Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare deschisa

Forum :
dedicat discutiilor cu cei care incearca transformarea PNT-CD intr-un virf de lance dedicat Eliberarii politice a Romaniei.

Scrisoare deschisa

Mesajde Octavian Mihaescu » Lun Feb 07, 2005 5:50 pm

--------------------------------------------------------------------------------

Scrisoare deschisa adresata D-lui Martens si Ciuhandu

Presedintelui PPE, domnul Wilfried Martens

Presedintelui PNTCD, domnul Gheorghe Ciuhandu

PENTRU O REUNIFICARE DOCTRINARA IN CADRUL PNTCD

In calitate de persoane cu convingeri crestin-democrate, populare si conservatoare, membri si sustinatori ai PNTCD, consideram ca avem deopotriva dreptul si datoria sa supunem atentiei publice o chestiune de prima importanta pentru reprezentarea celei mai puternice familii politice europene in Romania.

Pornind de la premisa majora a necesitatii de a constitui a alternativa de (centru) dreapta autentica si de a aduna toate gruparile si personalitatile cu apartenenta la crestin-democratie intr-un singur partid puternic, avem convingerea ca unificarea trebuie sa se faca pe principii doctrinare, politice si morale, nu conjuncturale si oportuniste.

PNTCD este un partid identificat cu istoria nationala a Romaniei, un partid a carui vechime de 79 de ani ii confera calitatea de cel mai vechi partid membru al PPE si al Internationalei Crestin-Democrate.

Ales la Congresul din 7 august 2004, presedintele Gheorghe Ciuhandu s-a angajat, conform motiunii Romania crestin-democrata, sa consolideze PNTCD si sa faca demersuri pentru reintregirea familiei politice crestin-democrate si populare in jurul PNTCD, cu pastrarea identitatii, siglei si a denumirii partidului. Mai mult, domnul Ciuhandu a afirmat ca toti cei care refuza reintregirea miscarii crestin-democrate si populare in PNTCD sunt oportunisti si traseisti politici. De asemenea, presedintele PNTCD a declarat ca schimbarea denumirii partidului ar insemna capitularea in fata vechilor structuri, care au urmarit mereu disparitia acestui partid. Domnul Ciuhandu s-a angajat totodata sa conduca la reorganizarea moderna si relansarea PNTCD pe scena politica a tarii.

Desi nesatisfacatoare, rezultatele obtinute la alegerile generale, in jur de 2 procente, reprezinta mai mult decat scorurile tuturor celorlalte formatiuni care se revendica de la crestin-democratie la un loc. Cu toate acestea, presedintele Ciuhandu si echipa sa au lansat un manifest de fuziune prin comasare a PNTCD, URR, AP si PCD (intre timp AP s-a retras), si au anuntat convocarea forurilor PNTCD CNC, in data de 5 februarie si Congres extraordinar, in 19 februarie, in vederea validarii unei fuziuni care ar echivala, de jure si de facto, cu disparitia PNTCD si constituirea unui nou partid, preconizat a purta titulatura de PPCD.

Conform Legii partidelor politice, fuziunea prin comasare implica radierea din registrul partidelor politice a partidelor partenere la fuziune. In consecinta, PNTCD ar fi radiat si din calitatea de membru al PPE, urmand ca noul partid rezultat din fuziune sa faca o cerere de inscriere, care ar urma sa fie analizata timp de sase luni. Prin desfiintarea juridica, PNTCD risca sa-si piarda marele atu al apartenentei la familia europeana crestin-democrata.

Consideram ca o decizie de asemenea importanta nu poate fi luata de sus in jos, ca pe o impunere discretionara, fara consultarea democratica a membrilor PNTCD. Destinul PNTCD nu poate fi decis de un grup restrans de persoane, fie ei lideri ai partidului, cu atat mai putin de o singura persoana, fie el presedintele Partidului, mai ales impotriva propriului mandat pentru care a fost votat la Congres. Conform Statutului PNTCD (art. 40, alin.2), este necesar sa se convoace adunari generale de alegeri in toate organizatiile partidului, imediat dupa alegerile generale, parlamentare si prezidentiale, chiar daca mandatul forurilor conducatoare nu a fost dus pana la capat.

