Sectorul CIVES
 
 

Ambasada Norvegiei

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Ambasada Norvegiei

Mesajde Nica Leon » Joi Dec 21, 2006 12:15 pm

Către,
Ambasada Regatului Norvegiei,


Excelenţei Sale Domnului Ambasador Leif Arne ULLANDDomnule Ambasador,


Vă scriu această scrisoare ca urmare a articolelor apărute ieri în presa centrală din România, în care era relatat despre cazul de poluare cu mercur, provacată de epava unui submarin.
Era relatat si despre consorţiul format de firme din ţara dvs. care se ocupă de exploatarea petrolului şi gazelor naturale.
Avînd în vedere că eu am preocupări şi în aceste domenii, doresc să vă fac cunoscute următoarele:
1. În cazul submarinului german nu cred că soluţia propusă sau adoptată deja de specialiştii implicaţi este cea mai bună, motiv pentru care vă informez că deţin o metodă cu ajutorul căreia poate fi ridicat la suprafaţă (ranfluat) submarinul respectiv (dar şi orice altă epavă, indiferent de mărime), fără a fi supus pericolului de a se rupe carcasa acestuia, pentru a fi transportat în alt loc, propice pentru a se recupara, în siguranţă, toate materialele şi materiile poluante, care se află încă în carcasa sa. Preţul unei astfel de operaţiuni este cu 50 – 60 % mai mic decît cel necesar pentru construirea unui sarcofag din beton, pe fundul mării, în care epava sa fie izaolată, soluţie tehnică greu de realizat şi deosebit de costisitoare, dar şi periculoasă, dar care a fost propusă, spre a fi realizată în prezent;
2. În privinţa companiei Statoil vă rog să-i informaţi că deţin o metodă cu ajutorul căreia să poată fi exploatate, în condiţii de maximă siguranţă, uriaşele rezerve de metan hidric(hidro or hidric methan), combustibil care se găseşte, în cantităţi uriaşe, în mările şi oceanele lumii, la adîncimi mai mari de 500 de metri. În cazul în care reprezentanţii consorţiului respectiv doresc, am putea colabora pentru punerea la punct a unei tehnologi şi a sistemei de maşini şi utilaje, pentru a pune în valoare acest combustibil, care astăzi nu este exploatat de nimeni, dar care, în cazul în care temperatura apei mărilor şi oceanelor lumii va mai creşte, ar putea reprezenta o adevărată bombă ecologică, care dacă se va declanşa şi gazul va ajunge în atmosferă, ar putea fi principalul pericol pentru dispariţia vieţii pe pămînt.
Poate că vi se vor părea puţin cam futuriste sau nerealiste aceaste propuneri, dar nu trebuie să scăpaţi din vedere că tot eu am avut, exact acum 17 ani, ideea pe care am pus-o în practică, în 21 decembrie 1989, cînd am declanşat Revoluţia română, pe care am condus-o, făcînd posibilă răsturnarea dictaturii comuniste, problemă cu mult mai complicată şi mai greu de realizat decît problemele evocate mai sus, căreia i-am găsit, spre rezolvare, o soluţie pe cît de simplă pe atît de eficientă şi sigură, după cum a demonstrat deja realitatea.
Cu speranţa unei colaborări care să contribuie la pacea, bunăstarea şi protecţia locuitorilor acestei planete, vă urez multă sănătate, mult succes în activitate, un Crăciun fericit şi
La Mulţi Ani !
Pot fi contactat la adresa: Bucureşti, Str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, cod 021791;
e-mail: baronleonica@yahoo.com.

Cu stimă,

NICA Leon 21.12.2006
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009