Sectorul CIVES
 
 

Declaratie

Forum :
dedicat discutiilor cu cei care incearca transformarea PNT-CD intr-un virf de lance dedicat Eliberarii politice a Romaniei.

Declaratie

Mesajde administrator » Vin Dec 04, 2009 1:27 am

Declaraţie


Dau această declaraţie într-un moment de grea cumpănă, indignat de afirmaţiile domnului Radu Sârbu, în legatură cu acordul de "reconciliere naţională" făcut cu PSD în numele PNŢ-CDului. S-a defăimat prin acest acord memoria lui Corneliu Coposu, care a fost prezentat ca agent electoral al unor scopuri propagandistice josnice, spunându-se chiar că prevederile acestui protocol au fost (sau ar fi fost) aprobate de Corneliu Coposu.
Minciună.
Au existat şi atunci ca şi azi infiltraţi în partid, urmărind acelaşi scop de deturnare. Corneliu Coposu, într-o scrisoare trimisă la Paris în 1991 îmi sublinia: " în ce priveşte interiorul partidului, suntem confruntaţi şi cu nişte acţiuni subterane destabilizatoare. Propaganda însă este practicată prin defăimarea sistematică a conducerii actuale, împotriva căruia se desfăşoară (la unison cu metoda FSN-ului) o acţiune de calomnii, puse la dispoziţie din arsenalul securităţii, de către agenţii destabilizatori ai puterii politice. Organizatorul campaniei este Constantinescu Claps şi câţiva acoliţi ai acestuia… O altă acţiune destabilizatoare este întreprinsă de grupul intrat în partid după revoluţie (Pop Iftene, Petrina Liviu, Suianu şi, manevrat de aceştia - Ioan Alexandru. Aceştia vizează " întinerirea cadrelor" şi îndepărtarea "gerontocraţilor" de la conducere. Se pare că aceste tendinţe caută să se unifice…"
Ori astazi, la baza pretenţiei că "prevederile acestui protocol au fost aprobate de Corneliu Coposu" stă şi Liviu Petrina. În faţa acestei manevre murdare de a compromite valorile morale ce stau la baza programului PNŢ, chiar în ziua cînd se împlineau 91 de ani de la înfăptuirea Unirii de la Alba Iulia de către Iuliu Maniu, dezavuez pe cei ce au săvârşit acest protocol. Îl socotesc neavenit pentru generaţia care a pus bazele PNŢ-ului înainte de 23 august 1944, apărându-i apoi continuitatea istorică, chiar şi în timpul desfiinţării de către comunişti, fiind în permanenţă ostracizată. Am calitatea să intervin, ca unul ce am plecat din ţară (şi cu încuviinţarea lui Corneliu Coposu) şi, împreună cu Dumitru Ionescu, am refăcut PNŢ-ul în exil, ca singurul partid politic ce s-a afirmat şi a militat, aducând la cunoştinţă drama poporului român, tuturor instituţiilor internaţionale. Aportul adus este menţionat chiar de Corneliu Coposu în scrisoarea pe care mi-a expediat-o pe 31 mai 1991 (după ce în ianuarie 1990 m-a chemat urgent de la Paris, pentru a contribui la înscrierea PNŢ-ului ca primul partid la tribunal) :"Te rog să stii şi să crezi că am pentru tine o preţuire şi o prietenie cu totul deosebită şi că sunt puţini oameni în viaţă care să le merite cu prisosinţă, aşa cum le meriţi tu. Am apreciat întotdeauna curajul tău moral şi fizic, altruismul tău, şi demnitatea şi devotamentul pentru cauza noastră comună, dar în acelaşi timp şi modestia şi altruismul tău".
Am amintit aceste lucruri pentru generaţiile tinere, care nu cunosc lupta dusă şi oprimarea din timpul ocupaţiei ruseşti, suferită din partea comuniştilor, distrugere care continuă astazi prin urmaşii lor, care caută, prin răstălmăcirea tendenţioasă a evenimentelor, să inducă în eroare generaţiile tinere. Aceşti neocomunişti şi odraslale lor nu au făcut nimic în ultimii 20 de ani ca să spele păcatele părinţilor, să restituie averile furate, să repună în drepturi pe cei spoliaţi. Ei continuă cu mijloace abjecte să se împroaşte între ei, vizând numai puterea, pentru parvenire. Românul geme şi e tot sărac şi minţit din zi în noapte.
Aduc mulţumiri profesorului Alexandru Herlea care în permanenţă, după 1990, a fost în toate structurile de conducere ale partidului şi actorului Ion Caramitru (fost ministru) amândoi vicepreşedinti ai partidului, care, din primul moment şi-au dat demisia după semnarea de către Sârbu a ruşinosului protocol de la Timişoara. Solidari cu cauza moral politică a partidului s-au declarat şi avocatul Dumitru-Mitus Ionescu din Elvetia, între cei mai vechi membri de partid şi Constantin Ionaşcu, membru actriv al mişcării de rezistenţă naţională - amândoi foşti deţinuţi politici.
Noi, generaţia lui "Deşteaptă-te române !", trecem făclia dreptăţii şi independenţei în mâinile voastre, tineri de nădejde, în speranţa salvării ţării, înscriindu-vă în generaţia lui "Redeşteaptă-te române!"
In numele celor de mai sus, care şi-au apărat onoarea lor şi a PNŢ-ului şi în numele funcţiilor (pe care nu le mai enumăr) îndeplinite în partid şi în asociaţiile ce au luptat în ţară şi în exil pentru o Românie liberă şi independentă, dezvăluind opresiunea şi victimele făcute de regimul comunist,
semnează Cicerone Ioniţoiu,
Secretar General PNŢ
Vicepreşedinte PNŢ-CD
Vicepreşedinte al Consiliului National Român-Exil
Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici
Fost deţinut politic, condamnat de şase ori
Scriitor, cronicar al gulagului românesc

