Sectorul CIVES
 
 

Comunistii siluiesc justitia

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Comunistii siluiesc justitia

Mesajde Nica Leon » Lun Oct 30, 2006 1:27 pm

Către,
Ministerul Justiţiei


Doamnă Ministru,


Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3 C ap. 23, sector 2, vă adresez această scrisoare întrucît am văzut, în parlament, un proiect de lege pentru modificarea unor prevederi prea puţin importante din anacronica, neconstituţionala şi ruşinoasa Lege 146/1997.
Avînd în vedere idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989, dar şi prevederile pîngăritei Legi fundamentale, aşteptam de la dvs. sau de la reprezentanţii partidelor aflate la guvernare, un proiect de lege prin care să fie abrogate toate măsurile, impuse prin Legea 146/1997 şi prin alte acte normative, care îngrădesc accesul liber la justiţie şi care chiar taxează cetăţeanul justiţiabil atunci cînd doreşte să-şi exercite acest drept şi apelează la puterea judecătorească, transformată astfel într-un banal prestator de servicii, statul român pierzîndu-şi, din această cauza, unul dintre stîlpii fundamentali ai echilibrului puterilor în stat, dar şi rostul de a mai exista.
Din acest motiv speram că, în cei 16 ani de libertate, aţi deprins obiceiul de a vă respecta promisiunile, dar acum sînt nevoit să constat că şi în prezent guvernul nu-şi îndeplineşte promisiunile electorale, programul de guvernare şi nici nu respectă prevederile normelor constituţionale, motivînd adesea, pentru a-şi ascunde incompetenţa şi ticăloşia, că nu are bani.
Din aceste cauze, reprezentanţii executivului, menţin în vigoare încă ruşinoasa, neconstituţionala, imorala şi anacronica taxă de timbru şi de timbru judiciar, încălcînd astfel pe lîngă numeroase articole din pîngărita Constituţia a României, pe cele existente în art. C din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi prevederile Legilor 24/2000, 303 şi 304/204, cît şi pe cele ale Hotărîrii C.S.M. nr. 387/2005, nesocotirea legilor fiind o practică veche, moştenită de la sistemul dictaturii comuniste, perpetuată, cu intenţia vădită de a transforma Puterea judecătorească din România, într-o simplă şi josnică prestatoare de servicii, activitate făcută, de cele mai multe ori, după ureche, atîta timp cît nu există legiferat nici un fel de cod sau o normă de control al calităţii actului de justiţie prestat şi nici o răspundere, efectivă şi reală, a celui care greşeşte, voit sau nu, căruia acum i se garantează încă dreptul de a se raporta numai la cheful său şi, eventual, la conştiinţa sa, în cazul în care o mai are.
Prin astfel de practici totalitare, ce amintesc flagrant de vremurile de tristă amintire, reprezentanţii guvernului, în cîrdăşie cu cei ai parlamentului, au ridicat o barieră de netrecut în calea justiţiabililor cu principii, cu moralitate şi demnitate, care nu pot şi nu vor să încalce prevederile supreme şi obligatorii ale Legii fundamentale, care le garantează dreptatea, demnitatea, libera dezvoltare a personalităţii umane, pretinse a fi valori supreme şi garantate, cît şi accesul liber la justiţie, drept ce se pretinde că nu poate fi îngrădit de nici o lege, făcîndu-se însă că uită şi de existenţa Legii 146/1997, dar şi de Codul Fiscal.
Şi pentru a pricepe de ce sînt încă menţinute taxele de timbru şi de timbru judiciar, care fac din judecătorul cu coloană vertebrală, ce ar mai vrea să îşi respecte statutul şi menirea, în această societate patrupediană, un simplu şi banal perceptor, care mai înainte de a te întreba ce vrei, este nevoit să se repeadă, ca un fur, la buzunarele umilitului justiţiabil român, judecător ce este obligat, prin prevederi „legale” ce încalcă nu numai normele constituţionale, cele ale cartelor şi convenţiilor internaţionale, privind apărarea drepturilor omului, a drepturilor civile şi politice şi a libertăţilor fundamentale, dar şi cele mai elementare norme de morală şi bun simţ, acum în acest stat, astăzi în Mileniul III, să ţină trează, în putere şi la mare modă chiar şi cenzura, moştenită de la comunişti, pentru că i se cere şi este nevoit să anuleze toate cererile de chemare în judecată ale contribuabililor morali şi demni, care nu plătesc taxele de timbru pretinse şi impuse de beteaga şi nedreapta noastră justiţie.
