Sectorul CIVES
 
 

Semantica si dublul standad judecatoresc!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Semantica si dublul standad judecatoresc!

Mesajde Nica Leon » Joi Oct 21, 2010 12:16 pm

secretar_general@csm1909.ro
Către,
C.S.M.Domnule presedinte,

Subsemnatul Nica Leon, domiciliat in Bucuresti, str. Timpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, cod 021791, avind in vedere:
- prevederile art. 1 alin. 3, art. 16 alin. 1 si 2, art. 21 alin. 1, 2 si 3, art. 53, art. 148 alin. 2 si art. 154 alin. 1 din pingarita Constitutie a Romaniei, precum si prevederile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, unde scrie:
Art. 1. - Magistratura este activitatea judiciară desfăşurată de judecători în scopul înfăptuirii justiţiei şi de procurori în scopul apărării intereselor generale ale societăţii, a ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.
Art.2 (3) Judecătorii sunt independenţi, se supun numai legii şi trebuie să fie imparţiali.
Art. 4. - (1) Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi ca, prin întreaga lor activitate, să asigure supremaţia legii, să respecte drepturile şi libertăţile persoanelor, precum şi egalitatea lor în faţa legii şi să asigure un tratament juridic nediscriminatoriu tuturor participanţilor la procedurile judiciare, indiferent de calitatea acestora, să respecte Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor şi să participe la formarea profesională continuă.
(2) Judecătorii nu pot refuza să judece pe motiv că legea nu prevede, este neclară sau incompletă.

- prevederile preambulului Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciarã, unde se prevede:
Organizarea judiciarã se instituie având ca finalitate asigurarea respectãrii drepturilor si libertãtilor fundamentale ale persoanei prevãzute, în principal, în urmãtoarele documente: Carta internationalã a drepturilor omului, Conventia pentru apãrarea drepturilor omului si libertãtilor fundamentale, Conventia Organizatiei Natiunilor Unite asupra drepturilor copilului si Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, precum si pentru garantarea respectãrii Constitutiei si a legilor tãrii.
Organizarea judiciarã are, de asemenea, ca obiectiv de bazã asigurarea respectãrii drepturilor la un proces echitabil si judecarea proceselor de cãtre instante judecãtoresti în mod impartial si independent de orice influente extranee.
CAPITOLUL I
Principiile organizãrii judiciare
Art. 2. - (1) Justitia se înfãptuieste în numele legii, este unicã, impartialã si egalã pentru toti.
Art. 4. - (1) În activitatea judiciarã Ministerul Public reprezintã interesele generale ale societãtii si apãrã ordinea de drept, precum si drepturile si libertãtile cetãtenilor.
CAPITOLUL II Accesul la justitie

Art. 6. - (1) Orice persoanã se poate adresa justitiei pentru apãrarea drepturilor, a libertãtilor si a intereselor sale legitime în exercitarea dreptului sãu la un proces echitabil.
(2) Accesul la justitie nu poate fi îngrãdit.
Art. 7. - (1) Toate persoanele sunt egale în fata legii, fãrã privilegii si fãrã discriminãri.
(2) Justitia se realizeazã în mod egal pentru toti, fãrã deosebire de rasã, nationalitate, origine etnicã, limbã, religie, sex, orientare sexualã, opinie, apartenentã politicã, avere, origine ori conditie socialã sau de orice alte criterii discriminatorii.

CAPITOLUL III
Dispozitii generale privind procedura judiciarã

Art. 10. - Toate persoanele au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor într-un termen rezonabil, de cãtre o instantã impartialã si independentã, constituitã potrivit legii.
Art. 15. - Dreptul la apãrare este garantat. În tot cursul procesului, pãrtile au dreptul sã fie reprezentate sau, dupã caz, asistate de un apãrãtor, ales sau numit din oficiu, potrivit legii.

- si Decizia nr. 356/27 04 2005 a Curtii Constitutionale, ca si hotaririle CEDO in materia accesului la justitie fara nici un fel de taxe – cazul Bean contra Romania, toate acestea fiind intr-o flagranta contradictie si chiar anulate de corpul judecatoresc, atit de atasat numai prevederilor Legii nr. 146/1997 privind taxele de timbru;
- precum si numeroasele sentinte pe care le posed dovedesc ca instantele refuza efectiv sa judece toate cauzele fara sa fie platite taxele de timbru si de timbru judiciar, preferind sa se faca vinovate de denegare de dreptate, de incalcalea constienta a conventiilor internationale in materia drepturilor omului, reinstituind astfel cenzura, desi aceasta, in Romania, este interzisa, conf art. 30 alin. 2 din terfelita Constitutie a Romaniei, judecatori ce incalca, prin sentinta si drepturile cistigate la Revolutia romana din Decembrie 1989, de toti cetatenii tarii, reimpunind iarasi practicile, obiceiurile si mentalitatile din perioada de trista amintire. Din aceasta cauza cetatenii nu mai sint egali, judecatorii preferind mereu sa fie de partea infractorilor si celor ce comit abuzuri, dar care nu sint judecati fara sa fie achitate, cu anticipatie, taxele abuzive, instituite nedrept prin Legea neconstitutionala nr. 146/1997.
Toate aceste sentinte, pe care le am, dar si decizile pronuntate de tembelii criminali comunisti aflati in functii de judecatori la Curtea Constitutionala, mi-au intarit convingerea ca toti acestia nu numai ca nu recunosc nici prevederile art. 13 din siluita Constitutie a Romaniei, dar si ca ei, ca si in timpul odioasei dictaturi comuniste, utilizeaza metoda dublului standara si cu totul alte definitii ale notiunilor limbii oficiale, radical diferite de cele existente in D.E.X., motiv pentru care este posibil sa inteleaga cu totul altfel prevederile constitutionale si legale mentionate de mine mai sus.
Din acest motiv, inainte de a recurge la un gest care va terfeli grav, definitiv, imaginea Romaniei si a Uniunii Europene, in ochii si in constiinta celorlalti locuitori liberi ai planetei, va rog sa imi transmiteti o copie a documentului care contine semantica notiunilor limbii romane pe ati dispus dvs. sa fie utilizata acum de judecatorii si de procurorii din Romania.
Cu speranta ca voi primi in cele 30 de zile, prevazute de lege, raspunsul dvs., transmis mie de un membru cu drepturi depline a C.S.M. si nu de cine stie ce sef al poartarilor, cum aveti obiceiul sa faceti adesea, va urez toate cele bune.
Cu multumiri,
Nica Leon 21.10.2010
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009