Fiind contrara mandatului obtinut de conducerea nationala actuala, respectiv, Motiunea Gheorghe Ciuhandu si totodata, fara respectarea prevederilor statutare si in lipsa unei dezbateri democratice in cadrul PNTCD, decizia fuziunii care antreneaza disparitia juridica a PNTCD este lipsita de legitimitate si risca sa genereze fie o reactie de adversitate soldata cu solicitarea de schimbare a conducerii actuale, fie chiar o scindare a PNTCD, fapt cu totul de nedorit mai ales in conditiile in care intentia este de unificare, nu de (noua) divizare a miscarii crestin-democrate, populare si conservatoare din Romania. Ceea ce ar duce nu la fuziune, ci la con-fuziune!

Totodata, atragem atentia asupra faptului ca formatiunile cu care se intentioneaza fuziunea prin comasare nu au nici o reprezentare electorala reala, nici o baza doctrinara solida si nici un viitor pe cont propriu pe scena politica romaneasca. Fuziunea prin comasare cu PNTCD nu ar reprezenta decat sacrificarea inutila a unui brand istoric si doctrinar, fara consecinte de ordinul consolidarii familiei noastre politice. Aceasta, cu atat mai mult cu cat liderii respectivelor formatiuni s-au pronuntat pentru necesitatea disparitiei PNTCD.

Consideram ca singura modalitate de unificare a miscarii crestin-democrate este in cadrul PNTCD, in urma unei fuziuni prin absorbtie. In prealabil, este absolut necesara consolidarea PNTCD cu personalitati puternice, care sa-i confere credibilitate publica si profil moral. Exista personalitati publice dispuse sa contribuie la relansarea PNTCD si sustinem ca aceste personalitati trebuie cooptate de urgenta in conducerea nationala, cu ocazia proximei reuniuni a CNC. Consideram, insa, ca data de 5 februarie este prematura, organizatiile PNTCD neavand timpul necesar pentru dezbatere.

In privinta Congresului extraordinar preconizat pentru 19 februarie 2005, consideram, de asemenea, prematura data anuntata, nestatutara procedura de convocare si ilegitima decizia de fuziune prin comasare. Cu atat mai ilegitima este decizia privind congresul comun din 20 februarie, preconizat sa consacre decesul juridic al PNTCD prin comasare cu formatiuni fara perspectiva, substanta politica si resurse umane semnificative.

In consecinta, solicitam convocarea, conform Statutului PNTCD (Art. 40, alin.2), a adunarilor generale de alegeri in toate organizatiile – judetene, locale si speciale ale PNTCD, in cadrul carora sa fie dezbatuta in deplina cunostinta de cauza problema fuziunii, respectiv, a disparitiei PNTCD si in functie de rezultatele votului sa fie selectati delegatii la CNC. In caz contrar, selectarea delegatilor, nefiind expresia unei dezbateri pro sau contra, ar fi arbitrara, iar oamenii ar fi pusi in fata faptului implinit. Dezbaterile interne din PNTCD necesita o perioada de cel putin trei luni, timp in care este necesara consolidarea conducerii nationale cu personalitati reprezentative pentru aspiratiile celor 2 milioane de alegatori cu simpatii crestin-democrate, care nu s-au prezentat la votul de anul trecut. Acesta este electoratul-tinta pe care PNTCD, clarificat doctrinar, consolidat organizational, relansat strategic si reintregit cu grupari si personalitati credibile, il poate convinge sa-l readuca in Parlament in 2008. Si mai inainte, in 2007, sa voteze membri crestin-democrati pentru Parlamentul European.

CONSILIUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI
Pt. conformitate,

Marius Mina, vicepresedinte CRP- USA

Prof.Dr.Mircea Roman-Consul Onorific al Romaniei in Canada

Michael Stan-SUA

Adam Popescu-Canada

Daniel Bud-SUA

Marius Bazu-Bucuresti

Dan Toader-Franta

Gheorghe Gane-Germania

Vasile Bouleanu-USA

Liviu Cananau-Canada

Octavian Mihaescu -Germania
Tiberiu Teodorescu-Romania ,
Dr Papari Vasile-Romania ,
Mihaela Iacovache -Romania
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Înapoi la Discutii cu PNT-CD

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009