Sectorul CIVES
 
 

Nu ar fi mai simplu, mai sigur şi mai economicos aşa?

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Nu ar fi mai simplu, mai sigur şi mai economicos aşa?

Mesajde Nica Leon » Vin Ian 16, 2015 1:59 pm

PetitiiMFP@mfinante.gov.ro
procetatean@presidency.ro
propuneri@ms.ro,

Către,
Ministerul Sănătăţii,

Spre ştiinţă: Preşedintelui României, dlui. Klaus Werner Iohannis;
Dlui. Darius-Bogdan Vâlcov, Ministrul Finanţelor Publice.


Domnule ministru,

Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, cod poştal 021791, avînd în vedere:
1. situaţia bugetului de stat a României;
2. nemulţumirile manifestate deschis, de mai multe categori sociale, ce refuză să primească şi să folosească cardurile de sănătate preconizate şi mai mult un million nedistribuite;
3. nemulţumirea medicilor de familie, obligaţi să se doteze, pe cheltuiala lor, cu aparate de citit carduri;
4. pericolele care stau la baza acestui precar sistem, ce poate fi orcînd spart, distrus, copiat, modificat fără permisiune legală etc.,
vă supun atenţiei următoarea propunere ce va înlătura imediat toate aceste neajunsuri, la un preţ cu mult mai mic decît preţul plătit astăzi numai pe confecţionarea cardurilor de sănătate şi mult mai uşor de folosit, oriunde în ţară şi nu numai şi cu o protecţie maximă, ce înlătură şi toate reticenţele de astăzi ale celor ce refuză cardul de sănătate, procedeu ce nu mai obligă medicii la cheltuieli suplimentare de timp şi bani, scutind şi statul să mai facă costisitoare şi inutile cheltuieli cu distribuirea cardurilor aflate şi acum la diverse autorităţi de stat.
Propunerea se bazează pe realitatea că fiecare roman este astăzi proprietarul unui cod numeric personal, aproape inutil acum, ce se află înscris pe actul său de identitate, cod unic, care poate fi înregistrat şi în sistemul de evidenţă şi contabilizare a cheltuielilor cu sănătatea, ceea ce ar face total inutile păguboasele şi nesigurele carduri de sănătate, impuse acum.
Aşa fiind, ar fi fost cu mult mai simplu, mai economic şi mai eficient, pentru toţi, ca în baza de date în care se păstrează evidenţa românilor să se fi adăugat rubrica sănătate, la care toţi medicii să fi avut acces, dar şi farmaciile, loc unde pot fi înregistrate toate bolile, toate tratamentele şi toate medicamentele la care ar fi avut dreptul să le ia, de oriunde din ţară, accesată numai prin simpla tastare a codului numeric personal, aşa cum ar putea fi şi în cazul programelor de asistenţă sau de ajutorare a copiilor, a bătrînilor, de plată a alocaţiilor, a indemnizaţiilor, a rentelor, a ajutoarelor etc. şi pentru orice alte drepturi numai în baza aceluiaş cod.
Însă, pentru a nu putea fi sparte aceste baze, de personae neautorizate, toate informaţiile confidenţiale, cum sînt şi cele din domeniul medical ar trebui să fie stocate pe un dispozitiv de memorie rapidă, tip stik, pe care fiecare roman, care refuză cardul de sănătate acum, să şi-l procure singur sau să îi fie oferit gratis, o singură dată, cînd se prezintă la medic, medic care îl poate introduce rapid în propriul său calculator, fără nici un fel de aparat intermediar şi fără a mai pierde timp cu scrierea unor date ce i-ar lua inutil foarte mult timp, pentru fiecare pacient în parte, memorie portabilă în care să fie ţinută toată istoria medicală a pacientului, aflată deja astăzi în memoria computerelor policilinicilor unde sînt arondaţi pacienţii respectivi, ce se poate transfera printr-un simplu clik pe memoria portabilă, în care să se scrie apoi ce boli noi are, ce analize i s-au prescris, ce medicamente şi tratamente etc. După consultaţie medical îi restituie pacientului stik-ul, cu care pleacă acasă, la farmacie, pentru a îşi lua medicamentele, la laboratorul de analize etc. fiind astfel degrevată şi baza de date, dar şi reţeaua informatică, ce nu va mai conţine, astfel, informaţii ce ar putea fi sparte şi copiate de persoane neautorizate, diminuîndu-se aşa şi consumul inutil de hîrtie, pix-uri, concomitent cu economisirea unui timp preţios ce se pierde acum cu scrierea de reţete, bilete de trimitere etc.
Prin acest sistem ar fi posibil ca un pacient aflat în vacanţă sau cu trebuiri de serviciu oriunde în ţară să îşi poată primi tratamentul de la orice farmacie din ţară, în exact aceleaşi condiţii, ca în localitatea în care domiciliază, fără nici un fel de cheltuială suplimentară, fără efort şi fără timp pierdut inutil, ceea ce ar reprezenta, la nivelul societăţii, un mare avantaj.
Folosind această metodă s-ar putea ca pe acelaş stik să fie înregistrate şi alocaţiile, indemnizaţiile, ajutoarele, tichetele de masă pe care orice posesor să le poată încasa astfel, la timpul cuvenit, de la orice bancă, de oriunde din ţară, fără costuri suplimentare, ceea ce ar degreva serios şi autorităţile publice.
Cu speranţa că am reuşit şi astfel să vă dau o mînă de ajutor, vă urez toate cele bune şi spor în toate.
Nica Leon
Binefăcător al României,
Persecutat politic. 16.01.2015
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009