabile, dar îi atrag atentia;

daca a ajuns in CPUN nu se datoreaza doar meritelor dânsului ci a tuturor luptatorilor a caror interese era obligat reprezenta,interesele noastre au fost sa scapam de bolsevici, punem tara pe un fagas normal, spre U.E si NATO,

Vedeti dvs, aici este buba d-le Ene, totii vor sa fie reprezentanti, toti vor sa se afle doar adevarul lor, ne sfâsiem intr-e noi.

In rest eu va asigur; nu va contest dreptul activa, reprezenta victimele, lupta ptr drepturile lor,iar Maries ar fi cazul sa ne mai slabeasca si sa renunte la prigonirea dvs, spolierea, ptr ca nu ne onoreaza pe noii ceei care am fost pe baricada a lovi tot in victime,dvs sunteti o victima si camarad de pe aceiasi baricada.

Eu ma minunez cum de a fost posibil ca Maries sa ajunga reprezentantul As 21 Dec, fie interviat , reflectat de presa excesiv, sa ia acesta locul lui Dan Iosif, posibil. Ar fi cazul ca totii luptatorii sa ia atitudine impotriva acestui Maries oblige revizui atitudinea fata de dvs si mai ales pretentiile materiale.

Cu stima
O.M.
[/color]


Domnule Octavian Mihaescu
va multumesc ca ati inteles faptul ca asociatia noastra trebuia si trebuie sa activeze.
Va asteptam la sediul nostru din str.Batistei nr.11,sc.B,etj.1,ap.1,sect.2,tel.0766.482.999.
Cu stima
Viorel Ene
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Mesajde carmen21 » Joi Feb 21, 2008 5:58 pm

Am primit un material pe care l-am transcris pe calculator:

Mărturii despre mineriada din 13-15 iunie 1990de Ioan Neamțiu din Canada

Manifestațiile din Piața Universității au început cu marele concurs al directorului TVRL de atunci, Răzvan Teodorescu.
După revoluție, asociațiile revoluționarilor organizau în fiecare zi de 21 Decembrie a lunii respective marșuri autorizate, de la cimitirul eroilor până la televiziune. În ziua de 21 aprilie asociația 16-21 Decembrie, al cărei președinte eram, în colaborare cu Alianța Poporului, am efectuat acest marș. Am avut pregătit un comunicat pt. a fi transmis la TVRL directorului Răzvan Teodorescu. Mi-a răspuns secretara că nu este acolo. Cu mine au fost de față și alți membri din conducerea asociațiilor, cu care am hotărât: dacă nu mă primește blocăm Piața Universității. Am sunat din nou, am spus secretarei ce am hotărât și mi-a răspuns Răzvan Teodorescu de la aparatul lui. Am fost primit, am stat mult pt. al convinge să transmită la televiziune comunicatul. Am coborât la poartă unde nu am găsit pe nimeni și nici afară. Am plecat în Piața Universității unde i-am găsit pe membri asociațiilor care au blocat circulația prin piață fără să existe vreo idee despre reacția cetățenilor din București sau din țară.Piața a început să fie plină de manifestanți, în special revoluționari, deviza fiind fără violență, jos comunismul și jos comuniștii care au furat revoluția.
Când auzea de Piața Universității, Ion Iliescu era foarte furios (am auzit tot de la fosta secretară de la Editura Tehnică, care lucra la Cotroceni. Am încercat să avem un dialog cu Iliescu, dar nu a acceptat deoarece știa că noi cerem să fie înlăturați din funcțiile înalte de stat toți foștii demnitari (mari comuniști) printre care se afla și el.
Noi revoluționarii am stat cu pieptul gol în fașa gloanțelor pt. a elimina comunismul nu doar pe Ceaușescu, cum a vrut Iliescu (printr-o lovitură de stat)0. Dovada este afirmația de la TVRL după revoluție imediat „și acum să facem un comunism cu față curată” care a fost auzit de toată țara.
Ion Iliescu a studiat la Moscova unde a învățat procedeele comuniste de anihilare a celor ce se împotrivesc, de unde ne-a adus o seceră în coastă și un ciocan în cap.
Fîcând o comparație între ce s-a întâmplat după 1945 când au venit comuniștii, pentru a prelua puterea și ce au făcut Ion Iliescu și ai lui, putem spune că este o copie fidelă a evenimentelor : eliminarea tuturor oponenților în mod bestial (partide, oameni de știință valoroși, etc.)
Iliescu, Petre Roman, Chițac, Gelu Voican Voiculescu și alții au afirmat că au adus minerii pentru a curîța Piața Universității, dar ce au căutat în sediile PNȚCD, PNL, Asociația 21 Decembrie, sediile asociațiilor din Piață (în corturi), locuința lui Ion Rațiu, pe care le-au distrus?
Vinovații mineriadelor trebuie pedepsiți pentru:
- morții ți răniții din 13-15 iunie 1990
- recuperarea banilor ce au costat cele trei garnituri de tren puse la dispoziția minerilor. Petroșani – București și retur
- recuperarea banilor reprezentând costul autobuzelor de la gară la Piața Universității și retur
- recuperarea banilor reprezentând costul camioanelor cu care minerii au traversat Bucureștiul în lung și în lat, îngrozind populația (a doua oară după împușcăturile din perioada 22-25 Decembrie 1989).
- recuperarea banilor cheltuiți pentru mâncarea și băutura pusș la dispoziția minerilo. În sediile devastate am găsit multe sticle de vodcă rusească goale și resturi de mâncăruri alese, care în acea vreme nu se găseau în magazine. Minerii au acționat tot timpul în stare de ebrietate.
- reccuperarea banilor plătiți pentru fiecare miner, îmtre 8000 și 16000 lei, pentru a participa la mineriadă. Am aflat de aceasta plată de la un miner care a venit la Belgrad, în centrul ONU, să ceară să emigreze pe motiv că este marginalizat de toți care îl cunosc. La întrebarea de ce a participat la mineriadă răspunsul a fost „pentru bani, am primit 8000 de lei”.
Toată lumea se întrba de unde are Miron Cosma așa mulți bani? Căpitanul și locotenenții mineriadelor, nu cu 8000 lei, ci sute de mii (bani grei pe vremea aceea).
Cu banii cheltuiți pentru menținerea lui Iliescu la putere se puteau termina construcțiile începute și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor (ne mai vorbind de banii furați sub ochii lui, tot pt. acelați scop). Se spune că Iliescu nu a furat, ar acești bani au fost folosiți fraudulos din visteria statului, adică buzunarul cetățeanului.
Vinovații mineriadelor: Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Chițac și alții
Justiția din România ce mai așteaptă?

PS Nu sfătuiesc pe nimeni să emigreze din România. O spun din experiență proprie. Viața spirituală, ca emigrant, este foarte DURĂ.
carmen21
 
Mesaje: 6
Membru din: Mie Feb 20, 2008 8:16 pm


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009