Sectorul CIVES
 
 

Să dovedim ca sintem oameni!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Să dovedim ca sintem oameni!

Mesajde Nica Leon » Mie Feb 18, 2009 9:34 am

Domnule Prim-ministru Emil Boc,

Domnilor miniştri la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministreul Apărării Naţionale şi Ministerul de Externe,

Vă transmit această scrisoare consternat fiind de valoarea infimă pe care o are fiinţa umană, aflată încă în viaţă, în ochii şi mentalitatea dvs., dovedită de dvs. plenar în aceste zile cînd vă faceţi că nu aţi auzit despre virtuţile unanismului, de mult trîmbiţata, dar nedovedita, ospitalitate românească, de solidaritatea umană, care ar fi trebuit să le dovediţi plenarşi efectiv acum, cînd un grup de cîteva sute de chimezi sînt nevoiţi să doarmă sub cerul liber, în plină iarnă, în capitala României Mileniului III, în faţa Ambasadei Republicii China, din cauza unor motive care nici nu prea contează.
Sînt consternat să văd că dvs., miniştrii cu pretenţia de a scoate România din criza morală şi economică cu care se confruntă de multe zeci de ani, nu sînteţi în stare să dovediţi astăzi că aţi depăşit mentalităţile evului mediu şi că într-adevăr sînteţi ancoraţi şi conştieniţi de responsabilităţile, cerinţele şi normele Mileniului III, cînd aţi scăpat ocazia de a dovedi românilor, ca şi marelui popor chinez prieten, că dvs. vă pasă de soarta acestor năpăstuiţi, cărora aţi fi putut să le dovediţi că aveţi cunoştinţă de semnificaţia solidarităţii umane, care ar fi trebuit să se manifeste de îndată.
Nefăcînd asta, aţi scăpat ocazia de a arăta lumii înaltul nivel de civilizaţie şi umanism al autorităţilor române, care ar fi putut de îndată să le ofere acestor oropsiţi ai sorţii un spaţiu de cazare civilizat, dacă nu în vreo unitate militară păsăsită, măcar în corturi militare sau în containerele de la I.S.U., care au fost cumpărate tocmai pentru a fi folosite în situaţii ca aceasta.
Întrucît cunosc bine mentalitatea retrogradă şi păguboasă a majorităţii celor de la putere, nu mai întreb care ar fi fost rolul Crucii Roşii din România, sau a bisericii, care dorm de atîtea zile, făcîndu-se că nu au auzit despre această situaţie cel puţin jenantă pentru un popor ce se pretinde a fi preponderent creştin.
Tocmai din aceste cauze, gîndindu-mă şi la imaginea României, pe care aţi avea ocazia să o prezentaţii lumii civilizate, ca şi exemplul benefic şi salutar care va face să se întărească prietenia şi solidaritatea cel puţin cu marele popor chinez, vă rog să procedaţi de îndată la acţiuni concrete de a le asigura acelor oameni condiţiile necesare unui trai decent, prin asigurarea condiţiilor elementare unei vieţi civilizate în Bucureşti.
Spun aceasta pentru că am în vedere că nu o dată au fost plimbate aeronave militare, de mare capacitate, aproape goale, de la Bucureşti în Afganistanul aflat la doar o aruncătură de băţ de graniţele Chinei prietene. Mai am în vedere că în cazul în care nu doriţi să vă implicaţi în repatrierea acestor chinezi, ce se află aici pentru că au venit să muncească pentru propăşirea României, aţi putea să le asiguraţi cele necesare traiului, avînd la dispoziţie şi în depozite bucătării de campanie, corturi, paturi şi cele necesare, care trebuiesc puse imediat la dispoziţia acestor oameni aflaţi în nevoie, măcar ca un exerciţiu al celr plătiţi de poporul român pentru ca în situaţii de urgenţă să fie capabili şi bine antrenaţi să le asigure românilor un trai decent chiar şi în urma unui cataclism.
Cu speranţa că veţi reuşi să vă ridicaţi la cerinţele şi demnitatea funcţiilor pe care vi le-aţi asumat, vă doresc multă minte, clarviziune şi omenie.
Cu stimă, 18 02 2009

Nica Leon
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009