3 decembrie 2009
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Demisia domnului Herlea

Mesajde administrator » Vin Dec 04, 2009 6:45 pm

> Message du 01/12/09 20:49
> De : "Alexandre HERLEA"
> A : "PNTCD"
> Copie à :
> Objet : demisie din BNC - PNTCD
>
>
Domnule Presedinte Radu Sarbu,

In urma semnarii acordului intre PNTCD si PSD va rog sa luati act de demisia mea din BNC - PNTCD, demisie anuntata in mailul trimis ieri pe forumul PNTCD.

Doresc ca evolutiile politice viitoare sa nu-mi dea dreptate, ceace mi se pare imposibil.

Cu profund regret Alexandru Herlea


> Message du 30/11/09 21:55
> De : "Alexandre HERLEA"
> A : "PNTCD"
> Copie à :
> Objet : proiect de acord PNTCD - PSD
>
> Dragi colegi,

Proiectul de acord PNTCD - PSD "pentru reconciliere nationala" dezbatut astazi la sedinta BNC de la Deva este din punctul meu de vedere inacceptabil, mai rau, condamnabil.
In spatele unor formulari care incearca sa ascunda realitatea el exprima fara niciun echivoc abandonarea liniei politice a PNTCD si afirma pactizarea cu PSD, partidul care poarta principala responsabilitate a dezastrului romanesc.
Aceasta propunere de acord nu numai ca desfiinteaza moral PNTCD dar da si apa la moara lui Milut. De altfel electoratul nostru nu ne va urma si bine face.
Romania are nevoie de moralitate, de un presedinte moral, capabil sa scoata tara din marasmul in care se gaseste si nici unul din cei doi concurenti nu are calitatile necesare si cu atat mai putin partidele pe care le conduc.
Singura optiune pe care PNTCD poate sa o adopte fara sa renunte la valorile si la esenta morala a identitatii sale este refuzul de a alege intre doua rele. Asa cum nu trebuia cautionat, acum 9 ani, Iliescu in competitia cu Vadim tot asa nu poate fi cautionat Geoana in competitia cu Basescu.
Proiectul de acord contine afiramtii gratuite si foloseste termeni inadecvati.
Astfel saluta evolutiile recente ale lui M. Geoana; ori pana in prezent nu am vazut nici un gest concret ci numai declaratii oportuniste legate de campania electorala. Nu am nimic cu dnul Geoana, nu faptul ca este baiatul generalului ceausist Geoana este o problema, ci faptul ca este persedintele unui partid in care puterea nu-i apartine. El nu este decat marioneta lui Iliescu si a lor lui.
Se vorbeste de asemenea de Revolutia din Decembrie. Care Revolutie?
PSD isi exprima regretul pentru suferinta prin care a trecut poporul Roman. Regret este termenul care trebuia utilizat pentru toata suferinta de care PSD si inaintasul sau PCR sunt responsabili?
Acest proiect de acord pentru reconciliere nationala imi aminteste de asociatia de trista amintire "Omenia", incercare de compromitere a opozitiei anticomuniste prin strangerea in aceasi asociatie a victimelor si a calailor. Imi aminteste de asemenea de incercarea de cooptare a lui Talpes in biroul PNTCD si mai recent de textul unei secte fundamentaliste din Australia propus ca baza a programului nostru politic. Daca cineva urmarea sa ne ridiculizeze nu proceda altfel.
In alta ordine de idei un astfel de text care marcheaza o cotitura in pozitia PNTCD necesita dezbateri reale si nu poate fi expediat in felul nedemocratic si lipsit de transparenta in care s-a procedat.
Sper din tot sufletul ca sa se revina asupra deciziei de sustinere a lui Mircea Geoana in turul doi si implicit asupra proiectului de acord. In caz contrar sunt nevoit sa-mi prezint demisia din BNC, cum am procedat si atunci cand s-a propus cooptarea lui Talpes.
Cu profunde sentimente penetiste.
Alexandru Herlea
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Re: Declaratie