Unii vor crede poate, că într-adevăr, din cauza prostiei guvernanţilor, ţara are o mare lipsă de bani şi, după cum acest stat este obişnuit, de mult prea mult timp, îşi perpetuează obiceiul care îl face încă a fi cel mai mare tîlhar, care, pentru a obţine banii "necesari" spre a fi apoi, cu nonşalanţă, cheltuiţi în aventurile condamnabile ale militarilor – mercenari români, trimişi şi aflaţi abuziv în Irak, Afganistan, Kosovo sau aiurea, este gata oricînd să arunce, la crematoriu sau la canal, nu numai tinerii eroi ai României, dar şi amintirea lor, că despre idealurile celor care s-au sacrificat pentru ca asemenea viermiformi să prospere, nimeni nu-şi mai aduce măcar aminte, chiar dacă despre ele se scrie şi în siluita Constituţie a României.
Doamnă ministru, dacă aţi fi fost un om cu vederi şi aspiraţii conforme cu regulile şi principiile statelor democrate, v-aţi fi întrebat deja colegii dacă sînt proşti şi lipsiţi de onoare, morală şi de curajul necesar pentru a-şi prezenta demisiile, atunci cînd invocă, necesitatea menţinerii unor asemenea legi şi acte normative, care anulează şi încalcă litera şi spiritul normelor constituţionale şi legale, invocînd ca motiv pretinsa lispă de bani, care îi "sugrumă" atît de tare. Cred că ar fi trebuit să le atrageţi atenţia că mint şi să îi rugaţi să-şi aducă aminte de această lipsă şi atunci cînd îi risipiţi pe „programe pompoase, eficiente, de mare actualitate şi utilitate” menite să producă cornee pentru rîme.
Dar pentru că pînă în prezent nu i-aţi întrebat, vă rog să îmi spuneţi cum de este posibil ca acum să vă permiteţi să fie risipiţi banii şi pe lefurile mari şi nemeritate ale poliţiştilor şi jandarmilor care bîntuie cu zecile şi cu sutele, deavalma, inutil şi ilegal, prin spaţiile sălilor paşilor pierduţi, atunci cînd nu se îmbulzesc la uşile clădirilor instanţelor, jandarmi care ar fi fost mult mai utili să patruleze, ziua şi noaptea, prin cartierele pline de hoţi, tîlhari, violatori şi de fel de fel de golani, care tulbură nestingheriţi şi deci, nepedepsiţi, liniştea şi viaţa mizeră, lipsită de speranţă a bietului contribuabil român.
Oare nu credeţi că măcar acum, cînd aveţi obligaţia şi puterea de a administra sistemul judiciar, principiul transparenţei şi cheltuirii eficiente a banilor publici trebuie sa primeze, pentru a nu vă mai aminti şi despre demnitatea şi dreptatea pe care ar trebui să ne-o apăraţi de astfel de abuzuri.
Să fi uitat oare că noi am făcut o Revoluţie şi pentru că ne săturasem nu numai pentru că statul comunist ne fura la tot pasul, prin fel şi fel de taxe , impozite şi condiţionări, dar şi pentru că nu am mai suportat să vedem atîţia miliţieni înarmaţi, care păzeau prostia şi ticăloşia celor de la putere, iar astăzi aceiaşi miliţieni, ce comandă însă jandarmii, parazitează uşile şi sălile sistemului judiciar, care, dacă şi-ar face datoria conform Legii şi ar face dreptate, nu ar avea de cine să se teamă.
Avînd în vedere cele de mai sus, vă rog doamnă ministru, să iniţiaţi un proiect de lege prin care să fie abrogată Legea 146/1997, să fie modificate articolele din Codul Fiscal, pentru a li se respecta şi într-adevăr garanta tuturor cetăţenilor, nu numai şmecherilor, privilegiaţilor şi infractorilor, dreptul de a avea acces liber şi neîngrădit la justiţie, care nu este un privilegiu ci o obligaţie fundamentală a statului faţă de toţi cetăţenii săi.
Cu speranţa că veţi da curs îndemnurilor de mai sus şi veţi înlătura, de îndată, abuzurile şi risipa semnalate, incompatibile cu principiile care stau la baza unui stat de drept, vă urez mult succes în activitate şi în viaţă.

Nica Leon 30.10.2006
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009