Sectorul CIVES
 
 

Basescu complicele lui Iliescu

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Basescu complicele lui Iliescu

Mesajde Nica Leon » Mar Oct 17, 2006 12:03 pm

Domnule Preşedinte Traian Băsescu,


Imediat după Revoluţia română din 1989 am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a demonstra, dacă mai era nevoie, că Ion Iliescu şi camarila sa, stabilă sau de pripas, nu au fost niciodată buni cetăţeni ai României, că niciodată nu au avut măcar intenţia de a face ceva bun pentru a ajuta poporul român, că aceştia toată viaţa lor au fost înrăiţi susţinători ai ideologiei comuniste, străină de spiritul, aspiraţiile şi tradiţiile poporului român.
Ca atare, aceşti susţinători ai comunismului şi ai regimului dictatorial condus de Nicolae Ceauşescu nu au fost niciodată revoluţionari, ei venind la revoluţie doar atunci cînd noi deja răsturnasem regimul de tristă amintire, subordonasem toate instituţiile vitale ale statului şi arestasem cuplul dictatorial.
Doar în aceste condiţii au ieşit din casă şi au venit în mijlocul nostru, la sediul fostei puteri comuniste, unde se aflau doar pentru a culege informaţii, în vederea înlăturării noii echipe de conducere a statului, constituită în clădirea fostului C.C. întrucît au au înţeles că nu vor putea colabora cu revoluţionarii anticomunişti, care nu doreau cu nici un chip să consimtă să continue pe drumul păgubos al comunismului şi să mai accepte poziţia dominantă a partidului comunist în societatea românească.
Şi pentru că şi-au dat repede seama că noi nu îi dorim, iar poporul adunat în faţa clădirii le-a strigat „fără comunişti”, cînd au încercat să-i vorbească, camarila condusă de Ion Iliescu a trecut rapid la represalii, pentru a răsturna noua putere şi pentru a compromite iremediabil ideea de revoluţie, idealurile sale şi aspiraţiile sutelor de mii de români care doreau, după atîtă minciună, chinuri şi umilinţe să trăiască într-o ţară liberă, în care demnitatea, democraţia, dreptatea şi adevărul să devină în sfîrşit valori supreme, garantate şi respectate.
Aşa s-a pus la cale contrarevoluţia, astfel au apărut vestiţii terorişti care au început să tragă în populaţie, la ordinul direct a lui Ion Iliescu şi al generalilor ce slujiseră organizaţii ale unei puteri străine, ce intenţiona să transforme lumea într-o mare temniţă a popoarelor.
Din această cauză, cu toate că foarte mulţi români şi străini doresc încă să se afle adevărul acelui sfîrşit de an atît de eroic, dramatic, crud şi nedrept, autorităţile statului, instalate prin crime şi minciuni au ocrotit 15 ani, cît au putut mai bine făptuitorii şi conducătorii lor, au tergiversat declanşarea unor cercetări temeinice, au ascuns dovezile şi au distrus probele, pentru a face aproape imposibilă demascarea acestor criminali, trădători de ţară şi tragerea lor la răspundere penală.
Pentru a confirma că liderul lor nu a avut niciodată în viaţa sa o cît de mică legătură cu adevărul, cu morala şi cu normele bunului simţ şi că, a acordat atenţie legilor doar atunci cînd aceasta îi erau necesare pentru a-şi susţine interesele, la sfîrşitul celui de-al treilea mandat, la Cotroceni, cu premeditare Ion Iliescu a iniţiat, cu ajutorul unor indivizi slugarnici şi fără scrupule, modificarea Legii 42/1990 şi înlocuirea abuzivă a acesteia cu Legea nr. 341/2004, lege alambicată şi prost întocmită, menită să servească intereselor celor care au făcut parte din gruparea contrarevoluţionară, a oportuniştilor şi impostorilor. Totodată, fără drept, a semnat Decretul 1168/2004, care nu este contrasemnat de primul ministru şi a dispus publicarea sa în Monitorul Oficial nr. 7/2005, atribuind astfel titluri de revoluţionari unor indivizi a căror fapte le-am arătat mai sus şi care nu au avut nici o contribuţie importantă şi nici nu s-au remarcat prin fapte deosebite, care să contribuie la răsturnarea dictaturii şi la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, încălcîndu-se astfel prevederile art. 2 şi 3 din Legea 341/2004.
În Decretul 1168/2004 figurează la anexa-tabel pe lîngă mulţi contrarevoluţionari şi mulţi dintre cei vinovaţi de crime, de distrugerea unor valori şi bunuri materiale, alături de foşti activişti ai CC. al P.C.R., care nu au avut vreo legătură cu lupta pentru victoria revoluţiei ( Ion Iliescu – criminal, Dinuţ Nicolae – activist ş.a.) alături de numeroşi participanţi care sînt transformaţi astfel în luptători, deşi nu au avut vreo contribuţie deosebit de importantă, aşa după cum prevede art. 3 din Legea 341/2004.
Conştient de numărul mare de oportunişti, deveniţi abuziv revoluţionari, prin contribuţia nemijlocită a lui Ion Iliescu, în anul 1997, conform Legii 42/1990, am formulat şi înregistrat o contestaţie la cabinetul preşedintelui Ion Diaconescu, la Camerei Deputaţilor, cu două luni înainte expirării termenului prevăzut de lege, în care solicitam Comisiei parlamentare speciale verificarea dosarelor şi faptelor tuturor celor care au dobîndit calitatea şi certificatul de revoluţionar, comisie special constituită tocmai pentru a analiza corectitudinea atribuirii titlurilor prevăzute de Legea 42/1990.