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Dec 05, 2009 11:25 pm

As face o remarca, am vorbit cu dl Ioanitoiu nu odata chestiunea, insa,

1) Este adevarat ca a existat papusari (diversionist), ce au facut mult rau PNT-ului de la inceput, numai ca; Coposu pe acesita ia propulsat in conducerea partidului zdrobind pe totii cei sinceri si mai ales care ia infuzat sânge PNT-ului imediat dp 89, este vorba de tinerettul condus de Ion Radoi din care grupa fac si eu parte, fiind implicat din primele zile de la reânfintare, fapt ce am ajuns al regreta azi, când vad ce farsa ni s-a jucat, farsa la care si Coposu a luat parte constient ori nu.

2) PNT a pierdut din cauza ca batrâni s-au cocotat in fotoli având o atitudine sfidatoare fata de tot ce nu facea parte din generatia lor, singurul care a cautat angrena, stimula, educa si propulsa tineretul a fost doar Ioan Puiu. Tineretul ia adus PNT-ului prima statie radio din Belgia, pe care batrâni au pasat-o FSN-ului unde isi facea campanie electorala, iar azi tipa cum ca mineri ar fi furat-o, minciuna, ei au data si astfel a luat fiinta primul post radio privat din Bucuresti.

3) Coposu facea doar vorbarie goala cu spirijinirea tineretului, in realitate nu a sprijinit nici un tânar din afara familiei taraniste (care nu prea existau) si vai, sa- reorientat spre cele secursit-comuniste care au pus pe butuci PNT, ajungând sa se pupe in bot cu calai..... Perioada CDR in care PNT a fost prima vioara demonstreaza ce fel de elemente criminale a propulsat Coposu in fruntea partidului, toti s-au dovedit fosti securisti ce au indeplinit o misiune precisa in PNT, al compromite , tine sub control , scoate de pe schena politica a tari, acesta este rezultatul final, nu vorbe goale.

Vreau sa le-o spun tuturor foarte clar,

Grupul Ioan Alexandru, numit azi Mansarda, nu a fost format din sectari cum aud si chiar Coposu credea fara sa fi verificat pe fiecare in parte, era un grup curat ecumenic, in care nu existau granite confesioanle, secta poate fi numita si B.C si BO, si orcare alta confesiune religioasa se incadreaza in acest termen ptr ca absolut toate religile au vadite tendinte sectare. Eu vorbesc din punctul de vedere german care au poate cei mai buni specialisti in sectologie, In spatiu românesc când se foloseste acest termen se abuzeaza si comit grave discirminari fata de alte curente crestine din afara ortodocsiei, care ea insasi este cea mai mare secta(rista), fundamentalista, intoleranta, generatoare de extremism primitiv.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm


Înapoi la Discutii cu PNT-CD

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009