Sectorul CIVES
 
 

Romanii nu mai sint sclavii Romaniei?!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Romanii nu mai sint sclavii Romaniei?!

Mesajde Nica Leon » Sâm Noi 20, 2010 4:06 pm

Către,
Preşedintele României, Dl. Traian Băsescu,Domnule preşedinte,
V-am tot auzit, în ultimul timp, că vorbiţi din ce în ce mai des despre necesitatea reformării statului. Aşa fiind, vă reamintesc că v-am transmis mai multe idei, care dacă ar fi fost aplicate ar fi contribuit repede la acest proces.
Şi, pentru că tot vorbiţi de reformarea statului, vă voi semnala, din nou, situaţia intolerabilă ce există astăzi în România, ţară în care autorităţile au încă impresia că se află în plină dictaura comunistă, vreme cînd locuitorii erau consideraţi şi trataţi ca sclavi, doar ca pe nişte simple animale de muncă, obediente, ce nu aveau nici măcar dreptul la vorbă.
Ori, astăzi, după ce am răsturnat bestiala dictatură a criminalilor comunişti, cred că este inpardonabil ca cei aflaţi în fruntea autorităţilor publice să mai aibă obrăznicia de a se mai considera tot stăpînii ţării şi ai sclavilor ce o populează.
Probabil că aţi aflat că, în S.U.A., Curtea Supremă a hotărît, în anul 1885, că impozitul pe salariu este neconstituţional.
La noi, criminalii-comunişti, aflaţi încă în funcţii de decizie, nu au aflat asta şi în mod dictatorial au menţinut impozitarea salariilor şi a veniturilor romînilor, chiar şi de mai multe ori, a celor ce mai locuiesc şi mai muncesc în acest stat, pe care îi consideră încă a fi tot sclavi sau doar o altă proprietate de stat.
Un alt abuz al autorităţilor este şi cel ce perpetuează convingerea lor, că proprietatea privată a locuitorilor României este, ca şi în timpul bestialei dictaturi comuniste, tot o proprietate a întregului popor, adică proprietate a statului, stat care, în “marea lui milă” faţă de noi, proprietarii, întrucît ne “acordă încă privilegiul” de a lasa să ne mai folosim cîteodată proprietăţile, ne impozitează casele, terenurile, autovehiculele, ceea ce este nu numai anacronic şi nedrept, dar şi neconstituţional.
Aşa fiind, dacă doriţi ca într-adevăr cetăţenii să fie egali în faţa legii, fără privilegii şi fără discriminări, vă sugerez să îi îndemnaţi pe cei aflaţi acum la putere, să renunţe la aceste practici păguboase, care au menirea de a îi determina pe mulţi români să îşi părăsească ţara sau să îşi ţină banii în bănci aflate pe alte meleaguri, dar şi să îşi transfere proprietăţile în străinătate, practică extrem de păguboasă pentru prezentul şi viitorul României.
Totodată, aţi putea să îi trageţi de mînecă, cerîndu-le celor ce se află la putere, să procedeze neîntîrziat la modificarea Codului fiscal, din care ar trebui să dispară definitiv toate taxele şi impozitele existente acum, impuse pe terenuri, pe case şi pe maşini.
De asemenea, ar trebui să fie abrogate şi practicile de a se impozita veniturile cetăţenilor, care într-un stat modern ar trebui să fie obligaţi să plătească doar două taxe, respectiv T.V.A., dar nu mai mare de 15% şi contribuţia pentru pensia de stat. Atît şi nimic mai mult.
Şi în domeniul economic ar trebui să fie abrogată puzderia de taxe şi de impozite, existente în prezent, iar în locul lor să rămînă numai T.V.A., impozitul pe profit, diferenţiat, funcţie de mărimea profitului, impozit care ar trebui să fie de la 0% la 5% pînă la un anumit profit şi la maxim 10% pentru societăţile cu profituri foarte mari. În afară de acestea ar mai trebui să existe şi o contribuţie de 5%, pentru plata sistemului de sănătate al angajaţilor, plătită direct în contul Casei Nationale de Sănătate, care trebuie sa iasa definitiv de sub tutela Ministerului de Finanţe, trebuind să devină absolut independenta, aşa cum am gîndit eu în 1990, cînd am conceput organizarea sistemului de sănătate din România.
Am convingerea că numai procedînd în acestă manieră România se va reforma rapid şi doar astfel va ajunge să cunoască repede o solidă stabilitate economică şi o prosperitate puternică.
Doar procedînd aşa dreptatea va poposi, în sfîrşit şi pe aceste năpăstuite meleaguri, de unde a fost alungată de mult prea mult timp şi doar în acest fel veţi putea să reduceţi substanţial numărul de funcţionari aflaţi astăzi în plată, de la bugetul de stat, oameni care vor fi absorbiţi repede de celelalte sectoare economice, care vor cunoaşte o puternică şi stabilă dezvoltare economică şi vor avea o mare nevoie de forţă de muncă.
Cu speranţa că veţi contrubui la punerea în practică a acestor propuneri, vă urez toate cele bune.

Nica Leon 18.11.2010
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009