Sectorul CIVES
 
 

Doar asa se va face dreptate!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Doar asa se va face dreptate!

Mesajde Nica Leon » Mie Apr 21, 2010 5:36 pm

Domnule prim-ministru,Spre ştiinţă Preşedintelui României Traian Băsescu,

De peste o lună urmăresc cu scîrbă dezbaterile televizaze pe tema legii pensiilor. Sît consternat să văd că această gloată pestilenţială, pentru a cărei libertate eu am avut nesăbuinţa să înfrunt odioasa dictatură comunistă şi gloanţele, este oricînd gata să o sacrifice şi pe măsa numai lor să le fie bine şi cald.
Constat că pînă şi cei care se bat cu cărămida în piept, ca foşti militari, ce ar fi trebuit să dovedească concret, prin fapte, că au fost şi sînt într-adevăr patrioţi, sînt acum gata să o sacrifice şi pe măsa numai lor să le rămână pensiile nesimţite, cu care nedrept au fost cadorisiţi de gaşca criminalului comunist Iliescu Ion.
În faţa acestui spectacol grotesc, ce aminteşte de practicile, mentalităţile şi obiceiurile cetei lui Piţigoi, îmi amintesc că, nu demult, Băsescu însuşi a condamnat comunismul, sistem în slijba căruia au trudit cu sîrg şi l-au slujit cu credinţă, pînă în cel din urmă minut, atît militarii, miliţienii, cît şi judecătorii, procurorii şi alţi activişti ca şi ei, tot jurînd atunci credinţă şi neţărmurită iubire şi sprijin cîrmaciului.
Aşa fiind, avînd în vedere că de la condamnarea comunismului nici un guvern nu a făcut nimic concret, vă sfătuiesc să le spuneţi celor nemulţumiţi următoarele:
1. Foştii militarii, cu pensii nesimţite de peste 1000 de lei, slugile şi sprijinitorii de nădejde ai criminalei dictaturi comuniste, care la Revoluţia au tras în poporul care i-a format şi le-a plătit şi soldele, prin toată activitatea lor, în folosul ruşinosului şi păgubosului sistem, li se cuvine, din partea statului, adică din buzunarul românilor oprimaţi şi cu ajutorul lor nemijlocit, o pensie, de la stat, indiferent de gradul avut la data pensionării, în cuantum maxim de jumătate din ajutorul social mediu existent astăzi în România. Atît şi nimic mai mult. În cazul în care s-ar arăta nemulţumiţi de suma ce li se “cuvine” – deşi nu o merită nici pe asta, amintiţi-le că eu şi cu tovarăşii mei, puţini la număr, am înfruntat gloanţele şi le-am dăruit şi lor libertate, pentru ca şi ei să poată deveni acum oameni, care ar trebui să-şi dovedească cunoştinţele, priceperea, dăruirea şi patriotismul, în toată economia naţională, care are nevoie de braţele, de contribuţia şi de priceperea lor. Cei cu vîrşta de peste 65 de ani, cde se consideră a fi prea bătrîni să se apuce acum să muncească în folosul ţării şi poporului, vor primi numai suma precizată, nimic mai mult;
2. Magistraţii pensionaţi ceva mai înainte, care nu au beneficiat de salariile nesimţite cu care au fost cadorisiţi de criminalul comunist Iliescu Ion şi de gaşca lui de infractori, aflaţi la putere, li se va plăti aceeaşi sumă maximă ca şi militarilor, miliţienilor şi tuturor celor care au făcut parte din sistemul represiv dictatorial;
3. Cei care au beneficat de privilegiile nedrept acordate şi de salarii exorbitante, vor fi obligaţi să restituie statului toate sumele încasate în mod necuvenit, de la data primei plăţi de acest fel, dvs. avînd obligaţia să aplicaţi întocmai prevederile art. 1 alin. 3 şi 5, art. 16 alin. 1 şi 2 şi art. 154 alin. 1 din pîngărita Constituţie a României, în sensul de a constata, printr-o declaraţie, că legile şi actele normative prin care au fost instituite “drepturi salariale, prime etc.” nedrepte, nu au fost şi nu se află în vigoare, conf. art. 154 alin. 1 raportat la art. 1 alin. 3 şi 5 ş.a.m.d.
4. Şi lor, ca şi militarilor, statul român, acum, după condamnarea odioasei dictaturi comuniste, în mărinimia lui, faţă de ticăloasa lor activitate şi comportamentul lor condamnabil, în orice stat de drept, le va plăti o pensie maximă de jumătate din suma ajutorului social mediu ce se plăteşte astăzî în acest stat jefuit şi umilit de comuniţti şi de urmaşii lor.
Dacă veţi avea curajul să procedaţi aşa cum vă povăţuiesc, dvs. putînd da vina pe mine, pentru asemenea soluţii de diminuare a crizei, veţi dovedi că Băsescu atunci cînd a condamnat comunismul a făcut-o cu convingere şi nu doar a minat, urlînd la lună.
În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, trebuie să vă amintiţi de prevederile art. 7 alin. 2 O.U.G. nr. 79/2001, să dispuneţi de îndată să se blocheze salariile celor ce şi-au permis salarii nesimţite, fără să fi realizat efectiv activităţi deosebit de profitabile pentru stat, concomitent cu emiterea unor decizii de imputere, pentru recuperarea tuturos sumelor încasate necuvenit, de la data publicării OUG nr. 79/2001 la zi. Mă refer la toţi directorii de la regiile de stat, de la agenţiile statului, etc. Totodată, trebuie să sesizaţi parchetul să întocmească dosare penale şi să îi cerceteze pe toţi cei vinovaţi de păgubirea bugetului de stat, prin încasarea de salarii neruşinate.
O altă măsură constituţională, necesară, ar fi impozitarea tuturor pensiilor sau renunţarea de a mai fi impozitate veniturile legitime ale cetăţenilor, care, nu-i aşa, sînt egali în faţa legii, indiferent de… vîrstă.
Totodată, va trebui să abrogaţi imediat toate actele normative care au instituit, prin încălcarea principiului constituţional privind egalitatea în drepturi a cetăţenilor, privilegii, cum ar fi plata unei părţi a valorilor energiei termice, energiei electrice, gazelor naturale etc, plătite astăzi de la bugetele primăriilor numai anumitor cetăţeni, ceea ce este profund nedrept. Concomitent ar trebui să verificaţi modul în care sînt astăzi alcătuite şi formate preţurile la utilităţi, care este total incorect şi antieconomic.
Nu uitaţi, vă rog, nici de zecile de mii de infractori-profitori cu certificate de “revoluţionari, care şi-au creat adevărate reţele infracţionale, prin care lunar, în mod sistematic păgubesc necuvenit bugetul de stat, cu sume uriaşe, unele dintre ele poposind apoi în buzunarele preşedinţilor unor asociaţii, care le-au fabricat dosarele de “revoluţionari”.
Desigur, am în vedere şi multe alte măsuri, care dacă ar fi aplicate ar face ca România să devină repede un stat de drept, prosper, dar nu vreau să creez impresia că aş avea intenţia de a da lecţii sau de a monopoliza subiectul.
În cazul în care veţi avea nevoie de mine, bănuiesc că aveţi cum să mă contactaţi.
Cu speranţa că vă veţi ridica la nivelul situaţiei grave în care a fost dusă ţara, despre care eu atrăgeam atenţia şi anunţam la data de 03 03 1990, de la tribuna C.P.U.N-ului, vă rutez spor în toate ţi mult succes în dificila dar utila dvs. activitate.

Nica Leon 21.04.2010
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009