Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare scrisa dupa congresul comunistilor

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Scrisoare scrisa dupa congresul comunistilor

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 17, 2007 7:44 pm

Domnule preşedinte,


Mă adresez dvs. şi poporului român cu speranţa că voi reuşi să mobilizez simţul de răspundere şi conştiinţa tuturor, în vederea trecerii la reforme politice şi în România, cît mai repede, pentru că noi nu mai putem aştepta.
Congresul XIV a fost un spectacol prost realizat şi jenant, cred eu, pentru toţi cetăţenii români, care mai au un pic de demnitate umană.
Am urmărit grotescul spectacol, fiindu-mi ruşine că sînt contemporanul acestor vremuri atît de întunecate pentru poporul român şi pentru demnitatea umană.
Nu pot să înţeleg cum au putut miile de oameni aflaţi în sala congresului să accepte rolul de maimuţoi Hopa Mitică, să se transforme în automate de scandat lozinci absurde şi de bătut din palme. Spectacolul acesta mi-a amintit de spectacolele de acelaşi fel organizate de Hitler, în Germania nazistă, dar, parcă, ceea ce s-a petrecut în Sala Palatului era cu mult mai degradant şi mai jenant, pentru că la fiecare încordare a vocii dictatorului, miile de participanţi săreau în picioare şi aplaudau minute în şir şi asta, în pragul deceniului 90.
Cum e posibil să acceptaţi oameni buni acest rol?! Oare propria dvs. conştiinţă este împăcată cu ceea ce aţi făcut şi faceţi pentru a sprijini o clică iresponsabilă, care se erijează în stăpînii absoluţi ai ţării şi ai poporului român, care în toată activitatea lor trecută şi prezentă nu au făcut decît să distrugă ţara şi poporul, să mintă şi să înşele.
Oare, dvs. cei ce aţi participat la acest delir comunist nu cunoaşteţi greutăţile prin care trece ţara şi poporul?
Oare, dvs. nu vedeţi falimentul total al industriei şi agriculturii româneşti?
Oare, dvs. nu cunoaşteţi criza totală de alimente şi bunuri de strictă necesitate, cu care este confruntat poporul român?
Mulţi, foarte mulţi dintre dvs., cei ce aţi fost Hopa Mitică, zilnic vă confruntaţi cu lipsuri acute şi cu problemele grave create de P.C.R. şi de cîrmaciul pe care l-aţi idolatrizat fără pic de bun simţ. Cum aţi putut accepta rolul pe care l-aţi jucat?
Cum aţi putut uita toate neajunsurile şi greutăţile cu care vă chinuiţi dvs., familiile dvs. şi poporul din care faceţi parte.
V-aţi gîndit, o singură clipă, cum vă vor privi soţiile sau soţii dvs., cum vă privesc membrii familiei, rudele, prietenii şi colegii dvs.?
V-aţi gîndit la faptul că rolul atît de degradant pe care l-aţi acceptat şi l-aţi jucat contribuie la distrugerea şi mai accentuată a României, a dvs. şi a familiei dvs.?
Să nu vă scuzaţi, motivînd că aţi fost forţaţi să faceţi ceea ce aţi făcut, că nu este adevărat.
Nimeni şi nimic nu va obligat să bateţi din palme şi să scandaţi prosti. Nimeni nu v-ar fi putut deschide gura sau clinti mîinile dacă dvs. nu aţi fi dorit şi, mai ales, nimeni nu v-ar fi putut împiedica să cereţi să fie schimbată actuala conducere incompetentă şi rău intenţionată. Nu exista o forţă, în sală, care să vă împiedice să cereţi schimbări şi reforme democratice şi la noi în ţară.
Oare în aceste condiţii puteţi fi mulţumiţi cu ceea ce aţi făcut, conştiinţa dvs. e împăcată?
Mai puteţi să vă priviţi concetăţenii în ochi?
Am ascultat discursurile secretarului general, discursuri de o făţărnicie crasă, pline de minciuni şi inepţii, garnisit cu multe, multe bîlbîieli şi cuvinte de neînţeles, rostite în cea mai modernă română. "Eroul" a fost atît de mulţumit şi atît de emoţionat în faţa rezultatelor politicii distructive pe care a promovat-o şi o promovează, fiind mulţumit că a reuşit şi de această dată să vă înşele, încît a uitat să vorbească româneşte, ba chiar a început să vă spună şi braşoave cu Făt Frumos şi dvs., aţi acceptat aceasta.
