Sectorul CIVES
 
 

Justitia nu vrea sa verifice privatizarea abuziva a BCR

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Justitia nu vrea sa verifice privatizarea abuziva a BCR

Mesajde Nica Leon » Mie Oct 18, 2006 3:05 pm

Către,
Ministerul Justiţiei,
Doamnă ministru,Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, în temeiul prevederilor art. 1 alin. 3 şi 5, art. 16 alin. 1 şi 2 şi art.21 alin.1, 2 şi 3 din Constituţie, a Legii 303/2004 r1, art. 1, art. 32, art. 96, cît şi a prevederilor art. 3, art. 5, art. 6, art. 7 şi art. 10 din Legea 304/2004, vă aduc la cunoştiinţă cîteva aspecte inacceptabile, care se perpetuează de prea mult timp în sistemul de justiţie din această ţară, situaţie care încalcă drepturile fundamentale şi interesele cetăţenilor:
1. Văzînd că reprezentanţii Guvernului României, îşi permit, prin încălcarea principiilor constituţionale şi legale, să adopte H.G.1585/2005, afectînd grav drepturile legitime ale cetăţenilor români, la data de 16 12 2005 am depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de ordonanţă preşedenţială, conform art. 581 din Codul de procedură civilă, în care ceream să fie suspendate prevederile nelegale ale respectivei hotărîri.
Cu toate că judecata impunea urgenţă, cererea a fost înregistrată pentru a fi judecată
abia la data de 16 01 2006 şi în pofida insistenţelor mele, după consultarea şefilor respectivei instituţii, mi-a fost oferită o explicaţie stupidă, ignorarea urgenţei fiind pusă pe seama computerului, pentru că doar această maşină repartizează cauzele pentru a fi judecate.
În timpul dictaturii comuniştilor omul nu făcea doi bani dacă îi lipsea vreo ştampilă, iar acum computerul este deasupra legii şi a justiţiabilului!
Găsesc motivaţia oferită drept scuză deosebit de păguboasă pentru un stat ce pretinde a fi de drept, stat care foloseşte asemenea tertipuri tembele pentru a încălca şi chiar anula definiţia noţiunii "urgenţă", dar şi drepturile fundamentale, garantate cetăţenilor, cît şi prevederile legale, una fiind chiar cea de la art. 581 din C.p.c.
Viaţa impune uneori să poţi obţine sentinţe executorii în cel mult o oră, sentinţă care ar trebui să fie efectivă imediat, pentru evitarea unor pagube salvarea unor viaţi, pentru evitarea producerii unor pagube ireparabile sau deosebit de mari, dar la noi în ţara pîngărită de comunişti, acest lucru este încă imposibil, din cauza…programului informatic!?
Ca atare, vă rog să acţionaţi concret pentru ca deptul cetăţeanului de a fi judecat urgent, în sistemul judiciar din România, să fie nu numai garantat şi declarat ci să fie concret, pentru ca judecată să se facă, cum era cazul în speţa prezentată de mine, în cel mult o oră.

2. Întrucît am considerat termenul fixat "de calculator" jignitor şi ruşinos pentru
sistemul de justiţie din România Mileniului III, am făcut o contestaţie pentru preschimbarea termenului de judecată fizat la data de 16. 01 2006.
Şi de această dată am fost pasat, fiind trimis acasă, unde trebuia să aştept să
primesc o citaţie, pe care am găsit-o aruncată în holul blocului (nu putem avea cutii de scrisori individuale, pentru că au fost distruse de mai multe ori, cu complicitatea lucrătorilor de poliţie), citaţie în care eram invitat la preschimbare la data de 09 01 2006, ora 8,30, la camera de consiliu a T.B.
Deşi m-am prezentat la data şi ora respectivă, după ce am aşteptat mai bine de două ore într-o aglomeraţie nedemnă de un stat civilizat, stînd în picioare şi bine înghesuit de alţi justiţiabili năpăstuiţi şi dispreţuiţi de sistemul judiciar din România, am cerut judecătoarelor să fixeze o oră pentru judecarea a cazului meu. Acestea au refuzat, spunînd că deşi am fost chemat la ora 8,30, oră la care sînt chemaţi toţi ceilalţi, camera de consiliu se va ţine doar după terminarea şedinţei (ora 13,30), situaţie inacceptabilă într-un stat capitalist, cu economie de piaţă, unde timpul înseamnă bani pentru oricine, iar folosirea lui eficientă fiind chiar o mină de aur şi un adevărat izvor de bogăţie pentru statul care îşi respectă cetăţenii, viaţa şi timpul acestora.
Ca atare, nu înţeleg de ce timpul meu trebuie să fie desconsiderat de sistemul judiciar
şi de magistraţii educaţi şi formaţi de comunişti, în dictatura ruşinii şi trădării, cînd normal, legal şi de bun simţ ar fi fost în această situaţie penibilă şi ruşinoasă pentru cei care păstoresc şi pot influenţa organizarea acestei puteri de stat (nu serviciu public!? pentru că judecător probabil nu este egal cu gunoier, că şi acesta prestează un serviciu public), să mă cheme la instanţă la o oră fixă.
Să nu mai reprezinte oare nimic, în România, normele de politeţe şi respectul pe care nu ni-l mai arată de foarte multe decenii slujbaşii şi servitorii statului?
3. Am semnalat mai sus ceea ce se întîmplă în România, cu citaţiile emise de diterite instanţe, care voluntar sau involuntar nu ajung la cei vizaţi, care, nefiind informaţi, sînt pusi, de prea multe ori, în situaţia de a le fi periclitată avere, libertatea, demnitatea şi interesele. Însă la dosar se întoarce comunicarea pe care o persoană necalificată, de multe ori iresponsabilă – atunci cînd nu este interesată şi determinată material să procedeze astfel, scrie că a lipit-o (ceea ce nu se întîmplă niciodată, fiind de multe ori chiar imposibilă o atare operaţiune) pe uşa imobilului, uşă care, în cazul blocurilor cu mulţi locatari şi mulţi copii, se deschide de zeci sau sute de ori zilnic, situaţie cînd şi astfel de tipărituri dispar voit sau nu.
Nu credeţi că de la data apariţiei Codului de procedură civilă şi pînă astăzi condiţiile
locative s-au schimbat radical, fiind cazul ca şi procedura de citare să se schimbe şi să facă modern, eficient, sigur şi civilizat, pentru ca pe lîgă respectul datorat să devină efective şi drepturile garantate de constituţie cetăţenilor români?
4. Pentru că aminteam mai sus, de înghesuiala din mizerele săli de judecată, în care domneşte
de cele mai multe ori, vara şi iarna, un aer pestilenţial, v-aşi sugera să propuneţi guvernului din care faceţi parte să finanţeze şi să finalizeze Palatul de Justiţie, a cărei temelie a fost turnată înainte de 1989, proiectul este gata şi deja plătit, realizat de ISLGC, aşteptă să fie redescoperit de oameni responsabili, gospudari şi patrioţi, pentru a fi realizat practic, ocazie cînd se vor îmbunătăţi radical condiţiile din sălile de judecată.
Cu speranţa că cele de mai sus vor fi citite de oameni înţelegători şi cu simţ practic, vă urez mult succes în dificila dvs. misiune.

Cu stimă, 10.01.2006

Nica Leon
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009