Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare trimisa lui M.Gorbaciov in octombrie 1989

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Re: Scrisoare trimisa lui M.Gorbaciov in octombrie 1989

Mesajde Nica Leon » Mar Ian 16, 2007 6:51 pm

Scrisoare trimisă în octombrie 1989, după represiunea de la Chişinău.Stimate domnule preşedinte Mihail Gorbaciov,
Am primit cu o vie îngrijorare hotărîrea guvernului dvs. de a trimite trupe ale securităţii sovietice la Chişinău, pentru a frînge dorinţa de democraţie şi de reforme a tuturor locuitorilor acestei provincii europene.
Sînt total nedumerit, fiindu-mi greu să înţeleg cum aţi putut aproba o astfel de acţiune, tocmai dvs., care sînteţi arhitectul şi iniţiatorul politicii de reforme şi transparenţă în Imperiul Sovietic, fiind acela care a înţeles că nu armata şi represiunea asigură bunăstarea, progresul şi liniştea popoarelor.
De ce acum s-au trimis soldaţi la Chişinău, în loc să se organizeze alegeri libere, alegeri care să instaureze un guvern legal şi competent, format din oameni deschişi progresului, nu ca cei care sînt răspunzători, în prezent, de gravele brutalităţi la care au fost supuşi oamenii secolului civilizaţiei, secolul XX, trataţi de staliniştii din fruntea guvernului prezent ca pe vremea inchiziţiei.
Pe această cale vă rog să analizaţi şi să dispuneţi retragerea trupelor care ameninţă democraţia şi oamenii cu vederi reformatoare, persecutaţi în prezent, oameni care trebuiau să beneficieze de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca şi reformatorii aflaţi în fruntea guvernului U.R.S.S. şi în Sovietul Suprem.
Îmi exprim solidaritatea cu toţi cei persecutaţi în prezent şi ataşamentul la ideile novatoare pe care le promovaţi dvs., ca şi membrii Frontului Popular de la Chişinău, spre binele oamenilor, pentru pacea şi bunăstarea omenirii.
De asemenea, vă rog să sprijiniţi poporul român, în vederea aplicării reformelor politice şi economice, pe care dvs. le-aţi iniţiat în U.R.S.S., avînd obligaţia morală să ne acordaţi tot sprijinul dvs., deoarece, ţara dvs. a fost aceea care a impus, cu forţa, guvernul prezent, fiind răspunzător, în mare măsură, de nenorocirile şi mizeria pe care le-a suportat şi le suportă poporul român.


Nica Leon
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009