De ce nu aţi întrebat cum poate fi socialismul din România comparat cu Făt Frumos-ul din poveste.
Poate că secretarul general a învăţat la şcolile de partid pe care le-a absolvit, în vasta sa carieră revoluţionară, ştiinţifică şi programatică, că socialismul Făt Frumos trebuie să fie făcut cu oameni Hopa Mitică, lipsiţi de curaj şi demnitate, de bun simţ şi responsabilitate.
De ce nu aţi întrebat, aşa cum îl întreb ei pe Nicolae Ceauşescu, cum poate fi comparat socialismul cu Făt Frumos? Făt Frumosul ceauşist are chipul Mumei Pădurii, duşman al oamenilor şi adevărului, elev al spînului din poveste, care l-a învăţat să mintă şi să înşele, să vîndă la preţ de speculă curentul electric, să se hrănească ştiinţific cînd pleacă să lupte cu Zmeul Zmeilor, mîncînd 10 ouă, 500 g. brînză, un kg de carne pe lună, mai mult oase decît carne, că el poate, fiind Făt Frumos cu dinţi de oţel şi apucături canine şi asta dacă le găseşte şi iese biruitor, fără mîini, picioare sau coaste rupte în lupta "aprigă" cu balaurul Alimentara - coadă lungă, la care e nevoit să stea, ca să şi le procure, ore în şir ca să-i treacă de urît şi să-şi petreacă timpul în mod ştiinţific.
Dar dacă nu-l învinge pe balaur sau pe fata cea rea de la casa balaurului Alimentara îi spune să nu mai stea la coadă, că merindele s-au terminat, Făt Frumos se duce furios la casa Ilenei Cosînzeana, casă cu brumă pe pereţi şi igrasie urît mirositoare , ca să-i fure focul din vatră şi să-i ia merindele muncite de piticii harnici, dar ţinuţi în lanţuri şi asupriţi de el, Socialismul - Făt Frumos, cu chip de pocitanie, sfijit şi amărît, falimentar şi fricos nevoie mare, dar păzit cu tancuri de oţel, cu sute de mii de miliţieni, securişti, gărzi patriotice şi de tineret, că ţi-e mai mare mila cînd te uiţi la el, dar şi la ei, oamenii din popor, care pentru o punguţă cu doi bani, dau în mintea spiriduşilor şi păzesc minciuna, prostia şi frica dinastiei Jumătate de om.
Cum puteţi să afirmaţi că socialismul este pentru popor, domnule preşedinte?
Pentru care popor? Poporul român s-a săturat de socialismul păzit cu atîta străşnicie, de sute de mii de miliţieni, securişti şi gărzi patriotice. De ce vă temeţi dle. Nicolae Ceauşescu?
Credeţi că vine Zmeul Zmeilor să vi-l răpească pe Făt Frumosul dvs.? Sau vă temeţi de poporul în numele căruia vorbiţi, de aţi scos pe străzile ţării uneltele dvs. de teroare, pentru a înfricoşa poporul?
Cum puteţi spune că sînteţi alesul poporului cînd de fapt dvs. asupriţi şi persecutaţi poporul, popor pe care-l ţineţi în lanţuri şi-l păziţi cu miliţia şi securitatea.
Dvs. nu sînteţi nici măcar alesul celor 3,8 milioane de membrii de partid, care nu au fost întrebaţi dacă vă mai vor secretarul lor general, ci la toate adunările şi şedinţele premergătoare congresului, acestora li s-a spus că trebuie să fie de acord cu hotărîrea Plenarei C.C. al P.C.R. în care dvs. v-aţi auto propus ca secretar general.
Cei care au avut curajul să afirme că nu sînt de acord cu hotărîrile plenarei, pentru că s-au săturat să hotărască alţii în numele lor, au fost arestaţi.
De ce dle secretar general?
Asta numiţi dvs. democraţie, fie ea şi de partid? Oare nu cei 3,8 milioane trebuiau să propună viitorul lor secretar general?
