Sectorul CIVES
 
 

Justitie cu restrictii si privilegii

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Justitie cu restrictii si privilegii

Mesajde Nica Leon » Mie Oct 18, 2006 2:50 pm

Către,
Ministerul Justiţiei,


Stimată doamnă ministru,
Dragă Monica,
Eu, binefăcătorul tău, nu doresc acum să te întreb cum ai reuşit să îi păcăleşti pe comisarii şi emisarii Uniunii Europene, care contrar evidenţelor au afirmat că în România s-au făcut progrese în sistemul judiciar, sistem care, fie vorba între noi, ca oameni serioşi şi buni cunoscători ai lui, funcţionează execrabil, această ţară neputînd fi numită stat de drept, decît de cretini.
Un mărunt şi banal exemplu, care confirmă că aşa stau lucrurile este şi acesta:

Contrar prevederilor art. 16 alin 1 şi 2 din Constituţie, pentru a nu mai aminti şi de art. 1 alin. 3 şi 5, cei care tronează peste sistemul judiciar din România, oameni educaţi, formaţi şi deformaţi de sistemul comunist pe care l-au slujit, şi-au permis să impună o regulă cel puţin umilitoare pentru cetăţeanul – contribuabil, care ajunge cîteodată şi justiţiabil sau este numai curios să facă şi el o scurtă şi nevinovată vizită într-un astfel de lăcaş public.
Nu vorbesc acum de taxele de timbru şi timbru judiciar impuse prin încălcare art. 21 din terfelita Constituţie a României de înfractorul ministru Stoica, taxe de care, de la Revoluţie, nici un reprezentant de seamă din fruntea Ministerului Justiţiei nu a dorit să se ocupe, pentru a le desfiinţa, ele fiind nu numai o reminiscenţă coministă, dar şi o dovadă că justiţia nu este imparţială, că ea se face doar contra cost, că nu este încă o putere în stat, mulţumindu-se doar cu măruntul rol de prestator de servicii – ca şi căcănarii, că este o castă protejată de CSM, după cum scrie în art. 1 din Legea 317/2004.
Acum vreau să vorbesc despre obiceiul comunist, perpetuat încă de lucrătorii din sistemul judiciar, cu funcţii de şefi, care nu doresc să folosească aceeaşi uşă cu plebea, impunînd, cred cu de la ei putere, o ruşinoasă, umilitoare şi anacronică regulă, aceea de a avea acces şi drept de liberă circulaţie în casa Justiţiei, numai pe intrările desemnate de ei, care au încă mare "grijă" să îşi rezerve o intrare numai pentru ei şi, eventual, pentru şmecheri şi alţi magistraţi.
Pentru acest motiv îţi scriu, în anul de graţie 2006 al Mileniului III, la peste 16 ani de la revoluţia pe care am declanşat-o, pentru a vă dărui libertatea, dar şi dreptul de a vă ridica din rîndul vitelor – oameni ai muncii, oameni de tip nou – pentru a păşi cu încredere în rîndul cetăţenilor, care, doream şi speram eu, să aibă curajul sau bunul simţ să pornească ireversibilil proces de emancipare şi eliberare de docmele, mentalităţile şi păguboasele obiceiuri, atît de adînc înrădăcinate în mintea locuitorilor din România, în bestiala şi întunecata perioadă a comunismului.
Dacă nu poţi sau nu te lasă să faci schimbările atît de necesare, vitale pentru un stat ce pretinde a fi unul de drept, în sistemul judiciar şi, pentru că doamna Justiţie este tot oarbă, iar între timp borfaşii care au folosit-o ca pe o otreapă, după bunul lor plac, atîţia amari de ani, i-au mai furat şi balanţa, te întreb dacă poţi sau crezi că a sosit timpul ca românii, care plătesc lefuri atît de mari celor care fentează legea din postura şi funcţia de magistrat, judecători etc, să aibă şi ei dreptul, nu privilegiul, de a se considera cel puţin egalii privilegiaţilor în robe şi, ca urmare, să poată intra şi ieşi liber în şi din casa Justiţiei, pe toate uşile judecătoriilor, tribunalelor, curţilor de apel şi ale Curţii de Casaţie şi Justiţie, loc unde şi astăzi uşa principală este nu numai rezervată, dar şi temeinic păzită atît de poliţişti dar şi de un portar – plătit desigur din bani publici, care veghează ca nu carecumva să fie penetrată şi de prostime, fără ştirea şi acordul "stăpînului" acestei instituţiei publice sau a ciracilor săi.
Cu neţărmurită scîrbă, balnav de greaţă pentru că am ajuns să trăiesc aceste vremuri, al tău amic şi binefăcător, căruia România, prin lege, îi datorează cinstire, recunoştinţă, respect şi gratitudine,

Nica Leon 19.05.2006
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009