Sectorul CIVES
 
 

Tismaneanu bate cimpii!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Tismaneanu bate cimpii!

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 03, 2007 6:02 pm

Domnule Tismaneanu,

Spre stiinta si gogomanului Basescu Traian

Pentru ca sint un om ocupat nu am avut timp sa citesc tot raportul la care ati trudit si dvs.
Din ceea ce am citit pina acum, trecind peste numeroasele greseli de ortografie, am observat si ca multe dintre cele pe care va bazati provin din fel de fel de carti scrise de persoane a coror probitate morala si profesionala nu o probati in nici un fel.
Procedati astfel la fel ca si comunistii care v-au format si pe care i-ati slujit. Si ei recurgeau la sintagme de genul “crede si nu cerceta”.
Dar pentru ca nu am mult timp la dispozitie ma voi referi acum, doar la ceea ce ati scris la pag. 622.
Scrieti asa: “Rupt de realitate” – pe ce va bazati, pentru a va crede. Stiti dvs. ceea ce stia si gindea Ceausescu? Daca va inselati?
Ceausescu stia foarte bine tot ceea ce se intimpla, cu adevarat in tara. Tocmai de aceia a dat decretul privind modul de adresare intre locuitorii Romaniei, pentru ca stia ca noi ne adresam cu doamna si domn, nu cu tovaras(a). Stia pina si de “videuri”.
Nu ati ghicit nici care a fost scopul mitingului, el nefiind cel pe care l-ati scos dvs. din burta.
Si dvs. ca si altii cu pretentii de scriitori, fara prea multa minte si bun simt, desi nu ati fost de fata si nici nu ati avut macar curiozitatea sa intrebati pe cineva care a participat intr-adevar la Revolutie, procedati ca Tudor Eliad sau Nestor Ratesh, din a carui carte citati, carte scrisa dupa ureche, dispretuind, ca si inaintasii dvs. comunisti adevarul.
Daca ati fi fost un om drept, ati fi avut, mai inainte de a va pune semnatura pe acest eseu, curiozitatea sa aflati, fapt pe care il stie toata lumea, ca discursul lui Ceausescu a fost intrerupt imediat dupa ce el incepuse, motiv pentru care “multimea care nu se mai lasa manipulata” si care, pina atunci, fara sa fie fortata, cu toate ca stia bine ceea fusese la Timisoara, strigase cu sirg “Ceausescu si poporul”, in timp ce isi infierbintau bataturile dobindite in rolul de palmieri pe care cu supunere il exercitau si atunci, ca si in alte similare ocazii (ultima data la congres).
“Romanii refuza sa urmeze ordinul liderului...” despre care ordin vorbiti, ati putea fi mai concret, pentru ca eu stiu ca un raport se face numai si numai conform cu realitatea si nu dupa ureche sau din amintiri.
Ar fi fost interesant sa precizati si cind “se revolta”, cumva cind il aclama sau cind multumeau, prin urale si aplauze, pentru conditiile de munca create de partid.
Aveti vreo cit de mica dovada in sustinerea unor asemenea neadevaruri?
“Voci din multime il huiduie” scrieti dvs. Din care multime, poate din cea aflata la Timisoara, pentru ca din multimea de aplaudaci aflata atunci in Piata Palatului, in afara de aplauze si scandari, pina la intreruperea discursului, eu, care am fost acolo, nu am auzit nici un fel de huiduieli, in afara de cele ale mele.
Sint filmate atunci multe casete si role de film cu imagini din acele zile. Puteti sa faceti dovada ca asa a fost. Pina acum nici una dintre televiziunile si dintre mincinosii care s-au straduit sa demonstreze elucubratiile din mintea lui Nicolaescu, nu a putut prezenta nici macar un singur cadru care sa confirme ceea ce si dvs., in mod neserios, scrieti.
Daca ati fi fost serios si ati fi intrebat si citiva dintre romanii care cu adevarat au facut ceva important pentru rasturnarea dictaturii comuniste si nu doar pe cei invinsi, ce au fost infrinti de sistemul pe care incercau sa-l “subrezeasca” cu manifeste, pe care atunci cind erau imprastiate, nimeni, dar nimeni, nu avea curajul macar sa le ridice, darmite sa le citeasca.
Desigur ca nu ati avut bunul simt sa intrebati unul ca mine si pentru ca inaintasii mei, care au luptat in primul razboi mondial si au participat la sarja de la Marasesti, “strigind p-aici nu se trece” atacind la baioneta, negrii ca dracii, in timp ce ai dvs. au avut neobrazarea sa aduca cu forta si sa impuna romanilor tocmai sistemul pe care acum va propuneti sa-l condamnati dupa ce pina nu demult l-ati slujit pentru a va fi voua bine, prefacindu-va ca nu va vedeti crimele pe care voi le-ati produs.
Nu tov. Tismaneanu, realitatile acelei zile nu sint nici pe departe asa cum le prezentati, ceea ce a fost acolo nu a fost nici pe departe spontan, dovada fiind in cotidianul canadian din 20 decembrie 1989, numit The Globe and Mail, dar si la Abmasada SUA si cea a Olandei de la Bucuresti, dar si la Casa Alba ca si la Congresul SUA, pentru a aminti doar citeva dintre locurile unde se stie cu mult mai mult decit dvs.
Ar fi fost cazul ca dupa atita vreme si dupa atitia bani publici cheltuiti si de aceasta data inutil, sa nu fi vorbit dupa ureche despre cei “60.000 de morti” ci sa prezentati, in faximil Monitorul Oficial nr. 3 din decembrie 1989, unde scrie si despre un miliard de dolari SUA, scosi peste granite de cuplul Ceausescu. Sa nu fi avut oare stiinta, curiozitatea sau dreptul de a cerceta arhivele de la aceasta institutie subordonata Camerei Deputatilor, ori nu v-au lasat cei care v-au pus sa compuneti asemenea bazaconii?
Scrieti si ca: “Odata ce Nicolae Ceausescu a parasit sediul C.C., s-a creat un vid de putere..”, iar eu va intreb de unde stiti, de la criminalul pe care tocmai l-ati condamnat tov. Iliescu Ion?
Cred ca ar fi trebuit sa aflati ca “odata” inseamna odinioara, demult etc. cind poate ca asa o fi fost. Cred ca ar fi trebuit sa stiti si ca un raport nu este sinomim cu o poveste decit, poate, sub toiagul dvs.
Ei insa stiu foarte bine, dar incearca, de 17 ani, sa ascunda aceste bestii comuniste care v-au dresat, ca nu a fost nici un vid de putere, fapt demonstrat chiar de vorbele lui Iliescu, pe care insa va faceti ca nu le pricepeti, cum de altfel nu ati priceput nici despre ce a fost vorba cind nomenclaturistul criminal Iliescu Ion se vaita ca tocmai a scapat dintr-un complot, despre care spunea atunci, in direct la televiziune.
Si pentru a confirma ca cele de mai sus sint adevarate dvs. singur aratati, dupa ce mai inainte scriati de importanta “disidentilor”, ca “Avind in vedere ca nu a existat nici o opozitie clandestina(!?) semnificativa...”, iar ceea ce a fost in gloriosul si insingeratul Decembrie 1989 va este inca total necunoscut.
Pentru a nu-mi reactiva greata cronica de care sufar, din cauza unora ca voi, nu mai arat si celelalte prosti pe care le-ati ridicat la rang de “stiinta”.

Nica Leon 03 01 2007
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009