Şi chiar dacă, prin absurd, aceştia v-ar fi propus totuşi, 3,8 milioane înseamnă o minoritate faţă de cei 12 – 13 milioane de cetăţeni cu drept de vot, care înseamnă majoritatea poporului român.
Cine vă dă dvs. dreptul să vorbiţi în numele poporului şi să afirmaţi că alegerea în funcţia de secretar general este voinţa poporului, a fiecărui cetăţean?
Oare Doinea Cornea sau Dan Petrescu nu sînt cetăţeni români?
Oare această majoritate nu are dreptul să-şi spună cuvîntul?
Dacă vă credeţi atît de iubit de popor de ce nu aveţi curajul să organizaţi şi să participaţi la alegeri libere, la care poporul să-şi propună proprii săi candidaţi. Abia atunci aţi vedea că şi cei 3,8 milioane ar vota împotriva dvs., fiind sătui de minciunile, laudele şi cultul personalităţii, impus de dvs. şi de cei mai josnici dintre români, membrii guvernului şi al C.C.-ului, toţi prieteni sau rude cu dvs.
Aţi afirmat, la congres, că toţi cei din sală au un ridicat nivel politic şi ştiinţific.
Oare ce era atît de înălţător? Faptul că şi-au trădat ţara şi poporul, familia şi rudele şi au făcut pe maimuţoii atunci cînd stăpînul le întindea banane.
Şi ce era atît de ştiinţific? I-aţi întrebat cum să mănînce 10 ouă în 30 de zile şi un kg. de oase cu fărîme de carne în mod ştiinţific, după metodele vestitei dvs. soţii sau le-aţi pus la dispoziţie nenumărate reţete de preparate culinare, elaborate ştiinţific, prin grija dvs. şi a soţiei dvs., din care să se înfrupte raţional pentru a deveni oameni de tip nou sau poate le-aţi spus de unde cumpăraţi dvs. raţia de alimente, alimentară unde se vinde 90 de kg. de carne pe an pentru o persoană? Alimentarele de unde se aprovizionează poporul nu vînd mai mult de atît.
Aţi lăudat intelectualii, din rîndul cărora consideraţi că faceţi parte şi dvs., poate, dar să ştiţi că intelectualii, prin grija partidului şi la indicaţiile ştiinţifice, magistrale, formulate de dvs., sînt obligaţi să spele şi să măture străzile, să cureţe de gunoaie parcurile şi rigolele, să ude porumbul cu cana sau să sorteze cartofii. Dacă făceaţi parte dintre intelectualii atît de lăudaţi de dvs. de ce pînă în prezent nu am reuşit să aflam care este strada pe care o spălaţi şi curăţaţi dvs. şi iubita dvs. "academiciană".
Iar, dacă nu sînteţi intelectual, de ce vă bateţi joc de nişte oameni care s-au chinuit să înveţe în mizerabilele condiţii oferite de partid, pentru a putea fi de folos ţării şi poporului, la nivelul pregătirii lor şi nu ca gunoieri sau necalificaţi?
Oare după metodele dvs. ştiinţifice aţi calculat vreodată cît costă mp. de stradă măturată de un om cu înaltă calificare sau cît costă un kg. de cartofi sortaţi de o doctoriţă?
Ce înseamnă valoarea socială şi eficienţa muncii unui intelectual pentru dvs., intelectualul nr. 1 al ţării?
Aş fi curios să ştiu cum s-au simţit intelectualii aflaţi în sala congresului la auzul inepţiilor şi absurdităţilor formulate de Nicolae Ceauşescu în "magistralul raport", cum de nu le-a fost ruşine la atîţia ofiţeri, ingineri, directori şi miniştrii să-l laude cu zeci şi zeci de fraze sforăitoare pe cel ce este distrugătorul României. Cum au putut să accepte să facă genoflexiuni în faţa unuia care, prin tot ceea ce face, duce la pierzanie ţara şi poporul român.
Oare aceşti intelectuali nu cunosc ceea ce se întîmplă în ţările vecine României, în care socialismul "biruitor şi ştiinţific" propovăduit şi condus de "savanţi" deveniţi infractori, a fost aruncat de popoarele acestor ţări la gunoi, sătule de minciună şi mizerie, în urma revoltelor populare?
