Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare deschisa catre conducerea PP(NT)CD

Forum :
dedicat discutiilor cu cei care incearca transformarea PNT-CD intr-un virf de lance dedicat Eliberarii politice a Romaniei.

Scrisoare deschisa catre conducerea PP(NT)CD

Mesajde administrator » Vin Feb 11, 2005 3:57 pm

Scrisoare deschisa catre conducerea PP(NT)CD,

Domnule Ciuhandu,

Intr-o serie de texte publicate pe internet in ultimii zece ani, mi-am explicat nemultumirea fata de confuzia in care se complace viata politica romaneasca.
Am aratat ca aceasta "ceata" de nepatruns a fost creata de Securitate – pentru a impiedica procesul Comunismului, Contrarevolutiei si Tranzitiei criminale si a acoperi imbogatirea marilor "intreprinzatori" post-decembristi. Am semnalat ca "tezele de dreapta" convin vechilor Tovarasi, care formeaza oligarhia economica.
Dupa o tacere chinuitoare ("ca sa nu fac rau alor nostri") am relevat si contributia roiului de veleitari (meschini, superficiali , ipocriti si iresponsabili) care au acaparat conducerea "opozitiei democratice"- paralizind eliberarea Romaniei si compromitind "schimbarea".

Primirea facuta la Montreal cuplului Iliescu- Teudorescu , reactiiile de dupa aceasta intimplare, mi-au intensificat indirjirea, determinindu-ma sa lansez "Actiunea pentru Eliberarea Romaniei" si sa deschid pe internet spatiile www.procesulcomunismului.com si www.piatauniversitatii.com.
Pe de alta parte, am incercat sa ma implic in dezbaterile legate de alegeri, contracarind campania de sabotare a partidelor "mici" (PNT-CD, etc), facuta in numele unei politici "binomiale", care condamna Romania la sinistra alternativa PSD(PRM)-PD(PNL)
Dorind ridicarea unui partid anti-comunist si anti-sistem mafiot autentic, m-am indreptat inca o data, spre PNT-CD, sperind ca a scapat de lichele si gura-gasca - in anii de opozitie- si incercind sa provoc clarificarea doctrinei si strategiei sale, racordarea lor la realitatea romaneasca.

In acest scop, v-am trimis un text cu 17 intrebari, rugindu-va sa va definiti pozitia fata de niste probleme majore, inecate in ambiguitati suspecte. Speram ca veti observa cit de false sint "tezele" raspindite ca o molima de "analistii" unei Romanii- lipsite de elita civica.
Una dintre credintele mistificatoare este ca romanii nu voteaza PNT-CD, pentru ca e anti-comunist si anti-sistem. Realitatea este exact pe dos: alegatorii au parasit acest partid pentru ca nu a fost nici una, nici alta (si nu a reusit sa explice legatura dintre comunism si suferintele actuale ale victimelor sale). Populatia s-a simtit lasata de izbeliste, a vazut ca va intorceti cu spatele de la problemele ei reale, pentru a scruta obsesiv si steril curente si formatiuni europene, infundati in labirintice batalii de culise.

V-am multumit pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Nu sint obisnuit. De 15 ani nu sint auzit, orice fac, orice spun- parca as fi o stafie... Stiu de ce. Banuiesc cit de iritant e mesajul meu.
Era un inceput promitator de dialog- pe care l-ati plasat la un moment dat in spatiul www.ciuhandu.ro ca un fel de program politic (intre timp ati dat jos textul, probabil sesizind cu cine aveti de-a face...).
Nu ati raspuns la nici una dintre scrisorile mele ulterioare, in care faceam comentarii pe marginea explicatiilor dv.- prea vagi ca sa ma decida sa ma prezint , pentru prima data, la vot (convins ca PNT-CD ar deveni- in sfirsit- stegarul luptei pentru eliberarea Romaniei).

Nu am stiut cum sa va interpretez tacerea. Am continuat sa ma explic in grupul yahoo CRP-PNTCD, in cursul unor discutii purtate cu persoane framintate de destinul PNT-CD, semnalindu-le citeva aspecte esentiale (pentru mine):
- ca Romania e atacata de o mafie distrugatoare si trebuie aparata, democratic- deci are nevoie de un partid care sa se dedice eliberarii ei
- ca PNT-ul martirizat de comunisti (inainte de 1989) si hartuit de post-comunisti (dupa), are o postura buna ca eventual partid eliberator
- ca dupa 1989 PNT a detinut simbolul rezistentei, dar nu l-a onorat (ci l-a compromis), indepartindu-se tot mai mult prin fapte de caracterul "national", "taranesc" si "anti-comunist"- declarat in vorbe
- ca populatia (de exemplu cei 50% care nu au votat- de scirba si dezamagire- si o buna parte din cei ce au "sperat" in "DA") ar reactiona favorbil- daca ar simti ca e iubita si reprezentata de un partid AL EI, dusman al celor care o tin in gheare.

In cele 12 analize pe care mai aveam sa le termin si trimit, m-as fi putut explica mai bine. M-am oprit insa, vazind atitudinea dv. (si reactia celor din CRP). Am simtit ca vocea mea este izolata si neavenita- si in actualul PNT-CD. Precipitarea evenimentelor (convergind spre disparitia PNT) ma sileste sa sar peste analizele proiectate si sa va scriu acest ultim mesaj.

