Sectorul CIVES
 
 

Basescu la Vilnius si trupele din Iraq

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Basescu la Vilnius si trupele din Iraq

Mesajde Nica Leon » Mie Oct 18, 2006 2:02 pm

Către,
Preşedintele României,
Dl. Traian Băsescu,


Domnule Preşedinte,

Vă scriu aceste rînduri ca urmare a nespusei dureri, îngrijorări şi dezamăgiri pe care mi le-aţi pricinuit joi, cînd la Vilnius l-aţi asugurat pe vicepreşedintele S.U.A. "că România îşi va respecta angajamentele asumate în Irak şi Afganistan"
Acum cînd aţi cunoscut direct durerea şi panica v-a cuprins, poate aţi devenit ceva mai matur şi mai responsabil pentru a înţelege trăirile mele, binefăcător al dvs., îngrijorat că tocmai cel ce a jurat pe Constituţia României să o respecte, este cel care se înjoseşte în faţa unui străin, demonstrîndu-i cît de departe sînt unii dintre locuitorii acesteia de demnitate, de respect, de onoare, dar gata oricînd să se umilească şi să încalce şi cele mai sacre şi mai sfiinte obligaţii, acelea prevăzute de art. 80 şi 82 alin. 2 din Constituţie.
Acesta este acum motivul îngrijorării mele, pentru că, deşi aţi recunoscut că sînteţi un ordinar comunist, speram ca după ce aţi jurat pe Constituţie, să o citiţi măcar şi, să o respectaţi.
Din păcate nu a fost aşa, dvs. făcîndu-vă vinovat de comiterea multor fapte reprobabile, condamnate de lege, dar şi de morala acestui popor, care, prin tradiţie nu a atacat, cotropit şi nu a năpăstuit alte popoare, aşa cum se întîmplă în aceste vremuri ruşinoase, de dezmăţ, cînd, chiar Preşedintele României promite străinului că nu îşi va respecta jurămîntul şi cuvîntul dat şi că v-a nesocopi prevederile Legii fundamentale, după modelul adoptat şi impus de criminalul comunist şi neconstituţionalul preşedinte Iliescu Ion, acesta fiind cel dintîi care şi-a permis să încalce prevederile art. 10 din Constituţie, unde stă scris că: " România întreţine şi dezvoltă relaţii paşnice cu toate statele şi, în acest cadru, relaţii de bună vecinătate, întemeiate pe principiile şi pe celelalte norme general admise ale dreptului internaţional".
Aşa fiind, avînd în vedere că eu, după ce l-am înfruntat pe dictatorul Ceauşescu, pe care, pentru crimele comise, l-am şi răsturnat de la putere, dăruind astfel libertate acestui popor, nu pot fi indiferent acum cînd văd că şi dvs. bătătoriţi aceeaşi cale, a pierzaniei, ruşinii şi oprobiului public.
Întrucît la art. 118 (1) din pîngărita Constituţie a României scrie că: "Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale, vă întreb conform cărei legi tinerii militari români sînt trimişi şi în prezent, în mandatul dvs. să moară pe meleaguri străine, contrar voinţei poporului român, care suportă costurile ridicate ale acestor aventuri şi nesăbuinţe, cînd aceştia ar trebui să fie instruiţi aici în ţară pentru că tocmai aici trebuie, conform spuselor dvs. " să acţioneze energic pentru "consolidarea democraţiei în zonă şi luptei împotriva terorismului internaţional" atît de prezent şi de păgubitor manifestat în România de astăzi, devalizată şi risipită pentru stingerea pretenţiilor teroriştilor internaţionali, care o vlăguiesc, hărtănesc şi supun sub nasurile dvs. şi a celor care se fac că o guvernează, spre disperarea poporului român.


Cu stima cuvenită,


Nica Leon 19.05.2006
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009