Ce fac ceilalţi intelectuali ai ţării, care au datoria să organizeze şi să conducă poporul pentru răsturnarea dinastiei Ceauşescu? Nici aceştia nu au auzit de ceea ce se petrece în Polonia, Ungaria, Germania, Bulgaria şi Cehoslovacia?
Ce ce tac şi de ce nu profită de minunata conjunctură din Europa, atît de favorabilă răsturnării jugului comunist şi trecerea la reforme şi în România?
Ce fac tinerii României, de ce o lasă singură în faţa balaurului comunist pe Doina Cornea, femeie în vîrstă? De ce nu cer eliberarea lui Dan Petrescu? De ce nu ies în stradă cu sutele de mii pentru a aduce şi în ţara noastră reformele şi pentru a răsturna dinastia Ceauşescu şi guvernul prezent, atît de slab încît, deşi vorbeşte în numele nostru, se teme de moarte de noi, dovada fiind sutele de mii de miliţieni şi securişti aflaţi pe străzi, pentru a proteja interesele familiei Ceauşescu.
Oare aceşti fii ai poporului român, aflaţi în Ministerul de Interne, sînt mulţumiţi de rolul pe care îl au în viaţa ţării, ca paznici ai răului şi ai minciunii? Oare aceştia nu au înţeles că familia Ceauşescu şi protejaţii lor nu au încredere nici măcar în ei şi de aceea li s-au luat puştile pe care, pînă mai ieri, înainte de congres, le zăngăneau pe străzile paşnice ale ţării?
Ce fac muncitorii şi ţăranii acestei ţări?
De ce nu vă cereţi drepturile fraţilor?
De ce vă e frică, că doar voi sînteţi puterea, adevăraţii proprietari şi producători, fără de care guvernul ceauşist nu poate să reziste nici o singură zi. Oare nu înţelegeţi că tăcerea şi frica voastră fac puternic acest regim, slab şi neputincios în faţa forţei şi a numărului vostru?
De ce nu vă uniţi spre binele ţării şi al poporului? De ce aţi uitat indemnul Internaţionalei care sună aşa: " Sculaţi voi oropsiţi ai vieţii, voi osîndiţi la foame, sus, să fierbă-n inimi răzvrătirea, să duceţi comunismul la apus! Sau "Hai la lupta cea mare, rob cu rob să ne unim, şi-n piaţa cea mare comunismul să-l jertfim!
De ce nu realizaţi că politica guvernului ceauşist are ca deviză: dezbină şi vom domni!
De ce la faceţi jocul şi de ce nu vă uniţi? În faţa forţei voastre unite nimeni şi nimic nu poate sta în cale, nici o forţă oricît ar fi de mare, ceea ce nu este cazul regimului prezent. Doar nu credeţi că fraţii şi fii voştri din miliţie şi armată vă vor brutaliză,aresta sau că vor trage în voi. Nu, aceştia au exemplul vecinilor noştri şi vă vor ajuta să răsturnaţi tiranul.
Nu aţi înţeles că oameni ca voi în Polonia, Germania şi Cehoslovacia au doborît, cu mare uşurinţă, pe cei ce-i asupreau?
Vreţi să aflaţi cît sînteţi de tari? Declaraţi grevă generală şi nu vă prezentaţi la serviciu, în ianuarie 1990, în săptămîna în care Ceauşescu, cu mare pompă, îşi serbează ziua de naştere, sfidînd mizeria şi neajunsurile în care voi trăiţi şi veţi vedea cum guvernul ceauşist va dispare ca pleava ce se împotriveşte furtunii.
Uniţi-vă spre binele ţării, al vostru şi al familiilor voastre, în caz contrar ne aşteaptă mizeria, frigul şi foamea şi, mai ales, blestemul copiilor noştrii, pentru că am fost laşi şi am colaborat la distrugerea ţării şi a viitorului lor.
Acum cînd toţi cei ca noi s-au trezit, în ţările vecine şi au distrus prostia, minciuna şi teroarea comunistă, e rîndul nostru să dovedim că şi noi sîntem în stare să aruncăm la gunoi pe cei ce ne-au chinuit şi asuprit, pentru ca ei, stăpînii să trăiască bine.
Trebuie să dovedim că nu ne este frică, că nu aşteptăm să ne cadă binele din cer sau să ni-l aducă alţii.
Trebuie să dovedim că pentru cucerirea bunăstării sîntem gata să luptăm.