Vi s-a reprosat de catre "nostalgici" ca parasiti o emblema prestigioasa (unii isi tradeaza reeducarea numind-o... "brand"). Eu nu va scriu de pe aceasta pozitie.
Decit un PNT a-national si a-taranesc, mai bine se inchide "mina politica" care exploateaza cu nerusinare memoria lui Maniu si Mihalache. Nu e grav ca dati jos o pancarta , daca ea e doar un paravan.
Poate chiar e mai bine asa- decit sa continue confiscarea care impiedica nasterea unei formatiuni anti-sistem (post)comunist autentice. Mai ales daca dv, renuntati la o stema compromisa de Securitate si de slabiciunile unor nechemati- ca sa ridicati un steag curat- reactivind lupta autentica cu regimul.
Insa pe masura ce vad cum evolueaza situatia, am tot mai putine motive sa sper ca puneti pe picioare partidul pe care-l astept. Mi se pare ca dimpotriva, cei care va cer sa pastrati numele PNT, mai au picaturi de anti-comunism in vine. In schimb, gruparea din jurul dv. nu se descotoroseste de acest nume pentru a reabilita anti-comunismul ci ... pentru a-l inmorminta definitiv. Veti fi, se pare, a x-a "familie de intreprinzatori politici", atacind puterea pe "culoarul" crestin-democratiei-populare. Miroase a Caragiale.

Va poate fi de folos - chiar daca nu sinteti de acord cu ce scriu- sa stiti cum apare situatia din unghiul unuia ca mine.
Simt ca partizanii care roiesc in jurul PPCD nu doresc eliberarea Romaniei (nu mai cerd, nu mai spera, nu le pasa)- ci au alta agenda. Ei pindesc, dincolo de pozele demagogice, o pozitie pe scena politica romaneasca, ce se anunta profitabila.
Sint ca niste jucatori la o bursa politica: cumpara niste actiuni ieftine azi, pentru ca spera o crestere spectaculoasa a lor, cu ocazia "integrarii". Au reperat " locul liber" pe axa politica arbitrara "dreapta-stinga" (unde se impart portiile celor ce vor sa se ocupe de treburile "cetatii") .
Declaratiile si discutiile liderilor PNT-CD roiesc in jurul acestei "teme": cum ar putea PNT-CD sa se alega cu o halca cit mai groasa din rearanjarea spectrului politic impusa de racordarea la politica europeana ? O categorie de entuziasti ai "integrarii"- animati de speranta ca se vor putea profita cumva de noua "tranzitie".
Semnele date de indivizi dubiosi din alte partide, pe care i-a apucat pasiunea "popular-crestin-democrata" (dupa ce in alegeri au denuntat aceste curente ca "inutile") au sporit atractivitatea imaginatului ciolan "popular". S-a intrat in transa. Instinctele capatuirii si goana dupa chilipiruri- va vor umple rindurile cu vulturi si ciori "popular-crestin-democrate".

Degeaba speram eu sa vad formulate de "national-taranisti" doleantele poporului roman jefuit, aservit, alienat. PNT-Cd-ul se alatura fara complexe (prin declaratii si mai ales prin taceri) corului de manipulatori care doresc o populatia anesteziata, fara discernamint. Care sa poata fi (con)dusa ca o turma, conform indicatiilor unor cercuri externe de influenta ( "arendasii politici" autohtoni traind din intermediere).
Nici o grija pentru soarta celor de la tara, pentru protectia economiei romanesti, pentru conservarea spiritualitatii noastre amenintate de mondializare, pentru independenta Romaniei, pentru instalarea unei democratii reale, pentru a apara munca, si valoarea si cinstea de ravagiile cultului speculatiei, intr-o societate-cazinou.

Stiu ca unii considera modernizare, progres, realism, deschidere etc -ceea ce eu denunt ca tradare de tara si neam. Nimeni nu va poate impiedica sa credeti in tezele noii propagande, care inunda Romania prin porii celor re-educati "occidental" (sau simulind re-educarea, ca alibi) . Dar macar, aveti onestitatea sa va declarati limpede pozitia.
Opriti jocul dublu, ambiguitatea inselatoare, eliberati "culuarul" rezistentei anti-sistem de un PNT-CD-PP-etc care combina derutant si ipocrit o doctrina favorabila ciocoilor post-comunisti cu discursuri anti-comuniste gaunoase. Stingeti zimbetul Giocondei. Lasati anti-comunismul in pace. Admiteti ca "dreapta crestin- populara" - inseamna sprijinirea noii oligarhii, acceptarea Baronilor ca motor capitalist ai dezvoltarii.
Astfel, veti deschide calea unor partide care ar dori sa treaca de partea populatiei furate, saracite, umilite, alienate. Poate ca va o va face o ramura PNT (deci nationala si taraneasca) scapata de "crestin-democratia" mondializata care o impiedica sa isi asume o pozitie radicala fata de distrugerea si tradarea Romaniei. Un partid in care sa se poate inscrie un om ca mine.
Sa trecem deci de generalitatile si eufemismele din programul dv. politic. Cu ocazia congresului de infiintare a PPCD luati o hotarire ferma: legitimati sistemul actual din Romania, plasindu-va cuminte in cadrul lui sau il denuntati ca criminal, distrugator, tradator? Sa lasam cintarea interesului (consensului) general. Sinteti de partea celor imbogatiti, sau saraciti de Tranzitie ?
Tertium non datur.

Ioan Rosca, 11 februarie
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Discutii cu PNT-CD

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009