Sectorul CIVES
 
 

Consiliul Superior al Magistraturii apara coruptia si tilhar

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Consiliul Superior al Magistraturii apara coruptia si tilhar

Mesajde Nica Leon » Joi Oct 05, 2006 10:24 am

Către,
Consiliul Superior al Magistraturii,


Domnule Preşedinte,


Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, în temeiul Legii 317/2004 art. 32, art. 41 lit.f, art. 44, art. 45 alin. 4, art. 46 şi a Legii 303/2004 r1, art. 1, art. 32, art. 96, cît şi a prevederilor art. 4, art. 6, art. 7 şi art. 10 din Legea 304/2004, formulez prezenta:

PLÎNGERE

Împotriva procurorului militar şef cît şi a tuturor procurorilor de la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, desemnaţi de-a lungul timpului să soluţioneze temeinic şi legal plîngerea mea, parchetari care aveau obligaţia constituţională, legală şi de serviciu de a cerceta şi trimite în judecată pe toţi cei reclamaţi de mine, în plîngerile formulate şi depuse la Parchetul General, începînd cu data de 15 01 1990, împotriva celor care m-au arestat şi lipsit de libertate în mod abuziv, perioadă în care am fost torturat şi supus la tratamente inumane, cînd am fost ameninţat cu moartea, schilodit şi trimis apoi la Fortul militar Ştefăneşti pentru a fi împuşcat, pentru învinuirea că sînt terorist.

MOTIVE

În primele luni ale anului 1990 am depus la Parchetul General – Direcţia Parchetelor Militare, direct la dl. procuror militat Samoilă Joarză o plîngere penală împotriva numiţilor Mazilu Dumitru şi Rădulescu Iordan, care în dimineaţa zilei de 24 decembrie 1989, cînd mă aflam în sediul fostului Comitet Central al P.C.R. au dispus abuziv şi au ordonat să fiu arestat pentru că ei au considerat că sînt terorist.
Din această cauză Mazilu Dumitru cu complicitatea lui Rădulescu Iordan – atunci lucrător la Fabrica de Lapte Militari, scos la pensie, din armată, datorită unei boli mintale, dar care purta ilegal o uniformă militară cu grad de colonel, au ordonat unor militari descreeraţi, înarmaţi cu pistoale mitralieră şi grenade, ca eu şi alte persoane să fim arestaţi, sub acuzaţia de terorism.
Ca urmare a acestui complot am fost arestat, legat cu sîrmă la mîini şi picioare, pundînd mai mulţi soldaţi să mă păzească cu automate AKM, cu glonţul pe ţeavă, arme pe care mi la-au pus în ceafă, fiind sistematic şi permanent torturat şi ameninţat, pentru ca apoi, în cursul nopţii, au dispus să fiu dus sub pază armată strictă, cu un TAB la sediul M.Ap.N., unde am fost din nou torturat, fiind încarcert într-o celulă situată la subsol.
În dimineaţa zilei de 25 decembrie 1989 am fost din nou încătuşat şi urcat cu forţa într-o dubă (confecţionată pentru a transporta carne) care m-a dus la fortul militat Ştefăneşti, pentru a fi împuşcat.
În toată această perioadă am fost ţinut cu cătuşe, cu mîinile la spate, motiv pentru care braţul stîng mi-a ieşit din umăr, mîinile umfîndu-se, căpătînd o culoare cianotică, cauză pentru care nervul de la degetul mare de la mîna stîngă de atunci îmi este afectat.
Am fost eliberat după şase zile, după mai multe anchete, toate desfăşurate în timpul nopţii, de regulă după ora unu noaptea, fiind anchetat de procurorul militar Joarză Samoilă, cu toate că eu nu făcusem armata şi nu am fost niciodată cadru militar.
Datorită acestor persecuţii am depus, în ianuarie 1990, plîngere penală împotriva celor doi învinuiţi, Mazilu Dumitru şi Rădulescu Iordan, plîngere care a rămas însă în nelucrare atîţia ani, procurorii aşteptînd să se împlinească termenul de prescripţie.
Cu toate că am făcut mai multe reveniri la respectiva plîngere, în luna octombrie 2005 am primit scrisorile nr 3781/2005 şi nr.14589/2005/23 septembrie 2005 prin care mi se comunica că în cauză a intervenit termenul de prescrpţie.
Avînd în vedere jurămîntul acestora faţă de ţară, pe care l-au încălcat, regulamentele, legile cît şi prevederile constituţionale referitoarre la rolul Ministerului Public şi al parchetelor în apărarea legalităţii şi a drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor, precum şi actele internaţionale ce reglementează în materia Drepturilor Omului, la care România este parte, vă rog să efectuaţi cercetările care se impun pentru pedepsirea celor care mi-au refuzat dreptul de a avea acces la justiţie şi care au ţinut dosarul în nelucrare, favorîzînd infractorii şi devenind astfel complicii lor.
Rog C.S.M. să dispună măsurile legale care se împun în cazul acestor parchetari, care nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu, în pofida prevederilor legale, încălcîndu-mi şi drepturile fundamentale, garantate de Constituţia României.

Nica Leon
09.01.2006
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009