Urmaţi îndemnul cîntecului care ar trebui să ne fie imn,
Deşteaptă-te române, din somnul cel de moarte,
În care te-adînciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!
Cetăţeni ai României, profitaţi de alegerile din primăvara lui 1990 şi propuneţi proprii dvs. candidaţi la funcţia de preşedinte al republicii.
Ceauşescu ştie cît este de nepopular şi de urît de poporul în numele căruia guvernează şi de aceia sînt sigur că nu va accepta să candidez alături de el, la funcţia de preşedinte al ţării, cu toate că eu nu sînt nici revoluţionar vestit şi nici savant de renume mondial, aşa cum pretinde d-lui că este. Sînt tînăr şi toată viaţa am refuzat să particip la adunările comuniste, suportînd consecinţele şi nici nu am acceptat să fac parte din organizaţiile lor.
În încheiere, îi rog pe toţi cetăţenii oneşti ai ţării să iasă în stradă, cu mic cu mare şi să demonstreze paşnic împotriva guvernului şi a familiei Ceauşescu, să ceară demisia acestuia şi alegeri libere, singurele care ne vor aduce bunăstarea reală şi progresul.
Nu aşteptaţi să vă organizeze cineva. Lipsa de încredere semănată în rîndul nostru, cozile de topor şi slugile regimului vor face imposibile astfel de acţiuni.
Vă mai rog, iubiţi concetăţeni, să nu permiteţi călăilor regimului să-i aresteze pe cei ce au curajul să lupte împotriva asupririi şi dezastrului ceauşist şi în cazul în care aceştia au fost arestaţi, să cereţi punerea imediată a lor în libertate, în caz contrar declaraţi grevă generală şi fiţi siguri că nimeni nu va veni să muncească în locul vostru. Cei aflaţi în slujba regimului plăcîndu-le doar banii şi privilegiile, nu munca cinstită.
Domnule preşedinte, demisionaţi împreună cu guvernul pe care-l conduceţi, spre binele ţării şi al poporului pe care pretindeţi că-l iubiţi, spre binele dvs. şi al familiei dvs., spre binele Fătului Frumos de care ne-aţi vorbit, Făt Frumos slut şi străin nouă.
Noi cei din popor avem un Făt Frumos moştenit de la bunici, apărător al binelui şi al celor slabi şi duşman neînfricat al răului, vicleniei, minciunii şi asupririi al cărui exponent dvs. sînteţi în România.
Fraţilor,organizaţi demonstraţii paşnice şi participaţi cu mic, cu mare la acestea, indiferent de vîrstă, sex, religie sau naţionalitate şi cereţi abolirea sclaviei şi dreptul de a fi trataţi ca oameni, cereţi demisia guvernului şi alegeri libere.
Fraţi soldaţi şi miliţieni, nu brutalizaţi poporul şi nu acceptaţi să fiţi transformaţi în apărătorii răului şi al minciunii, nu apăraţi casta Ceauşescu, care şi pe voi v-a înşelat şi, nu-i arestaţi pe cei ce vor încerca să demonstreze.
În caz contrar ţineţi seama că veţi fi răspunzători pentru faptele voastre, în faţa judecăţii poporului şi luaţi exemplu de la cei ce sînt în prezent anchetaţi, pentru brutalizarea poporului, în ţările vecine nouă.
Nu fiţi călăi, fiţi cei din frunte în lupta cu acest regim antiuman.
Fraţi români, profitaţi de fiecare sărbătoare, de duminici, de Crăciun şi Anul Nou, de manifestaţiile sportive unde sînteţi cu zecile de mii şi mergeţi neinvitaţi la demonstraţii.
Ora 18 să fie oră de întîlnire în centrul oraşelor şi al localităţilor, pentru toţi românii. Nu vă fie frică! Curajul poporului român a făcut să cadă imperii în trecut, iar azi va face să dispară comunismul din România.


Nica Leon

Scrisoarea a fost scrisă imediat după congresul comuniştilor din noiembrie 1989, transmisă apoi Ambasadei SUA, care a trimis-o la Europa Liberă şi la Casa Albă. A mai ajuns la Ambasada Olandei, în Canada si am depus-o si la registratura C.C., dar şi în alte locuri.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009