Sectorul CIVES
 
 

Nimic nu e normal şi legal în România!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Nimic nu e normal şi legal în România!

Mesajde Nica Leon » Mie Mar 09, 2016 3:14 pm

Către,
AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap, 23, sector 2, în temeiul art. 25 din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, vă aduc la cunoştinţă următoarele:
Astăzi am fost la farmacia Help Net, pentru a îmi lua medicamentele scrise pe reţeta electronică, dar nu mi s-au eliberat decît cu condiţia de a da vînzătoarei datele cu caracter personal, respectiv seria şi nr. Cărţii de identitate a mea şi a soţiei mele şi C.N.P.-urile, în condiţiile în care în farmacie se aflau, la coadă, cel puţin 10 persoane, care puteau să înregistreze aceste date, solicitate însă total inutul şi ilegal, atîta timp cît există deja un sistem informatic în care respectiva reţetă se află încărcată, eu am card de sănătate şi mai am şi card de fidelitate, făcut în baza datelor aflate pe Cartea de Identitate.
Întrebînd de ce procedează aşa, contrar legii, mi-au relatat că aşa le obligă şefii de la Casa Naţională de Sănătate şi că au ordin să nu îmi elibereze nici un fel de medicamente dacă nu le dau voie să aibă acces la aceste date cu character personal, care în acest fel devin publice şi la discreţia oricui, chiar şi a răufăcătorilor.
Vă arăt şi că, această situaţie e cu atît mai gravă cu cît, prin refuzul de a îmi elibera medicamentele, dacă nu dau datele cu caracter personal, mi se anulează chiar şi dreptul la viaţă, viaţă ce îmi este pusă în mare pericol în lipsa acelor medicamente, dar mai pierd astfel şi drepturile fundamentale, garantate prin siluita Constituţie a României şi prin convenţia europeană.
Arăt că acest obicei s-a împămîntenit şi e larg răspîndit la toate reţelele de farmacii, dar şi la bănci, unde nu poţi face operaţii, nici măcar de depunere, fără să prezinţi Cartea de Identitate şi să menţionezi şi în hîrtiile ce ţi se cer să le completezi, seria şi nr. Cărţii de Identitate şi C.N.P.- ul, date la care oricine poate apoi să aibă acces neautorizat, hîrtiile repective fiind, de obicei, la îndemîna celor din bancă, dar chiar şi a agentului de pază, care face şi oficiul de a duce hîrtiile completate de clienţi la angajatele băncii, aflate la alte birouri sau de a le îndosaria.
De asemenea, din cauza unor cretinoizi aleşi ai prostimii fudule, s-a ajuns să nu mai poţi depune astăzi o plîngere penală, la parchet, dacă nu menţionezi în plîngere în afară de nume şi de adresă şi C.N.P.-ul, care apoi apare scris, la vedere, în actele procedurale, care ţi se comunică inclusiv prin poştă, cînd poştaşul sau agentul procedural are dreptul chiar să îţi lipească şi să afişeze pe uşa blocului sau a apartamentului respectivele hîrtii, caz în care orcine şi orice infractor are acces nestingherit la datele tale cu careacter personal, ceea ce e mai mult decît ilegal, fiind anulat, din această cauză, chiar şi prevederile art. 21 din terfelita Constituţie a României, ce poartă supranumele: Accesul liber la justiţie, supremă şi obligatorie, totuşi, conform art 1 alin. 5!
Prin aceste prevederi, impuse în noul Cod de Procedură Penală, la art. 289 alin. 2, dar la fel se impune chiar şi în Codul de procedură civilă, care te obligă să menţionezi şi C.N.P.-ul pîrîtului pe care îl chemi în judecată, se încălcă evident, grosolan, Legea nr. 677 din 2001, dar şi Legea nr. 506/2004, motiv pentru care vă rog să înterveniţi şi să îi obligaţi pe toţi cei ce se fac vinovaţi de aceste încălcări să le curme de îndată şi să intre în legalitate.
Declar pe proprie răspundere că obiectul prezentei plângeri nu face obiectul unei acţiuni în justiţie.
Faţă de cele de mai sus, vă rog, să dispuneţi măsurile legale pentru apărarea drepturilor ce îmi sunt recunoscute în baza Legii nr. 677/2001.

09.03.2016 Nica Leon
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 35 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009