Sectorul CIVES
 
 

Proces pentru ticalosia fregatelor

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Proces pentru ticalosia fregatelor

Mesajde Nica Leon » Mar Oct 10, 2006 4:56 pm

Către,
Tribunalul Bucureşti – Secţia Contencios AdministrativDomnule Preşedinte,
Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, chem în judecată şi personal la interogatoriu pîrîtul Ministerul Apărării Naţionale, cu sediu în Bucureşti, str. Izvor nr. 13 - 15, sector 5, pentru ca prin hotărîrea pe care o veţi pronunţa să-l obligaţi să respecte prevederile art. 31 alin.1 şi 2 din pîngărita Constituţie a României şi pe cele ale Legii 544/2001 privind liberul acces la orice informaţii de interes public, sens în care vă rog să obligaţi pîrîtul să-mi pună la dispoziţie o copie a contractelor solicitate, contracte încheiate cu firme străine pentru achiziţionarea, repararea şi modernizarea celor două fregate, ce au aparţinut iniţial marinei militare engleze.
Pentru că mi-au fost încălcate drepturile cetăţeneşti, garantate de normele constituţionale şi de lege, vă rog să hotărîţi, prin sentinţă, ca pîrîtul să-mi plătească suma de 100.000 lei, cu titlu de daune morale şi, totodată, să-l obligaţi să-mi plătească cheltuielile de judecată pricinuite de acest proces.

MOTIVE

În fapt: la data de 15 06 2006 m-am adresat pîrîtului, în temeiul prevederilor constituţionale şi legale arătate mai sus, cu rugămintea legitimă de a-mi pune la dispoziţie copia sau copiile contractelor încheiate de acesta cu ocazia cumpărării, reparării şi modernizării fregatelor achiziţionate din Anglia.
În loc să se conformeze legii, manifestînd dispreţ faţă de drepturile mele constituţionale şi legale şi-a permis să încerce să mă mintă, spunînd în răspunsul transmis "că informaţiile solicitate de mine ar fi informaţii clasificate", fără însă să îmi trimită şi decizia de clasificare a respectivelor contracte şi fără se respecte art. 1, 2, 3 şi 4 din Legea 182/2002.
Cum prevederile art. 1, 2, 3 şi 4 din Legea 182/2002 sînt clare şi avînd în vedere că cele două nave militare au fost plătite din bani publici, ca urmare a unor acţiuni şi activităţi ale reprezentanţilor unor instituţii ale statului român, conform legii am dreptul să solicit şi să primesc respectivele informaţii de interes public, cum sînt şi cele care au dus la cheltuirea unor importante sume de bani publici, pentru cumpărarea unor fregate declarate de marina engleze ca fiind fier vechia, nave de acelaşi tip fiind cumpărate şi de reprezentanţii unor state a căror popoare au avut responsabilitatea şi competenţa de a alege oameni competenţi, oneşti şi patrioţi la conducere, care au plătit pentru acelaşi tip de navă, chiar aflate în stare mai bună decît cele cumpărate de reprezentanţii României, doar la un preţ de doar10.000 $ bucata, pe care apoi le-au folosit ca ţinte navale în poligoanele de antrenament ale armatelor ţărilor lor.
Desigur că mi-ar fi putut fi refuzată cererea în cazul în care aş fi solicitat pîrîtului planurile de operaţii militare sau date secrete privind cine ştie ce "minunăţie" de armă românească care ar fi fost montată pe respectivele fregate, dar eu nu am solicitat astfel de informaţii, iar dacă doream să aflu parametri tehnico-operativi ai fregatelor, tipul de armament şi echipamentele tactice aflate la bordul unor astfel de nave era suficient să mă uit pe Internet, unde autorităţile militare ale Marii Britanii nu consideră că acestea ar fi secrete, motiv pentru care ele pot fi accesate şi consultate de oricene.
Aşa fiind, cererea mea este legitimă şi, cu toate că această ţară mi-a conferit titlul de onoare prevăzut de art. 94 lit. a, reprezentanţii pîrîtului fiind obligaţi de Legea 341/2004 art. 2 să-mi acorde respect, gratitudine şi recunoştinţă, aceştia şi-au permis să mă trateze cu dispreţ, cu o condamnabilă superioritate, de o maniera iresponsabilă, ce îmi aminteşte de obiceiurile şi mentalitatea din timpul dictaturii comuniste, ofiţerii plătiţi din banii noştrii, cărora eu şi cîţiva ca mine le-am spălat ruşinea şi le-am salvat onoarea după ce şi-au permis să tragă în noi, cu armament de război, în însîngeratul decembrie 1989, cînd am răsturnat dictatura comunistă şi cînd speram să facem să apună, pentru vecie, minciuna şi prostia, care caracterizează şi astăzi, după cum se pate constata, reprezentanţii autorităţilor statului, care ascund informaţiile solicitate deoarece ştiu că în respectivele contracte stau ascunse fapte penale, în încearcarea de a-i protejeza pe criminali de oprobiul public şi de pedeapsa legală ce li se cuvine.
Maniera "originală" în care reprezentanţii pîrîtului au înţeles să respecte legea şi drepturile mele, a dus la încălcarea normelor constituţionale şi legale, atitudine ce nu a contribuit deloc la manifestarea plenară a demnităţii mele, nici la libera dezvoltare a personalităţii subsemnatuluişi nici nu au contribuit la a-mi crea convingerea că dreptatea este în sfîrşit, în România, o valoare supremă şi garantată, aşa după cum stă scris în pîngărita Constituţie a României, la art. 1 alin.3, supremă şi obligatorie conform alin.5.
Pentru ca în viitor nici un reprezentant al vreunei autorităţi de stat să nu mai aibă curajul să se comporte de o manieră atît de degradantă şi de umilitoare, pentru aceste motive cer instanţei să hotărască, prin sentinţă:
1. să oblige pîrîtul să îmi pună la dispoziţie o copie a contractelor solicitate, contracte încheiate cu firme străine pentru achiziţionarea, repararea şi modernizarea celor două fregate, ce au aparţinut iniţial marinei militare engleze, plătite de statul român din bani publici, eu avînd dreptul să ştiu cît de eficient şi de judicios au fost cheltuiţi;
2. să îmi plătească suma de 100.000 lei, cu titlu de daune morale şi, totodată, să-mi plătească cheltuielile de judecată pricinuite de acest proces, pornit din cauză pîrîtului, care se consideră a fi mai presus de lege, de normele constituţionale, ce a manifestat dispreţ faţă de idealurile Revoluţiei române din Decembrie 1989, de principiile care stau la baza oricărui stat de drept democratic şi de drepturile mele de om.

Anexez la prezenta, în două exemplare, următoarele:
- scrisoarea către M.Ap.N. din 15 06 2006;
- răspunsul M.Ap.N. nr.173 a;
- solicitarea din 13 07 2006;
- refuzul M.Ap.N.nr. 207 a;
-
În drept Legea 554/2005 art. 1, 2, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 şi 22, cît şi pe cele invocate mai sus.


Nica Leon 06.10.2006
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009