Desigur că nu s-a dat curs contestaţiei mele, după cum nu s-a dat curs unui demers similar al ziaristului Jean Ciochină, pentru că majoritatea membrilor comisiilor parlamentare, cît şi cei ai comisiilor care recomandaseră atribuirea calităţii de revoluţionar unor impostori sau chiar unor criminali contrarevoluţionari nu aveau nici un drept moral să judece şi să decidă cine a fost şi cine nu a fost revoluţionar, cine merită şi cine nu merită titlul de revoluţionar, rănit etc. întrucît aceşti reprezentanţi ai statului, membrii în comisii sau cei de la unele asociaţii de „revoluţionari” ori nu participaseră activ la revoluţie, dar obţinuseră totuşi, pe căi neortodoxe, recunoaşterea legală şi titlul de revoluţionar, ori obţinuseră respectivele certificate - prin cumpărare şi, de foarte multe ori, prin trafic de influenţă.
Aşa fiind, constat că şi astăzi verificarea faptelor deosebite descrise la art. 3 din Legea 341/2004 şi confirmarea calităţii de revoluţionar sînt făcute de membrii unei comisii care nu au avut nici o legătură cu revoluţia şi nici nu au vreo contribuţie majoră la răsturnarea regimului şi la lupta anticomunistă, atribuirea titlurilor fiind tot un fel de păguboasă şi ruşinoasă tocmeală, pe banii contribuabililor însă.
Datorită acestor situaţii intolerabile într-un stat de drept, vă întreb domnule preşedinte dacă este corect să fie reconfirmaţi şi să-şi păstreze titlurile prevăzute de Legea 42/1990 şi de Legea 341/2004 cei arătaţi mai sus promovaţi abuziv de comisii superficiale şi preşedinţi ilegali şi infractori.
Avînd în vedere şi imixtiunea comuniştilor, atît de ruşinos şi condamnabil „emanaţi” după decembrie 1989, în treburile justiţiei, reprezentanţii parchetelor atunci cînd nu au fost slugarnici faţă de noua putere au fost pur şi simplu împiedicaţi să cerceteze evenimentele, faptele şi implicarea celor care au participat direct la evenimente, motiv pentru care astăzi nici o autoritate de stat competentă nu poate să susţină cu argumente şi probe imbatabile dacă cei care figurează şi în Decretul nr. 1168/2004 sînt sau nu veritabili revoluţionari, motiv pentru care vă rog să dispuneţi celor în drept ca pe lîngă accelerarea ritmului în care se fac acum cercetările să se constate cine se face vinovat de tergiversarea nepermisă şi chiar blocarea cercetărilor care se impuneau, pentru a se afla concret cine se face vinovat de rănirea şi uciderea a mii de tineri români şi, de ce a mai fost nevoie să se tragă după 22 decembrie.
Totodată vă rog domnule preşedinte să cereţi reprezentanţilor instituţiilor abilitate să purceadă la anularea Decretului 1168/2004 şi să –i trimită în judecată pe toţi cei ce se fac vinovaţi de publicarea în monitor a decretului, act care nu întruneşte condiţiile legale şi morale, absolut necesare într-o societatea în care dreptatea şi adevărul trebuie să fie la baza societăţii.
De asemenea, vă rog să observaţi că în fruntea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 au fost şi sînt numiţi fel de fel de indivizi care nu au merite deosebite în lupta contra comunismului şi, nici nu au profilul moral şi cunoştinţele necesare asumării unei asemenea responsabilităţi, motiv pentru care a fost şi încă este posibil, după cum ne demonstrează conţinutul anexei la Decretul 1168/2004, ca nişte neica nimeni, impostori, infractori şi importanţi activişti comunişti să stea alături în decretul cu anexă, „aprobaţi şi avizaţi” ca revoluţionari de subordonaţii Guvernului României, aflaţi nemeritat într-un aparat cu rol executiv în administraţie, care nu ar trebui să aibă vreo legătură cu verificarea faptelor celor care au participat la revoluţie, secretariat de stat aflat de prea mult timp în postura de fabrică de infractori, impostori şi parveniţi, care atestă fără jenă şi responsabilitate calităţile menţionate în legea 341/2004.
Avînd în vedere toate acestea şi multe altele, vă rog, domnule preşedinte, să faceţi demersurile legale necesare, în calitatea dumneavoastră de garant al Constituţiei României şi de apărător al principiilor conţinute de Legea fundamentală, pentru a determina Guvernul României să anuleze Hotărîrea nr. 1.412/2004, act neconstituţional şi să suspende funcţionarea comisiei care confirmă falşi revoluţionari şi, totodată, să ceară parchetului să-i cerceteze în regim de urgenţă pe toţi cei care au deţinut funcţii de conducere în S.S.P.R. din 1990 la zi, vinovaţi că au folosit secretariatul de stat pentru a fabrica falşi revoluţionari. În acelaşi timp consider că ar fi util să fie promovată în Parlamentul României o iniţiativă legislativă pentru modificarea urgentă a Legii 341/2004.
De asemenea, vă mai rog să analizaţi oportunitatea anulării Decretului 1168/2004 care nu are nici o legătură cu normele ce ar trebui să guverneze un stat de drept, să-l sesizaţi pe Procurorul General despre încălcările de lege săvîrşite cu ocazia promulgării şi publicării respectivului decret.
Nu în ultimul rînd consider că ar fi necesar ca pe lîngă accelerarea cercetărilor pentru a se stabili cu certitudine ce s-a întîmplat la revoluţie şi cine merită recunoştinţa poporului român, pentru dobîndirea libertăţii, să fie dizolvată comisia specială care a avizat abuziv falşi revoluţionari şi deferirea acestora parchetului, pentru a fi pedepsiţi pe măsura faptelor lor reprobabile.

Să trăim bine, într-un stat liber, drept, democratic şi prosper!

Cu stimă,
16.01.2005
Nica Leon
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009